Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 29 september 2021

VN slaan alarm: wereldwijde vaccinatiedoelstelling wordt niet gehaald

HLN
VN slaan alarm: wereldwijde vaccinatiedoelstelling wordt niet gehaald
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wilde tegen eind september tenminste tien procent van de bevolking in elk land tegen Covid-19 gevaccineerd zien. Maar volgens haar laatste cijfers wordt die doelstelling niet gehaald.
Lees verder

Degryse in HLN Sportcast over het stuntwerk van Club in de Champions League: "Je staat voor Manchester City, hé. Waanzin"
De Champions League-stunt van Club Brugge tegen RB Leipzig van gisteravond kreeg héél wat aandacht, in binnen- én buitenland. Naar goede gewoonte blikken wij ook nog eens terug in onze HLN Sportcast. Host Jonas Decleer bespreekt de verrassende 1-2-winst daarin met Marc Degryse en Champions League-addict Gilles Mbiye Beya.
Lees verder

ASSISEN. "Een persoon met het hart op de juiste plaats": Familie en vrienden schetsen sympathiek beeld van Dimitri Gorris
'Een vriendelijke, erg behulpzame persoon met het hart op de juiste plaats'. Dat lijkt de conclusie van de politieinspectrice die het moraliteitsonderzoek van Dimitri Gorris voerde. Familie en vrienden van Gorris traden haar daarin bij. "Niettemin waren zijn eerste levensjaren chaotisch. Dimitri en zijn zus zaten tijdens hun jeugd geregeld in een jeugdinstelling omdat er thuis opvoedingsproblemen waren. Door hun vader en stiefvader werden ze namelijk misbruikt."
Lees verder

Slovenië schort vaccinatie met Johnson & Johnson op na dood van jonge vrouw
Slovenië heeft uit voorzorg het gebruik opgeschort van het Johnson & Johnson-vaccin. Die beslissing viel na de dood van een twintigjarige vrouw. Het is voorlopig onduidelijk of er een verband is tussen de coronaprik en het overlijden.
Lees verder

Geen nieuwe hiërarchie: Vanaken vergat aanvoerdersband aan Vormer te geven
Geen nieuwe hiërarchie, gewoon een vergetelheid in volle overlevingsmodus. Hans Vanaken was zich er in het slot tegen RB Leipzig niet van bewust dat hij eigenlijk de aanvoerdersband had moeten afgeven aan de ingevallen Ruud Vormer – nog steeds de kapitein van Club.
Lees verder

Knack Roeselare eert via creatieve ploegfoto mensen die het zwaar hebben gehad tijdens coronacrisis
Mooi initiatief van Knack Roeselare. De Belgische volleybalclub eerde via een creatieve ploegfoto de mensen die het zwaar hebben gehad tijdens de coronacrisis.
Lees verder

"Ga terug naar Minsk": Polen probeert met sms'jes migranten af te schrikken
De Poolse autoriteiten hebben tienduizenden sms'jes verstuurd naar mobiele telefoons in Wit-Rusland. Warschau probeert op die manier migranten te ontmoedigen die vanuit Wit-Rusland naar Polen willen reizen. "De Poolse grens is gesloten. De autoriteiten in Wit-Rusland hebben jullie leugens verteld. Ga terug naar Minsk", staat in het tekstbericht.
Lees verder

Parenclub Pourquoi Pas opent vrijdag: "Gewacht op versoepelingen, want regels zorgen voor remmingen"
Benny Vandenbroucke (53) en Soraya Vandamme (41), zelf al jaren actief als swingers, houden zich klaar voor de grote opening van hun gloednieuwe parenclub Pourquoi Pas in Harelbeke. Vrijdag wordt er voor het eerst duchtig verleid en gevreeën. "Vanaf 23 uur is het in lingerie te doen, maar de kans is groot dat de kleren al eerder uitgaan."
Lees verder

Drongen heeft eerste Vlaamse natuurbegraafplaats: "Geen gedenktekens, geen bloemen, hooguit een nestkastje aan een boom"
Volgende week wordt een eerste bio-afbreekbare urne in de grond gestopt op de begraafplaats van Drongen. Daarmee zal de allereerste natuurbegraafplaats officieel in gebruik genomen zijn. Op een weids veld zijn 72 kersenbomen geplant, daartussen kunnen lichamen of urnen 'teruggegeven worden aan de natuur'. Er mogen geen gedenktekens of bloemen gelegd worden.
Lees verder

