Doorgaan naar hoofdcontent

Yari, Gillian en Owen verliezen hun papa in frontale botsing: “Twaalf jaar geleden overleefde hij nog zware klap te...

HLN
Yari, Gillian en Owen verliezen hun papa in frontale botsing: "Twaalf jaar geleden overleefde hij nog zware klap tegen boom..."
Een frontale botsing in Ieper heeft zondagavond het leven gekost aan Andy Saelens (49). Bij het ongeval stierf ook een Fransman en raakte een vrouw levensgevaarlijk gewond. "Wat er precies gebeurd is, zullen we waarschijnlijk nooit weten", zegt oudste zoon Yari (22). "En we wijzen ook niemand met de vinger. Maar dit komt bijzonder hard aan. Papa's leven stond in het teken van twee zaken: zijn kinderen en het voetbal."
Lees verder

SHOWBITS VIDEO. Verdwijnen er personages in het nieuwe seizoen van 'Lisa'?
Het nieuwe seizoen van de succesvolle telenovelle 'Lisa' is gestart. Er spelen een heleboel nieuwe acteurs mee. Maar betekent dat ook dat er personages uit het eerste seizoen zullen verdwijnen? Senne en Jarne zoeken het uit in een nieuwe 'Showbits'.
Lees verder

Football Talk. Saief weg, wat met Thelin? - Geen Seck en Haroun op Europese lijst Antwerp - Uitfans ook weer welkom bij Europese wedstrijden
De Franse ex-international (81 caps) Franck Ribéry heeft een contract voor één jaar, met een optie op een extra seizoen, getekend bij Salernitana. Dat maakte de pas naar de Italiaanse Serie A gepromoveerde club uit Salerno maandag bekend.
Lees verder

"De groene vlag hing uit, Luc en Rudi hebben géén onnodige risico's genomen": Vrienden reageren nadat twee Antwerpenaren verdrinken voor kust Kreta
"De enige redder die er zat, had de groene vlag uitgehangen. De zee was ook vlak." Twee dagen nadat Luc (63) en Rudi (63) uit Deurne verdronken voor de kust van Rethymnon in Kreta, zoeken hun vrienden en families steun bij elkaar. Maar ze willen meteen ook iets rechtzetten.
Lees verder

Artsen hebben bij Pelé tumor in dikke darm verwijderd
De 80-jarige Braziliaanse voetballegende Pelé heeft een operatie ondergaan om een vermoedelijke tumor in zijn dikke darm te verwijderen. Dat meldde het ziekenhuis in Sao Paulo dat hem behandelt.
Lees verder

Rappers Cardi B en Offset verwelkomen tweede kindje
Heugelijk nieuws voor Cardi B (28) en Offset (29): het rappers-koppel mocht zaterdag hun tweede kindje samen verwelkomen. Dat laat Cardi B vandaag op Instagram weten.
Lees verder

Europese Commissie weigert heronderhandeling afspraken rond (Noord-)Ierland
De Britse regering heeft maandag aangekondigd dat ze de overgangsperiodes waarin handelaars vrijgesteld worden van de Europese douanevereisten en productvoorschriften als ze vanuit Groot-Brittannië naar Noord-Ierland exporteren, opnieuw verlengt. De Europese Commissie 'neemt akte' van de verklaring van brexitminister David Frost, zegt ze in een reactie, maar benadrukt dat ze niet zal instemmen met het opnieuw onderhandelen van de afspraken die werden gemaakt.
Lees verder

Jambon dringt bij federale regering aan op asymmetrisch arbeidsmarktbeleid
Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) vraagt de federale regering om dringend werk te maken van een asymmetrisch arbeidsmarktbeleid, zodat Vlaanderen eigen maatregelen kan uitstippelen. "De federale overheid moet hier over de brug komen. Dat is cruciaal voor onze welvaart."
Lees verder

Dit is de winnaar van de tweede aflevering van 'Snackmasters'
Dagný Rós en Dominiques bitsige strijd komt tot een einde in 'Snackmasters'. De twee vrienden en aan elkaar gewaagde kandidaten, geven tot de laatste seconde alles wat ze in zich hebben. Uiteindelijk moet de jury kiezen wie de beste viandel gemaakt heeft en dus naar de halve finale mag. Opgelet: spoilers.
Lees verder

Afghaanse universiteiten heropenen: foto's tonen hoe gordijn mannelijke en vrouwelijke studenten scheidt
Universiteiten in Afghanistan hebben de lessen hervat, drie weken nadat de taliban de macht grepen in het land. Maar ze gaan niet meer door als voorheen. Docenten en studenten in grote steden als Kaboel, Kandahar en Herat getuigen bij persbureau Reuters dat mannen en vrouwen op verscheidene plaatsen strikt uit elkaar worden gehouden. Ze krijgen apart les of worden van elkaar gescheiden door een gordijn in het midden van de klas.
Lees verder

