Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 31 oktober 2021

26-jarige vrouw gedrogeerd in café en nadien verkracht in park: “Ik kan de vriendinnen die lastig gevallen zijn in...

HLN
26-jarige vrouw gedrogeerd in café en nadien verkracht in park: "Ik kan de vriendinnen die lastig gevallen zijn in Gent niet meer op één hand tellen"
"Het lijkt alsof er sinds corona geen grenzen meer bestaan. Ik heb al meisjes gesproken die een mes in hun handtas steken om zich te kunnen verdedigen." Aan het woord: een jonge dame die de wantoestanden in Gent wil aanklagen. Niet zomaar: haar eigen vriendin werd vorige week gedrogeerd in een café aan de Oude Beestenmarkt, en daarna brutaal verkracht in het Coyendanspark. De jonge dame vertelt - anoniem - wat ze meemaakten, en willen dat het stopt.
Lees verder

LIVE. Zulte Waregem en Racing Genk zijn eraan begonnen. Ziet Van den Brom z'n ploeg de volle buit pakken?
• Jupiler Pro League • Elindus Arena • Aftrap: 13u30 • Genk verloor al drie keer op rij in de competitie
Lees verder

Snitters, donuts en blondies: 3 zoete creaties van 'Bake Off'-kandidaat Jens Detollenaere voor de herfstvakantie
'Bake Off 2020'-halve finalist Jens Detollenaere startte met bakken als ode aan zijn oma. "De zondagnamiddagen rond haar grote tafel zaten vol oprechtheid en liefde. Na haar overlijden ben ik me gaan toeleggen op het bakken. Ik denk dat dat mijn manier was om haar toch nog dicht bij me te voelen." Jens maakt geen overdadig gedecoreerde stapeltaarten, maar strakke, minimalistische baksels. Hij deelt drie recepten met ons om tijdens de herfstvakantie uit te proberen.
Lees verder

Jongeman probeert brand te stichten op Japanse trein en valt reizigers aan met mes: minstens vijftien gewonden
In de Japanse stad Chofu zijn minstens vijftien gewonden gevallen op een trein. Volgens getuigen zou een jongeman met een vloeibaar goedje brand hebben proberen stichten. De dader viel ook reizigers aan met een mes. Uiteindelijk kon hij opgepakt worden.
Lees verder

Vlaamse regering werkt komende dagen voort aan klimaatmaatregelen
De Vlaamse regering heeft ook vandaag nog geen akkoord bereikt over bijkomende klimaatmaatregelen. De betrokken ministers hebben urenlang vergaderd. De komende dagen wordt het werk voortgezet, zowel tussen technici als tussen de ministers, en pas later volgende week wordt verder gecommuniceerd, zo wordt in regeringskringen vernomen.
Lees verder

LIVE. Daar is de voorsprong voor Racing Genk! Ito werkt de bal heerlijk voorbij Bossut
• Jupiler Pro League • Elindus Arena • Aftrap: 13u30 • Genk verloor al drie keer op rij in de competitie
Lees verder

LIVE (15u05). Verstevigt Eli Iserbyt leidersplek in Wereldbeker-manche in Overijse?
Een week na de kuil van Zonhoven is daar de volgende Wereldbeker-manche in het veldrijden. Knoopt leider Eli Iserbyt vandaag in Overijse weer aan met de zege? Of heeft Toon Aerts vertrouwen getankt na zijn overwinning in Zonhoven? Volg de cross hier LIVE vanaf 15u05.
Lees verder

LIVE. Iserbyt, Hermans en Vanthourenhout voorop, wie wint Moeder aller Crossen in Overijse?
Een week na de kuil van Zonhoven is daar de volgende Wereldbeker-manche in het veldrijden. Knoopt leider Eli Iserbyt vandaag in Overijse weer aan met de zege? Of heeft Toon Aerts vertrouwen getankt na zijn overwinning in Zonhoven? Volg de cross hier LIVE vanaf 15u05.
Lees verder

Geen certitude, maar bij AA Gent weten ze dat ze altijd op hem kunnen rekenen: de Bohémien in Roman Bezus
In de beker kreeg hij even rust, ook tegen Union is het niet zeker of hij aan de aftrap komt. Maar áls Hein Vanhaezebrouck Roman Bezus (31) zet, weet hij dat hij op hem kan rekenen. Een portret van een onconventionele voetballer met een nooit aflatende drive.
Lees verder

