Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 25 september 2021

Vlaamse dragqueen wint tweede seizoen ‘Drag Race Holland’: “Dit is niet te geloven!”

HLN
Vlaamse dragqueen wint tweede seizoen 'Drag Race Holland': "Dit is niet te geloven!"
Primeur in 'Drag Race Holland', voor het eerst mag een Vlaamse transvrouw zich de winnaar noemen van het populaire spelprogramma. Vanessa van Cartier werd gekozen als meest getalenteerde drag queen van het tweede seizoen, en wordt zo de opvolgster van Envy Peru. Wie de wedstrijd graag zelf bekijkt, kan dat vanaf nu op het Nederlandse streamingplatform Videoland.
Lees verder

"Plots kregen we een mail van Elon Musk": Diksmuids bedrijf levert wereldprimeur aan ruimtevaartbedrijf SpaceX
Groot ziet het onderdeel van het Diksmuidse bedrijf Anemo Engineering er niet uit. De klant voor wie het is bestemd, is evenwel spectaculair: Elon Musk, CEO van Tesla en oprichter van het ruimtevaartbedrijf SpaceX. "Je kan het twee tot vijftien keer gebruiken. Ik verwacht dus binnenkort een volgende bestelling", glimlacht zaakvoerder Bart Vandezande (45). De hamvraag: hoe komt iemand als Elon Musk terecht in het landelijke Diksmuide?
Lees verder

VS trekking vervolging financieel directrice Huawei: vrouw mag terugkeren naar China
Meng Wanzhou, de financieel topvrouw van het Chinese telecom- en technologieconcern Huawei, heeft een deal gesloten met het Amerikaanse ministerie van Justitie. Daarmee komen de aanklachten over fraude en samenzwering tegen de topvrouw te vervallen. Zolang Meng de voorwaarden van de deal niet schendt, zal ze niet worden vervolgd.
Lees verder

LIVE. Club Brugge meteen op zoek naar vroege voorsprong: knal van Sowah gaat nipt naast!
• Negende speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Jan Breydel • Club staat op kop, OHL is pas voorlaatste
Lees verder

Donald Trump populairder dan Joe Biden in nieuwe poll
Acht maanden nadat Joe Biden de eed aflegde als nieuwe president van de Verenigde Staten, gaat oud-president Donald Trump hem voorbij qua populariteit. Dat blijkt uit een bevraging die werd uitgevoerd bij Amerikaanse kiezers.
Lees verder

Johnny Depp bereid om kapitein Jack Sparrow te spelen op kinderfeestjes
Johnny Depp (58) heeft een opvallende uitspraak gedaan. Naar eigen zeggen is hij op het punt gekomen dat hij bereid is om de rol van kapitein Jack Sparrow te spelen op kinderfeestjes als hij in ruil opnieuw in de huid van het iconische personage mag kruipen op het witte doek. Depp beweert namelijk nog steeds Hollywood hem probeert te boycotten.
Lees verder

LIVE. GOAL! Club Brugge op achterstand na kopbalgoal van OHL-verdediger Özkacar
• Negende speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Jan Breydel • Club staat op kop, OHL is pas voorlaatste
Lees verder

Captain Kirk doet het voor echt: William Shatner (90) wordt oudste man in ruimte
De Canadese acteur William Shatner (90) wordt binnenkort de oudste man die ooit in de ruimte was. Hij kocht een ticket bij Blue Origin, het bedrijf van Jeff Bezos dat commerciële vluchten naar de ruimte inlegt. Dat is ironisch, gezien Shatner jarenlang het bekende personage Captain Kirk speelde in de serie 'Star Trek'.
Lees verder

Bert en ons Delphine stelen de show: dit was aflevering 6 van 'Temptation Island: Love or Leave'
Nu de eerste week in Spanje er bijna op zit, is het voor de koppels volop tijd om zich te laten onderdompelen in de verleiding. Aflevering zes is aangebroken, en die zag er zo uit!
Lees verder

