Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 20 september 2021

Volledig gevaccineerde Europeanen vanaf november weer welkom in de VS

HLN
Volledig gevaccineerde Europeanen vanaf november weer welkom in de VS
Volledig gevaccineerde reizigers uit de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zijn vanaf november weer welkom in de Verenigde Staten, meldt de krant Financial Times. De versoepeling van het strenge reisbeleid dat aan het begin van de coronapandemie werd ingevoerd, werd vandaag bekendgemaakt.
Lees verder

Voor wie nooit kan kiezen: dit makkelijke Italiaanse aperitiefhapje is een kruising tussen pasta en pizza
Wie op zoek is naar inspiratie in de keuken, is bij TikTok aan het juiste adres. Dit poepsimpele, overheerlijke receptje ging viraal dankzij de populaire app: de hashtag 'pastastick' is er al 9.5 miljoen keer bekeken. Begrijpelijk, want video's van de lekkernij doen ons instant watertanden. Het gaat om een combinatie van pizza en pasta, maar dan op een stokje. Ideaal als tussendoortje, aperitiefhapje of tapasgerecht! Wij tonen je hoe je het maakt.
Lees verder

450 agenten, 200 camera's, helikopters, drones en een ongeziene samenwerking tussen alle diensten: politie is klaar voor grootste evenement dat Leuven ooit gezien heeft
"Tien jaar geleden vertelde Louis Tobback mij dat het gemeentebestuur bezig was met het WK wielrennen naar Leuven te halen. 'Ja, dat zal wel', dacht ik toen." Zelfs voor politiewoordvoerder Marc Vranckx, al meer dan 30 jaar in dienst bij de Leuvense politie, is het WK wielrennen een evenement van ongeziene omvang. Wij gingen achter de schermen bij het multidisciplinair commandocentrum in Leuven waar deze week niets aan het toeval zal worden overgelaten.
Lees verder

"Desnoods kunnen we zelfs tijdens het WK het parcours aanpassen": Leuvense politie zet zich schrap voor grootste evenement ooit
"Louis Tobback vertelde me tien jaar geleden dat het stadsbestuur het WK wielrennen naar Leuven aan het halen was. 'Ja, dat zal wel', dacht ik toen." Al meer dan 30 jaar is Marc Vranckx in dienst bij de Leuvense politie, maar zelfs voor de woordvoerder is het wereldkampioenschap een evenement van ongeziene omvang. Wij gingen achter de schermen bij het commandocentrum in Leuven waar ze deze week niets aan het toeval overlaten. "Onder andere 450 agenten en drones houden Leuven in de gaten."
Lees verder

Oeps: enthousiaste hond trekt bekende BBC-weervrouw omver
Weervrouw Carol Kirkwood van de BBC heeft maandagmorgen voor een grappig moment gezorgd. Ze was aanwezig bij een bloemenshow en deed er live haar weerpraatje in het ontbijtprogramma 'BBC Breakfast', met een speciale gast - een lieve labrador. Aan het einde ging het mis. "Kirkwood down, Kirkwood down", klonk het grollend in de studio.
Lees verder

Hoe Onuachu en Lucumi Genkse mentaliteitswijziging belichamen: eerst presteren, dan pas grotere club ambiëren
Na Jhon Lucumi heeft nu ook Paul Onuachu een nieuw contract ondertekend bij Racing Genk. Sterkhouders kiezen minder snel voor een nieuw avontuur, sterker nog ze tekenen zelfs bij. De mentaliteitswijziging in Genk zet zich door. Achtergrond bij twee opvallende contractverlengingen.
Lees verder

LIVE. Spannend duel: Reusser op weg om scherpe tijd van Ellen Van Dijk te kloppen?
Het WK wielrennen in Vlaanderen is aan dag 2 toe. Na de mannelijke profs gisteren is het vandaag tussen Knokke-Heist en Brugge de beurt aan de beloften en de vrouwen elite in de strijd tegen de klok. Wie rijdt naar de regenboogtrui en krijgen we nieuw Belgisch eremetaal? U volgt het live op deze pagina.
Lees verder

Meer dan 166 miljoen voor herstel Waalse wegen, bruggen en waterwegen
De Waalse regering is het eens geraakt over een enveloppe van 166,8 miljoen euro voor het herstel van gewestwegen, bruggen en waterwegen die beschadigd raakten door de overstromingen in juli.
Lees verder

Goud voor Nederland: Ellen van Dijk snelt naar wereldtitel in het tijdrijden dankzij sterk slot
Ellen van Dijk (34) heeft zich voor de tweede keer in haar carrière tot wereldkampioene tijdrijden gekroond. De Nederlandse troefde de Zwitserse Marlen Reusser af dankzij een bijzonder sterk slot. Annemiek van Vleuten pakte het brons. De twee Belgische rensters, Julie van de Velde en Sara van de Vel, eindigden respectievelijk als 22ste en 30ste.
Lees verder

