Doorgaan naar hoofdcontent

Zware bosbranden in regio rond Malaga na zes dagen ‘onder controle’ door regenval

HLN
Zware bosbranden in regio rond Malaga na zes dagen 'onder controle' door regenval
De verwoestende bosbranden in de buurt van Malaga, in het zuiden van Spanje, zijn onder controle. Dat hebben de regionale autoriteiten gemeld. De branden woedden sinds vorige week woensdag als gevolg van de aanhoudende hitte en droogte in de regio. Zo'n 2.600 inwoners moesten geëvacueerd worden en een brandweerman kwam bij de bluswerken om het leven.
Lees verder

Code geel: KMI waarschuwt voor lokaal hevige buien en onweer
Het is deze namiddag bewolkt met aanvankelijk vooral in de westelijke landshelft her en der buien. In de tweede helft van de namiddag neemt ook elders de kans op enkele buien toe. Deze buien kunnen lokaal hevig zijn en gepaard gaan met onweer. In het noordoosten van het land blijft het het langst droog waardoor het kwik er nog kan stijgen tot zowat 25 graden. Elders liggen de maxima tussen 20 en 23 of 24 graden. Er waait een zwakke tot meestal matige wind uit het zuidoosten tot zuiden, zegt het KMI.
Lees verder

Standbeeld van slaaf beklad in Bordeaux, stad spreekt over 'racistische daad'
Een standbeeld van Modeste Testas, een Afrikaanse vrouw die slachtoffer was van de slavernij, is in de Franse stad Bordeaux met witte verf beklad. Volgens de stad zou het om een racistische daad gaan en moeten de daders worden gestraft.
Lees verder

"300 meter verder zou dit huis 15.000 euro meer waard zijn": makelaar verklaart hoe dat kan
Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Lieven De Prins van Immo De Prins een halfopen bebouwing in Sint-Niklaas. Daar blijkt de grote invloed van de ligging op de prijs: "Voor veel mensen is het fijner om te kunnen zeggen dat ze in een randgemeente wonen dan in de stad zelf."
Lees verder

Urineverlies, stoelgangproblemen, vaginale windjes of pijn tijdens het vrijen? Het kan aan je bekkenbodem liggen. Dokter geeft tips
Wie baas is over bekkenbodemspieren, stapt zorgelozer (en droger!) door het leven. Want schateren is dan wel gezond, voor veel vrouwen is het urineverlies dat daarmee gepaard gaat geen lachertje. Hedwig Neels, dokter en auteur van 'Het Bekkenbodemboek', dat vandaag verscheen, legt uit hoe je de vaak vergeten spiergroep in topvorm houdt om ongemakken te voorkomen en je seksuele genot te doen stijgen. Redactrices Anke en Roxanne testen twee tools uit die je daarbij kunnen helpen.
Lees verder

"Bekkenbodemproblemen raken een vrouw in haar vrouw zijn." Dokter geeft praktische tips voor hoe je de spiergroep de baas bent
Wie baas is over bekkenbodemspieren, stapt zorgelozer (en droger!) door het leven. Want schateren is dan wel gezond, voor veel vrouwen is het urineverlies dat daarmee gepaard gaat geen lachertje. Hedwig Neels, dokter en auteur van 'Het Bekkenbodemboek' dat gisteren verscheen, legt uit hoe je de vaak vergeten spiergroep in topvorm houdt om ongemakken te voorkomen en je seksuele genot te doen stijgen. Redactrices Anke en Roxanne testen twee tools uit die je daarbij kunnen helpen.
Lees verder

Koppel van 97 en 84 meldt zich als proefpersoon voor nieuw vaccin in UZ Gent. "We hebben hier zelf gewerkt, we kennen hier de weg"
Zij is 97, hij is 84. Toch stapten Yvonne De Coninck en haar man Renaat Vandeputte vandaag fluks en vol vertrouwen het Centrum voor Vaccinologie van het UZ Gent binnen, als proefpersonen voor een nieuw RSV-vaccin. "Waarom we dit allebei doen? Mijn man moest mij toch al voeren, hij kan dan evengoed meedoen", knipoogt de kranige dame.
Lees verder

Koppel van 97 en 84 meldt zich als proefpersoon voor nieuw vaccin in UZ Gent: "We hebben tijd genoeg en zijn kerngezond. Dus waarom niet?"
Zij is 97, hij is 84. Toch stapten Yvonne De Coninck en haar man Renaat Vandeputte vandaag fluks en vol vertrouwen het Centrum voor Vaccinologie van het UZ Gent binnen, als proefpersonen voor een nieuw RSV-vaccin. "Waarom we dit allebei doen? Mijn man moest mij toch al voeren, hij kan dan evengoed meedoen", knipoogt de kranige dame.
Lees verder

Minister Vandenbroucke: "Als je quarantaineregels op school wil versoepelen, moet je dijken elders sterker maken"
Als je de quarantaineregels in scholen wil versoepelen, moet je de dijken elders versterken. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) gezegd. De minister wees erop dat het dan "des te belangrijker zal zijn om kinderen te vragen een coronacertificaat te tonen bij bezoek aan woonzorgcentra en te zorgen voor een goede verluchting van klaslokalen."
Lees verder

