Doorgaan naar hoofdcontent

“Wat doen we hier nog?”: Kinderen van 96-jarige man die voor 120.000 euro opgelicht werd vertegenwoordigen hun va...

HLN
"Wat doen we hier nog?": Kinderen van 96-jarige man die voor 120.000 euro opgelicht werd vertegenwoordigen hun vader in hoger beroep
Een zichtbaar geïrriteerde familie Wauters uit Puurs-Sint-Amands stond afgelopen donderdag te wachten in de inkomhal van het hof van beroep in Antwerpen. Bankbediende Ann V. zou hun vader Frans (96) op listige wijze bijna 120.000 euro lichter hebben gemaakt door zijn handtekening te vervalsen voor cashafhalingen. Vorig jaar november werd ze al veroordeeld tot 4 jaar cel, waarvan 2 jaar met uitstel, maar daar liet ze het niet bij. "Ik zal het mij eeuwig beklagen dat ik meneer Wauters in vertrouwen heb genomen."
Lees verder

HERBELEEF. Droomstart voor België op het EK met goud voor Segaert en zilver voor Uijtdebroeks - Ganna bezorgt Italië goud in gemengde ploegentijdrit
Terwijl de WK-koorts in eigen land stijgt, is het Italiaanse Trento dezer dagen het decor van het EK wielrennen. Over verschillende categorieën heen wordt er gekoerst om de Europese sterrentrui. Op de eerste dag greep België met Alec Segaert en Cian Uijtdebroeks twee medailles, ook de tijdrit bij de meisjes junioren en de Mixed Team Relay werd verreden.
Lees verder

Vier personeelsleden en leerling De Parel besmet met corona: school blijft voorlopig dicht
Bij De Parel in Roeselare, een kleinschalige school waar kinderen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking opgevangen worden, hebben vier personeelsleden positief getest op het coronavirus. Ook een kind zou positief zijn. Of de school begin volgende week kan heropenen, is nog niet duidelijk.
Lees verder

SHOWBITS. De vriendin van Axel Daeseleire poseert topless en wie zit daar verstopt achter die hoed?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Taaie Van Aert viert opnieuw in Tour of Britain: hij klopt Alaphilippe met half wiel in sprintje bergop
Wout van Aert heeft z'n tweede ritzege in de Tour of Britain en een nieuwe opsteker richting het WK wielrennen in eigen land te pakken. Onze landgenoot haalde het na een venijnige sprint bergop met een half wiel voor wereldkampioen Julian Alaphilippe. Van Aert neemt ook de leiderstrui weer over van de Brit Ethan Hayter.
Lees verder

Facebook haalt uit naar Britse waakhond om oproep tot verkoop Giphy
Facebook heeft stevig uitgehaald naar de Britse mededingingswaakhond CMA. Die kwam vorige maand met een voorlopig oordeel over de overname van animatieplatform Giphy door Facebook en meende dat die wellicht terug moet worden gedraaid. Volgens Facebook is dat "bijzonder onredelijk en buitenproportioneel".
Lees verder

Frituurbaas gaf miljoenen uit om ex-Miss België Ilse De Meulemeester voor zich te winnen, maar kwam nooit verder dan één nacht op de bank. Zijn frustratie kan hem nu jaren cel kosten
Juwelen, auto's en zelfs een villa. De schatrijke Nederlandse frituurbaas Jacobus Perdaems (65) had er een flinke hap van zijn fortuin voor over om het hart van voormalig Miss België Ilse De Meulemeester (50) te veroveren. Zes maanden lang liet zij de verwennerij toe, maar bleef ze hem ook afwijzen. De frustratie groeide, tot Perdaems in 2013 over de rooie ging. Dat zal hem deze keer geen dure spullen kosten, maar mogelijk wel drie jaar cel.
Lees verder

INTERVIEW. Oekraïense Songfestivallers Go_A: "Samen shotjes gedaan met Alex Callier"
Ze kregen meermaals te horen dat 'Shum' absoluut niet de juiste keuze was voor het Songfestival, maar dat legde de Oekraïense band Go_A koppig naast zich neer. En terecht. Sinds de groep onverwacht vijfde werd in mei, beleven ze dankzij datzelfde nummer een internationaal succesverhaal. Eentje waarbij de groep niet alleen voor de eerste Oekraïense song in de Amerikaanse Billboard Top 100 zorgde, maar ook een contract mocht tekenen bij platenlabel Universal. "Toen we van Rotterdam terugkeerden, dachten we minstens twee weken te kunnen uitrusten. Dat draaide even anders uit."
Lees verder

RECENSIE. 'Into the Night 2': "De race tegen een fatale zonnesteek blijft ook dit seizoen even spannend als lachwekkend"
'Into the Night', de scifi-reeks die officieel bekend staat als de eerste Belgische Netflix Original, wist vorig jaar genoeg fans achter zich te scharen om een vervolg af te dwingen. De zon is nog steeds een koelbloedige killer en een handvol vliegtuigpassagiers is nog steeds op zoek naar een manier om de dodelijke straling te overleven. Of seizoen twee genoeg vermakend materiaal heeft om aan boord te blijven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

Hoopvol nieuws voor Miguel Van Damme: "Nog niet genezen van leukemie, maar controles steeds beter"
Opgeven staat niet in zijn woordenboek. Nadat Cercle Brugge-doelman Miguel Van Damme sinds 2016 een onafgebroken strijd voert tegen leukemie, lijkt hij de ziekte de afgelopen maanden een pak kleiner te hebben gekregen.
Lees verder