G20-landen bereiken akkoord om opwarming van aarde te beperken tot 1,5 graden
Op de top van de G20 in Rome hebben de staatshoofden en regeringsleiders een akkoord bereikt om de opwarming van de aarde te beperken tot 1,5 graden. Dat blijkt uit het ontwerp van een verklaring dat AFP en DPA konden inkijken. De G20 wilde een krachtig signaal uitsturen met het oog op de COP26-klimaatconferentie die zondag aansluitend van start is gegaan in Glasgow, maar dat kwam er niet. Zo legden ze geen streefdatum vast voor het bereiken van koolstofneutraliteit, noch voor het beëindigen van de opwekking van elektriciteit uit steenkool.
Lees verder

Melania draait tijdens baseballmatch geïrriteerd haar hoofd weg van Trump
Stilaan een klassieker intussen: Melania Trump die in het openbaar haar ergernis laat blijken over het gedrag van haar echtgenoot Donald. Deze keer draaide ze in de tribune van een baseballwedstrijd geïrriteerd haar hoofd weg. Het was van april geleden dat het koppel nog eens samen gefotografeerd kon worden.
Lees verder

LIVE. Kan Zulte Waregem reageren na opdoffer? Bal rolt weer in de Elindus Arena
• Jupiler Pro League • Elindus Arena • Aftrap: 13u30 • Genk verloor al drie keer op rij in de competitie
Lees verder

De Wever: "Klimaatmaatregelen mogen niet leiden tot lastenverhogingen voor middenklasse"
Bij VTM NIEUWS benadrukte N-VA-voorzitter Bart De Wever dat klimaatmaatregelen van Vlaamse regering niet mogen leiden tot lastenverhogingen voor de middenklasse. Dat is ook de reden waarom een slimme kilometerheffing voor zijn partij geen optie is.
Lees verder

Football Talk. Dessers beslist Rotterdamse derby - Waasland-Beveren neemt afscheid van voorzitter Dirk Huyck
Einde verhaal voor Dirk Huyck en Olivier Swolfs bij Waasland-Beveren. Huyck, voormalig voorzitter, en Swolfs, financieel directeur, leidden het voorbije jaar de overname van de 1B-club door de Amerikaanse groep Bolt mee in goede banen. Waasland-Beveren bevestigt nu in een statement dat "het tijd is om in onderling overleg de bestuursfuncties neer te leggen." Huyck en Swolfs blijven wel betrokken bij de club als sponsor en supporter.
Lees verder

LIVE. Daar is de eerredder voor Zulte Waregem: Vossen scoort tegen z'n ex-ploeg
• Jupiler Pro League • Elindus Arena • Aftrap: 13u30 • Genk verloor al drie keer op rij in de competitie
Lees verder

INTERVIEW. Belgisch klimaatonderhandelaar Peter Wittoeck op de Top van Glasgow: "Ik hòòp dat de overstromingen deze zomer meer mensen heeft doen beseffen dat er iets moet gebeuren. En snel"
"De federale regering heeft het doel om de CO2-emissie met 55% te verminderen tegen 2030 in het regeerakkoord geschreven. De Brusselse en Waalse regering ook. Alleen in Vlaanderen niet. Dat is niet goed voor de geloofwaardigheid van ons land." Aan het woord: Peter Wittoeck (55), dé klimaatonderhandelaar voor België op de Klimaattop in Glasgow. "We zijn niet meer bij de progressieve landen. Dat was ooit anders."
Lees verder

BV 24/7. Ann Van Elsen maakt het gezellig en Bartel Van Riet neemt na jaren afscheid van z'n baard
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Van den Bergh wint Belgisch onderonsje tegen Huybrechts in World Series of Darts
Dimitri Van den Bergh heeft het Belgisch onderonsje in de World Series of Darts gewonnen. 'Dancing Dimi' rekende in de kwartfinale af met Kim Huybrechts: 10-8. In de halve finale neemt Van den Bergh het op tegen de Pool Ratajski.
Lees verder

"Prins Andrew mag volgend jaar niet aanwezig zijn bij jubileum Elizabeth"
Prins Andrew (61) mag volgend jaar niet aanwezig zijn bij festiviteiten ter gelegenheid van het 70-jarig troonsjubileum van zijn moeder koningin Elizabeth (95). Dat beweren meerdere Britse media, waaronder ook tabloidkrant The Sun.
Lees verder

Gewonden bij mesaanval en brandstichting in trein Tokio
Er zijn zondag verschillende gewonden gevallen toen een man in een trein in Tokio passagiers aanviel met een mes. Het Franse persagentschap AFP spreekt over tien gewonden en het Duitse DPA over twaalf. De dader, een twintiger, zou ook geprobeerd hebben om brand te stichten. Hij werd aangehouden door de politie.
Lees verder