Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 16 september 2021

Zaak matchfixing opnieuw voor rechter: vrijdag pleit advocaat spilfiguur Veljkovic

HLN
Zaak matchfixing opnieuw voor rechter: vrijdag pleit advocaat spilfiguur Veljkovic
Voor de Brusselse rechtbank van eerste aanleg zijn vandaag de pleidooien gestart waarbij de vernietiging wordt gevraagd van eerdere vonnissen (zogenaamde annulatieverzoeken) door verschillende betrokkenen bij de omgekochte match KV Mechelen- Waasland-Beveren. Vrijdag pleit de verdediging van spelersmakelaar Dejan Veljkovic, die eerder al tien jaar werd geschorst.
Lees verder

Deepfakes zijn niet meer te stoppen, maar we kunnen ons er wel tegen wapenen
De opkomst van deepfakes is niet meer te stoppen. Gelukkig kunnen we ons wel tegen het gemanipuleerde audio- en videomateriaal wapenen. Dat blijkt uit het Europese rapport Tackling deepfakes in European policy dat onder leiding van het Rathenau Instituut tot stand kwam. Het rapport doet aanbevelingen voor beleid gericht op technologie, verspreidingsplatformen, makers, slachtoffers en het grote publiek.
Lees verder

Ploegmaat De Bruyne scoorde enkele minuten na overlijden vader eerste goal in Champions League: "Misschien was het voorbestemd"
Emotionele post van Nathan Aké op Instagram. De Nederlandse verdediger van Manchester City maakte gisteren zijn eerste goal in de Champions League. En dat enkele minuten nadat zijn vader overleed. "Deze was voor jou, papa."
Lees verder

CovidSafeBE-app bevat ernstige fout: positieve test, maar wel dubbel gevaccineerd? Dan blijft groen Covid Safe Ticket gelden
De CovidSafeBe-app blijkt geen rekening te houden met een nieuwe besmetting. Wie via de app een Covid Safe Ticket krijgt, na twee vaccins, en later alsnog positief test, behoudt dat ticket, en kan dus nog altijd binnen op een groot evenement. Besmet of niet. De overheid belooft het lek tegen maandag te dichten.
Lees verder

Coronacommissaris Pedro Facon tegen versoepeling rond mondmaskers: "Geen goed idee met herfst en winter voor de deur"
Coronacommissaris Pedro Facon is er geen voorstander van om de mondmaskers in ons land op te bergen. Dat heeft hij gezegd aan VTM NIEUWS. Hij vindt het vanuit wetenschappelijk oogpunt geen goed idee met de herfst en de winter in het vooruitzicht.
Lees verder

Balletje slaan? Rapper Drake en Nike lanceren een golfcollectie
De Canadese rapper Drake (34) heeft net het album 'Certified Lover Boy' uitgebracht, maar stilzitten en genieten van wat verdiende vrije tijd is blijkbaar niks voor hem. Samen met het merk Nike brengt hij een nieuwe sportcollectie op de markt. Het gaat om kleding en accessoires om stijlvol de golfbaan op te kunnen gaan.
Lees verder

China pakt productie cryptomunten harder aan
China voert de strijd tegen de productie van cryptomunten zoals bitcoins verder op. Volgens bronnen aan persbureau Bloomberg zijn in meerdere provincies verscherpte inspecties uitgevoerd. Vooral het hoge energieverbruik door het zogenaamde 'minen' is een bron van zorg voor de Chinese autoriteiten, zeker nu het winterseizoen eraan komt.
Lees verder

Wat als belastingvoordeel op tweede verblijf verdwijnt? 9 veelgestelde vragen beantwoord
Het ziet er sterk naar uit dat het belastingvoordeel bij de aankoop van een tweede verblijf of opbrengsteigendom volgend jaar op de schop gaat. Na de Hoge Raad voor Financiën en de groenen, tonen nu ook de socialisten en CD&V zich voorstander van een afschaffing van de gunstmaatregel waarvan honderdduizenden eigenaars gebruik maken. Dat zou de schatkist op termijn 100 miljoen euro opleveren. Wie dreigt hiervan de dupe te worden? Hoeveel belastingvermindering misloopt u dan? En komt er nu een nog grotere rush op tweede verblijven?
Lees verder

SHOWBITS. Kathleen Aerts is in een nostalgische bui en herken jij deze 'Temptation'-verleidster nog?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Vulkaanuitbarsting dreigt op toeristisch eiland La Palma
De autoriteiten waarschuwen de komende weken voor een vulkaanuitbarsting op het Canarische eiland La Palma. Experts wijzen erop dat er magma bubbelt onder het aardoppervlak. Het eiland is geliefd bij wandelaars om zijn vulkanen, betoverende watervallen en prachtige stranden.
Lees verder

Hans Vanaken geniet na van historische Champions League-avond: "Winst had echt de kers op de taart geweest, maar een punt tegen dit sterrenelftal is heel mooi"
Hans Vanaken en Club Brugge hielden gisteren het sterrenensemble van Paris Saint-Germain in toom. Blauw-zwart heeft volgens de doelpuntenmaker dan ook een nieuwe stap gezet op het Europese toneel. "We hebben bewezen dat we ook tegen grote tegenstanders een resultaat kunnen halen", klinkt het in een gesprek met VTM Nieuws.
Lees verder

