Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 10 september 2021

Wij spraken voor het eerst met de beheerders van ‘UGent Confessions’: “Mochten we alles posten wat we binnenkri...

HLN
Wij spraken voor het eerst met de beheerders van 'UGent Confessions': "Mochten we alles posten wat we binnenkrijgen, dan zou niemand ons volgen"
Iedereen de voorbije jaren in Gent studeerde kent UGent Confessions, de populaire Facebookpagina waar inzendingen van studenten worden gedeeld. Het platform heeft intussen bijna 84.000 volgers. Hoog tijd voor een blik achter de schermen van de pagina.
Lees verder

'Gossip Girl'-acteur Ed Westwick komt dit weekend naar ons land
Wie enkele bekende, en vooral ook knappe, koppen wil spotten, moet dit weekend in Antwerpen zijn. Onder meer 'Gossip Girl'-acteur Ed Westwick (34) wordt op vrijdag in ons land verwacht. En we hebben nog meer goed nieuws, want de Britse acteur komt niet alleen!
Lees verder

KOERS KORT. Alpecin-Fenix brengt naast Van der Poel ook Merlier en Rickaert aan start Antwerp Port Epic - Sénéchal langer bij Deceuninck-Quick.Step
Alpecin-Fenix heeft zijn selectie voor de Antwerp Port Epic, de vroegere Schaal Sels, bekend gemaakt. Mathieu van der Poel krijgt zondag steun van vier Belgen. Tim Merlier, Jonas Rickaert, Dries De Bondt en Guillaume Van Keirsbulck zullen mee over de vele onverharde wegen en kasseistroken racen. Daarnaast treden ook de Duitser Philipp Walsleben en Nederlander Oscar Riesebeek aan voor het team van de broers Roodhooft.
Lees verder

Na Antwerpse De Singel, haalt ook Gentse S.M.A.K. beeld van Jan Fabre (tijdelijk) van dak: "We willen bijdragen aan het debat"
Naar aanleiding van de beschuldigingen aan het adres van kunstenaar Jan Fabre, haalde de Antwerpse kunstschool De Singel 'De man die de wolken meet' van het dak. Hetzelfde beeld staat ook al meer dan twintig jaar op het dak van het Gentse S.M.A.K., maar ook daar komt binnenkort verandering in. Het beeld zal eind dit jaar even van het dak verdwijnen en in het museum geplaatst worden met de bedoeling om er een grootschalig debat rond te voeren.
Lees verder

Biden neemt maatregelen om uitstoot luchtvaart te beperken
De uitstoot van de Amerikaanse luchtvaart moet over tien jaar met een vijfde zijn afgenomen. Met dat doel heeft de regering van president Joe Biden maatregelen aangekondigd om de vervuilende sector te verduurzamen. De Amerikaanse regering wil dat de luchtvaartbranche in 2050 "netto nul" uitstoot.
Lees verder

"Hij beet, sloeg en spuwde bloed in mijn gezicht": topvoetballer Boateng krijgt monsterboete nadat hij droomvakantie tot hel maakte voor vriendin
De Duitse topvoetballer Jérome Boateng is door een rechtbank in München veroordeeld tot een boete van 1,8 miljoen euro voor huiselijk geweld. De 33-jarige verdediger, 76-voudig international, werd beschuldigd van mishandeling van zijn voormalige vriendin, die ook de moeder is van zijn tweelingdochters.
Lees verder

Herfstweer op komst: voorspelt dit ook een hogere energiefactuur?
De herfst staat voor de deur, hoewel daar aan het begin van de maand helemaal niets van te merken was. De huidige temperaturen zitten minstens zo goed als tijdens de zomer, maar toch zal het niet lang duren voor het echte jassenweer zich opnieuw aankondigt. Zal dit automatisch ook zijn stempel drukken op je energierekening? Mijnenergie.be pluist het uit en verklapt hoe je extra stroomkosten tijdens de koude seizoenen kan vermijden.
Lees verder

Neushoorns ondersteboven in de lucht en orgasmes tegen een verstopte neus: dit zijn de winnaars van de eigenzinnige Ig Nobelprijzen
Hoe goed kunnen baarden klappen in het gezicht opvangen? Of wat zijn de voordelen van neushoorns ondersteboven vervoeren? Het zijn maar enkele vragen, waar de winnende studies van de Ig Nobelprijzen een antwoord op geven. Doel van de prijzen is om onderzoek "dat eerst aan het lachen brengt, maar daarna aan het denken zet" te belonen.
Lees verder

5 voor 12: verplichte vaccinatie in de VS, onweer op komst en Willy de bever is terug vrij
Elke dag geven wij u in 5 voor 12 een overzicht van het belangrijkste nieuws van deze voormiddag. Vandaag gaat het over de verplichte vaccinatie in de VS voor sommige Amerikanen, het mogelijk onweer van vandaag en over een bever in Gent. Bekijk het hier!
Lees verder

