Doorgaan naar hoofdcontent

Vlaamse showbizz neemt afscheid van componist Stefaan Fernande: “De wereld verliest een groot talent, wij een warme...

HLN
Vlaamse showbizz neemt afscheid van componist Stefaan Fernande: "De wereld verliest een groot talent, wij een warme vriend"
Familie, vrienden en een heleboel collega's uit de Vlaamse muziekwereld namen donderdag in Mechelen afscheid van Stefaan Fernande. De componist van bekende liedjes als 'Nobelprijs' en 'Porselein' werd amper 54. "De wereld verliest een vakman en een groot talent, wij de warmste, trouwste en meest vrijgevige vriend."
Lees verder

Vrijdag werkonderbrekingen bij Airbus in Duitsland
De Duitse vakbond IG Metall heeft voor vrijdag een stakingsaanzegging ingediend voor Airbus Operations en dochteronderneming Premium Aerotec. Aanleiding is een geschil over de toekomstige structuur van de ondernemingen. Er zijn onder meer werkonderbrekingen gepland in Hamburg, Augsburg, Bremen en Varel.
Lees verder

LIVE (18u45). Eiting start in de basis bij Racing Genk, pakken ze de volle buit tegen Rapid Wien?
• Europa League • Eerste groepsmatch • Aftrap: 18u45 • Allianz Stadion
Lees verder

Beautyblender, van het geliefde make-upsponsje, lanceert nu ook hydraterende foundations
Sinds Beautyblender enkele jaren geleden het bekende felroze make-upsponsje uitbracht, heeft bijna elke make-upliefhebber het hebbeding in huis. Nu brengt het populaire schoonheidsmerk een nieuwe foundation op de markt in twintig tinten. En niet zomaar een foundation, want het product bevat ook hyaluronzuur.
Lees verder

Russisch team klaar voor productie van allereerste film in de ruimte
Een Russisch team van twee kosmonauten en twee professionele filmmakers reist begin volgende maand naar het internationale ruimtestation ISS, voor de productie van de eerste film die in de ruimte gemaakt wordt. Dat deelde de bemanning vandaag mee.
Lees verder

VRT legt sportjournalist Eddy Demarez sanctie op
De directie van de VRT heeft Sporza-journalist Eddy Demarez en een andere medewerker een sanctie opgelegd naar aanleiding van diens uitspraken over de Belgian Cats na de Olympische Spelen. Dat meldt de openbare omroep donderdag. De VRT geeft geen details over de inhoud van de sanctie.
Lees verder

Anderhalf jaar geen leven door corona? Afgestudeerden doen er extra opleiding bij: "Eerst cantussen en feesten meepikken, daarna werken"
Het gevoel door corona anderhalf jaar verloren te hebben. Studenten lijden er nog harder onder, maar zijn tegelijk weerbaar. Zo doen afgestudeerden er een extra opleiding bij, om leefachterstand in te halen én te leren. "Ze zijn, vaak na een stage in rare omstandigheden, niet klaar om te werken. Hun leven stond op pauze, ze konden geen vriendennetwerk uitbouwen. Normaal heeft onze hogeschool goed tien procent zij-instromers. Dit academiejaar zitten we bijna aan een verdubbeling", zegt Ronald Bastiaens, opleidingsdirecteur bij Howest in Kortrijk. We spraken negen studenten, die er nu bewust – tot over drie jaar gespreid zelfs – een of meerdere opleidingen (verkort) bij doen.
Lees verder

Batibouw vindt opnieuw plaats (met Covid Safe Ticket)
Het voortbestaan van het Autosalon mag dan wel aan een zijden draadje hangen, de grootste bouwbeurs van het land vindt gewoon plaats. Na een digitale Batibouw-editie dit jaar volgt in het voorjaar van 2022 opnieuw een fysieke beurs.
Lees verder

Taliban beginnen weer monumenten te slopen
De Afghaanse taliban proberen verwoed om gematigder te lijken dan bij hun vorige verblijf aan de macht. Op de universiteiten staan er nu wel schermen tussen mannelijke en vrouwelijke studenten, maar die laatste mogen tenminste nog wel naar de les. Respect voor het culturele erfgoed blijft echter moeilijk liggen. Want twintig jaar na de verwoesting van de befaamde Boeddhabeelden verschijnen er alweer graafmachines op historische sites.
Lees verder

