Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 15 september 2021

Vrachtwagenbestuurder (41) scheurt wéér door bebouwde kom onder invloed van drugs

HLN
Vrachtwagenbestuurder (41) scheurt wéér door bebouwde kom onder invloed van drugs
Aan de Tongersesteenweg in Hoeselt reed dinsdagavond een vrachtwagen tegen hoge snelheid door de bebouwde kom. De politie ging over tot controle en de bestuurder testte positief op drugs. Hij werd al voor de tweede keer betrapt.
Lees verder

"De stap naar een inlegkruisje of andere middelen is vaak groot, want dan geef je toe dat er iets aan de hand is": incontinentie treft ook mannen
Mannen kunnen net zo goed als vrouwen last krijgen van urineverlies. Uroloog Eveline Broers vertelt waarom je ook als man last kunt krijgen van incontinentie en wat je eraan kunt doen. "Sommige mannen moeten overdag wel tien tot twaalf keer naar de wc."
Lees verder

Verpleegkundigen intensieve zorg UZ Brussel uiten frustraties in open brief: "Vierde golf had vermeden kunnen worden"
De verpleegkundigen intensieve zorg van het UZ Brussel zijn het beu: "Wij zijn moe en boos!", schrijven ze neer in open brief. De vierde coronagolf is er te veel aan, want voor de verpleegkundigen is de grens van het redelijke al lang overschreden.
Lees verder

Beerschot grijpt in na teleurstellende 1 op 21 en ontslaat Peter Maes
Het onvermijdelijke is dan toch gebeurd: Peter Maes is niet langer trainer van Beerschot. De 57-jarige Limburger kreeg vanochtend te horen dat zijn opdracht op het Kiel met onmiddellijke ingang eindigt. De povere competitiestart (1 op 21) en het feit dat de spelersgroep niet helemaal meer achter hem stond, deden Maes de das om.
Lees verder

Sihame El Kaouakibi dient nieuw ziektebriefje in en blijft weg uit Vlaams parlement
Voormalig Open Vld-parlementslid Sihame El Kaouakibi blijft voorlopig afwezig uit het Vlaams Parlement. Ze heeft een nieuw ziektebriefje ingediend.
Lees verder

5 voor 12. Horeca Vlaanderen wil geen mondmaskers meer en de toekomst van het Autosalon is in gevaar
Horeca Vlaanderen is niet te vinden voor de uitbreiding van het Covid Safe Ticket en de toekomst van het Autosalon hangt aan een zijden draadje. Dit moet u weten om mee te zijn met het nieuws.
Lees verder

Ellemieke Vermolen over haar scheiding met Sergio Herman: "Het komt nooit van één kant"
Na twaalf jaar strandde eind vorig jaar het huwelijk van Ellemieke Vermolen (44) met chef-kok Sergio Herman (51). Over de reden van de breuk wil ze in het belang van de kinderen nog steeds niet veel kwijt. "Het enige wat ik kan zeggen, is: een scheiding komt nooit van één kant, it takes two to tango", vertelt ze aan Beau Monde.
Lees verder

Ellemieke Vermolen over scheiding met Sergio Herman: "Het komt nooit van één kant"
Na twaalf jaar strandde eind vorig jaar het huwelijk van Ellemieke Vermolen (44) met chef-kok Sergio Herman (51). Over de reden van de breuk wil ze in het belang van de kinderen nog steeds niet veel kwijt. "Het enige wat ik kan zeggen, is: een scheiding komt nooit van één kant, it takes two to tango", vertelt ze aan het Nederlandse glamourblad Beau Monde.
Lees verder

"Wereldrecord" en "Europese top drie": hoe ver staan we nu écht met vaccineren in vergelijking met andere landen?
Ze vlogen ons om de oren de afgelopen dagen: grote termen om de vaccinatiegraad in België en Vlaanderen aan te duiden in het debat rond het eventueel afschaffen van de mondmaskers en de vaccinatieplicht. Premier Alexander De Croo zei afgelopen weekend in een interview met Le Soir dat België in de "Europese top drie" zit en N-VA-voorzitter Bart De Wever sprak eerder al van "een wereldrecord in vaccinatiegraad in Vlaanderen". Maar waar staan we nu echt?
Lees verder

Het Shlagerfestival, Moose Bar XXL of Regi in concert: deze evenementen mag je dit najaar niet missen
Kriebelt het om de longen uit je lijf te schreeuwen tijdens een spetterend concert? Sta je te popelen om weer te springen op meeslepende festivalbeats? Of heb je zin om een onvergetelijk event mee te pikken? De culturele agenda vult zich weer en biedt voor ieder wat wils. Deze evenementen kan je dit najaar nog bijwonen.
Lees verder