Kelly Clarkson officieel single verklaard door de rechtbank
Kelly Clarkson (39) mag zich officieel weer vrijgezel noemen. De Amerikaanse zangeres vroeg begin deze zomer aan de rechter om haar officieel single te verklaren en Clarkson heeft ondertussen ook haar zin gekregen. Dat bevestigde het Amerikaanse magazine People.
Lees verder

LIVE. Club Brugge vol op zoek naar gelijkmaker, kopbal Hendry belandt op de deklat!
• Negende speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Jan Breydel • Club staat op kop, OHL is pas voorlaatste
Lees verder

Angela Merkel roept nogmaals op om voor partijgenoot Laschet te stemmen voor "stabiel Duitsland"
De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft de kiezers nogmaals opgeroepen voor Armin Laschet te stemmen, de conservatieve kandidaat van haar partij CDU, om Duitsland "stabiel" te houden. Zondag worden parlementsverkiezingen gehouden die haar opvolger aan het hoofd van het land moeten aanwijzen.
Lees verder

Veel besproken wolvenfakkeltocht in Oudsbergen trekt meer dan 1.000 wandelaars: "Wolf hoort niét in onze achtertuin"
Meer dan 1.000 bezorgde bewoners en boeren verzamelden vrijdagavond op de kruising van de Weg naar Helchteren met Meeuweneinde in Oudsbergen voor de wolvenfakkeltocht. Met elektrische fakkels liepen zij omstreeks 21.30 uur door de straten, allemaal met eenzelfde boodschap: "Wij zijn niet tegen de wolf, maar hier horen ze gewoon niet."
Lees verder

LIVE. GOAL! Clinton Mata zet Club Brugge op gelijke hoogte tegen OHL
• Negende speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Jan Breydel • Club staat op kop, OHL is pas voorlaatste
Lees verder

Zoon van Braziliaanse president Jair Bolsonaro besmet met coronavirus
Eduardo Bolsonaro, zoon van de Braziliaanse president Jair Bolsonaro, heeft positief getest op Covid-19. Dat maakte hij vandaag op Twitter bekend. Hij is het derde met Covid-19 besmette lid van de Braziliaanse delegatie bij de Algemene Vergadering van de VN in New York.
Lees verder

Boekhouders die de studio op stelten zetten en een komische stripact: opnieuw een reeks verrassende acts in Belgium's Got Talent
Alleen maar spektakel in de vierde aflevering van 'Belgium's Got Talent'. De jury moest deze keer doodsangsten doorstaan, maar gelukkig was er ook ruimte voor andere emoties. Zo werd An Lemmens van haar sokken geblazen en ook Davy Parmentier was onder de indruk: "Jij katapulteert me echt terug naar mijn kindertijd. Ik heb al heel veel mooie dingen gezien, maar zoiets als dit nog nooit!"
Lees verder

België versoepelt reisadviezen: goed nieuws voor hele reeks populaire bestemmingen
Buitenlandse Zaken versoepelt haar reisadviezen. Er is goed nieuws voor wie nog een trip plant naar enkele van de populairste bestemmingen, zoals Frankrijk, Italië, Spanje en Griekenland. In Denemarken, Oostenrijk en het oosten van Europa gaat het minder goed.
Lees verder

Inefficiënt Club Brugge bijt tanden stuk op OH Leuven met sterke doelman Romo en blijft steken op gelijkspel
Geen vlekkeloze generale repetitie voor Club Brugge richting het CL-duel tegen Leipzig. Blauw-zwart liet tal van kansen onbenut en bleef in eigen huis steken op een 1-1-gelijkspel tegen OH Leuven.
Lees verder

De ene avond is de andere niet: matig Club beduidend zwakker dan tegen PSG
Als de nauwkeurigheid en de efficiëntie zowel voorin als achteraan niet op niveau is, krijg je dit. Een 1-1 gelijkspelletje tegen OH Leuven. Daar worden ze bij de landskampioen niet vrolijk van.
Lees verder

LIVE (13u30). Blijft leider Chelsea ook tegen Man City van De Bruyne ongeslagen?
Lees verder