Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 13 september 2021

Waarom beleggen Justin Bieber en Steve Aoki miljoenen in Pokémon-kaarten?

HLN
Waarom beleggen Justin Bieber en Steve Aoki miljoenen in Pokémon-kaarten?
Enkel nog investeren in vastgoed of diamanten? Totaal verleden tijd! Pokémon is al wat de klok slaat vandaag. Ook enkele internationale celebs hebben dat in het snuitje en beginnen snel met een eigen verzameling.Van Justin Bieber tot Steve Aoki, de sterren met een Pokémonverzameling zijn talrijk. Maar waarom investeren ze zo graag in speelkaarten? Desna & Jarne zoeken het uit in een nieuwe Showbits.
Lees verder

Vriendin André Hazes krijgt media-training in Spanje en maakt komaf met pestgedrag
Sarah van Soelen (25), de vriendin van André Hazes (27), krijgt momenteel in Spanje training zodat ze beter om kan gaan met alle media-aandacht die haar nieuwe relatie met zich meebrengt. Dat vertelt haar familie in het Nederlandse programma Shownieuws. Daarnaast trekt het koppel ook van leer over de roddels die continu over hen verspreid worden.
Lees verder

'The Artful Escape' is beste game die onze expert dit jaar al speelde
Trips door de kosmos zijn dit jaar populair in videogames: na het al schitterende Genesis Noir, dat zich afspeelde tijdens de Big Bang, maak je in The Artful Escape een kleurrijke, muzikale trip door het heelal. Op zoek naar… jezelf. Het is een delirium tremens en een rockopera tegelijk. Maar ook: de beste videogame die we dit jaar al hebben gespeeld.
Lees verder

Ruim 1 miljard dollar toegezegd voor hulp aan Afghanistan
De internationale gemeenschap heeft voor ruim 1 miljard dollar (bijna 850.000 miljoen euro) aan hulp voor Afghanistan toegezegd. Dat heeft topman António Guterres van de Verenigde Naties gezegd in Genève tijdens een donorconferentie voor het Centraal-Aziatische land.
Lees verder

Amper 18 en al Europees beloftenkampioen: hoe goed wordt Thibau Nys? "Nog nooit iemand van die leeftijd met zulke sprintwaarden gezien"
Europees beloftenkampioen op zijn 18de — slechts drie deelnemers waren jonger. Knap wat Thibau Nys dit weekend presteerde, maar wat is zo'n titel waard? Wil dit zeggen dat hij een hele grote wordt? Groter dan zijn vader? "Hij heeft alvast één geweldige troef."
Lees verder

An Lemmens opnieuw zwanger: "Tranen van geluk"
An Lemmens verraste haar vrienden met goed nieuws op een feestje voor haar 41ste verjaardag. De VTM-presentatrice is namelijk zwanger van haar tweede kindje. Dat deelt ze zelf op Instagram.
Lees verder

Code geel: noodnummer 1722 geactiveerd wegens risico op storm of wateroverlast
Het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België (KMI) waarschuwt voor slecht weer met intense buien en onweders met lokaal veel neerslag op korte tijd. Daarom heeft de Federale Overheidsdienst (FOD) Binnenlandse Zaken tijdelijk het nummer 1722 geactiveerd. Voor het hele land geldt morgen ook code geel.
Lees verder

Innovatief: wetenschappers leren koeien naar toilet gaan, en dat kan broeikasgassen helpen verminderen
Wetenschappers beweren dat ze met succes koeien hebben afgericht om in 'toiletten' te plassen. Bedoeling is om daarmee de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Het team van Nieuw-Zeelandse en Duitse onderzoekers geeft toe dat het experiment begon als een grap, maar het ontdekte dat het beheer van urine van runderen op lange termijn een impact kan hebben op het klimaat.
Lees verder

LIVE. Geen gelijkmaker voor Beerschot! Soumaré knalt naast na geweldige pass Holzhauser
• Jupiler Pro League • Speeldag 7 • Aftrap: 20u • Olympisch Stadion
Lees verder

Zat Peter Maes voor het laatst op de bank bij Beerschot? Druk neemt nog wat toe na nederlaag tegen STVV en povere 1 op 21
Heeft Peter Maes voor het laatst op de bank gezeten als trainer van Beerschot? Het zou zomaar kunnen, want paars-wit verloor tegen Maes' ex-club Sint-Truiden nog maar eens en blijft achter met een povere 1 op 21. Welke coach overleeft dat?
Lees verder

Afghaanse journalisten tonen hun verwondingen nadat ze worden mishandeld door talibanstrijders
Twee Afghaanse journalisten tonen hun verwondingen die ze hebben opgelopen nadat ze werden toegetakeld door de taliban. Hun lichamen zijn bont en blauw. Nemat Naqdi en werden collega Taqi Daryabi zijn donderdag 9 september opgepakt door de taliban. De journalisten waren verslag uit aan het brengen van een vrouwenmars is Kaboel. De talibanstrijders vroegen eerst om te stoppen met filmen, maar gingen al snel over tot arrestaties. De journalisten werden in een politiecel gestopt waar ze zwaar mishandeld werden. "Ze sloegen me zo hard dat ik dacht dat ik zou sterven", vertelt Nemat Naqdi.
Lees verder

