Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 18 oktober 2021

1 op 5 Belgen heeft alspecifieke rugpijn: met deze oefeningen van kinesist Lieven Maesschalck kun je klachten voorkom...

HLN
1 op 5 Belgen heeft alspecifieke rugpijn: met deze oefeningen van kinesist Lieven Maesschalck kun je klachten voorkomen en genezen
Aspecifieke rugklachten, overbelasting, artrose en trauma's: het zijn de vier belangrijkste letsels die Lieven Maesschalck in zijn praktijk te behandelen krijgt. Maar hoe ontstaan zulke blessures, hoe behandel je ze en kan je ze ook voorkomen? Vandaag gaat de topkinesist in op aspecifieke rugklachten: "Spierversterkende oefeningen moeten een gewoonte worden in je dagelijkse hygiëne, zoals tandenpoetsen."
Lees verder

Na Scifo nu ook Mpenza's ontslagen bij noodlijdend Moeskroen
De ontslagronde bij Moeskroen gaat voort. Na coach Enzo Scifo zijn nu ook Mbo en Émile Mpenza de laan uitgestuurd. Zij waren respectievelijk als technisch directeur en assistent-trainer aan de slag bij de 1B-club.
Lees verder

Na Scifo nu ook Mpenza's ontslagen bij noodlijdend Moeskroen: "Verwachtingen werden niet ingelost"
De ontslagronde bij Moeskroen gaat voort. Na coach Enzo Scifo zijn nu ook Mbo en Émile Mpenza de laan uitgestuurd. Dat heeft de 1B-club bevestigd. Zij waren respectievelijk als technisch directeur en assistent-trainer aan de slag bij de 1B-club.
Lees verder

Italiaanse politie grijpt in na protesten tegen coronapas in Triëst
De Italiaanse politie heeft ingegrepen na dagenlange protesten in Triëst tegen het coronabeleid van de overheid. De oproerpolitie gebruikte volgens Italiaanse media waterkanonnen tegen betogers die een deel van de haven blokkeerden. Die scandeerden leuzen als "vrijheid, vrijheid".
Lees verder

Portugese en Spaanse politie onderscheppen 5.200 kilo cocaïne
De Portugese en Spaanse politie hebben met hulp van marine en luchtmacht in de afgelopen dagen op volle zee de grootste drugsvangst in vijftien jaar gedaan. Ze gingen in internationale wateren in de Atlantische Oceaan aan boord van een 24 meter lang jacht en vonden minstens 5.200 kilo cocaïne verpakt in 183 balen.
Lees verder

Waarde bitcoin kruipt richting recordhoogte
De waarde van de bitcoin is maandagochtend licht gestegen. Rond 10.30 uur was de belangrijkste cryptomunt ruim 62.000 dollar waard. Daarmee kruipt de bitcoin richting de recordwaarde van 64.870 dollar (zo'n 56.000 euro) die in april werd bereikt.
Lees verder

Zacht, trendy en betaalbaar: scoor met een suède handtas
Zachte materialen als velours en teddy doen het al langer goed in modeland. Voeg daar dit najaar gerust ook suède aan toe. Net iets betaalbaarder dan klassiek glad leder en minstens even mooi. Van clutches tot totebags: een suède handtas is deze herfst jouw nieuwe partner in crime. Ninashop.be selecteerde de mooiste exemplaren.
Lees verder

Onderzoek naar coronavaccin van Frans-Oostenrijks bedrijf Valneva levert veelbelovende resultaten op
Het Frans-Oostenrijkse farmabedrijf Valneva heeft de resultaten van de fase 3-studie naar de werkzaamheid van zijn coronavaccin, genaamd 'VLA2001', gepubliceerd. Daaruit blijkt dat het vaccin meer antistoffen opwekt dan het coronavaccin van AstraZeneca. Het vaccin zou ook beter getolereerd worden dan dat van het Brits-Zweedse farmabedrijf.
Lees verder

Dopingcontrole houdt spelers Club Brugge even op voor laatste training dag voor de clash
Een kwartier later dan gepland door een dopingcontrole konden ze naar buiten, de spelers van Club Brugge. In het Belfius Basecamp in Knokke-Heist bereidt blauw-zwart zich voor op de clash tegen Manchester City, dat na twee matchen zowaar een punt minder telt dan Club Brugge en zich dus geen verlies kan veroorloven morgen in het Jan Breydel. Veel lachende gezichten dus bij Club, met op kop Ruud Vormer - auteur van de twee goals vrijdag tegen KV Kortrijk.
Lees verder

2 verdwaalde Australische jongeren overleven dagenlang zonder water in woestijn: "Het is een wonder dat ze dit overleefd hebben"
Twee Australische jongeren, Mahesh Patrick (14) en Shaun Emitja (21), zijn gered uit een verlaten woestijngebied in Arlparra, Australië. Na een dagenlange zoektocht hebben de hulpdiensten de jongeren dan toch gelokaliseerd. Hun auto was in panne gevallen op de terugweg naar huis. "Ze hebben heel veel geluk gehad", meldt de Australische politie.
Lees verder

