Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 6 september 2021

Yannick Bovy brengt muzikaal eerbetoon aan de grote crooners, gastrol voor Robin van The Voice

HLN
Yannick Bovy brengt muzikaal eerbetoon aan de grote crooners, gastrol voor Robin van The Voice
Crooner Yannick Bovy (34) staat op 23 oktober in de Antwerpse Koningin Elisabethzaal met de show 'Yannick Bovy Celebrates The Crooners'. De zingende kapper uit Sint-Job krijgt daarbij versterking van Lierenaar Robin Crauwels (20). De finalist van de jongste editie van 'The Voice' zal ook twee nummers brengen.
Lees verder

Bezoeker Plopsaqua Landen-Hannuit redt kind van verdrinkingsdood: "Het was niet verplicht, maar vanaf nu zetten we aan elk bad een redder"
Bijna liep het afgelopen zondagmiddag fout voor een bezoekertje van waterpretpark Plopsaqua op de grens van Landen en Hannuit. Een jongen was er bijna verdronken in het buitenzwembad, maar gelukkig snelde een andere bezoeker te hulp. Door het incident gaat Plopsaqua Landen-Hannuit zijn veiligheidsbeleid herzien.
Lees verder

Pukkelpop krijgt kosten terugbetaald voor afgelast festival
Pukkelpop krijgt de kosten die al waren gemaakt voor het afgelaste festival terugbetaald. In totaal kan het bedrag oplopen tot 1,8 miljoen euro. Zo'n 400.000 euro is al uitbetaald, het kabinet-Crevits bekijkt hoeveel daar nog kan bijkomen.
Lees verder

Pukkelpop krijgt tot 1,8 miljoen euro terugbetaald voor afgelast festival
Pukkelpop krijgt de kosten die al waren gemaakt voor het afgelaste festival terugbetaald. In totaal kan het bedrag oplopen tot 1,8 miljoen euro. Zo'n 400.000 euro is al uitbetaald, het kabinet-Crevits bekijkt hoeveel daar nog kan bijkomen.
Lees verder

Yari, Gillian en Owen verliezen hun papa: "De eerste keer kroop hij nog door het oog van de naald, nu helaas niet"
Een frontale botsing in Ieper heeft zondagavond het leven gekost van Andy Saelens (49). Bij het ongeval stierf ook een Fransman en raakte een vrouw levensgevaarlijk gewond. "Wat er precies gebeurd is, zullen we waarschijnlijk nooit weten", zegt oudste zoon Yari (22). "En we wijzen ook niemand met de vinger. Maar dit komt bijzonder hard aan. Papa's leven stond in het teken van twee zaken: zijn kinderen en het voetbal."
Lees verder

Yari, Gillian en Owen verliezen hun papa in ongeval: "De eerste keer kroop hij nog door het oog van de naald, nu helaas niet"
Een frontale botsing in Ieper heeft zondagavond het leven gekost aan Andy Saelens (49). Bij het ongeval stierf ook een Fransman en raakte een vrouw levensgevaarlijk gewond. "Wat er precies gebeurd is, zullen we waarschijnlijk nooit weten", zegt oudste zoon Yari (22). "En we wijzen ook niemand met de vinger. Maar dit komt bijzonder hard aan. Papa's leven stond in het teken van twee zaken: zijn kinderen en het voetbal."
Lees verder

Bondscoach Serneels selecteert 25 Flames voor interlands tegen Polen en Albanië, De Neve (RSCA) is out
Volgende week beginnen de Red Flames aan de kwalificatiecampagne voor de wereldbeker in Australië en Nieuw-Zeeland in 2023. Voor het tweeluik tegen Polen (17 september) en Albanië (21 september) moet bondscoach Serneels door blessures een paar vaste waarden thuislaten. Elena Dhont, Ella Van Kerkhoven en Kassie Missipo revalideren al een hele tijd. Laura De Neve miste de start van het seizoen en nu dus ook de septemberinterlands van de Flames.
Lees verder

Israël maakt zich op om vierde vaccindosis toe te dienen
De Israëlische coronacommissaris Salman Zarka heeft zijn land opgeroepen om zich voor te bereiden op het toedienen van een vierde vaccindosis.
Lees verder

Wie heeft Bianca gezien? 15-jarig meisje verdwenen vlak over Nederlandse grens
De Nederlandse politie heeft een opsporingsbericht verspreid voor een 15-jarige meisje uit Ossendrecht, net over de grens, ter hoogte van Zandvliet. Bianca Abageru is al vermist sinds 16 augustus rond 18.45 uur. "We hopen dat het publiek iets van info heeft. We maken ons zorgen", aldus de politie.
Lees verder

België voerde groot deel van onderzoek naar aanslagen Parijs. "Vraag of ons land dit had kunnen voorkomen, komt er zeker"
Woensdag begint het langverwachte proces over de terreuraanslagen van 13 november 2015 in Parijs. De aanslagen in de Franse hoofdstad werden beraamd in België en het gerechtelijk onderzoek is voor het overgrote deel in ons land gevoerd, in samenwerking met de Fransen. De Belgische bijdrage aan het proces is dan ook groot, legt federaal procureur Frederic Van Leeuw uit bij 'VTM Nieuws'. Er is in Frankrijk ook kritiek op België. Had ons land dit kunnen voorkomen? "Die vraag komt er zeker op het proces", zegt misdaadjournalist Faroek Özgünes.
Lees verder

