Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 7 september 2021

Winkelier loopt tegen de lamp nadat hij van zijn klant kraslot ter waarde van 500.000 euro gestolen had

HLN
Winkelier loopt tegen de lamp nadat hij van zijn klant kraslot ter waarde van 500.000 euro gestolen had
Een eigenaar van een Italiaanse krantenwinkel is gearresteerd op de luchthaven van Rome toen hij op het punt stond naar Spanje te vliegen met een gestolen kraslot van 500.000 euro. Dat heeft de politie bekendgemaakt.
Lees verder

Gemeenteraad Luik blijft ruimte voor druggebruikers steunen
De Luikse gemeenteraad heeft maandagavond steun betuigd voor de gebruikersruimte voor druggebruikers. De zaal opende drie jaar geleden de deuren, maar is nu gesloten vanwege een geschil en de niet-verlenging van de conventie met de stichting Tadam, die de zaal beheerde.
Lees verder

ONZE OPINIE. Gegijzeld? Dat is als het land potdicht zou gaan na amper één besmetting zoals in Nieuw-Zeeland, waar Alexander De Croo ooit naar opkeek
Worden we gegijzeld door corona-maatregelen waar geen draagvlak meer voor is, zoals Bart De Wever (N-VA) zegt? Of lijden we aan het stockholmsyndroom als we dat nogal een zwaar woord vinden? Gegijzeld? Dat is als het land potdicht zou gaan na amper één besmetting, zoals in het Nieuw-Zeeland van Jacinda Ardern, waar Alexander De Croo ooit naar opkeek. We denken dat de idolatrie intussen voorbij is. Gegijzeld voel je je als je je huis niet uit mag zoals in Vietnam vandaag. Dat is zelfs in maart 2020 hier nooit gebeurd.
Lees verder

Brussels burgemeester Close wil hoofddoekendebat niet importeren
Het debat over het dragen van religieuze symbolen moet gevoerd worden in het Brussels parlement, niet op stedelijk niveau. Dat heeft burgemeester Philippe Close (PS) maandagavond duidelijk gemaakt tijdens de gemeenteraad.
Lees verder

Nieuwe Israëlische aanvallen op Gaza na 'brandbalonnen'
Israël heeft in de nacht van maandag op dinsdag luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook nadat er vanuit het Palestijnse gebied brandballonnen op Israël waren neergekomen.
Lees verder

Nieuwe Israëlische aanvallen op Gaza na 'brandballonnen'
Israël heeft in de nacht van maandag op dinsdag luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook nadat er vanuit het Palestijnse gebied brandballonnen op Israël waren neergekomen.
Lees verder

Amnesty: vluchtelingen Syrië bij terugkeer verkracht en gemarteld
Syrische vluchtelingen die naar hun land terugkeren lopen het risico op gevangenzetting, verkrachting, marteling en verdwijning. In een rapport dat dinsdag verschijnt schrijft Amnesty International dat tientallen teruggekeerde vluchtelingen de afgelopen jaren slachtoffer zijn geworden van ernstige mensenrechtenschendingen door de Syrische veiligheidsdiensten. "Geen enkel deel van Syrië is veilig om naar terug te gaan", aldus de mensenrechtenorganisatie.
Lees verder

Janet Jackson deelt eerste beelden van haar documentaire
Fans moeten er nog even op wachten, maar in januari 2022 verschijnt de documentaire JANET. Hiermee viert Janet Jackson het 40-jarig jubileum van haar debuutalbum dat haar naam droeg. In de docu, waaraan maar liefst 5 jaar gewerkt is, vertelt de zangeres haar levensverhaal. "Dit is zoals ik het heb beleefd en niemand anders. Love it or hate it, this is me."
Lees verder

Duitse minister Altmaier met spoed in ziekenhuis opgenomen
De Duitse minister voor Economische Zaken Peter Altmaier is maandagavond met spoed in het ziekenhuis opgenomen. Hij werd onwel tijdens een etentje van de parlementaire commissie voor Economische Zaken in een hotel in Berlijn en is per ambulance afgevoerd.
Lees verder

Vlaamse regering en verzekeraars betalen waterschade midden juli volledig terug
De Vlaamse regering en de verzekeraars hebben een akkoord bereikt dat moet garanderen dat de schade die werd veroorzaakt door de ongeziene wateroverlast van midden juli volledig wordt terugbetaald. Dat hebben minister-president Jan Jambon en minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele dinsdag aangekondigd.
Lees verder

Voor geen enkel document meer naar gemeentehuis: 35 miljoen voor digitalisering Vlaamse overheid
De geboorte van je kind aangeven, een nieuw rijbewijs en zelfs een identiteitskaart aanvragen: binnenkort kan het allemaal digitaal. "Het is niet meer van deze tijd dat je voor elk document naar het gemeentehuis moet", vindt minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers.
Lees verder

Voor geen enkel document meer naar gemeentehuis: 35 miljoen voor digitalisering
De geboorte van je kind aangeven, een nieuw rijbewijs en zelfs een identiteitskaart aanvragen: binnenkort kan het allemaal digitaal. "Het is niet meer van deze tijd dat je voor elk document naar het gemeentehuis moet", vindt minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers.
Lees verder

