Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 8 september 2021

Weer opschalen voor corona: al elf ziekenhuizen in de problemen

HLN
Weer opschalen voor corona: al elf ziekenhuizen in de problemen
De ziekenhuizen in ons land moeten weer schakelen naar fase 1A van het spreidingsplan, waarbij een kwart van de IC-bedden tegen woensdag 15 september moet worden vrijgehouden voor coronapatiënten. "We moeten Covid-patiënten beter spreiden over het land, maar sommige families verzetten zich en zeggen: 'dan liever dat hij hier doodgaat'.
Lees verder

Mechelse winkelstraat De Bruul opgeschrikt door steekpartij op klaarlichte dag: jongeman gewond afgevoerd
De Mechelse winkelstraat De Bruul ter hoogte van de Botermarkt is woensdagmiddag opgeschrikt geweest door een steekpartij. Het slachtoffer raakte daarbij gewond. De verdachte kon worden gearresteerd.
Lees verder

Bob Odenkirk na hartaanval weer aan het werk voor 'Better Call Saul'
Bob Odenkirk (58) heeft de draad weer opgepakt nadat hij in juli een hartaanval kreeg en als gevolg daarvan een tijd rust moest nemen. De acteur, die speelde in de serie 'Breaking Bad' en nu zijn eigen spin-off 'Better Call Saul' heeft, deelde vandaag op Twitter een foto vanaf de werkvloer.
Lees verder

US OPEN. Tienersensatie Raducanu als eerste ooit vanuit kwalificaties naar halve finale
De 18-jarige Britse Emma Raducanu (WTA 150) heeft zich geplaatst voor de halve finales. In New York won ze met 6-3 en 6-4 van de Zwitserse Belinda Bencic (WTA 2), in 1 uur en 21 minuten. Na een vroege break en een 1-3 achterstand won de Britse tiener vijf games op rij om de eerste set te winnen (6-3). Kersvers olympisch kampioene Bencic moest de eerste break van de tweede set incasseren op haar vierde dubbele fout. Raducanu kon het daarop dankzij een ijzersterke opslag afmaken.
Lees verder

HIGHLIGHTS. De afgekeurde treffer van Batshuayi en het doelpunt van Praet: bekijk de hoogtepunten van Wit-Rusland - België
Volg de wedstrijd HIER LIVE!
Lees verder

LIVE. Zorgen Rode Duivels in tweede helft voor meer vuurwerk tegen Wit-Rusland?
• Groep E, aftrap: 20.45 uur • Kazan (Centralniy-stadion) • Ref: Pawel Raczkowski (Pol) • Rode Duivels zonder heel wat sterkhouders
Lees verder

LIVE. Duivels gaan dankzij treffer Praet rusten met krappe voorsprong tegen Wit-Rusland
• Groep E, aftrap: 20.45 uur • Kazan (Centralniy-stadion) • Ref: Pawel Raczkowski (Pol) • Rode Duivels zonder heel wat sterkhouders
Lees verder

Zangeres Lorde uit de kleren voor Vo­gue-co­ver: "Mijn lichaam is geweldig"
De veelbesproken nieuwe albumhoes van Lorde (24), waarop haar billen de hoofdrol spelen, was tot voor kort ondenkbaar voor de zangeres. Maar na jaren van onzekerheid zegt de Nieuw-Zeelandse immuun te zijn voor nare opmerkingen over haar lijf. Op een nieuwe Vogue-cover poseert ze met slechts een groot sieraad over haar torso. "Mijn lichaam is geweldig."
Lees verder

Brits parlement stemt in met omstreden belastingverhogingen
Het Britse parlement is akkoord gegaan met de omstreden belastingplannen van premier Boris Johnson. Die stelde voor de belastingen te verhogen, zodat er geld vrijkomt voor het hervormen van het zorgstelsel en het wegwerken van de door de pandemie veroorzaakte achterstanden in de zorg.
Lees verder

Opvallend: Michy Batshuayi knielt niet voor aftrap van Wit-Rusland - België
Het was een opmerkelijk beeld voor de aftrap van Wit-Rusland - België. Terwijl tien Duivels, zoals steeds, knielden als steun voor de 'BLM-beweging' bleef Michy Batshuayi staan. In de omgeving van de Rode Duivel valt te horen dat onze landgenoot daarmee het voorbeeld volgt van zijn ex-ploegmaat Wilfried Zaha, de Ivoriaanse spits van Crystal Palace. "Er is geen goede of foute keuze, maar voor mij voelt het steeds meer als een onderdeel van de voorbereiding op de wedstrijd", zei Zaha recentelijk over zijn besluit om niet langer meer te knielen voor een wedstrijd. "Het maakt niet meer uit of we knielen of niet. Sommigen van ons worden nog steeds racistisch bejegend. Waarom zou ik nog knielen om te laten zien dat het wat betekent voor ons? Waarom moet ik zelfs Black Lives Matter op de achterkant van mijn shirt dragen om te laten zien dat het wat betekent voor ons? Het verliest steeds meer zijn waarde."
Lees verder

