Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 9 september 2021

Zijn slaaptrackers de sleutel tot een betere nachtrust? Slaapexpert: “Veel mensen forceren zichzelf om te gaan slap...

HLN
Zijn slaaptrackers de sleutel tot een betere nachtrust? Slaapexpert: "Veel mensen forceren zichzelf om te gaan slapen, waardoor het nog minder goed lukt"
Eerst waren er de fitbits met hun stappen- en calorietellers, maar sinds kort schieten ook gadgets om de kwaliteit en duur van je slaap te meten als paddestoelen uit de grond. Wij gingen aankloppen bij slaapexpert Annelies Smolders van Start To Sleep. Doen die trendy dingen wat ze beloven te doen? En zijn ze wel goed voor je slaap? "Ik word regelmatig door merken gevraagd om er reclame voor te maken of gezicht te worden van hun product. En ik zeg altijd nee."
Lees verder

Vastgelopen schip op Suezkanaal deze keer gelukkig snel weer vlotgetrokken
Opnieuw heeft een vrachtschip het Suezkanaal in Egypte geblokkeerd. Een bulkschip kwam donderdag - gelukkig slechts kort - vast te zitten op de drukst bevaren zeestraat ter wereld. Het vaartuig kon in het noordelijke gedeelte snel weer worden vlotgetrokken, waardoor er geen impact op het scheepsverkeer was, zegt de Suez Canal Authority (SCA) in een verklaring aan Reuters.
Lees verder

Knokse zeiler (74) redt leven van drenkeling op volle zee: "Dacht eerst dat het een zeehond was..."
Jean-Luc Ralet (74) uit Knokke heeft woensdagochtend het leven gered van een vrouw tijdens een zeiltocht richting Nederland. De zeventiger merkte 16 kilometer voor de kustlijn plots een zwaaiende hand op en alarmeerde meteen de kustwacht. "Een zwemmer op die plaats? Natuurlijk verwacht je dat niet. Hopelijk moet ik zoiets nooit meer meemaken", getuigt Jean-Luc.
Lees verder

Videobeelden tonen hoe schoten worden gelost tijdens onaangekondigde militaire oefening op het Eilandje: "We werden letterlijk wakker geschoten"
Om 6.30 uur is de Antwerpse wijk Het Eilandje opgeschrikt door schoten. Het bleek om een militaire oefening in het Kattendijkdok te gaan. Veel buurtbewoners hadden geen idee wat er gebeurde, niemand bleek op voorhand gewaarschuwd te zijn.
Lees verder

Staatsschuld toegenomen tot 434 miljard euro
Eind augustus was de nettoschuld van de federale staat opgelopen tot 433,754 miljard euro. Op een maand tijd kwam er 3,778 miljard euro bij. Dat maakte het Federaal Agentschap van de Schuld bekend. Sinds het begin van 2021 steeg de totale netto schuldenlast met meer dan 16 miljard euro.
Lees verder

LIVE EK WIELRENNEN. Daar gaat Remco Evenepoel! Op naar een tweede Europese titel tegen de klok?
Na de droomstart kan het EK wielrennen vandaag nog wat mooier worden voor ons land. In Trentino rolt Remco Evenepoel om 16.36 uur van het startpodium. Topfavoriet is hij niet, maar dromen van eremetaal doet hij wel. Onze andere landgenoot aan de start, Rune Herregodts, begint eraan om 16.10 uur. Wie de Europese sterrentrui een jaar lang mag dragen, weten we iets na 17 uur. Op deze pagina kunt u alle actie volgen.
Lees verder

Auto belandt in gracht naast E34: jonge vrouw levensgevaarlijk gewond
Bij een zwaar verkeersongeval op de E34 richting Antwerpen is donderdagmiddag een jonge vrouw levensgevaarlijk gewond geraakt. Haar wagen ging verschillende keren over de kop en belandde meters lager in een gracht.
Lees verder

Ook een mail ontvangen met 'We Thank You'? Dit phishingbericht doet momenteel de ronde
Heb je ook een mail ontvangen met als onderwerp 'We Thank You'? Dan open je die maar beter niet. Safeonweb, het cybersecurityplatform van de overheid, meldt dat het om een phishingmail gaat die momenteel de ronde doet en waarschuwt om niet te klikken op de link in de mail. In de laatste 24 uur kwamen al ruim 500 meldingen binnen van mensen die de mail hadden ontvangen.
Lees verder

"Tweesnijdend zwaard": niet-gevaccineerden gekant tegen Covid Safe Ticket, gevaccineerden willen gericht gebruik
Niet-gevaccineerden zijn tegenstanders van het gebruik van het Covid Safe Ticket: ze voelen zich onder druk gezet en vragen om geduld. Het geduld van de gevaccineerden raakt anderzijds echter stilaan op: zij zien het gerichte, selectieve gebruik van het Covid Safe Ticket als iets positiefs. Dat blijkt donderdag uit het 34ste rapport van de vaccinatiebarometer.
Lees verder

