Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 14 september 2021

Volg aankomst van Lionel Messi en PSG in ons land voor CL-clash tegen Club Brugge vandaag LIVE op HLN.be

HLN
Volg aankomst van Lionel Messi en PSG in ons land voor CL-clash tegen Club Brugge vandaag LIVE op HLN.be
Van de landing in Oostende tot de laatste training voor het Champions League-duel tegen Club Brugge: bij HLN.be zit u vandaag op de eerste rij om de komst van de sterren van Paris Saint-Germain naar België van dichtbij te volgen. Lionel Messi, Neymar, Kylian Mbappé... Beter wordt het niet. Wij coveren PSG's 'matchday -1' live, met onder meer deskundige commentaar van onze Club Brugge-watcher Niels Poissonnier.
Lees verder

Hanne en Marthe over de eerste aflevering van 'K2 zoekt K3': "Krijgen steeds meer te zeggen"
Naast Martien Meiland waren ook Hanne en Marthe van K3 vanavond aanwezig in 'De Cooke & Verhulst Show'. Zij begonnen afgelopen zaterdag aan de zoektocht naar een nieuw groepslid. "Hij of zij moet zijn of haar ego af en toe aan de kant kunnen zetten."
Lees verder

'Love Island'-winnaars Joan en Mert zijn uit elkaar
In oktober 2020 wonnen Joan Pronk en Mert Okatan het tweede seizoen van 'Love Island'. Samen volgden ze de eerste winnaars Aleksandra en Denzel op en ook zij gingen met 25.000 euro naar huis. Ondertussen zijn Joan en Mert niet langer samen. Dat lieten ze zonet zelf weten op hun sociale media.
Lees verder

Man die 40 jaar in jungle leefde en 8 jaar geleden terugkeerde naar beschaving gestorven aan kanker
De 'Real-Life Tarzan' werd de Vietnamese Ho Van Lang genoemd toen hij acht jaar geleden weer in de bewoonde wereld verscheen, nadat hij veertig jaar met zijn vader in de jungle had geleefd. Lang genoot hij niet van zijn nieuwe leven. Vorige week stierf hij aan kanker. Hij was 52.
Lees verder

Apple lanceert dringende software-update tegen Pegasus-spyware van Israëlisch hackersbedrijf
Apple komt vandaag met een dringende software-update die een kritieke kwetsbaarheid in hun iOS-systeem moet wegwerken. Het Israëlische cyberspionagebedrijf NSO Group heeft immers een tool ontwikkeld die hen in staat stelt om iPhones, Mac-computers en Apple Watches te hacken met een nooit eerder geziene techniek die het bedrijf al sinds februari gebruikt.
Lees verder

LIVE (21u). Meteen likkebaarden in de Champions League: FC Barcelona ontvangt Bayern op Camp Nou
• Champions League • Groepsfase • Aftrap: 21u • Camp Nou
Lees verder

LIVE (18u45). Scoort Ronaldo ook op het veld van Young Boys?
• Champions League • Aftrap: 18u45 • Stade de Suisse Wankdorf • Ref: François Letexie
Lees verder

LIVE (21u). Chelsea en Lukaku ontvangen Zenit Sint-Petersburg in Champions League
• Champions League • Stamford Bridge • Aftrap: 21u • Groepsfase
Lees verder

Conservatieve Noorse premier erkent nederlaag bij parlementsverkiezingen
Noorwegen neemt na acht jaar afscheid van de conservatieve regering onder premier Erna Solberg. De sociaaldemocratische oppositiepartij van Jonas Gahr Støre won gisteravond de parlementsverkiezingen. Solberg heeft laten weten zich neer te leggen bij de nederlaag en heeft het aftreden van haar regering aangekondigd. Volgens de premier is er een "duidelijke meerderheid die een andere regering wil".
Lees verder

"Helft Belgische werkgevers wil personeelsbestand uitbreiden"
De helft van de Belgische werkgevers is van plan zijn personeelsbestand tegen het einde van het jaar uit te breiden. Dat zegt hr-bedrijf Manpower op basis van een bevraging van 520 werkgevers eind juli. Veel werkgevers ondervinden echter moeilijkheden om personeel te vinden.
Lees verder