Het strafste uit 'Lotte Gaat Diep' (slot): "Ik ben al lang lid van de Mile High Club"
MNM-seksuologe Lotte Vanwezemael zorgde deze zomer voor rode oortjes met het tweede seizoen van haar podcast 'Lotte Gaat Diep'. In de laatste afleveringen ondervroeg ze The Starlings en VRT-journalist Riadh Bahri over liefde, seks en relaties. "Als ik een top drie zou moeten maken van de beste seks ooit, zit daar al ­zeker één dame bij."
Lees verder

Batibouw vindt in 2022 weer fysiek plaats
De bouw- en verbouwbeurs Batibouw - die dit jaar virtueel moest doorgaan door het coronavirus - zal volgend jaar opnieuw fysiek georganiseerd worden in Brussels Expo. Bezoekers zullen wel een Covid Safe Ticket moeten kunnen voorleggen, zo kondigt organisator Fisa aan.
Lees verder

Football Talk. "Meerderheid van fans wil vaker WK", concludeert FIFA uit onlinepeiling
Een meerderheid van de voetbalsupporters steunt het idee om het wereldkampioenschap bij de mannen vaker te organiseren. Tot die conclusie komt de wereldvoetbalbond FIFA op basis van een onlinepeiling bij zowat 15.000 mensen. Eerder dit jaar maakte de FIFA bekend te onderzoeken of een tweejaarlijks WK mogelijk is. Een meerderheid van de nationale federaties stemde daarmee in tijdens een virtueel congres. Sindsdien buigt een werkgroep onder leiding van voormalig Arsenalcoach Arsène Wenger zich over het dossier.
Lees verder

Federale politie treft 20 kilogram cocaïne aan in wagen die te snel reed op E17 in Gentbrugge
De federale wegpolitie van Oost-Vlaanderen heeft afgelopen maandag 20 kilogram cocaïne aangetroffen in een wagen. Het voertuig met Nederlands nummerplaat reed met overdreven snelheid en werd bijgevolg uit het verkeer gehaald. De bestuurder, een 24-jarige man met de Nederlandse nationaliteit, en de passagier, een 32-jarige man met de Litouwse nationaliteit, werden gearresteerd.
Lees verder

Nieuwe voorstudie ontdekt van Vincent van Gogh
Onderzoek heeft aangetoond dat een nieuw werk kan worden toegeschreven aan Vincent van Gogh (1853-1890). Het gaat om een voorstudie voor de tekening 'Worn Out' die de kunstschilder maakte in 1882. De tekening, die volgens het Van Gogh Museum niet minder indrukwekkend is dan het uiteindelijke werk, is vanaf vrijdag te zien in het Amsterdamse museum.
Lees verder

Jurylid Davy over vliegende bompa's in 'Belgium's Got Talent': "Ik dacht dat het Nathalie Meskens en Jonas Van Geel waren"
De vliegende bompa's uit 'Belgium's Got Talent' heten niet echt Jean-Pierre en Fons. Achter de maskers zitten acteurs Sid Van Oerle en Pieter Verelst. En dat had jurylid Davy Parmentier totaal niet zien aankomen. Hij vernam het nieuws samen met heel Vlaanderen: "Mijn allereerste idee was: dit zijn gewoon Nathalie Meskens en Jonas Van Geel, die ons proberen te pranken. Ik dacht dat een act was voor een nieuw comedyprogramma."
Lees verder

KOERS KORT. Hirschi blijft leider in Ronde van Luxemburg - Valgren wint opnieuw in Coppa Sabatini - Alaphilippe in WK-voorselectie Frankrijk
De Franse wielerbond heeft een voorselectie met dertien namen bekendgemaakt voor de WK-wegrit van 26 september tussen Antwerpen en Leuven. De lijst wordt volgende dinsdag (21/9) teruggebracht tot negen. Naast titelverdediger Julian Alaphilippe bestaat de ruime groep van coach Thomas Voeckler uit Romain Bardet, Rémi Cavagna, Benoît Cosnefroy, Arnaud Démare, Dorian Godon, Christophe Laporte, Olivier Le Gac, Valentin Madouas, Clément Russo, Florian Sénéchal, Anthony Turgis en Axel Zingle.
Lees verder

Diergeneeskunde sterke stijger aan UGent, ook kunstwetenschappen in de lift
Uit voorlopige inschrijvingscijfers aan de UGent blijkt dat de interesse in Dierengeneeskunde sterk is toegenomen. De richting ziet nu al 47 procent meer inschrijvingen dan tijdens hetzelfde moment vorig jaar. Ook de richtingen Biochemie en Biotechnologie zien 17 procent meer inschrijvingen, mogelijk een gevolg van de coronacrisis.
Lees verder

Coca-Cola lanceert bekende koffiemerk Costa Coffee in België
Het internationaal bekende koffiemerk Costa Coffee is vanaf vandaag officieel beschikbaar op de Belgische markt. Het merk wil het hart van de Belg veroveren door Costa Coffee te verdelen in horecazaken en via innovatieve koffieautomaten genaamd 'Marlow'. Vandaag wordt het merk in België gelanceerd met als startpunt 4 ankersteden: Brussel, Antwerpen, Gent en Luik.
Lees verder