Doorgaan naar hoofdcontent

Zwaar ongeval in Craeybeckxtunnel: twee gewonden

HLN
Zwaar ongeval in Craeybeckxtunnel: twee gewonden
Op de E19 richting Antwerpen ter hoogte van Craeybeckxtunnel is vrijdagnamiddag een zwaar verkeersongeluk gebeurd. Er ontstonden hierdoor files tot in de wijde omgeving.
Lees verder

RECAP: betFIRST Elite Series – Playoffs Semi-Final
Eén finalist was al bekend nadat LowLandLions in de Juggernaut match wist te winnen van eClub Brugge, maar wie zou hen vergezellen als winnaar van de halve finale? eClub Brugge leek vooraf de beste papieren te hebben, maar op de matchdag zelf leek er ineens een probleem te ontstaan met spelers die mee konden doen. Ging dit het verloop van de halve finale veranderen?
Lees verder

"Lafaard!": beelden tonen hoe doodrijder van Tibau Verelst (18) politiebescherming krijgt aan rechtbank
Op de politierechtbank in Turnhout is het proces gestart tegen de dronken autobestuurder die verantwoordelijk is voor de dood van Tibau Verelst (18) uit Kasterlee. Een veertigtal vrienden van het slachtoffer daagden op aan de rechtszaal. Beklaagde Ruben B. (21) uit Turnhout moest onder politiebewaking worden weggeleid. "Uit schrik voor een wraakactie."
Lees verder

Football Talk. Messi en Neymar ontbreken dit weekend bij PSG tegen Clermont
Paris Saint-Germain, dat woensdag naar Club Brugge reist voor de eerste speeldag van de Champions League, moet het zaterdag in de Ligue 1-wedstrijd tegen Clermont stellen zonder de Zuid-Amerikaanse internationals die terugkeren van de WK-kwalificaties, zoals Lionel Messi en Neymar. Dat heeft coach Mauricio Pochettino bevestigd.
Lees verder

Dit jaar meer dan 1.200 burgers gedood in twee oostelijke Congolese provincies
In de oostelijke Congolese provincies Noord-Kivu en Ituri zijn dit jaar al meer dan 1.200 burgers gedood, zo heeft het Hoog VN-Commissariaat voor de Vluchtelingen (UNHCR) vrijdag bericht. Miljoenen mensen in dat deel van het Midden-Afrikaanse land hebben nood aan humanitaire hulp. Volgens de VN-organisatie waren er in de twee provincies ook zeker 1.100 verkrachtingen.
Lees verder

REALITYCHECK. Beelden uit de oude doos van Temptation-koppel en zo gaat het nu met Matt uit 'Big Brother'
'Temptation', 'Ex On The Beach' of 'Love Island': het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
Lees verder

Eindelijk weer toogpraat! Deze legendarische kroegen móét je een bezoekje brengen
Heb jij er ook zo naar gesnakt om een vers schuimende pint aan de lippen te zetten in je favoriete café, op een kruk aan de toog? Nu het allemaal opnieuw kan, lijsten wij graag de meest authentieke kroegen van heel Vlaanderen voor je op. Als je nog geen dorst had, dan nu waarschijnlijk wel. Santé!
Lees verder

"War on terror" na 9/11 leverde technologiereuzen in VS miljarden op
Technologiebedrijven Microsoft, Amazon, Google, Facebook en Twitter hebben meer dan 44 miljard dollar (37 miljard euro) verdiend aan contracten met de Amerikaanse regering in de "war on terror" ("oorlog tegen terreur") na de aanslagen van 11 september 2001. Dat blijkt uit een rapport van een groep activisten.
Lees verder

Vrijdag de 13e brengt Brusselse geen ongeluk, met Lottowinst van meer dan 1 miljoen euro
Een Brusselse vrouw heeft bij een Extra Lotto-trekking op vrijdag 13 augustus 1.250.000 euro gewonnen. Dat heeft de Nationale Loterij vandaag bekendgemaakt.
Lees verder

Milieuorganisaties gaan 800.000 kilo afval uit Waddenzee en Noordzee halen
Milieu- en natuurorganisaties gaan de komende drie jaar 800.000 kilo afval uit de Noordzee en de Waddenzee halen. Zij vinden het onacceptabel dat er zoveel troep op de bodem van het grootste natuurgebied van Nederland, de Noordzee, en in werelderfgoed Waddenzee blijft liggen. Het opgedoken afval wordt zo veel mogelijk duurzaam verwerkt, aldus de initiatiefnemers van CleanUpXL, zoals de actie is genoemd.
Lees verder

Oudste Belgische man op 107-jarige leeftijd overleden
Jozef Smets, de oudste Belgische man, is donderdag op 107-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Gazet van Antwerpen vandaag en het nieuws wordt aan Belga bevestigd. Smets was ook de op één na oudste man in de Benelux.
Lees verder