Voetballegende Pelé mag binnenkort ziekenhuis verlaten
Voetballegende Pelé kan binnenkort, na vier weken, het ziekenhuis verlaten. Dat meldde zijn dochter op Instagram. De 80-jarige Braziliaan belandde op intensieve zorgen nadat een tumor in zijn dikke darm werd verwijderd.
Lees verder

Lalieux legt uit waarom ze met pensioenplan eerst naar pers stapte: "Ik moest wel, er heerste te veel verwarring"
Minister van Pensioenen Karine Lalieux (PS) heeft in de Kamer de aanpak verdedigd om haar pensioenplan uit de doeken te doen in de pers, nog voor dat was doorgesproken binnen de regering. "Dat was meer dan nodig. De vele uitlatingen in de pers zorgden voor verwarring bij de burgers", klonk het tijdens een actualiteitsdebat.
Lees verder

Past u niet meer in de jeans die u op uw 21ste droeg? Dan loopt u meer risico om diabetes te krijgen
Mensen die niet meer in de jeansbroek passen die ze op hun 21ste droegen, lopen risico om diabetes type 2 te krijgen. Zelfs als ze geen overgewicht hebben. Dat zegt een van 's werelds meest vooraanstaande experts op het gebied van suikerziekte.
Lees verder

21-jarige komt om het leven na dodelijk ongeval bij ArcelorMittal
Woensdagavond is er een dodelijk ongeval gebeurd op de site van de Gentse vestiging van ArcelorMittal. Daarbij is een medewerker van een contractant om het leven gekomen. Het zou gaan om een jongeman van 21 jaar van Oekraïense origine.
Lees verder

SHOWBITS. Adil El Arbi & Bilall Fallah zijn klaar voor 'Batgirl' en Koen Crucke kreeg een bijzondere uitnodiging
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

In het spoor van Genk-icoon Branko Strupar: "Wat had ik graag eens met Onuachu samengespeeld, hij zou misschien nog meer gescoord hebben"
Als Branko Strupar in Genk arriveert is de glimlach nooit ver weg. "Eindelijk thuis", lacht hij. De all-time topschutter van KRC reisde mee naar België als gids van de delegatie van Dinamo Zagreb, wij volgden hem op de voet. "Ik ben een eregast van beide clubs."
Lees verder

"We dachten dat iedereen Ismaël graag zag": vrienden van doodgestoken tiener in Hemiksem reageren verslagen
"We dachten dat iedereen Ismaël graag zag." In Hemiksem heerst grote verslagenheid nadat een 17-jarige jongen gisteravond doodgestoken werd aan het station. VTM Nieuws sprak met zijn vrienden.
Lees verder

Actrice Hanna Verboom schrijft boek over haar psychose: "Op de Oscarparty van Elton John liep het fout"
Actrice Hanna Verboom (38) kreeg op haar 19de voor het eerst een psychose, op de afterparty van de Oscars nota bene. Na jarenlang zwijgen wil de Nederlandse nu de stilte rondom psychische stoornissen doorbreken met de documentaire 'Uit de schaduw'. Daarom praat ze in dit interview vrijuit over haar mentale kwetsbaarheden en het stigma dat daar nog steeds rond hangt. "M'n management drukte me op het hart: vertel dit nooit, nooit in het openbaar."
Lees verder

Zege blijkt intussen nóg straffer: virus teisterde Club Brugge tijdens match in Leipzig
Er was pizza, muziek en finaal een welverdiende vrije dag – naast felicitaties van coach en bestuur. Want de stuntzege op RB Leipzig blijkt intussen nóg straffer. De Ketelaere, Sobol en Mata waren namelijk ziekjes. Die laatste gaf bij de rust zelfs over... Een blik achter de schermen bij de sprekende overwinning van Club Brugge.
Lees verder

Belgische zakenman zit waarschijnlijk nog tot eind dit jaar vast in Dubai
Johan Daumerie, de 49-jarige zakenman die na een vertrouwensbreuk met een lokale zakenpartner vastzit in Dubai, zal het emiraat waarschijnlijk niet kunnen verlaten voor het einde van het jaar. De hotelkamer waarin hij verblijft dreigt evenwel onbetaalbaar te worden door de start van de wereldtentoonstelling.
Lees verder

Club Brugge deelt beelden uit kleedkamer na stuntzege in Leipzig: "Is dit een begrafenis?"
Club Brugge stuntte gisteravond met een 1-2-zege bij RB Leipzig in de Champions League. Vandaag deelde blauw-zwart enkele beelden van na de overwinning.
Lees verder