Doorgaan naar hoofdcontent

“Waarom geen windturbines in het Zoniënwoud bouwen? Het is technisch perfect haalbaar”: Geen zevende en achtste ...

HLN
"Waarom geen windturbines in het Zoniënwoud bouwen? Het is technisch perfect haalbaar": Geen zevende en achtste windmolen in Lot nadat Raad van State vergunning vernietigt
Liefst zes windturbines staan er in Lot. Maar een zevende en een achtste molen blijft het dorpje bespaard. De Raad van State vernietigt de vergunning nadat de gemeente Beersel naar de rechter trok. "Lot heeft al genoeg te verduren", zegt burgemeester Hugo Vandaele (Lijst Burgemeester). "Dat andere gemeenten eerst hun verantwoordelijkheid nemen." De burgemeester stelt ook voor om turbines in natuurgebieden te bouwen. "Daar heeft niemand er last van", zegt hij.
Lees verder

Europa wil weten hoeveel bitcoins u precies bezit
De Europese Commissie doet momenteel onderzoek naar een 'EU Asset Registry'. Het idee achter zo'n register is dat het bitcoinbezit van Europeanen zal worden bijgehouden. Het register zal niet enkel opslaan hoeveel bitcoins iemand bezit, maar eveneens onroerend goed, grond, aandelen en andere bezittingen, zoals sieraden, kunstwerken en auto's zullen worden opgenomen.
Lees verder

Haar bijnaam en een matching tattoo: 5 dingen die u nog niet wist over Antonela Roccuzzo, de vrouw van Leo Messi
Zou ze er morgen ook bij zijn in de tribunes van Jan Breydel? Antonela Roccuzzo is de stille kracht achter Lionel Messi. De moeder van drie, die al sinds 2005 een stel is met de nieuwe ster van PSG, staat liever niet in de spotlights. Vijf dingen die u nog niet wist over het meisje uit Rosario.
Lees verder

KOERS KORT. Van der Poel voegt Gooikse Pijl toe aan programma - Woods past voor WK
Team Jumbo-Visma geeft verstek voor de 18de Gooikse Pijl van komende zondag. Dat bevestigde het WorldTeam aan organisator Danny Schets per mail. Schets kreeg dan wel goed nieuws uit het kamp van Alpecin-Fenix. Mathieu van der Poel heeft zijn programma richting het WK gewijzigd en zal na de Primus Classis van zaterdag ook de Gooikse Pijl van zondag rijden.
Lees verder

Vanaf welk bedrag kun je beleggen? En hoe spreid ik mijn risico's? Beursexpert Geert Noels beantwoordt lezersvragen
Steeds meer mensen kiezen ervoor om een deel van hun spaargeld te investeren in beleggingen. Maar soms is het moeilijk om door de bomen het bos nog te zien, met alle mogelijkheden, verschillende platforms en beleggingsproducten. Of je nu je eerste stappen wil zetten op de beleggersmarkt of al meer ervaring hebt maar meer wil weten over bepaalde aspecten van beleggingen, onze geldexpert Geert Noels beantwoordt graag je vragen. Wij selecteren de meest gestelde, origineelste en interessantste lezersvragen en leggen die aan hem voor.
Lees verder

LIVE. Landing voorzien om 11u37, spelersbus PSG staat al klaar - Volg de aankomst van Messi en co hier LIVE!
Van de landing in Oostende tot de laatste training voor het Champions League-duel tegen Club Brugge: bij HLN.be zit u vandaag op de eerste rij om de komst van de sterren van Paris Saint-Germain naar België van dichtbij te volgen. Lionel Messi, Neymar, Kylian Mbappé... Beter wordt het niet. Wij coveren PSG's 'matchday -1' live, met onder meer deskundige commentaar van onze Club Brugge-watcher Niels Poissonnier.
Lees verder

LIVE. Eerste spotters in Oostende, PSG-vliegtuig landt om 12u07 - Volg de aankomst van Messi en co hier LIVE!
Van de landing in Oostende tot de laatste training voor het Champions League-duel tegen Club Brugge: bij HLN.be zit u vandaag op de eerste rij om de komst van de sterren van Paris Saint-Germain naar België van dichtbij te volgen. Lionel Messi, Neymar, Kylian Mbappé... Beter wordt het niet. Wij coveren PSG's 'matchday -1' live, met onder meer deskundige commentaar van onze Club Brugge-watcher Niels Poissonnier.
Lees verder

Apothekers mogen nagaan of je gevaccineerd bent tegen corona om vaccintwijfelaars te overtuigen
Apothekers kunnen nagaan of je een coronavaccin hebt gekregen. Dat meldt VRT NWS. Op die manier worden ze door de overheid ingezet om vaccintwijfelaars te overtuigen zich alsnog te laten vaccineren. Apothekersfederatie APB meldt dat apothekers gebonden zijn aan het beroepsgeheim, waardoor patiënten zich niet ongerust hoeven te maken.
Lees verder