Anderlecht praat met Reims om Will Still te halen
Anderlecht hoopt Will Still (28) aan te stellen als de nieuwe assistent van Vincent Kompany. Dat is een zeer bewuste keuze van RSCA: Still is een harde werker, met persoonlijkheid en visie.
Lees verder

Italiaanse bajesklant laat vuurwapen leveren per drone en schiet ermee op medegedetineerden
Een gedetineerde heeft in de gevangenis in het Italiaanse Frosinone vanuit zijn cel het vuur geopend op medegevangenen. Vakbonden zijn ervan overtuigd dat het binnengesmokkelde pistool per drone de zwaarbewaakte penitentiaire instelling is binnengebracht.
Lees verder

Energieregulator Creg wil af van vaste subsidies windmolenparken
Energieregulator Creg raadt de federale overheid aan om voor een tweede windmolenpark in zee, de zogenaamde Prinses Elisabethzone, de vaste subsidies achterwege te laten. In de plaats zou de regering moeten opteren voor een variabele prijspremie, waarbij geen subsidies worden uitbetaald als de prijzen laag liggen én de elektriciteitsbedrijven de overheid zelfs betalen als de prijzen hoog liggen.
Lees verder

Onze huisref Tim Pots fluit Vanhaezebrouck terug na kritiek op VAR: "Er ging géén nieuwe fase in én er was een overtreding op Kortrijk-speler"
Hein Vanhaezebrouck ging gisteren fel tekeer over de aanpak van de VAR bij een afgekeurd doelpunt van AA Gent. Volgens hem ging er twee keer een nieuwe fase in, maar dat ontkent onze huisref Tim Pots.
Lees verder

Polen moet EU half miljoen euro per dag betalen tot bruinkoolmijn wordt gesloten
Polen moet de Europese Commissie een dagelijkse dwangsom van 500.000 euro betalen omdat het land weigert om de bruinkoolmijn van Turow te sluiten. Dat heeft de vicevoorzitter van het Europese Hof van Justitie maandag beslist.
Lees verder

"Elvis Presley moest John Lennon bespioneren van president Nixon"
Elvis Presley kreeg in de jaren zeventig de taak van toenmalig Amerikaans president Richard Nixon om John Lennon in de gaten te houden en te rapporteren over wat de Beatle allemaal deed en waar hij naartoe ging. Dat beweert radio-dj Bob Harris - die bekend is in het VK - in de podcast Rockonteurs.
Lees verder

"Waarom ik 28.000 euro cash bijheb? Geen idee": politie Tongeren neemt pak geld in beslag
De politie van Tongeren stootte afgelopen weekend op een takelwagen die wel een heel bijzonder lading aan boord had. Het ging om maar liefst 28.000 euro cash geld, maar de bestuurder kon niet verklaren waar het geld vandaan kwam.
Lees verder

"Ik doe het enkel nog voor het geld": de verziekte sfeer achter de schermen van Grey's Anatomy
'Grey's Anatomy' is de langstlopende én best bekeken ziekenhuisreeks ooit. Maar het verhaal over de artsen van Grey Sloan Memorial loopt zo stilaan op zijn eind: hoofdrolspeelster Ellen Pompeo liet op de Emmy's uitschijnen dat seizoen 18 wel eens het laatste zou kunnen zijn. Niet moeilijk, want hoewel de passie er vanaf spat op tv, spelen de grootste drama's zich vooral achter de schermen af. De liefde tussen de acteurs is niet zo groot, en het aantal sterfgevallen op de buis is recht evenredig met het aantal vetes in de coulissen.
Lees verder

RECENSIE. 'Sex Education 3': "Naast een kruisvaart voor het tienerorgasme, schoolt deze show ons vooral bij in de kunst van het volwassen worden"
Schokkend ordinair voor de één, heerlijk taboedoorbrekend voor de ander. Al twee seizoenen lang windt 'Sex Education' weinig doekjes om de seksuele bewustwording van een hoop middelbare-schoolleerlingen in een fictief Brits dorpje. En ook dit derde seizoen mogen we weer volop mee loeren in de intieme tienerlevens van onder meer Otis, Eric en Maeve. Al zet de komst van een nieuwe schooldirectrice hun levens danig op z'n kop. Of u deze populaire komische dramareeks op Netflix moet streamen of skippen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Wilmès legt in New York bloemen neer voor Belgisch slachtoffer van aanslag uit 2017
Minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès (MR) heeft deze ochtend in New York bloemen neergelegd voor de Belgische Ann-Laure Decadt. Vier jaar geleden kwam ze om toen een terrorist haar en een twintigtal andere fietsers en voetgangers neermaaide op het fietspad. Twee andere Belgen raakten zwaargewond. Eerder op de dag nam Wilmès ook deel aan een herdenking van de twintigste verjaardag van de aanslagen van 9/11.
Lees verder

Apple brengt vandaag iOS 15 uit. Deze functies kan je meteen proberen
Om klokslag 19.00 uur kan je iOS 15 downloaden voor je iPhone. Dit zijn de belangrijkste nieuwigheden die je meteen kan uitproberen.
Lees verder