Doorgaan naar hoofdcontent

“Ziekenhuisbezoek enkel nog mogelijk met coronapas”

HLN
"Ziekenhuisbezoek enkel nog mogelijk met coronapas"
Wie een bezoek wil brengen aan een patiënt in een ziekenhuis of aan oma in het rusthuis, zou een coronapas moeten tonen. Dat vragen de Vlaamse zorgkoepels. "We vrezen dat de uitbraken de komende maanden erger zullen worden", aldus Zorgnet-Icuro vandaag in 'De Morgen'.
Lees verder

Prijzen voor Olivia Rodrigo, gekke outfits en een verrassende verschijning: alles wat je moet weten over de VMA's
Vannacht vonden de MTV Video Music Awards plaats in de VS. De nacht van het jaar voor artiesten die al een graag uitpakken met een spectaculaire videoclip. Lil Nas X ging met de hoofdprijs aan de haal, Olivia Rodrigo werd 'Beste Nieuwkomer' en Madonna kwam de party crashen. Van de optredens tot de looks op de rode loper: dit is alles wat je moet weten over de VMA's.
Lees verder

Man wil ongeluk in scène zetten, maar vergeet dat Tesla vol zit met camera's
Een inwoner van de Amerikaanse stad Slidell (Louisiana) is gearresteerd, omdat hij deed alsof hij betrokken was bij een aanrijding door een Tesla Model 3. Uit beelden die werden gemaakt door de camera's van de auto bleek dat hij het ongeval in scène had gezet.
Lees verder

'WandaVision' haalt eerste Emmy's binnen voor Marvel
Stripgigant Marvel kan een nieuwe plank in de prijzenkast inrichten. Het bedrijf, onderdeel van Disney, won dit weekend drie Creative Art Emmy's voor serie 'WandaVision'. Dat waren de eerste Emmy's voor Marvel Studio's.
Lees verder

Klikt het niet met je collega's? Dit kan je eraan doen
Als je tijdens de lockdown van job bent veranderd, bestaat de kans dat je veel collega's nog niet eens gezien hebt. Laat staan dat je er al een band mee hebt kunnen opbouwen. Maar ook als er een competitieve prestatiecultuur heerst op de werkvloer, of als je pakweg twintig jaar ouder of jonger bent dan de andere medewerkers, heb je waarschijnlijk nog niet samen op café gezeten. Is dat een zegen voor je concentratievermogen en dus ook voor je prestaties? Of is het eerder een vloek? Jobat.be vroeg het aan arbeids- en organisatiepsychologe Ans De Vos (Antwerp Management School).
Lees verder

"Bonne chance, Club, tegen deze bulldozer": onze man ziet PSG zelfs zonder Messi en Neymar met sprekend gemak winnen
Club Brugge krijgt een bulldozer tegenover zich woensdagavond, zo zag onze journalist Frank Dekeyser afgelopen weekend in Parijs. Paris Saint-Germain wint zelfs zijn wedstrijden zonder Messi en Neymar met sprekend gemak. Zij assisteren Kylian M. in principe wel in Jan Breydel. Bonne chance, Club.
Lees verder

Yogalerares Conny (54) verdient samen met haar man 4.000 euro: "Onze inkomenskloof is geen echtelijke ruzie waard"
Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Vandaag vertelt Conny Smeets hoe ze na een ongeval besloot om haar werk als directiesecretaresse op te geven en yogales te gaan geven. "Maar rijk word ik er niet van", zegt de ze. Gelukkig springt haar man Jacques bij en zijn hun kosten beperkt. "Onze grootste kostenpost was onze Jack Russel Aysha. Nu hij overleden is, willen we meer gaan reizen."
Lees verder

Kanye West ontvolgt Kim Kardashian op Instagram
Kim Kardashian heeft 252 miljoen volgers op Instagram maar haar aanstaande ex-man Kanye West is daar niet meer een van. 'Us Magazine' ontdekte dat de rapper de moeder van zijn vier kinderen heeft ontvolgd.
Lees verder

Djokovic "teleurgesteld, maar ook opgelucht" na mislukte missie, Medvedev biedt excuses aan omdat hij "beste tennisser ooit" klopt
Novak Djokovic erkende na zijn verloren finale op het US Open dat hij opluchting had gevoeld na het laatste punt. De Serviër zag zijn missie om zijn 21e grandslamtitel in totaal en zijn vierde van het jaar te veroveren, mislukken. "Ik was blij dat het voorbij was, omdat de aanloop naar dit toernooi zwaar was. Alles waar ik mentaal en emotioneel mee te maken heb gehad gedurende de afgelopen weken, was gewoon veel. Ik had veel te verwerken en ik was opgelucht dat de run eindelijk klaar is", zei de 34-jarige Djokovic na zijn 6-4, 6-4, 6-4 nederlaag.
Lees verder