Onze tennisvolger Filip Dewulf geeft Elise Mertens vrijblijvend een paar adviezen: "Een frisse aanpak kan het proberen waard zijn"
In haar vijftien laatste grandslamtoernooien geraakte Elise Mertens (WTA 16) telkens minstens tot in de derde ronde. Dat resulteerde uiteindelijk in twee kwartfinales en één halve finale. "Ik ben trots op die regelmaat maar ik wil altijd beter doen", zei Mertens na haar nederlaag tegen Aryna Sabalenka (WTA 2) in de achtste finale van de US Open. Wij geven vrijblijvend enkele adviezen.
Lees verder

Red Dragons ondergaan wet van de sterkste tegen Polen, maar tanken vertrouwen voor cruciale wedstrijd tegen Oekraïne
De Red Dragons hebben zich laten gelden tegen Polen maar werden niet beloond met setwinst (25-18, 26-24, 25-16). Puntenoogst zou sowieso een stunt geweest zijn tegen de wereldkampioen, het team van coach Vital Heynen. België is nog niet uitgeteld, want heeft nog twee kansen om zich te plaatsen voor de 1/8ste finales.
Lees verder

Bol.com gaat pakketjes slimmer inpakken met 'multi-inpakmachine'
Webwinkel bol.com introduceert een speciale nieuwe inpakmachine die een op maat gemaakte kartonnen doos maakt voor het inpakken van meerdere artikelen met verschillende formaten. Dit moet zorgen voor kleinere pakketten en een verminderd verbruik van verpakkingsmateriaal. Onder klanten van bol.com is er al langer frustratie dat kleine artikelen vaak aankomen in veel te grote dozen.
Lees verder

'The Wire'-acteur Michael K. Williams dood aangetroffen in zijn appartement in New York
Michael K. Williams werd maandagmiddag dood aangetroffen in zijn appartement in Brooklyn in New York. Dat bevestigde de politie aan 'The Post'. De acteur is vooral bekend door de reeks 'The Wire'. Hij werd amper 54 jaar en is hoogstwaarschijnlijk gestorven aan een overdosis.
Lees verder

Rik Verheye over dj-set op Pukkelpop: "Ik was echt getraumatiseerd"
Deze avond waren Matteo Simoni (34) en Rik Verheye (34) te gast in 'De Cooke en Verhulst Show'. De twee kennen elkaar al vijftien jaar van toen ze nog samen op de toneelschool zaten in Antwerpen en speelden samen in 'Callboys'. Daardoor zijn ze goeie vrienden en beleven ze heel wat unieke momenten samen.
Lees verder

Gert, James en hun vrienden brengen eerbetoon aan overleden Annie
In de 'Cooke en Verhulst Show' namen Gert, James en heel wat andere BV's afscheid van Annie Deleersnyder (74). De kokkin was acht seizoenen lang een vast waarde in 'Gert Late Night'. Daarnaast werd ze ook gezien als de mama van de Evanna.
Lees verder

Mertens klopt Minnen en Van Uytvanck in dubbelspel op US Open
Elise Mertens heeft zich maandag in New York samen met Hsieh Su-Wei voor de kwartfinales van het dubbelspel geplaatst op het US Open. Greet Minnen en Alison Van Uytvanck waren het kind van de rekening.
Lees verder

Grootste Confederatie-standbeeld in de VS wordt neergehaald
De Amerikaanse stad Richmond verwijdert een omstreden standbeeld van generaal Robert E. Lee. Hij vocht tijdens de Amerikaanse burgeroorlog in de negentiende eeuw voor de zuidelijke staten (Confederatie) die de slavernij wilden behouden. Steeds meer Confederatie-eerbetonen verdwijnen uit het Amerikaanse straatbeeld.
Lees verder

LIVE (20u45). Houdt Oranje de punten thuis tegen Turkije?
• WK-kwalificaties • Johan Cruijff ArenA • Groep G • Turkije 11 punten, Nederland 10
Lees verder

Winkelier loopt tegen de lamp nadat hij kraslot ter waarde van 500.000 euro gestolen had
Een eigenaar van een Italiaanse krantenwinkel is gearresteerd op de luchthaven van Rome toen hij op het punt stond naar Spanje te vliegen met een gestolen kraslot van 500.000 euro. Dat heeft de politie bekendgemaakt.
Lees verder