MR-voorzitter Bouchez: "Wij blijven tot 2024 in de regering"
"Wat voor mij zeker is, is dat we in de Vivaldi-regering blijven tot 2024. Ik denk niet dat er een alternatief is en onze medeburgers verwachten dat we slagen. Maar dat is voor mij geen reden om de hervormingen van links zomaar te accepteren." Dat zei MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez deze avond in Terzake op Canvas. De verwachte invoering van een coronapas in het Brussels Gewest toont volgens hem de mislukking van het gevoerd beleid aan.
Lees verder

Bosch heeft systeem klaar waarbij auto zichzelf gaat parkeren
Bosch heeft een systeem klaar waarbij een wagen zichzelf gaat parkeren. Er is geen menselijke tussenkomst meer nodig vanaf de ingang van een parking. Dat maakte de autotoeleverancier bekend tijdens het autosalon van München.
Lees verder

US OPEN. Exit voor pupil van Malisse: Zverev in kwartfinale te sterk voor Harris - Raducanu als eerste ooit vanuit kwalificaties naar halve finale
Voor Lloyd Harris (ATP 46) werd zijn eerste grandslamkwartfinale ooit ook het eindstation op de US Open. De poulain van Xavier Malisse verloor in drie sets (7-6, 6-3 en 6-4) van Alexander Zverev (ATP 4). De Duitse olympische kampioen staat zo op een zucht van zijn tweede opeenvolgende finale in New York.
Lees verder

Matchwinnaar Dennis Praet bezorgt experimentele Rode Duivels zuinige zege tegen Wit-Rusland
Zieltjes won een experimenteel Belgisch elftal niet in Kazan, punten wel. Met dank aan een knap schot van Dennis Praet. En zo sluiten de Duivels een weinig benijdenswaardig drieluik alweer met 9 op 9 af. Op naar de Nations League begin oktober en het WK in Qatar volgende winter.
Lees verder

WK KWALIFICATIES. Italië maakt brandhout van Litouwen, waar Cercle-speler owngoal maakt - Engeland niet voorbij Polen
Spanje mag de volle buit mee naar huis nemen vanuit Kosovo. La Roja kwam op het halfuur op voorsprong via een doelpunt van West Ham-middenvelder Pablo Fornals. Ferran Torres maakte er in het slot nog 0-2 van.
Lees verder

"Eigenlijk is álles cava aan wat na de Gouden Generatie komt. In Kazan was de cava zelfs het laatste van de fles – niks bubbels, flets"
De tweede colonne won ternauwernood in Rusland. De Rode Duivels waren weliswaar dominant, maar het aanvalsspel was – zoals dat dan heet in het jargon – steriel. U mag het ook saai noemen. Het ontbrak aan genialiteit, zag ook onze chef voetbal.
Lees verder

ONS RAPPORT. Twee spelers met 7 op 10, ook vier met een vijfje: "Hij had de patron moeten zijn, maar ontgoochelde"
Een erg vlakke prestatie van de Duivels tegen Wit-Rusland en een zuinige 0-1-zege, met ook weinig uitschieters in ons rapport. Twee spelers staken er wel bovenuit, in tegenstelling tot vier Duivels die het moeten doen met een 5 op 10. Onze beoordeling met telkens een punt op 10 voor elke speler.
Lees verder

Misdaadjournalist John van den Heuvel vertelt over zijn vriendschap met Peter De Vries: "Heel zuur dat we onze ruzie niet meer bijgelegd hebben"
De Nederlandse misdaadjournalist John van den Heuvel was vandaag te gast in 'De Cooke & Verhulst Show'. De man krijgt 24/7 politiebescherming en getuigde daarover bij Gert en James. Daarnaast vertelt hij ook over zijn relatie met Peter De Vries, die enkele maanden geleden vermoord werd. De twee kenden elkaar 30 jaar, maar hadden het afgelopen jaar een meningsverschil. "Ik was ervan overtuigd dat dit nog goed zou komen, maar we zijn ingehaald door een verschrikkelijke realiteit."
Lees verder

Goedele Wachters toont haar verborgen talent in De Cooke & Verhulst Show
Het was tot nu toe een goed bewaard geheim, maar journaalanker Goedele Wachters (46) heeft een verborgen talent. En dat deelt ze - een beetje aarzelend - met Gert en James in 'De Cooke & Verhulst Show'.
Lees verder

Marc Degryse over Alexis Saelemaekers: "Of hij Meunier voorbij is? Hij zit er dicht bij"
Iemand die een goeie indruk naliet tijdens de afgelopen drie interlands, is Alexis Saelemaekers (22). Onze 'Devil-cam' stond tijdens de wedstrijd tegen Wit-Rusland op hem gericht. "Hij speelt altijd met veel energie", aldus onze analist Marc Degryse.
Lees verder