Waarom het 'oubollige' petanquen opnieuw hip is. 3 spelers vertellen
Hoewel het doet denken aan pastis, de zomer en gepensioneerde Fransmannen, is jeu de boules toch bezig aan een ongeziene opmars. Steeds meer millennials omarmen de sport en sinds kort is in ons land de eerste horecazaak geopend waar je kunt petanquen. Drie spelers getuigen over hun passie voor het spel. "Na mijn vakantie wou ik per se een eigen petanquebaan in mijn tuin."
Lees verder

Biden tast grenzen van verplichte vaccinatie af: is toestand in VS echt zo ernstig?
Een verplichte coronavaccinatie of een wekelijkse coronatest in bedrijven met meer dan honderd werknemers. En zelfs geen enkele keuze voor ambtenaren van de federale overheid en het zorgpersoneel: zij moéten de prik krijgen. De nieuwe plannen van de Amerikaanse president Joe Biden treffen honderd miljoen Amerikanen, oftewel twee derde van de gehele beroepsbevolking. Komen die scherpere maatregelen uit de lucht vallen of is er meer aan de hand?
Lees verder

Wout van Aert troeft grote namen af in sprint en wint zesde etappe in Tour of Britain
Laat dat WK maar komen! Wout van Aert heeft de zesde etappe in de Tour of Britain gewonnen. Na 198 kilometer tussen Carlisle en Gateshead mocht de Jumbo Visma-renner voor de derde keer deze week zijn armen in de lucht gooien. In de sprint troefde hij Julian Alaphilippe en leider Ethan Hayter af. De leiderstrui blijft in handen van de Brit van Ineos, al komt Van Aert weer wat dichterbij.
Lees verder

Veertigtal woningen in Pepinster wordt afgebroken
Na de zware overstromingen van medio juli heeft de gemeente Pepinster, in de provincie Luik, een definitieve lijst opgesteld van woningen die moeten worden afgebroken. Het gaat om een veertigtal woningen.
Lees verder

Bestaat de kans dat benzineprijs binnenkort tot boven 2 euro stijgt? "Belgische consument heeft zekere bescherming"
De maximumprijs van benzine is vandaag boven de 1,6 euro per liter gestegen, voor de eerste keer sinds oktober 2014. In Nederland zijn de prijzen aan de pomp zelfs al tot boven de 2 euro geklommen. Is dat binnenkort ook bij ons het geval? "Ons land werkt met een maximumprijs, waardoor geen enkele distributeur daarboven kan gaan", legt Jean-Benoît Schrans van de Belgische Petroleum Federatie uit bij HLN LIVE. "In Nederland is men vrij om de prijs te kiezen, dus in dat opzicht heeft de Belgische consument een zekere bescherming."
Lees verder

Niels Destadsbader binnenkort in Sportpaleis: "We zorgen voor dé verrassing van de afgelopen drie jaar"
Niels Destadsbader (33) heeft vandaag zijn nieuwe album, Sterker, voorgesteld. Het is een heel persoonlijk album geworden, waarin hij onder andere zingt over het verlies van een goede vriendin: "Vijf minuten voor Caroline stierf, heeft ze haar nummer nog kunnen horen." Niels kondigt ook een veelbelovende reeks concerten aan in het Sportpaleis.
Lees verder

Heeft Jamie Spears een uitgekiend plan? "Door curatele stop te zetten kan híj zegevieren, niet Britney"
Jamie Spears (69) heeft zelf gevraagd om op te mogen stappen als bewindvoerder van zijn dochter, Britney Spears (39), die al jaren onder curatele staat. Heeft de #FreeBritney-beweging dan eindelijk haar slag thuisgehaald? Dat valt nog af te wachten, zo blijkt. De kans is immers groot dat Jamie een verborgen agenda heeft. "Het zou kunnen dat hij Britney nog dieper in de problemen werkt, en dat is precies wat hij wil."
Lees verder

ONZE OPINIE. Laat ons na Lego en Carlsberg ook de Deense coronanuchterheid als exportproduct omarmen
Het was wereldnieuws: Denemarken is sinds vrijdag het eerste land in Europa waar zo goed als alle coronaregels zijn afgeschaft. Alleen in het land zelf haalde het bericht nergens nog voorpagina's. "Corona is in Denemarken al weken geen item meer", zegt een bevriende hoofdredacteur in Kopenhagen. Meer nog dan aan hun succesvolle vaccinatiecampagne hebben de Denen dat te danken aan hun nuchterheid. Corona is geen bedreiging meer voor hun gezondheidssysteem, en dus wordt het een "ziekte zoals alle andere". Laat na Lego en Carlsberg ook die mentaliteit maar een Deens exportproduct worden om te omarmen.
Lees verder

Hamilton topt eerste vrije oefenritten in Italië
De Britse wereldkampioen Lewis Hamilton (Mercedes) heeft de snelste tijd neergezet in de eerste oefenritten voor de Grote Prijs van Italië, de veertiende manche van het WK Formule 1. Hamilton klokte op het circuit in Monza een snelste ronde in 1:20.926. Daarmee hield hij de Nederlander Max Verstappen (Red Bull) op 0.452. De Fin Valtteri Bottas (Mercedes) maakte het podium vol op 0.525.
Lees verder