Wout van Aert verkent finale van WK-wegrit, titelverdediger Alaphilippe gaat stevig hapje eten in Leuven na verkenning
Wout van Aert (27) heeft een deel van het parcours van het WK wielrennen verkend. De Belgische kopman deed dat in het gezelschap van zijn Nederlandse Jumbo-Visma-ploegmaat Mike Teunissen. De Franse titelverdediger Julian Alaphilippe deed hetzelfde, al koppelde hij het nuttige meteen ook aan het aangename.
Lees verder

Aanslagen Zaventem en Brussel: vrijdag beslissing over doorverwijzing verdachten
De Brusselse kamer van inbeschuldigingstelling doet aanstaande vrijdag 17 september uitspraak over de doorverwijzing van de verdachten in het dossier over de aanslagen van 22 maart 2016 in Brussel en Zaventem. Die uitspraak zal niet op de zitting voorgelezen worden, maar zal kort voor of kort na de middag schriftelijk aan de partijen worden overgemaakt. Dat meldt het federaal parket.
Lees verder

Belg biedt hotelgaste 50 euro als ze dochters (10 en 12) naar z'n kamer stuurt voor seks
Een Belg is vandaag voor de rechter in Alicante moeten verschijnen op beschuldiging van poging misbruik van twee jonge meisjes van amper tien en twaalf jaar oud, melden verschillende Spaanse media. De hotelgast benaderde een moeder en bood haar 50 euro als ze een van haar dochters naar zijn kamer zou sturen om seksuele handelingen te verrichten. De openbare aanklager vraagt in totaal een celstraf van vijf jaar en tien maanden.
Lees verder

KOERS KORT. Hirschi blijft leider in Luxemburg - Valgren wint opnieuw - Hodeg troeft Sagan af in Slovakije
Alvaro Hodeg (Deceuninck-Quick.Step) heeft de eerste etappe in de 65e Ronde van Slovakije (2.1) gewonnen. De 25-jarige Colombiaan sprintte na 158,4 kilometer naar de zege in Kosice. Hij haalde het voor thuisrijder Peter Sagan en de Zuid-Afrikaan Janse van Rensburg. Hodeg neemt ook de leiderstrui over van de Australiër Kaden Groves, die woensdag de proloog won. Hij heeft zes seconden voor op Sagan. Graves is op negen seconden derde.
Lees verder

Dan toch groen licht voor Autosalon
Er komt in januari volgend jaar dan toch een Autosalon op de Heizel. Dat heeft onze redactie uit betrouwbare bron vernomen. Eerder deze week was daar twijfel over ontstaan omdat importeur D'Ieteren definitief had afgezegd en de Stellantis-groep volgens sommige geruchten ook thuis zou blijven.
Lees verder

LIVE (18u45). Lemajic voor het eerst in de basis bij AA Gent op bezoek bij Flora Tallinn
• Conference League • Eerste groepsmatch • Aftrap: 18u45 • A. Le Coq Arena
Lees verder

Kopie van Mona Lisa uit 1600 komt naar Brussel in aanloop naar veiling
Een kopie van de Mona Lisa van Leonardo da Vinci wordt van 27 tot 29 oktober tentoongesteld in Brussel. De kopie van het wereldberoemde schilderij, die dateert uit 1600, wordt op 9 november geveild in Parijs. Dat meldt het veilinghuis Artcurial vandaag.
Lees verder

Staking bij IKEA in Luik: "Personeel kan niet meer"
Het personeel van de IKEA-winkel in Hognoul, bij Awans in Luik, heeft deze middag het werk neergelegd. Dat meldt de christelijke bediendebond CNE. Aanleiding voor de spontane staking is de hoge werkdruk en de arbeidsomstandigheden.
Lees verder

Frans wereldkampioen Emmanuel Petit onder de indruk van Club: "Het beste wat ik in tijden gezien heb tegen PSG"
"Een impressionante teamprestatie." En of Club Brugge en het Jan Breydelstadion een indruk hebben nagelaten op Emmanuel Petit, Premier League-winnaar en wereldkampioen met Frankrijk in 1998: "Ze gingen nooit achteruit."
Lees verder

William Boeva reageert op incident: "Wij maken precies geen deel uit van de maatschappij"
William Boeva werd, terwijl hij op een terras zat, hardop uitgelachen door enkele jongeren. De komiek reageert nu voor het eerst voor de camera op het voorval. "Zo'n zaken gebeuren wel vaker, dat het niet meer wereldschokkend is". Bekijk hierboven het interview.
Lees verder

LIVE. Wat doet AA Gent op bezoek bij Flora Tallinn?
• Conference League • Eerste groepsmatch • Aftrap: 18u45 • A. Le Coq Arena
Lees verder