Ketnet sleept nominaties in de wacht voor prestigieuze International Emmy Kids Awards
De Ketnet-reeksen 'Mush-Mush & de Zwammetjes' en 'Tekens van Leven' zijn genomineerd voor de International Emmy Kids Awards.
Lees verder

Radja Nainggolan verrast kinderziekenhuis met bezoekje: "Een voorbeeldfunctie voor hen? Nu kom ik eens positief over hé"
Radja Nainggolan (33) heeft zich vanmiddag van z'n beste kant laten zien. Twee weken na zijn stunt op de Antwerpse Scheldekaaien ging de middenvelder van Antwerp op bezoek in het kinderziekenhuis te Antwerpen en bracht hij wat cadeau's mee. "Als je die kinderen kan doen lachen, dat is mooi om zien."
Lees verder

Seks en affectie, maar niet in een relatie? "Dat is niet per se slecht", zegt relatietherapeut Sarah Hertens
Seks, affectie en zélfs romantische gevoelens voor elkaar, maar geen relatielabel: de zogenaamde 'situationships' komen steeds vaker voor in de datingwereld. Het is een situatie waarbij je je gedraagt alsof je in een relatie zit, zonder het die stempel te geven. Dat kan bijzonder toxisch zijn, maar zeker niet altijd, zegt relatietherapeute Sarah Hertens: "Soms is het een opstapje naar iets moois."
Lees verder

Politiediensten kunnen opnieuw de leugendetector gebruiken: "Dit leidt tot gerechtelijke dwalingen"
Na een pauze van anderhalf jaar kunnen politiediensten sinds kort opnieuw met de polygraaf of 'leugendetector' aan de slag. Experts zien het vol ongeloof aan. "Deze methode deugt niet", zegt rechtspsycholoog Peter van Koppen in De Morgen. "Stop hiermee."
Lees verder

Burgemeester Vilvoorde wil zelf 'coronapas' kunnen opleggen, maar lijkt daarin toch alleen te staan: "Ik ben cafébaas, geen politie"
Burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte (Vooruit) wil zelf de bevoegdheid om op te leggen of toestemming te geven voor het gebruik van het Covid Safe Ticket. Maar daar is niet iedereen mee opgezet. Zo gaat Didier Cortois (Open VLD), schepen voor Lokale Economie, alvast niet akkoord en zijn de horeca-uitbaters zelf ook niet gediend met de extra maatregel. "Waarom moet het steeds strenger dan Vlaanderen? Je zet je stad enkel maar in een slecht daglicht en maakt mensen bang."
Lees verder

Brit krijgt celstraf omdat hij bijna kilometer lang met wagen over treinsporen rijdt
Een roekeloze Brit heeft vijftien maanden cel gekregen omdat hij met zijn wagen bijna een kilometer lang over de treinsporen reed. Een veiligheidscamera in het station van Duddeston (Birmingham) filmde hoe hij het perron passeerde.
Lees verder

Egbert Lachaert (Open Vld) en Paul Magnette (PS) strijken plooien glad bij lunch in I Trulli
Het ging er hard tegen onzacht aan toe tussen liberalen en socialisten de voorbije dagen. Het wapengekletter over hoe we de pensioenen en de arbeidsmarkt moeten hervormen stopte niet. De sereniteit was zoek. Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert en PS-voorzitter Paul Magnette beslisten over een vitello tonato op het terras van het Italiaanse restaurant I Trulli in Brussel om de plooien glad te strijken. Het was een constructief gesprek, klinkt het. De twee voorzitters willen samen tot oplossingen voor het land komen. Alle goede bedoelingen ten spijt: het is afwachten in welke mate ze daarin slagen. Maar de entente Open Vld en PS is nodig om Vivaldi harmonieuzer te laten zingen.
Lees verder

Bitcoinplatform Coinbase ligt overhoop met Amerikaanse beurswaakhond
Coinbase, het grootste handelsplatform voor cryptomunten zoals bitcoin, heeft ruzie met de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Die heeft ermee gedreigd het bedrijf te vervolgen als het een nieuw product (Lend) op de markt brengt waarbij men cryptomunten kan uitlenen en hiervoor rente ontvangt. De SEC eist ook meer informatie van Coinbase.
Lees verder

Dierenverzorger Erik Cowie uit Netflix-hit 'Tiger King' dood aangetroffen
Erik Cowie, een van de dierenverzorgers uit de Netflix-hit 'Tiger King', is overleden. De 53-jarige Cowie is vandaag dood aangetroffen in een appartement in New York. Dat meldt entertainmentwebsite TMZ op basis van bronnen bij de politie.
Lees verder

POLL. U zou graag Charles De Ketelaere aan het werk zien tegen Wit-Rusland
Het WK-ticket voor Qatar is nagenoeg binnen. De grootste vedetten blijven aan de kant, maar dat betekent niet dat de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Wit-Rusland van vanavond geen belang heeft. Wie kan zich in afwezigheid van Courtois, De Bruyne en andere Lukaku's tonen in het vooruitzicht van de Final Four van de Nations League? U zou alvast graag De Ketelaere en Sambi Lokonga aan het werk zien.
Lees verder