Eerste ruimtevlucht met alleen maar burgers een dag uitgesteld
De eerste bemande volwaardige ruimtevlucht zonder beroepsastronauten zal een dag later vertrekken dan gepland. Dat staat te lezen op gespecialiseerde websites.
Lees verder

Kouamé debuteert in het Lotto Park met twee doelpunten: "De fans gaven me kippenvel"
Aangename kennismaking. Christian Kouamé (23) presenteerde zich aan het Anderlecht-publiek met twee goals. "Ik wil er minstens tien maken."
Lees verder

ABBA heeft eerste top 10-hit te pakken in 40 jaar tijd
ABBA staat na 40 jaar terug in de Ultratop. De comeback van de band blijkt een groot succes. Met hun nummer 'Don't Shut Me Down' staan ze momenteel op de 9de plaats in onze hitlijsten. In de UK doen ze het nog iets beter met een 7de plaats.
Lees verder

Bekijk hier de straffe kraanscène uit 'Onder vuur'
Zondagavond ging op Eén de nieuwe dramareeks 'Onder Vuur' van start. De serie zoomt in op een groep brandweermannen en -vrouwen, die vechten voor het voortbestaan van hun kazerne en speelt zich af in Oostende. De hoofdrollen worden vertolkt door onder anderen Louis Talpe, Lien De Graeve, Lynn Van Royen en Sam Louwyck. In de eerste aflevering zagen we serieus al wat stuntwerk van Louis Talpe zelf.
Lees verder

Biden roept door branden getroffen Californië uit tot rampgebied
De Amerikaanse president Joe Biden heeft Californië tot rampgebied verklaard en reist vandaag naar de staat om de schade van de bosbranden op te nemen. Ook zal hij federale hulp toezeggen, meldt het Witte Huis.
Lees verder

Eerste internationale commerciële vlucht in Kaboel geland sinds machtsovername taliban
Op de luchthaven van Kaboel is een vliegtuig van de Pakistaanse maatschappij PIA geland. Dat hebben journalisten van het Franse persbureau AFP vastgesteld. Het is de eerste keer dat een internationale commerciële vlucht Kaboel aandoet na de machtsovername door de taliban op 15 augustus.
Lees verder

"Met je eigen planeet Jupiter aan je zijde, ontbreekt het je niet aan enthousiasme en energie": jouw horoscoop voor deze week
Wordt het een topweek, of let je beter even op? Wij vroegen aan onze astrologe Esther van Heerebeek-Spijkers wat er voor jouw sterrenbeeld in de sterren staat geschreven.
Lees verder

Besparen op je verzekeringen? Acht veilige manieren om de kosten terug te dringen
Jan Modaal speelt op safe. 77% van de Belgen heeft 5 of meer verzekeringen lopen, zo leert een enquête van verzekeraar Corona Direct. We sluizen dus heel wat geld richting onze polissen, maar is dit altijd een goede investering? Misschien kan het wel goedkoper. Spaargids.be kent alvast enkele besparingsmogelijkheden.
Lees verder

Plaatsjes bij Club Brugge waren nooit zo duur: de afvalrace is begonnen
Met een gezamenlijke marktwaarde van 150 miljoen euro, zes nieuwe 'basisspelers' en een ongeziene concurrentie wordt het meer dan ooit drummen bij Club. De afvalrace is begonnen. En dat vlak voor de wedstrijd die iederéén wel wil spelen.
Lees verder

Ned Flanders krijgt eigen brug naar zich vernoemd
Ned Flanders, de buurman van The Simpsons, krijgt in de VS een eigen brug naar zich vernoemd. Oregons grootste stad Portland (meer dan 645.000 inwoners) wil zo de vriendelijkheid en beleefdheid van het fictieve cartoonpersonage in de verf zetten.
Lees verder

België maakt 2 miljoen euro vrij voor noodhulp aan Afghanistan: "We mogen bevolking niet loslaten"
Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir (Vooruit) maakt een Belgische bijdrage van 2 miljoen vrij om tegemoet te komen aan de humanitaire noden in Afghanistan. Dat maakte ze bekend voor de start van de Internationale Donorconferentie voor Afghanistan van de Verenigde Naties in Genève (Zwitserland).
Lees verder