Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 22 september 2021

Vlaams acteur Jan V.H. (51) riskeert tot tien jaar cel na bezwarend materiaal: “Ongeoorloofde contacten met minde...

HLN
Vlaams acteur Jan V.H. (51) riskeert tot tien jaar cel na bezwarend materiaal: "Ongeoorloofde contacten met minderjarigen"
Verkrachting van minderjarigen. Twee maanden nadat de Vlaamse acteur Jan V.H. (51) na een undercoveronderzoek door Het Laatste Nieuws in opspraak kwam voor vermeend kindermisbruik, is de man officieel in verdenking gesteld. Naar aanleiding van een huiszoeking werd bezwarend materiaal teruggevonden op zijn telefoon of computer. "Dat kan beeldmateriaal zijn, ofwel chatgesprekken die verwijzen naar die feiten." De acteur, die meespeelde in onder meer De Kotmadam en Big & Betsy, riskeert nu tot maximum tien jaar cel.
Lees verder

LIVE (20u45). Samatta op de bank in topper tegen ex-club, Trésor vervangt gekwetste Bongonda bij Genk
• Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Bosuil • Inhaalwedstrijd tussen Antwerp en Racing Genk
Lees verder

Van Aert, Evenepoel en co. sijpelen binnen in uitvalsbasis voor WK-wegrit
Druppelsgewijs, gespreid over de namiddag, sijpelden ze het Van der Valk Hotel in Mechelen binnen. Vier dagen lang wordt dát de uitvalsbasis van onze Belgische profs voor de wegrit op het WK wielrennen van aanstaande zondag, met start in Antwerpen en aankomst in Leuven.
Lees verder

R. Kelly bevestigt: hij zal zelf niet getuigen in zijn misbruikzaak
R. Kelly getuigt woensdag niet zelf tijdens zijn misbruikzaak in New York. Eerder leek het er al op dat de zanger niet zou getuigen: zijn naam stond niet op de lijst van getuigen die zijn advocaten zouden oproepen. Vandaag bevestigde hij dat in de rechtbank.
Lees verder

Vlaams koppel op La Palma: "We willen hier zo snel mogelijk weg. Als de lava de zee bereikt, kunnen er giftige dampen vrijkomen"
Op het Spaanse eiland La Palma stroomt de lava van vulkaan Cumbre Vieja langzaam maar zeker naar de oceaan. Experts vrezen dat er giftige gassen kunnen vrijkomen als de lava in zee terechtkomt. Vlaming Tim Schonenberg wil er dan ook zo snel mogelijk weg. "We voelen ons niet veilig. Trouwens, sinds maandag zitten we vast in onze hotelkamer", zegt hij.
Lees verder

Vliegclub verliest tweede piloot in jaar tijd: "Dit doet heel veel pijn"
Niet ver van de landingsbaan in Kiewit is woensdagnamiddag piloot Eric Nouters (59) verongelukt. Nouters vloog met zijn 'Colibri ULM' over Limburg en passeerde rond 16.30 uur aan de club waar hij over de radio liet weten 'dat hij voor een nieuw rondje ging'. Zijn clubmakkers zagen hem vanop het terras voorbijvliegen zoals hij dat al zo vaak deed. Enkele honderden meters verder ging het mis en crashte het vliegtuigje in een veld. Club Aero-Kiewit zag hun lid Erik Bussé vorige zomer ook verongelukken.
Lees verder

Vliegclub Aero-Kiewit verliest tweede piloot in jaar tijd: "Dit doet heel veel pijn. Eric had zoveel ervaring..."
Niet ver van de landingsbaan in Kiewit is woensdagnamiddag piloot Eric Nouters (59) verongelukt. Nouters vloog met zijn 'Colibri ULM' over Limburg en passeerde rond 16.30 uur aan de club waar hij over de radio liet weten "dat hij voor een nieuw rondje ging". Zijn clubmakkers zagen hem vanop het terras voorbijvliegen zoals hij dat al zo vaak deed. Enkele honderden meters verder ging het mis en crashte het vliegtuigje in een veld. Club Aero-Kiewit zag hun lid Erik Bussé vorige zomer ook verongelukken.
Lees verder

Faillissement Britse energieleveranciers treft 1,5 miljoen huishoudens
Meer dan 1,5 miljoen Britse huishoudens hebben inmiddels een andere energieleverancier moeten zoeken. Woensdag gingen weer twee kleinere Britse energiebedrijven failliet door de hoge prijzen van energie en gas. Daarmee komt het totaal sinds begin augustus op zeven. Avro Energy, dat woensdag failliet ging, had alleen al bijna 600.000 klanten.
Lees verder

UITGELEGD. Waarom start herfst niet op 21, maar op 22 september?
Vandaag start de herfst, niet op 21 maar op 22 september. Om 21:21 uur, om precies te zijn. Maar hoe worden die seizoenen dan precies opgedeeld? Wetenschapsjournalist Martijn Peters legt het haarfijn uit in VTM NIEUWS.
Lees verder