Onze redactrice verkent alle hotspots in Dendermonde: "Op deze plek wil je uren blijven zitten"
Sommige plekken blijven onder de radar. Onterecht, want niets zo relax als een dagje spenderen in een stad op mensenmaat. Uitgebreid ontbijten, een koffietje meepikken, nog een jazzconcertje of liever een cinema-avond? Onze redactrice voelde zich meer dan welkom in Dendermonde, de stad waar NINA dit weekend neerstrijkt voor NINA & The City.
Lees verder

DUBBELINTERVIEW. Van den Bergh en Huybrechts gaan voor goud op WK voor landenteams: "Dat je niet mee gaat dansen? Kim, dat zeg jij elk jaar"
De fanatieke en de kalme. Kim Huybrechts (35) en Dimitri Van den Bergh (27) vormen de ideale combinatie. Goud is het doel op de World Cup of Darts, het WK voor landenteams. Een dubbelgesprek met de Belgian Arrows.
Lees verder

SHOWBITS VIDEO. Kijk binnen in het nieuwe stulpje van de Meilandjes
De Meilandjes verhuizen opnieuw, maar deze keer blijven ze dichtbij huis. De beroemdste familie van Nederland ruilt de huidige miljoenenvilla in voor een plekje met iets meer privacy. Desna en Senne geven in deze Showbits in primeur een rondleiding in hun nieuwe stulpje.
Lees verder

Afgelopen vier jaar "tientallen aanslagen" verijdeld door Britse geheime dienst
De Britse autoriteiten zeggen in de afgelopen vier jaar tientallen aanslagen te hebben verijdeld. Het ging om zeker 31 complotten die in een "vergevorderd stadium" waren, zegt topman Ken McCallum van veiligheidsdienst MI5 in de aanloop naar de herdenking van de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten.
Lees verder

Cristiano Ronaldo kijkt uit naar rentree bij Man United: "Ik zal hier de komende vier of vijf jaar groots zijn"
Cristiano Ronaldo is nu echt terug bij Manchester United. Deze week trainde hij al een eerste keer mee, gisteren ondertekende hij zijn contract in het bijzijn van coach Ole Gunnar Solskjaer en blikte hij – blakend van ambitie en vertrouwen – vooruit op zijn tweede hoofdstuk in Engeland: "Ik ben hier niet op vakantie, maar om te winnen."
Lees verder

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Stef Wauters, Dany Verstraeten en Goedele Wachters samen.
Lees verder

Bestuurder (42) die ongeval veroorzaakt brengt stukje taart naar slachtoffer: "Mea culpa"
De bestuurder E.S. die eind januari een lichte aanrijding veroorzaakte met een fietser is vrijdag in de Gentse politierechtbank verschenen. "Mijn cliënt was er zelf van aangedaan en heeft het slachtoffer zo goed mogelijk geholpen waar het kon", aldus zijn advocaat.
Lees verder

Vlaamse vrouw krijgt gemiddeld 1,55 kinderen
In 2020 hadden vrouwen tussen 15 tot 49 jaar in het Vlaams Gewest gemiddeld 1,55 kinderen. Het totale vruchtbaarheidscijfer (TVC) ligt daarmee 14 procent lager dan in 2010, toen het gemiddeld om 1,81 kinderen ging. Dat blijkt vrijdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen.
Lees verder

OPROEP. Gras en onkruid groeien explosief door natte zomer: hoe ziet dat eruit in jouw gemeente?
De uitzonderlijk natte zomer zorgt voor een explosieve groei van gras, planten en onkruid. De groendiensten hebben de handen meer dan vol. Verschillende gemeenten zetten extra mankracht in om de achterstand op vlak van groenonderhoud weg te werken, maar dat lijkt niet overal het geval. Lijkt onkruid jouw buurt volledig te overwoekeren? Stuur je videobeelden dan door via video@hln.be of via WhatsApp op het nummer +32 474 74 65 02.
Lees verder

Assisenzaak tegen Sharia4Belgium-kopstuk Hicham Chaib uitgesteld na administratieve fout: tientallen kandidaat-juryleden voor niets opgedaagd
De zaak tegen voormalig kopstuk van Sharia4Belgium Hicham Chaib (39) zal dan toch niet volgende week voor het assisenhof komen. Dat vertelde voorzitter van het assisenhof Jo Decoker vrijdagochtend aan de aspirant-juryleden. Die moesten onverrichter zake naar huis omdat de dagvaarding van de beklaagde niet wettelijk werd afgehandeld.
Lees verder

Paleizen tot in Tsjechië en de duurste kunstcollectie van Europa: de immense rijkdom van het koningshuis in Liechtenstein
Vreugde en verdriet in Liechtenstein. Het land werd in rouw ondergedompeld door het overlijden van vorstin Marie von und zu Liechtenstein (81), maar er was ook ruimte voor feestelijkheden vanwege het huwelijk van prinses Maria Annunciata (36). Voor de viering kwam de voltallige koninklijke familie samen in Wenen, waar het Huis Liechtenstein nog altijd meerdere paleizen bezit. Al is dat nog maar een fractie van wat er in de schatkist zit. Een portret van één van de rijkste adellijke families ooit, die de grootste private bank ter wereld én de duurste kunstcollectie van het continent bezit.
Lees verder