De gezichten achter de cijfers. "Ik verloor al een zoontje, Giacomo was één maand. Angelo was bijna 22. De pijn is nog 22 keer groter"
Hij woonde pal onder de zwellende stuwdam. Angelo Heuer (21) uit Eupen, in de Oostkantons. Het allereerste dodelijke slachtoffer van wie het land melding kreeg in de verbijsterende berichten over de watersnood die elkaar vanaf dan snel opvolgden, en het enige in het stadje. Hij was de jongen met de zwemband die door het voortrazende water werd opgeslokt. "Mijn zoon hield van avontuur. Maar hij was zeer intelligent. Hij was voorzichtig.", zegt Gérard Heuer, een vader die al een tweede kind verloor.
Lees verder

Zus winnares 'De Mol' overlijdt na trap van eigen paard: "Een fantastische huisarts. Haar medeleven was oprecht"
Wat de start moest zijn van vele mooie trekpaardtochten doorheen het Pajottenland, eindigde zaterdagnamiddag op een drama. Huisdokter en organisator Marlies De Brandt (29) viel tijdens de eerste rit van haar paard nadat die om onduidelijke reden plots schrok, en kreeg vervolgens een trap op haar hoofd. De ondernemende jonge vrouw overleed ter plekke: "We zijn allemaal in shock", klinkt het in haar omgeving. Haar zus is Annelotte, winnares van het programma 'De Mol'.
Lees verder

Lokale ondernemers krijgen amper helft aanbestedingen van steden en gemeenten: Unizo en Somers vragen gemeentebesturen om 'lokale reflex'
Koop lokaal. Veel steden en gemeenten maken er reclame voor of lanceren acties rond de ondersteuning van lokale ondernemers. Maar wat blijkt? Wanneer diezelfde steden en gemeenten aanbestedingen organiseren, kiezen ze vaker niet dan wel voor lokale ondernemers. Dat blijkt uit een rondvraag van Unizo. Slechts 1 op de 2 kmo's die in aanmerking komt, vindt de weg naar overheidsopdrachten. Met de 'lokale reflex' wil de organisatie samen met minister Bart Somers steden en gemeenten aanmoedigen vaker voor lokale handelaars te kiezen.
Lees verder

32-jarige Belg heeft mooiste nektapijt van Europa: "Ik ga mijn haren niet knippen, zelfs niet voor de mooiste vrouw ter wereld!"
Nicolas Vanderkelen (32) mag zich Europees kampioen noemen: in het Franse Chéniers werd zijn coiffure het voorbije weekend verkozen tot "mooiste nektapijt van Europa", zijn Elvis-bakkebaarden en Lemmy-moustache ten spijt. "Ik heb al sinds mijn twaalfde een mullet, het definieert mijn persoonlijkheid", zegt de vrachtwagenchauffeur uit Namen.
Lees verder

Lang leve de vrijheid, maar in ziekenhuizen, woonzorgcentra, scholen en winkels gelden nog steeds andere andere wetten: waarom is dat?
Een bruiloft zonder corona-regels. Met duizenden samen dansen en zingen zonder mondmasker. En toch mag er in veel zorginstellingen maar één vaste bezoeker één uurtje per dag naar binnen. En toch zien ze in scholen ouders voorlopig liever niet. Hoe komt dat toch? "We begrijpen dat dit voor frustratie zorgt, maar zeker in de ziekenhuizen is het nog lang niet zoals vroeger."
Lees verder

Na meer dan een jaar nog eens een pittig voorzittersdebat: "'Malus' in pensioenplan? Dan eet ik mijn hoed op"
Voor het eerst sinds de start van de regeringen kruisten de Vlaamse partijvoorzitters gisteren nog eens de degens in een debat, dat grotendeels ging over de krapte op de arbeidsmarkt en de pensioenhervorming - van wie niemand al de teksten gezien had. "Wat vindt Frank Vandenbroucke daar eigenlijk van?"
Lees verder

Fiscus niet van plan om Thiam en co cadeautje te doen: medaillewinnaars dreigen helft van premie kwijt te zijn aan belastingen
Streep door de rekening van olympische kampioenen en medaillewinnaars zoals Nina Derwael en Nafi Thiam: de fiscus is niet van plan om hen een cadeautje te doen. Ze dreigen vijftig procent van hun premie kwijt te zijn aan belastingen.
Lees verder

PORTRET. Jean-Paul Belmondo (88): een smoel, humor, een grote bek. En de mooiste vrouwen in zijn bed
De Franse cinema verliest een icoon: Jean-Paul Belmondo (88) is overleden. Zo verdwijnt de voorlaatste van een gouden generatie die de Franse cinema binnen en buiten Frankrijk immens populair maakte. De laatste - zijn 'rivaal' en vriend Alain Delon - was gisteren ontroostbaar. "Jean-Paul en ik debuteerden samen. Het was beter geweest als we ook samen vertrokken waren."
Lees verder