HET DEBAT. Is een slimme en budgetneutrale kilometerheffing een goed idee?
De Vlaamse Ondernemers, een samenwerkingsverband tussen 19 sector- en werkgeversorganisaties, roepen de beleidsmakers op om een budgetneutrale slimme kilometerheffing in te voeren. Wie in de spits rijdt en rond de grote steden zal meer betalen dan iemand die in de daluren op rustige wegen rijdt. Bij een budgetneutrale kilometerheffing is het bedoeling om de lasten te verschuiven van het bezit van een auto naar het gebruik. Wat denk jij? Is een slimme en budgetneutrale kilometerheffing een goed idee? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts en politici ervan vinden.
Lees verder

Dertiger die middelbare scholieren lastigviel, blijft maand langer in de cel. Huiszoeking leverde ook verboden wapens op
De 36-jarige Lierenaar die afgelopen vrijdag werd opgesloten in de gevangenis, zag zijn aanhouding vanmorgen met een maand verlengd door de raadkamer. De dertiger wordt verdacht van het lastigvallen en belagen van zeker drie scholieren tussen de 15 en 16 jaar oud. Er werd ook een psychiater aangesteld.
Lees verder

KOERS KORT. Van der Poel rijdt ook Gooikse Pijl - Van der Breggen verdedigt wereldtitel tijdrijden niet
De Nederlandse Anna van der Breggen gaat op het WK wielrennen in België haar wereldtitel tijdrijden niet verdedigen. Dat bevestigde de Nederlandse wielerbond KNWU. De 31-jarige Van der Breggen worstelt al enige tijd met haar vorm en meldde zich vorige week ook al af voor het EK.
Lees verder

Ziekenhuizen moeten dan toch geen kwart van de bedden op intensieve zorg vrijhouden voor coronapatiënten
De ziekenhuizen in ons land zullen dan toch geen kwart van de bedden op intensieve zorg moeten vrijhouden voor coronapatiënten. Dat heeft het Hospital Transport Surge Capacity Comité zopas beslist en wordt door minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) aan VTM Nieuws bevestigd.
Lees verder

Alison Van Uytvanck meteen onderuit in Luxemburg
Alison Van Uytvanck (WTA 57) is uitgeschakeld in de eerste ronde op het WTA-toernooi van Luxemburg (hard/235.238 dollar). De Grimbergse verloor in twee sets van het Tsjechische vijfde reekshoofd Marketa Vondrousova (WTA 35). Het werd 6-2 en 6-3 na een uur en dertien minuten wedstrijd.
Lees verder

Hybride werken: wat wíl de Belg nu eigenlijk?
Thuiswerken of terug naar kantoor? Of een combinatie? En hoe vaak gaan we dan naar kantoor en welke dagen werken we thuis? Internationaal rekruteringsspecialist Robert Walters deed zeer recent onderzoek bij ruim 5000 werknemers in 31 landen naar hun wensen en verwachtingen rond hybride werken. Daaruit blijkt dat de Belg bij voorkeur 2 dagen per week op kantoor doorbrengt, en de andere dagen verder wil thuiswerken.
Lees verder

En plots staat Luuk (33) oog in oog met Messi: "Ik wist niet wat me overkwam"
De droom van elke voetbalfanaat? Lionel Messi ontmoeten. Door een toeval én vroege hotelboeking werd die droom werkelijkheid voor Luuk (33). "Maar niet alleen Messi, ook Neymar, Mbappé en de andere sterren van PSG heb ik van dichtbij gezien. Fantastisch", zegt de man trots. "Morgen samen ontbijten? Wie weet."
Lees verder

Tien om te zien in de Champions League: van een oude bekende van KV Mechelen over de kapitein van de Belgische U21 tot een recordman van Bayern
Uiteraard is het uitkijken naar Lukaku, Messi en andere Hazards. Maar de Champions League wordt straks misschien ook het toneel van minder gekende namen. Van een supertalent van Ajax over een Venezolaanse spits tot een invité van Erdogan: tien om te zien op het kampioenenbal.
Lees verder

Nieuwe vliegverbinding tussen Zaventem en Zuid-Tirol
De Italiaanse luchtvaartmaatschappij SkyAlps biedt in het komende winterseizoen vluchten aan tussen Brussels Airport en Bolzano in de Noord-Italiaanse provincie Zuid-Tirol. Ze mikt daarmee vooral op skiërs.
Lees verder

"Kun je dit nog een leven noemen?": Sonia verklikte terrorist Abaaoud na aanslagen Parijs maar draagt daar nog steeds gevolgen van
Eén telefoontje van Sonia (*) op 16 november 2015 naar de politie. Meer was er niet nodig om de Belgische terrorist Abdelhamid Abaaoud - het brein achter de aanslagen in Parijs - twee dagen later uit te schakelen tijdens een raid op een appartement in Saint-Denis. De gevolgen voor de vrouw zelf waren echter immens. Zij moest een nieuwe identiteit krijgen, waardoor ze haar job verloor en zelfs medische hulp geweigerd werd. "Kun je dit nog een leven noemen?", vraagt ze zich af in 'Humo. Haar anonieme getuigenis op het proces zal met argusogen gevolgd worden.
Lees verder

KIJK LIVE. Clement en Mignolet blikken vooruit naar morgen: "Niet met 11 spelers voor ons eigen doel hangen"- PSG-selectie aangekomen in hermetisch afgesloten hotel
Van de landing in Oostende tot de laatste training voor het Champions League-duel tegen Club Brugge: bij HLN.be zit u vandaag op de eerste rij om de komst van de sterren van Paris Saint-Germain naar België van dichtbij te volgen. Lionel Messi, Neymar, Kylian Mbappé... Beter wordt het niet. Wij coveren PSG's 'matchday -1' live, met onder meer deskundige commentaar van onze Club Brugge-watcher Niels Poissonnier.
Lees verder