Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 22 september 2021

Vloer van zolderverdieping stort in na hevige dakbrand in Wilrijk: dakwerker naar ziekenhuis voor rookinhalatie

HLN
Vloer van zolderverdieping stort in na hevige dakbrand in Wilrijk: dakwerker naar ziekenhuis voor rookinhalatie
De Antwerpse brandweer is woensdagochtend uitgerukt naar de Koning Leopoldstraat in Wilrijk voor een uitslaande dakbrand. In de bewuste woning was op de zolderverdieping brand uitgebroken terwijl er dakwerken uitgevoerd werden. Een dakwerker die te veel rook had ingeademd is de enige gekwetste, maar het pand is wel onbewoonbaar.
Lees verder

"Ook al slik je volop vitamine C, als je niet in de zon komt wordt het onvoldoende opgenomen": voedingsexpert over zin en onzin van gezond eten
Elke maand duikt er wel een nieuwe superfood op of een dieet dat een of ander voedingsmiddel verkettert: wie gezond wil eten, ziet door de bomen het bos niet meer. Hoe doe je dat: alle stoffen opnemen die je nodig hebt? VUB-voedingsexpert Patrick Mullie weet raad en helpt misverstanden de wereld uit. "In halfvolle melk zitten evenveel calorieën als in cola, dus is water een betere optie om calcium binnen te krijgen."
Lees verder

Democratie in El Salvador bedreigd: president claimt "coolste dictator ter wereld" te zijn
In het Centraal-Amerikaanse land El Salvador wordt gevreesd voor een aftakeling van de democratie. Het Amerikaanse ministerie voor Buitenlandse Zaken plaatste recent vijf magistraten van het Salvadoraanse hooggerechtshof op een lijst van "ondemocratische en corrupte actoren" omdat ze in het voordeel van de huidige president, Nayib Bukele, hadden gehandeld. Die laatste veranderde zijn biografie op Twitter als gevolg in "de coolste dictator ter wereld".
Lees verder

72-jarige man zwaargewond na stevige klap tegen boom in Geluwe
Jean B. uit Menen raakte woensdagmorgen in alle vroegte met zijn auto van de weg af. De man liep daarbij zware verwondingen op maar verkeert niet in levensgevaar.
Lees verder

Bitcoin zakt kortstondig tot onder 40.000 dollar
Cryptomunt bitcoin zakte woensdag voor het eerst sinds augustus kortstondig tot onder de 40.000 dollar, omgerekend ruim 34.000 euro, maar veerde daarna weer op. De munt verloor de voorbije dagen aan waarde na toenemende kritiek van toezichthouders. Het positieve sentiment op de wereldwijde markten zorgde er evenwel voor dat de dip tot onder de 40.000 dollar van korte duur was.
Lees verder

Een prachtige tuin in de lente? Pak eerst deze herfstklussen aan
Nog even en dan verschijnt er aan de bomen een mooie herfstkleur. Maar voor je knus binnen kunt gaan zitten, is er buiten wel nog wat werk te doen. Maak je tuin helemaal klaar voor de herfst en winter met deze handige tips van bouwsite Livios. Je zal er in de lente ongetwijfeld voor worden beloond!
Lees verder

Deze geliefde lippenstift uit de eighties die iedereen goed staat is opnieuw een hype
Wie in de eighties make-up droeg, kent de 'Black Honey'-lippenstift van het Amerikaanse merk Clinique vast nog. De speciale formule is nu opnieuw geliefd bij de tieners en jonge twintigers van Gen Z, tot lichte verbazing van make-upartiesten. "Ik verkocht deze lippenstift dagelijks. Maar aan oudere vrouwen! Verrassend dat jonge meiden hem nu weer oppikken."
Lees verder

'Pitch Perfect' krijgt eigen tv-serie mét oude bekende in de hoofdrol
De populaire filmreeks 'Pitch Perfect' krijgt een eigen serie. De streamingdienst Peacock gaat een serie maken die zich enkele jaren na de gebeurtenissen uit de films afspeelt, meldt Variety.
Lees verder

Alarmerend rapport: ijsoppervlakte zes keer zo groot als Duitsland gesmolten in noordpoolgebied
Met de wereldzeeën gaat het steeds slechter. Dat blijkt uit het vijfde rapport van het Europese observatieprogramma Copernicus. In het rapport, dat jaarlijks verschijnt, geven 150 wetenschappers in opdracht van de Europese Commissie aan hoe snel de oceanen door toedoen van de mens veranderen.
Lees verder

Delhaize geeft varkensboeren tijdelijk 1,5 euro extra per varken
Supermarktketen Delhaize zal de Belgische varkensboeren met wie ze samenwerkt zeker tot het einde van het jaar extra betalen per varken dat ze leveren. Dat komt door de "historisch lage prijs voor varkensvlees". Volgens de keten zal de extra bijdrage niet worden doorgerekend aan de consument.
Lees verder