Onze tenniswatcher ziet Djokovic de belangrijkste match uit z'n carrière verliezen, maar wél harten veroveren: "Hij heeft zich menselijk getoond"
Novak Djokovic miste zondagnacht zijn afspraak met de geschiedenis – dé kans op een Grand Slam –, gepakt door emoties en een Russische metronoom. Hij verloor dan wel de belangrijkste match in zijn carrière, maar hij won de harten van het publiek. "Ik ben blij dat het voorbij is", zuchtte hij.
Lees verder

Martien Meiland brengt dit najaar een eigen collectie van sjaals op de markt
Hoog bezoek in 'De Cooke & Verhulst Show' vanavond. Niemand minder dan Martien Meiland (60) maakte er namelijk zijn opwachting. De populaire Nederlandse mediapersoonlijkheid vertelde er onder meer over zijn toekomstig kleinkind en over de verkoop van hun château.
Lees verder

Martien Meiland maakt zijn opwachting in 'De Cooke & Verhulst Show': "Baby van Maxime hangt er al half uit"
Hoog bezoek in 'De Cooke & Verhulst Show' vanavond. Niemand minder dan Martien Meiland (60) maakte er namelijk zijn opwachting. De populaire Nederlandse mediapersoonlijkheid vertelde er onder meer over zijn toekomstig kleinkind en over de verkoop van hun château.
Lees verder

Melania Trump in de clinch met voormalig stafchef over nieuw onthullend boek: "Leugens en verraad"
Het zit er bovenarms op tussen de voormalige Amerikaanse first lady Melania Trump en Stephanie Grisham, die een tijdlang haar stafchef en woordvoerder was in het Witte Huis. Grisham schreef een boek over haar ervaringen van toen en daarin spaart ze haar voormalige werkgeefster niet in het minst. Zo onthult ze onder meer dat Trump 'nee' geantwoord zou hebben toen Grisham haar vroeg om de bestorming van het Capitool op 6 januari te veroordelen. Melania noemt de beweringen van Grisham "leugens en verraad" in een stomende reactie.
Lees verder

Rode Kruis: "Meer bloedplasmadonaties nodig"
Er zijn in België meer bloedplasmadonaties nodig. Dat zegt Rode Kruis-Vlaanderen. Volgens het Rode Kruis is er wereldwijd een tekort aan plasma, en dat terwijl de vraag continu stijgt.
Lees verder

Volg aankomst van Lionel Messi en PSG in ons land voor CL-clash tegen Club Brugge morgen LIVE op HLN.be
Van de landing in Oostende tot de laatste training voor het Champions League-duel tegen Club Brugge: bij HLN.be zit u morgen op de eerste rij om de komst van de sterren van Paris Saint-Germain naar België van dichtbij te volgen. Lionel Messi, Neymar, Kylian Mbappé... Beter wordt het niet. Wij coveren PSG's 'matchday -1' live, met onder meer deskundige commentaar van onze Club Brugge-watcher Niels Poissonnier.
Lees verder

KV Oostende en financieel directeur Theys kennen sanctie na kritiek over ref Visser
Het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft een voorwaardelijke schorsing van drie maanden opgelegd aan Thorsten Theys, de financieel directeur van KV Oostende. Hij krijgt er net als de kustploeg zelf nog een boete bovenop. Reden is de kritiek aan scheidsrechter Visser, na de nederlaag tegen Standard (1-0) eind augustus.
Lees verder

Gaspijplijn Nord Stream 2 mogelijk later in gebruik
Duitsland heeft tot januari om een vergunningsaanvraag voor de controversiële gaspijplijn Nord Stream 2 goed te keuren, heeft de Duitse netbeheerder Bundesnetzagentur bepaald. Dat betekent dat de leiding mogelijk maanden later in gebruik kan worden genomen. Het bedrijf achter de pijplijn ging tot nu toe uit van een opening in oktober.
Lees verder

Zat Maes voor het laatst op de bank bij Beerschot? Druk neemt nog wat toe na nieuwe nederlaag, kwade fans blokkeren hoofdingang
Heeft Peter Maes voor het laatst op de bank gezeten als trainer van Beerschot? Het zou zomaar kunnen, want paars-wit verloor tegen Maes' ex-club Sint-Truiden nog maar eens en blijft achter met een povere 1 op 21. Het ongenoegen bij de fans heeft in elk geval al het kookpunt bereikt. Na de match blokkeerde de harde kern de hoofdingang van Het Kiel.
Lees verder