"Doe alsof je aan het wenen bent": YouTube-vlogster deelt per ongeluk video waarin ze haar zoontje opdraagt te huilen
Een Amerikaanse YouTube-ster krijgt sinds enkele dagen ongewild massa's aandacht. Jordan Cheyenne (30) blunderde door per ongeluk een video te delen waarin duidelijk te zien is hoe ze haar zoontje opdraagt te huilen voor de camera. Door de storm aan verontwaardigde reacties heeft de Californische besloten haar YouTubekanaal met 538.000 volgers te verwijderen.
Lees verder

Licht en luchtig blauw wordt dé interieurkleur van 2022
AkzoNobel, het moederbedrijf achter het verfmerk Levis, heeft met Bright Skies de Kleur van het Jaar 2022 bekendgemaakt. Het is een licht en luchtig blauw dat ons een broodnodige hap adem geeft na anderhalf jaar met dichtgeknepen keel en gemoed als gevolg van corona. Het is een tint die ook makkelijk combineert, want kleuren met elkaar mixen, is een van de trends van het moment.
Lees verder

Club Brugge heeft volgens Gracenote slechts 4% kans om door te stoten in Champions League
Club Brugge heeft slechts vier procent kans om de volgende ronde van de Champions League te bereiken. Dat berekende het gerenommeerde databedrijf Gracenote.
Lees verder

OPROEP: Zit uw kind in quarantaine?
De strenge test- en quarantaineregels in scholen zijn absurd. Dat zeggen steeds meer huisartsen, CLB's en ouders. Amper anderhalve week zijn de scholen open, maar nu al zitten honderden leerlingen opnieuw thuis - ook al testten ze negatief.
Lees verder

Poetin in quarantaine na coronabesmettingen in z'n entourage
De Russische president Vladimir Poetin (68) gaat in quarantaine nadat coronabesmettingen werden vastgesteld in zijn entourage. Dat heeft het Kremlin vandaag aangekondigd.
Lees verder

5 voor 12. Uitzinnige outfits op Met Gala en meer betalen voor autorit tijdens spits?
De sterren halen hun strafste outfits uit de kast voor de rode loper van het Met Gala en Vlaamse ondernemers willen u doen betalen voor een autorit tijdens de spitsuren. Dit moet u weten om mee te zijn met het nieuws.
Lees verder

Elektrisch of verbrandingsmotor? Dit is de goedkoopste keuze
Elektrische wagens zijn een stuk duurder dan hun equivalent met verbrandingsmotor. Dat verschil betaalt zich na verloop van tijd terug, hoor je dan wel zeggen. Maar is dit altijd zo? HLN Drive zocht het uit.
Lees verder

Football Talk. Geen Thorgan Hazard tegen Besiktas - KBVB zoekt 700 refs - Balanta opnieuw fit
Borussia Dortmund kan in de eerste groepswedstrijd van de Champions League op het veld van het Turkse Besiktas geen beroep doen op Thorgan Hazard. De Rode Duivel is nog niet speelklaar na een enkelblessure en stapte niet mee op het vliegtuig richting Istanboel. De 28-jarige Hazard kwam voor het laatst in actie op 14 augustus, op de eerste speeldag van de Bundesliga tegen Eintracht Frankfurt. Hij miste onlangs ook het WK-kwalificatiedrieluik tegen Estland, Tsjechië en Wit-Rusland. Dortmund kan woensdag evenmin rekenen op de geblesseerden Giovanni Reyna, Emre Can en Nico Schulz. Axel Witsel en Thomas Meunier horen wel tot de twintigkoppige selectie.
Lees verder

Veerle (65) en Bob (65) bouwden een oud klooster om tot een opvallende woning en galerie: "We hebben lang gezocht naar een pand als dit"
Onze woonexpert Björn Cocquyt bezoekt elke week een bijzonder huis. Deze keer is het de beurt aan de hagelwitte galerie van architecte Veerle Wenes (65), een pand uit de zestiende eeuw dat vroeger nog een klooster was. Omdat haar galerie 'valerie_traan' deel uitmaakt van haar woning, verandert het interieur van Veerle om de zoveel maanden van look, maar het blijft een niet-alledaagse mix van design, kunst en tweedehands. "Ik volg de voorgeschreven regeltjes niet."
Lees verder

KOERS KORT. Van der Poel voegt Gooikse Pijl toe aan programma - Hermans verlengt bij Israel Start-Up Nation
Ben Hermans (35) heeft zijn contract bij Israel Start-Up Nation met twee seizoenen verlengd, zo bevestigt de wielerploeg. "Eind 2023 zal ik zes jaar bij het team zijn, het bewijs dat ik mij hier erg op mijn gemak voel", zegt de Limburger.
Lees verder

Leerlingen sanitair en houtbewerking helpen in Pepinster: "De ideale praktijkles"
Twee maanden na de zware overstromingen in Wallonië zijn de herstelwerkzaamheden aan de huizen nog in volle gang. Enkele leerlingen van de Victor Hortaschool in Brussel maken van de gelegenheid gebruik om een schooltje onder handen te nemen. "Een betere praktijkles bestaat er niet", klinkt het.
Lees verder

LIVE. Pakt Beerschot z'n eerste zege van het seizoen tegen STVV?
• Jupiler Pro League • Speeldag 7 • Aftrap: 20u • Het Kiel
Lees verder