Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 22 september 2021

Vliegtuigje crasht in weide aan vliegveld Kiewit, piloot (59) overleden

HLN
Vliegtuigje crasht in weide aan vliegveld Kiewit, piloot (59) overleden
In Kiewit bij Hasselt is deze namiddag een vliegtuigje neergestort. De hulpdiensten zijn ter plaatse.
Lees verder

Hein Vanhaezebrouck wordt "mottig" van uitleg Referee Department: "Dit is in strijd met het moderne voetbal"
Had Hein Vanhaezebrouck het zondagavond in Kortrijk al bijzonder moeilijk met het wegens 30 seconden eerder buitenspel afgekeurde doelpunt van Tissoudali, dan is hij er na de uitleg van het 'Referee Department' gewoon 'mottig' van. Volgens Vanhaezebrouck druist die uitleg volkomen in tegen het moderne voetbal.
Lees verder

Nederlandse avonturier (63) al maand spoorloos op Atlantische Oceaan
De 63-jarige Nederlandse zeiler Eugène Eggermont is op 8 augustus vertrokken vanaf IJsland naar Groenland, maar hij is nog steeds niet aangekomen. Zijn boot is nergens te bekennen.
Lees verder

UCI lanceert mixed relay ook in veldrijden
In de marge van het WK wielrennen in ons land is de Internationale Wielerunie (UCI) woensdag in Brugge samengekomen om enkele nieuwigheden in de off-roaddisciplines onder het doopvont te houden. De opvallendste nieuwkomer is de organisatie van een mixed relay op het WK veldrijden dit seizoen.
Lees verder

Victor Campenaerts ondanks technische mankementjes eerlijk in analyse: "Achteraf bekeken was medaille te hoog gegrepen"
België hadden de ambitie om de strijden voor een medaille, maar werd op het WK wielrennen uiteindelijk zevende in de Team Mixed Relay. "Achteraf gezien was de top 3 te hoog gegrepen", vertelt Victor Campenaerts bij VTM Nieuws. "We finishen ruim 40 seconden van brons. Dat rij je ook niet dicht als we ons daar twee weken lang specifiek op zouden voorbereiden of op eender welke andere manier. Daarvoor heb je extra pk's nodig. Dankzij de betere timing hebben alle landen sterk ingezet op deze discipline."
Lees verder

Alitalia schrapt meer dan 170 vluchten door staking, ook van en naar België
De Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia heeft meer dan 170 binnenlandse en internationale vluchten geschrapt naar aanleiding van een staking die vrijdag zal plaatsvinden. De meeste geannuleerde vluchten waren vrijdag gepland, maar ook donderdag en zaterdag vallen er telkens enkele vluchten weg.
Lees verder

"Klopt niets van": UZ Gent weerlegt trol over losgekomen placenta's bij gevaccineerde zwangere vrouwen
UZ Gent zit erg verveeld met een trol die gisteren via Twitter bewust valse informatie de wereld heeft ingestuurd. Het bericht, dat vandaag nog altijd snel rondgaat, vermeldt vijf vermeende gevallen van losgekomen placenta's bij vroegtijdige bevallingen in één week tijd in het UZ Gent. De zwangere vrouwen waren allemaal gevaccineerd, wordt eraan toegevoegd, om een medisch verband te suggereren. "Fake news", stelt UZ Gent duidelijk.
Lees verder

Jonge urban-explorers treffen lichaam aan in Waals-Brabantse Céroux-Mousty
Drie jonge urban-explorers die in een leegstaand appartementsgebouw in het Waals-Brabantse Céroux-Mousty rondliepen, hebben daar een lichaam gevonden. Dat meldt het parket. Het gaat wellicht om een dakloze vrouw, geboren in de jaren 1970.
Lees verder

Tony Martin eindigt carrière met goud en opmerkelijk betoog: "Stap eruit voor me iets ergs overkomt"
37 tijdritzeges, waaronder vier individuele wereldtitels en drie per ploeg en tien nationale truien. Gepaster kon Tony Martin (36) zijn zestienjarige profcarrière niet afsluiten dan met een laatste… regenboogshirt in de Mixed Team Relay. Na afloop hield hij een opmerkelijk betoog over het waarom van zijn afscheid.
Lees verder

Tony Martin eindigt carrière met goud: "Een eer om zo vaarwel te zeggen"
Een orgelpunt om in te kaderen. Tony Martin (36) won met Duitsland de Mixed Team Relay en zet ook een punt achter zijn carrière. "Het is een eer om vaarwel te zeggen met goud", reageert hij bij VTM Nieuws.
Lees verder

Werknemers garages D'Ieteren stemmen tegen voorstel directie, maar gaan weer aan werk
Het personeel van de garages van de groep D'Ieteren, die de merken van de Duitse autogroep Volkswagen invoert in België, heeft in een referendum met ruime meerderheid (bijna 73 procent) het voorstel van de directie verworpen. Dat meldt vakbondsman Jean-Paul Sellekaerts (ABVV-MWB) woensdagavond in naam van het gemeenschappelijk vakbondsfront. Ze gaan donderdag wel weer aan het werk.
Lees verder