Vlaanderen kleurt opnieuw rood op Europese coronakaart: wat zijn de gevolgen voor vakantiegangers?
Vlaanderen zal deze week opnieuw rood kleuren op de Europese coronakaart, waardoor heel België een rode zone wordt. Vooral voor vakantiegangers kan dat eventuele gevolgen hebben, aangezien heel wat landen zich baseren op de kaart van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding bij het bepalen van maatregelen voor inkomende reizigers. "Wie op reis vertrekt, kijkt best de reisadviezen na op onze site", klinkt het bij de FOD Buitenlandse zaken.
Lees verder

Politie wil veiligheidsgevoel bij 400.000 Belgen meten
De federale politie lanceert vandaag een nieuwe editie van de Veiligheidsmonitor, een nationale enquête over veiligheid. Daarbij wordt bij 400.000 Belgen van 15 jaar en ouder gepolst naar hun veiligheidsgevoel. De bevraging gebeurt in samenwerking met de lokale politie, de FOD Binnenlandse Zaken en de lokale overheden.
Lees verder

Te veel vrouwen weten niet dat ze in de 'perimenopauze' zitten: "Hormoonschommelingen beginnen al rond je veertigste"
Waar het woord 'menopauze' veel vrouwen de rillingen bezorgt, hebben nog maar weinig mensen gehoord van de 'perimenopauze'. Dat is de overgangsfase: vaak al even hinderlijk, maar het blijft desondanks onder de radar. Vandaag, op Wereld Menopauzedag, willen artsen Suzann Kirschner-Brouns en Susanne Esche-Belke daar verandering in brengen. Ze sommen acht verrassende inzichten op over de overgangsfase. "Tien tot vijftien jaar vóór de menopauze kunnen de eerste hormonale veranderingen al een merkbaar effect op je lichaam hebben."
Lees verder

Chinese huizenmarkt stort verder in door crisis bij Evergrande
De Chinese huizenmarkt heeft ook in september flink last gehad van de crisissituatie in de vastgoedsector in het land. De betalingsproblemen van vastgoedconcern Evergrande hebben zich verspreid naar andere ontwikkelaars, wat de zorgen onder kopers in het land heeft vergroot.
Lees verder

Vrouw ziet hoe haar man en hond door trein gegrepen worden
Wat een heerlijk uitje op zondag had moeten worden, eindigde in een tragedie voor een Duits koppel en hun viervoeter. De vrouw (55) zag voor haar ogen gebeuren hoe haar echtgenoot (56) en de hond door een trein werden gegrepen en stierven.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Hoe Frankrijk zijn grootste naoorlogse bloedbad in de doofpot probeerde te stoppen
De aanslagen in Parijs, waarover het proces nu loopt, worden vaak het grootste bloedbad in de naoorlogse Franse geschiedenis genoemd. Maar dat klopt niet, want in 1961 voltrok zich in de Franse hoofdstad een nog grotere slachtpartij. Aangericht door een man die eigenlijk al voor oorlogsmisdaden achter de tralies had moeten zitten — maar nadien zelfs nog minister werd. De omvang van het drama werd zolang verzwegen, dat het ook nu nog een grotendeels vergeten geschiedenisfeit is.
Lees verder

Sandra Bekkari's favoriete herfstontbijt: gevulde appel met pecannoten
Sandra Bekkari inspireert al 25 jaar menig landgenoot tot een gezondere levensstijl. Begin deze maand stelde de bevlogen auteur een tiende kookboek voor: Fast Food 3. Hou je potten en pannen in aanslag, want speciaal voor HLN Shop selecteerde Sandra haar drie favoriete recepten uit dit nieuwe kookboek. Voor een stevige start geeft ze vandaag haar lievelingsontbijt prijs.
Lees verder

Graffiti van overheidsgebouwen verwijderen kost overheid 70.000 euro
De kosten voor het verwijderen van graffiti van overheidsgebouwen blijven jaar na jaar stijgen. In 2016 kostte het nog maar 2.577 euro om graffiti van overheidsgebouwen te verwijderen, in 2020 steeg dat bedrag naar liefst 69.207 euro. Dat blijkt uit een vraag van Kamerlid Barbara Pas (Vlaams Belang) aan staatssecretaris Mathieu Michel (MR), bevoegd voor de Regie der Gebouwen.
Lees verder

OPROEP. HLN zoekt studenten die zopas gedoopt zijn
De redactie van Het Laatste Nieuws is op zoek naar studenten die dit academiejaar voor het eerst gedoopt zijn. Heb jij zopas je lintje ontvangen? We horen graag je verhaal. Heb je interesse om mee te werken? Stuur dan een mailtje naar esther.de.leebeeck@dpgmedia.be met vermelding van je telefoonnummer. Alvast bedankt!
Lees verder

Iran organiseert conferentie over politieke toekomst van Afghanistan
Iran plant volgende week woensdag in de hoofdstad Teheran een conferentie over de politieke toekomst en de vorming van een nieuwe regering in Afghanistan.
Lees verder