3M moet tweede keer naar PFOS-onderzoekscommissie komen
Het Amerikaanse chemieconcern 3M, dat verantwoordelijk wordt geacht voor de historische PFOS-vervuiling in Zwijndrecht en omgeving, moet een tweede keer naar de PFOS-PFAS-onderzoekscommissie van het Vlaams Parlement komen.
Lees verder

Privébankier was enkele uren voor zijn dood op stap met moordverdachte: "Hoe kwam hij bij die schoonheidsspecialiste terecht?"
De 58-jarige D.V. die afgelopen weekend dood werd aangetroffen in een schoonheidssalon in Borgerhout, was enkele uren eerder samen met de verdachte ter plaatse gekomen. Zij stapten uit de wagen van D.V. en gingen het schoonheidssalon, dat al twee jaar gesloten is, binnen.
Lees verder

Deen vindt 22 gouden objecten uit tijd voor Vikingen: "Leek op deksel van blikje zure haring"
Een amateur-archeoloog heeft in het zuidwesten van Denemarken met een metaaldetector 22 gouden objecten gevonden. De objecten, die tezamen een kilo wogen, lijken uit de tijd van voor de Vikingen te komen en kunnen daarmee een boeiend nieuw inzicht verschaffen over die periode.
Lees verder

SHOWBITS VIDEO. Komen er acteurswissels in nieuwe seizoen van 'Lisa'?
Het nieuwe seizoen van de succesvolle telenovelle 'Lisa' is gestart. Er spelen een heleboel nieuwe acteurs mee. Maar betekent dat ook dat er personages uit het eerste seizoen zullen verdwijnen? Senne en Jarne zoeken het uit in een nieuwe 'Showbits'.
Lees verder

Football Talk. Anderlecht vindt oplossingen voor Saïef en Kiese Thelin - Geen Seck en Haroun op Europese lijst Antwerp
Bij Antwerp is er geen plek voor aanvoerder Faris Haroun of verdediger Abdoulaye Seck op de Europese lijst. Haroun kwam dit seizoen door een aanslepende kuitblessure nog niet in actie in de Jupiler Pro League en Antwerp wil geen risico's nemen met de middenvelder. Seck wil meer spelen of vertrekken — de Senegalees is zijn basisplek al even kwijt. Maar concrete interesse is er nog niet. Nieuwkomer Ally Samatta staat wél al op de lijst. Antwerp opent zijn Europa League-groepsfase volgende donderdag op het veld van Olympiakos. (MVS)
Lees verder

Families reageren na drama op Kreta: "De zee was vlak, de groene vlag hing uit"
Twee dagen na hun dramatische dood zoeken de vrienden en families van Luc L. en Rudi H. steun bij elkaar. De twee mannen uit Deurne verdronken zaterdag voor de kust van het toeristische plaatsje Rethymnon op Kreta. Niemand had dit drama kunnen voorzien. "De zee was vlak, de groene vlag hing uit", vertellen vrienden die samen met Luc en Rudi op reis waren.
Lees verder

Voka-voorzitter breekt pensioenvoorstel Lalieux af: "Frustrerend, zo'n onvoldragen werkstuk"
Voka-voorzitter Wouter De Geest is niet te spreken over het pensioenvoorstel dat bevoegd minister Karine Lalieux (PS) vorige vrijdag lanceerde. "Een minister die maandenlang naarstig gewerkt heeft aan een plan en dan met dit onvoldragen werkstuk komt... Dat frustreert", zei hij in een speech tijdens Voka Rentrée, het jaarlijkse startevenement van de organisatie in de Brusselse Bozar.
Lees verder

Manager Lelangue over niet-selectie Lotto-Soudal-renners: "Op basis van de sportieve criteria had Wellens er altijd bij moeten zijn"
Een WK-selectie zonder renner van Lotto-Soudal? Bondscoach Sven Vanthourenhout heeft geen rekening gehouden met de traditionele gevoeligheden binnen het Belgische wielrennen. Wat vindt de ploeg daarvan? "Ik vind dit geen gezichtsverlies voor onze ploeg."
Lees verder

Dit veranderde er voor ons op de luchthaven na 9/11
De aanslagen van 9/11 hebben een grote invloed gehad op de wereld. Maar zeker ook op de beveiliging in de luchtvaart. In Amerika werd de Transportation Security Administration (TSA) in het leven geroepen. Zij brachten grote verandering in de beveiliging op de luchthaven.
Lees verder

Franse onderzoekers testen zetpil om corona te behandelen
Onderzoekers van het Institut Pasteur in Rijsel in het noorden van Frankrijk bekijken of het antibioticum clofoctol - dat wordt toegediend in de vorm van zetpillen - kan dienen om Covid-19 te behandelen. Ze zijn op zoek naar honderden proefpersonen.
Lees verder