Britse kinderen vanaf 12 jaar kunnen coronavaccin laten zetten
Ook Britse kinderen van 12 tot en met 15 jaar worden uitgenodigd voor een coronavaccin. De regering in Londen neemt een unanieme aanbeveling over van medische adviseurs die stellen dat zo'n vaccinatie verstoring van het onderwijs kan helpen voorkomen.
Lees verder

Biden spreekt Algemene Vergadering VN toe op 21 september
De Amerikaanse president Joe Biden zal op 21 september de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York toespreken. Dat heeft het Witte Huis maandag verklaard. De vergadering, die vorig jaar vanwege de coronapandemie uitsluitend digitaal werd gehouden, vindt dit jaar plaats in hybride vorm. Er zijn zowel fysieke als digitale bijeenkomsten gepland.
Lees verder

Moeder van Britse premier Johnson op 79-jarige leeftijd overleden
De moeder van de Britse premier Boris Johnson, Charlotte Johnson Wahl, is op 79-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Britse krant The Telegraph. Volgens de krant hebben familieleden van de premier laten weten dat Johnson Wahl "plotseling, maar vredig" is overleden in een ziekenhuis in Londen.
Lees verder

Opnieuw journalist opgepakt in Algerije
Een journalist die werkt voor het Franstalige Algerijnse dagblad Liberté is gearresteerd en zijn woning is doorzocht. Dat heeft de Algerijnse Liga voor de Verdediging van de Mensenrechten (LADDH) maandag bekendgemaakt.
Lees verder

Blinken verdedigt Amerikaanse terugtrekking uit Afghanistan in parlement
Amerikaanse troepen in Afghanistan zouden zijn blootgesteld aan aanvallen van de taliban als ze langer waren gebleven en uitstel van vertrek had toch niet veel uitgemaakt. Met die argumenten verdedigde de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken zich maandag in het Amerikaanse parlement.
Lees verder

Capitool krijgt extra bescherming vanwege extreemrechtse optocht in Washington
Komende vrijdag wordt een hek geplaatst rond het Capitool in de Amerikaanse hoofdstad Washington D.C. Het gaat om een voorzorgsmaatregel, aangezien zaterdag een extreemrechtse optocht op het programma staat ter ondersteuning van de relschoppers die op 6 januari het Capitool bestormden.
Lees verder

Meeste volk op trein en metro sinds start coronacrisis
Het aantal reizigers op de treinen van spoorwegmaatschappij NMBS en op de metro's van de Brusselse maatschappij MIVB lag begin september op het hoogste niveau sinds de start van de coronacrisis zowat anderhalf jaar geleden. Dat blijkt uit een rondvraag van Belga.
Lees verder

Storm Nicholas bedreigt kusten van Texas
Het Amerikaanse National Hurricane Center waarschuwde maandag dat storm Nicholas zou kunnen uitgroeien tot een orkaan voordat hij de kust van de VS bereikt. Nicholas, die zich op 60 kilometer van Matagorda, een kustplaats in de buurt van Houston, bevindt, beweegt zich naar het noorden en zal naar verwachting later op de dag aan land komen.
Lees verder

Van kleurloze eenzaat tot slimme imitator van 'Mutti': wie volgt over twee weken Angela Merkel op?
De gedoodverfde opvolger van Angela Merkel heet Olaf Scholz en is - zowaar - een sociaaldemocraat. De kleurloze zestiger van weleer heeft zich, in de nasleep van de coronapandemie en de overstromingen in het Rijnland, getransformeerd tot weldoener des vaderlands. Hij speelt daarbij slim in op Merkels handelsmerk: rustige vastheid.
Lees verder

ONZE OPINIE. Hoe zorgen we dat corona na een gezondheidscrisis geen sociale crisis wordt?
De nasleep van de coronacrisis maakt het leven duurder voor wie het al moeilijk had, en doet het nog meer swingen voor wie sowieso al in de 'roaring twenties' leefde. Waar het virus in het heetst van de pandemie nog de "grote gelijkmaker" heette te zijn - het trof iedereen - dreigt het de komende maanden net voor groeiende ongelijkheid te zorgen. Het meest recente voorbeeld: de stijgende gas- en elektriciteitsprijzen dreigen steeds meer Vlaamse gezinnen de energiearmoede in te drijven.
Lees verder