Het megacomplex van Will Smith, het duurste penthouse en een onderwatertunnel: dit zijn de duurste villa's van Hollywood (deel 2)
The Weeknd mag zich sinds kort de trotse eigenaar noemen van een monstervilla in Bel Air, die hij vorige maand voor 60 miljoen euro (!) van de bekende Nederlander Reinout Oerlemans kocht. De rapper krijgt er meteen een resem bekende buren bij, want ook Jennifer Lopez, Tom Cruise en Ellen DeGeneres (ver)kochten er de voorbije jaren peperdure villa's. Wij zetten de allerduurste celebrityhuizen voor u op een rijtje, inclusief beelden van het interieur.
Lees verder

Geen nieuw Belgisch goud: sterke Evenepoel pakt brons op EK tijdrijden, Küng volgt zichzelf op
Stefan Küng (27) heeft zich in het Italiaanse Trento voor de tweede opeenvolgende keer tot Europees kampioen tijdrijden gekroond. De Zwitser zette thuisrijder en topfavoriet Filippo Ganna in extremis een hak. Remco Evenepoel reed een uitstekende tijdrit, maar moest tevreden zijn met brons.
Lees verder

Geen Belgisch goud: Evenepoel stuit op beresterke Küng, die zichzelf opvolgt als Europees kampioen tijdrijden
Stefan Küng (27) heeft zich in het Italiaanse Trento voor de tweede opeenvolgende keer tot Europees kampioen tijdrijden gekroond. De Zwitser zette thuisrijder en topfavoriet Filippo Ganna in extremis een hak. Remco Evenepoel reed een uitstekende tijdrit, maar moest tevreden zijn met brons.
Lees verder

Tomorrowland wil volgend jaar drie festivalweekends
Komen er volgende zomer drie festivalweekends voor Tomorrowland? Als het aan de organisatie ligt wel. De groep achter het festival gaat daarvoor een aanvraag indienen bij de gemeenten Boom en Rumst en de provincie Antwerpen. "We doen dit uit economische noodzaak en ter compensatie van alle annuleringen", klinkt het.
Lees verder

Tomorrow­land wil volgend jaar drie festival­week­ends: "Uit economische noodzaak"
Komen er volgende zomer drie festivalweekends voor Tomorrowland? Als het aan de organisatie ligt wel. De groep achter het festival gaat daarvoor een aanvraag indienen bij de gemeenten Boom en Rumst en de provincie Antwerpen. "We doen dit uit economische noodzaak en ter compensatie van alle annuleringen", klinkt het.
Lees verder

Containerkraan vat vuur in haven Zeebrugge: arbeider zit vast op 35 meter hoogte
Donderdagmiddag is in de haven van Zeebrugge brand uitgebroken aan een containerkraan. De brand brak uit op zo'n 20 meter hoogte aan de technische installatie van de kraan.
Lees verder

Peeters plant 32 extra ritten voor leerlingenvervoer buitengewoon onderwijs, Groen spreekt van "schaamtelijke" oplossing
Er komen 32 extra ritten in het leerlingenvervoer van het buitengewoon onderwijs om de meest precaire situaties op te lossen. Dat meldt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) na verschillende schrijnende verhalen van kinderen die uren op de bus moeten zitten om op school te geraken. De extra ritten moeten helpen vermijden dat leerlingen zonder vervoer zitten of dat ze langer dan drie uur per rit op de bus zitten. Groen-parlementslid Stijn Bex reageert ontgoocheld bij Belga. Hij noemt het plan van Peeters "schaamtelijk".
Lees verder

Minister Peeters wil betere voorbereiding op extreme regenval
Vlaams minister van Openbare Werken Lydia Peeters wil Vlaanderen beter voorbereiden op mogelijke nieuwe extreme regenval. Bij de wateroverlast in juli was het debiet van de Maas het hoogste sinds het begin van de metingen in 1911, laat ze weten.
Lees verder

Olivia Ronen, de jonge advocate die Salah Abdeslam bijstaat: "Ik hou wel van een uitdaging"
"Hoe strakker de strop door de buitenwereld gespannen wordt, hoe essentiëler onze job wordt." Aan het woord is Olivia Ronen (31), de advocate van Salah Abdeslam. Ze valt op met haar jeugdigheid, in een rechtszaal die vooral gedomineerd wordt door grijze haren. Maar wat bezielt haar om de verdediging van 'aartsvijand nummer één' op zich te nemen? Een portret.
Lees verder

Voorschot aanpassen of niet? Specialist legt uit hoe je dure verrassingen kan vermijden op je energiefactuur
De Luikse energieleverancier Mega heeft veertig procent van zijn klanten een voorstel tot een verhoogd voorschotfactuur bezorgd. Het neemt die stap als reactie op de stijgende energieprijzen. Een rondvraag op de energiemarkt leert ons dat de andere energieleveranciers dat pad niet volgen. Is die zet van Mega dan wel aangewezen? En wat kan je doen als consument?
Lees verder

Evenepoel valt Oumi in de armen en tankt vertrouwen met brons: "Hopelijk samen met Wout op het podium op WK"
Remco Evenepoel (21) houdt een uitermate positief gevoel over aan z'n derde plaats op het EK tijdrijden. Onze landgenoot reageerde na afloop tevreden en blikt met vertrouwen vooruit naar de toekomst. "Dit is een goed signaal voor het WK."
Lees verder