Kan ik zelf fietsen op het parcours? Waar parkeren? Of neem ik best de trein? Waar zie ik renners het best? Alles wat u moet weten over het WK wielrennen
Na vier dagen tijdrijden in West-Vlaanderen trekt het WK wielrennen vanaf donderdag naar Antwerpen en Leuven. Waar en wanneer moet u preciés zijn voor het spektakel? En vooral: hoe geraakt u er? Daarom: met dit artikel staat u de komende dagen gegarandeerd op de perfecte plek om supertopfavoriet Wout Van Aert - of Remco Evenepoel, Jasper Stuyven en de übersympathieke Victor Campenaerts - naar de regenboogtrui te schreeuwen.
Lees verder

Vlaanderen rondt nieuwe vaccinatiekaap, maar we worden voorbijgestoken in Europa
De vaccinatiecampagne in Vlaanderen heeft een nieuwe kaap gerond. Meer dan 80 procent van alle inwoners heeft nu al minstens één spuitje gekregen. En het ziet ernaar uit dat we deze week met de volledige vaccinatiegraad - het aantal volledig gevaccineerde personen ten opzichte van het aantal personen dat in aanmerking komt voor volledige vaccinatie - over de 90 procent zullen gaan. Mooie cijfers, maar in vergelijking met de rest van Europa zakken we wel een beetje weg.
Lees verder

Thorium geldt al tijden als de grote belofte van duurzame energie. Nu is China een stap dichter bij een reactor
Een nagenoeg onuitputtelijke bron die bijna geen CO2 uitstoot: de thoriumreactor zou - al tijden - het klimaat kunnen redden. Nu is China dicht bij een werkende centrale.Gaat het dan toch gebeuren?
Lees verder

Lefevere geeft in HLN Sportcast verklaring voor vele emoties bij 'mama's-kindje' Evenepoel: "Alles komt samen na zo'n prestatie"
Het was een opvallend beeld op het WK tijdrijden afgelopen zondag: Remco Evenepoel die zichtbaar geëmotioneerd was door zijn bronzen plak en in de armen van mama Agna viel. Niet de eerste keer. Patrick Lefevere, manager van Deceuninck-Quick.Step, heeft er in HLN Sportcast een verklaring voor.
Lees verder

Fietsen naar het werk helpt 8 op de 10 werknemers om te ontstressen
Vandaag is het Car Free Workday. Fietsen naar het werk is niet alleen goed voor je conditie, maar ook voor je mentale gezondheid. In een onderzoek bij duizend Vlaamse werknemers, uitgevoerd door iVOX in opdracht van fietsleasingbedrijf Lease a Bike, geven ruim 8 op de 10 werknemers aan dat fietspendelen helpt om hun hoofd leeg te maken na een moeilijke werkdag.
Lees verder

5 voor 12: Mondmaskers op de planken, Martínez naar Barcelona en een waaghals op de snelweg
Verkast onze bondscoach Roberto Martínez binnenkort naar FC Barcelona? Hij zou op de lijst met vervangers van Ronald Koeman staan. Marijn Devalck gaat optreden mét mondmasker in zijn theatervoorstellingen. En in de VS beslist een liftende man op een bijzondere manier mee te rijden met een vrachtwagen. Dit moet u weten om mee te zijn met het nieuws.
Lees verder

Vakantiekilo's aanpakken? Deze apparaten helpen je op weg!
Raak je je vakantie- of coronakilo's maar niet kwijt? Er bestaan twee manieren om succes te boeken. Ofwel kan je minder calorieën innemen en dus diëten, ofwel kan je er meer verbranden. Wij zetten vandaag in op deze laatste methode en belichten enkele handige hulpmiddelen die je aanzetten om (meer) te sporten en helpen werken aan een gezond lichaam.
Lees verder

Licht op groen voor derde prik voor rusthuisbewoners
De ministers van Volksgezondheid van het land hebben woensdag op hun Interministeriële Conferentie (IMC) het licht op groen gezet voor de toediening van een derde coronaprik voor alle rusthuisbewoners. Dat werd bevestigd aan VTM NIEUWS.
Lees verder

KOERS KORT. Lefevere haalt Slovaakse tiener Svrcek in huis
De achttienjarige Slovaak Martin Svrcek maakt volgende zomer zijn debuut als profrenner in het shirt van Quick.Step-Alpha Vinyl. De Belgische WorldTourploeg bevestigde zijn komst woensdag.
Lees verder

Quarantaineregels voor leerlingen worden versoepeld: geen quarantaine meer tussen eerste en tweede test
Leerlingen die negatief testen mogen gewoon terug naar school. Ze moeten daarvoor niet langer wachten op het (negatieve) resultaat van een tweede test. Dat hebben minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), de vakbonden, koepels en virologen beslist.
Lees verder