Colruyt compenseert volledige CO2-uitstoot met aanplant van 12 miljoen bomen
Colruyt gaat meer dan 12 miljoen bomen planten in Congo. Die moeten de volledige directe CO2-uitstoot van de groep rond de warenhuisketen compenseren. Het immense tropisch woud zou tegen 2030 zo'n 120.000 ton broeikasgassen moeten opvangen. Voor deze belangrijke stap in het CO2-reductieplan voorziet de groep een investeringsbudget van zo'n 8 miljoen euro.
Lees verder

"We moeten naar binnen", zei eerste politieagent die aan hel van Bataclan aankwam
"We moeten naar binnen." Op het proces over de terreuraanslagen van 13 november 2015 in Parijs heeft de eerste politieagent die aan de Bataclan aankwam, de rechtszaal zijn verschrikkelijke stap in "het onbekende" laten meemaken enkele minuten na de aanval waarbij 90 doden vielen in de concertzaal. De zittingszaal hield haar adem in.
Lees verder

Een reconstructie van Van der Poels race tegen de klok richting WK: "Het zou straf zijn als Mathieu zelf niet zou twijfelen"
Mathieu van der Poel is dan toch tot aan de start van het WK wielrennen geraakt. Het werd een race tegen de klok, een verhaal van vallen en opstaan, dat begon op maandag 26 juli met een val op het Izu mountainbike-parcours voor de Spelen van Tokio. Twee maanden van mysterieuze rugpijn, een afgebroken hoogtestage, twee forfaits en veel onzekerheid later, probeert MvdP zondag dan toch een medaille te halen op het WK. Een reconstructie.
Lees verder

Duitse stad gaat parkeertarieven voor zware SUV's verzesvoudigen
Wie met een grote SUV rijdt, betaalt in de Duitse universiteitsstad Tübingen binnenkort aanzienlijk hogere parkeertarieven, al zijn ze minder hoog dan burgemeester Boris Palmer had gehoopt. Ook andere steden in Duitsland overwegen de parkeertarieven voor SUV's omhoog te gooien.
Lees verder

Fortnite mogelijk nog jaren weg uit App Store van Apple
Apple blijft het populaire onlinespel Fortnite verbieden in zijn App Store tot zijn slepende juridische conflict met maker Epic Games voorbij is en alle beroepsmogelijkheden zijn uitgeput. Dat heeft Apple laten weten aan Epic. Volgens Epic-topman Tim Sweeney kan dit nog wel vijf jaar in beslag nemen.
Lees verder

Wat speelt er écht achter de schermen? En wat denken de fans erover? Alle vragen over FIFA-plan voor WK om de twee jaar beantwoord
In een al eivolle kalender wil de FIFA een WK om de twee jaar proppen: hoe valt dat te managen? Het plan van FIFA-voorzitter Gianni Infantino splijt de voetbalwereld in twee en draait door felle UEFA-weerstand mogelijk op een nieuw échec voor Infantino uit. Stand van zaken met alle hamvragen.
Lees verder

Vanaf 1 oktober geen verplichte mondmaskers meer in middelbare scholen
De verplichte mondmaskers verdwijnen uit het middelbaar onderwijs in Vlaanderen vanaf 1 oktober. Dat is deze avond beslist na een overleg tussen de verschillende onderwijskoepels, enkele experts en Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA), zo is bevestigd aan VTM Nieuws.
Lees verder

LIVE (22u). Ancelotti zet Eden Hazard op de bank tegen Mallorca
• La Liga • Aftrap: 22u • Real Madrid-Mallorca • Eden Hazard start op de bank
Lees verder

Uma Thurman spreekt steun uit voor vrouwen in Texas: "Ik liet ook abortus uitvoeren"
De Amerikaanse actrice Uma Thurman, bekend van Pulp Fiction en Kill Bill, spreekt haar steun uit voor de vrouwen in de Amerikaanse deelstaat Texas. Daar geldt sinds kort een bijzonder strenge abortuswet. In een opiniestuk dat vandaag in de Washington Post werd gepubliceerd, getuigt ze over haar "donkerste geheim": als jonge vrouw liet ook zij een abortus uitvoeren.
Lees verder

Johnny Depp spreekt zich opnieuw uit over rechtszaak: "Ik ben een slachtoffer van cancel culture"
Johnny Depp (58) heeft zich opnieuw uitgesproken over de gevolgen van zijn rechtszaak tegen de Britse krant The Sun. Hij klaagde hen aan omdat hij 'een vrouwenmepper' werd genoemd, maar verloor de zaak. Sindsdien kan hij nog maar moeilijk werk vinden in Hollywood. "Ik ben een slachtoffer van cancel culture", zo zegt hij.
Lees verder

LIVE. Misser rechtgezet! Paul Onuachu knalt overhoeks binnen, zijn vierde treffer op rij
• Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Bosuil • Inhaalwedstrijd tussen Antwerp en Racing Genk
Lees verder