"Als we dag langer in Kaboel waren gebleven, waren er Belgische slachtoffers gevallen"
Als het Belgische leger eind augustus een dag langer actief was gebleven op de luchthaven van Kaboel, "waren er zeker Belgische slachtoffers gevallen". Dat heeft kolonel Tom Bilo gezegd op een persconferentie waarop Defensie een balans heeft voorgesteld van de operatie 'Red Kite' de evacuatieoperatie uit Afghanistan. Volgens Chef Defensie Michel Hofman is de balans van die complexe en risicovolle operatie positief. "De operatie was een succes en we hebben tegen een achtergrond van opeenvolgende crisissen en operaties de weerbaarheid van onze organisatie kunnen bewijzen", aldus Hofman.
Lees verder

BINNENKIJKEN. Gigi Hadid geeft decadent verjaardagsfeestje voor dochtertje Khai
Khai, het dochtertje van model Gigi Hadid (26), is één jaar geworden. Daar hoorde uiteraard een super extravagant feestje bij. Op Instagram lichtte Gigi een tipje van de sluier op.
Lees verder

Beerschot-T1 Torrente stelt zichzelf voor: "Ik hou van dynamisch, gezond agressief en verticaal voetbal"
"Dynamisch, verticaal voetbal met spelers die hun truitje nat maken". Daar staat Beerschots nieuwe trainer Javier Torrente naar eigen zeggen voor. De 52-jarige Argentijn werd deze avond officieel voorgesteld aan de pers. De training leiden zat er eerder op de dag echter niet in, want Torrente wacht nog op zijn werkvergunning.
Lees verder

HET DEBAT. Minister van Werk Dermagne (PS) wil vrijwillig ontslag mét uitkering mogelijk maken. Dit is jullie mening
Het vanochtend gelanceerde voorstel van federaal minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) om vrijwillig ontslag mét uitkering mogelijk te maken, houdt duidelijk de gemoederen bezig. De teller van het aantal lezersreacties is een halve dag later de kaap van 180 gerond. In de reacties schieten velen de plannen af, al vinden anderen het een interessant voorstel indien dit in tijd wordt beperkt. Eerder vandaag lieten we enkele experts aan het woord, nu bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk.
Lees verder

Zoon Marco Borsato blij dat zijn ouders weer samen zijn: "Ik geloof dat mijn vader nooit meer vreemdgaat"
Luca Borsato (22), het oudste kind van zanger Marco, gelooft 'voor de volle 100 procent' dat zijn vader nooit meer vreemdgaat. De artiest is sinds enkele maanden terug bij Leontine Ruiters, van wie hij eerder scheidde vanwege zijn overspel. Marco heeft zijn lesje geleerd, aldus Luca. "Ik weet van mijn pa dat hij geen slecht mens is.''
Lees verder

Johan Daumerie (49) verblijft al een jaar noodgedwongen in hotelkamer in Dubai: "Ik hoop op actie van minister Wilmès"
De Belgische zakenman startte in juli van 2020 een IT-bedrijf in de Verenigde Arabische Emiraten, maar de zakelijke onderneming kreeg al snel problemen. De investeerder zette de samenwerking stop en haalde de bedrijfsrekeningen leeg. De Belg wordt beschuldigd van "misbruik van vertrouwen". In eerste aanleg werd de Belg veroordeeld tot een boete van 150.600 euro, hijzelf noemde het een "schijnproces zonder recht op verdediging".
Lees verder

837 kilometer op één acculading: deze auto haalt Tesla links en rechts in
Lucid Motors belooft al enkele jaren een elektrische auto met een bijzonder groot rijbereik. Nu zijn de cijfers van hun 'Air' officieel en het zelfverzekerde bedrijf heeft niet gebluft. De 933 pk sterke Lucid Air zet de autowereld op zijn kop.
Lees verder

Waarom de zaak Petito de hele wereld fascineert: "Het open einde is een trigger om zelf speurder te beginnen spelen"
Met ingehouden adem volgt niet alleen Amerika, maar de hele wereld de saga rond de Amerikaanse influencer Gabby Petito (22). De jonge vrouw werd vermoord teruggevonden na een roadtrip met haar verloofde Brian Laundrie (23). Experts leggen uit waarom de zaak ons zo aangrijpt.
Lees verder

Vlaams acteur Jan V.H. (51) riskeert tot tien jaar cel nadat bezwarend materiaal opduikt: "Ongeoorloofde contacten met minderjarigen"
Verkrachting van minderjarigen. Twee maanden nadat de Vlaamse acteur Jan V.H. (51) na een undercoveronderzoek door Het Laatste Nieuws in opspraak kwam voor vermeend kindermisbruik, is de man officieel in verdenking gesteld. Naar aanleiding van een huiszoeking werd bezwarend materiaal teruggevonden op zijn telefoon of computer. "Dat kan beeldmateriaal zijn, ofwel chatgesprekken die verwijzen naar die feiten." De acteur, die meespeelde in onder meer De Kotmadam en Big & Betsy, riskeert nu tot maximum tien jaar cel.
Lees verder