'De Kleine Obama' en een grijze muis die lang met 'maar' een Volkswagen reed: wat u moet en mag weten over de spelers van PSG
Het sterrenensemble van Paris Saint-Germain neemt het vanavond op tegen Club Brugge. Van een Spaanse pitbull tot een Braziliaan wiens vader afgeslagen werd voor juwelen: alles wat u moet en mag weten over de spelers uit het type-elftal leest u hieronder.
Lees verder

Deze Bentley van bijna 2 miljoen heeft alles behalve een dak. Ook niet als optie
De Bentley 'Bacalar' zal op de weg ongetwijfeld vele hoofden doen draaien, maar de auto zorgde bij de voorstelling meteen ook al voor enkele opgeheven wenkbrauwen. Deze luxewagen van 1,9 miljoen dollar (1,6 miljoen euro) heeft immers geen dak. Ook niet als optie. Geen probleem voor de fans zo blijkt, want als je een Bacalar wilt ben je nu te laat. De amper 12 exemplaren die zullen gemaakt worden, zijn al verkocht.
Lees verder

IKEA lanceert een primeur: een wereldwijd online festival dat maar liefst 24 uur (!) duurt
De Zweedse meubelketen IKEA lanceert op donderdag 16 september de eerste editie van het IKEA Festival. En dat is er niet zomaar een festival, maar een gratis wereldwijd virtueel evenement dat maar liefst 24 uur duurt. Op de planning? Dj-sets, home tours en kooksessies.
Lees verder

En dat midden in de stad: tropische tuin met zwembad roept sfeer van de jungle op
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een villa in Singapore.
Lees verder

Caitlyn Jenner verliest gouverneursverkiezingen in Californië
Caitlyn Jenner (71) wordt niet de nieuwe gouverneur van Californië. De 'Keeping Up With The Kardashians'-ster deed een gooi naar de functie, maar de huidige democratische gouverneur Gavin Newsom won, dat schrijven verschillende Amerikaanse media.
Lees verder

Man (28) beweegt nabestaanden in politierechtbank tot tranen: "Ik ben mogelijk ingedommeld, maar ik zweer dat ik niet met mijn gsm bezig was"
"Het spijt me. Ik hoop dat iedereen van jullie familie zich sterk houdt. Ik heb er alles aan gedaan om hem nog te helpen." Een 28-jarige man uit Staden richtte zich woensdagochtend richting de nabestaanden van Gaëtan Van Daele. De veertiger kwam in de zomer van 2020 om het leven nadat zijn wagen op de E403 achteraan werd aangereden door het voertuig van de beklaagde. De man was op slag dood, zijn 17-jarige zoon raakte zwaargewond. Enkele familieleden verlieten in tranen de rechtbank.
Lees verder

Twee bemanningsleden op Belgische olietanker omgekomen door grote golf
Twee crewleden aan boord van de MT Arafura, een tanker van de Belgische rederij Euronav, zijn op 11 september om het leven gekomen nabij Kaap Hoorn. Dat meldt transportmagazine Flows op basis van een statement van het scheepsmanagement. De twee mannen met Indiase nationaliteit werden geraakt door een grote golf.
Lees verder

OPROEP. Werd jij ooit voor studentenvereniging verkocht als schacht?
Rector van de UAntwerpen Herman van Goethem wil de schachtenverkoop tijdens studentendopen aan banden leggen. Dat is een ritueel waarbij eerstejaarsstudenten per opbod worden verkocht aan een lid van een studentenvereniging om hem of haar een aantal dagen in te zetten voor verschillende klusjes, leuk of minder leuk. Maar volgens het huidige doopcharter moeten alle doopactiviteiten openbaar zijn en wat er gebeurt na een schachtenverkoop is niet altijd te controleren.
Lees verder

All-time topscorer Tweede Bundesliga raakt na 42 jaar een goal kwijt: "Ik ben ronduit geschokt"
Dat een goal tegenwoordig na enkele minuten nog door de VAR wordt afgekeurd, daar kijkt bijna niemand meer van op. Dat een goal na 42 jaar (!) nog van iemand wordt afgepakt, is toch zelden vertoond. Het is precies wat er in Duitsland is gebeurd. De inmiddels 63-jarige Dieter Schatzschneider, all-time topscorer van de Tweede Bundesliga, heeft ineens een goal minder.
Lees verder

LIVE (18u45). Witsel en Meunier openen met Dortmund CL-campagne bij Besiktas van Batshuayi
• Groep C Champions League • Aftrap: 18u45 • Vodafone Park (Istanbul) • Thorgan Hazard nog steeds out met enkelblessure. Witsel, Meunier en Batshuayi wel fit
Lees verder