Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 10 september 2021

Vincent Kompany blijft cool onder de druk: “Als ik geen plan had, zou ik me meer zorgen maken”

HLN
Vincent Kompany blijft cool onder de druk: "Als ik geen plan had, zou ik me meer zorgen maken"
Anderlecht en Vincent Kompany staan voor een cruciaal weekend. Winst tegen KV Mechelen is een must om de druk wat af te houden na een wisselvallige start, al slaat dat Kompany helemaal niet uit zijn lood. "Mijn doel is net om druk te creëren."
Lees verder

Federale regering bant diesel op basis van soja- en palmolie vanaf 2023
De federale regering doet het gebruik van palmolie en sojaolie voor transport vanaf 2023 in de ban. De ministerraad heeft daarvoor een Koninklijk Besluit van minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) vrijdag goedgekeurd.
Lees verder

'Bronzen' Bashir Abdi jaagt op Europees record tijdens Marathon Rotterdam: "Al redelijk goed hersteld van de Spelen"
Op 24 oktober wil Bashir Abdi een topprestatie neerzetten tijdens de NN Marathon Rotterdam. Onze landgenoot, die brons pakte in Tokio, valt bij de veertigste editie het Europees record aan.
Lees verder

Oekraïne blijft "strijden" tegen Nord Stream 2
Oekraïne zal zich blijven verzetten tegen de exploitatie van de omstreden Duits-Russische gaspijpleiding Nord-Stream 2, die het Oekraïense grondgebied omzeilt. Vrijdag had het Russische gasbedrijf Gazprom nog gemeld dat de leiding afgewerkt is.
Lees verder

European Open maakt eerste grote namen bekend: Grigor Dimitrov en Jannik Sinner komen naar Antwerpen
Grigor Dimitrov en Jannik Sinner komen naar de European Open in Antwerpen. Dat heeft de organisatie gemeld. Beide spelers bereikten in het verleden al de halve finales van het Belgische ATP-toernooi.
Lees verder

Enorm lange files in Brussels Airport door probleem bij paspoortcontrole: "Dit is geen goede reclame voor België"
In de luchthaven Brussels Airport zijn reizigers al urenlang aan het wachten in de rij bij de paspoortcontrole.
Lees verder

Enorm lange files in Brussels Airport door probleem bij paspoortcontrole
In de luchthaven Brussels Airport zijn reizigers al urenlang aan het wachten in de rij bij de paspoortcontrole.
Lees verder

"Iedereen in Vlaanderen neemt via voeding te hoge hoeveelheid PFOS in"
De inname van PFOS op de hotspots, met als belangrijkste die rond de 3M-fabriek in Zwijndrecht, gebeurt voornamelijk via voeding en minder via inademing. Dat zegt Karl Vrancken, de Vlaamse opdrachthouder voor de PFOS-vervuiling, in zijn eerste rapport. Tegelijk zegt hij dat elke Belg in principe te veel PFOS inneemt via zijn voeding.
Lees verder

"Iedereen in Vlaanderen blootgesteld aan ongezonde hoeveelheid PFAS"
Iedereen in Vlaanderen krijgt een ongezonde hoeveelheid PFAS binnen, blijkt uit de eerste resultaten van het onderzoek van de expertengroep die in opdracht van de Vlaamse regering de omvang van de PFOS-vervuiling in kaart brengt. Dat schrijft het Nieuwsblad.
Lees verder

Hartsvriendinnen Klaasje en Lauren over hun K3-avontuur: "Het is een rijdende trein waar je niet af kunt"
Zaterdagavond start met 'K2 zoekt K3' de grote zoektocht naar een opvolger voor Klaasje (26). "Ik heb heel veel aan K3 te danken, maar ik zoek meer diepgang in mijn leven", zegt ze. Of haar beste vriendin en voormalige finaliste van 'K3 zoekt K3' Lauren De Ruyck (26) haar plaats zou willen innemen? "Nee, geen seconde", aldus Lauren, in een uniek dubbelgesprek over hun hechte band, hun K3-ervaringen en een mogelijke mannelijke opvolger voor Klaasje. "Hadden we samen in K3 gezeten, dan waren we mekaar misschien beu gezien."
Lees verder

NINA tipt: de must-see erfgoedsites tijdens Open Monumentendag
Zondag 12 september is het Open Monumentendag. Over heel het land kan je honderden erfgoedsites gratis (!) ontdekken. Van belle-époque villa's en indrukwekkende paleizen tot archeologische sites met een rijke geschiedenis. In elke regio vind je tal van monumenten die het bezoeken waard zijn. Heb je nu al last van keuzestress? Geen nood, de NINA-redactrices tippen alvast hun keuzes.
Lees verder

Guardiola zegt dat De Bruyne zich goed voelt: "Hij heeft prima getraind"
"Hij voelt zich veel beter." Dat zei Manchester City-trainer Pep Guardiola vandaag op zijn persconferentie over Kevin De Bruyne. Maar of 'KDB' in de selectie zal zitten voor de match van morgen tegen Leicester City, valt nog af te wachten.
Lees verder

Goede doelen erven steeds meer van gulle schenkers
Goede doelen krijgen bij steeds meer mensen een plaats in hun testament. De schenkers zijn bovendien vaak mensen die niet eerder bekend waren bij het goede doel dat het legaat ontvangt. Dat blijkt uit onderzoek van HOGENT. Op 13 september is het Dag van het Testament voor het Goede Doel.
Lees verder

Italiaanse pasta wordt duurder door extreem weer
Italianen krijgen binnenkort te maken met duurdere pasta. Slechte oogsten van de belangrijke durumtarwe door extreem weer zorgen voor tekorten en hogere productiekosten. Verkoopprijzen van spaghetti en penne in de Italiaanse supermarkten zullen daardoor voor de kerst nog stijgen. Dat zegt topman Giuseppe Ferro van een van de grootste Italiaanse pastamerken La Molisana tegen de krant Il Sole 24 Ore.
Lees verder

Kevin Janssens en Ruth Bequart spelen mee in psychologisch drama
De opnames van de nieuwe film 'The Chapel' zijn deze week van start gegaan. De prent is een psychologisch drama dat zich afspeelt in de arena van de wereldberoemde Koningin Elizabethwedstrijd. De jonge Antwerpse belofte Taeke Nicolaï, die eerder al te zien was in 'Yummy', mag de hoofdrol op zich nemen. De vader- en moederrol zijn respectievelijk weggelegd voor Kevin Janssens en Ruth Bequart.
Lees verder

Zwaar ongeval in Craeybeckxtunnel: twee rijstroken versperd
Op de E19 richting Antwerpen ter hoogte van Craeybeckxtunnel is vrijdagnamiddag een zwaar verkeersongeluk gebeurd.
Lees verder

Voormalig Europees president Donald Tusk waarschuwt voor Poolse exit uit Europese Unie
Voormalig Europees president en ex-premier van Polen Donald Tusk acht het niet uitgesloten dat zijn land op een dag de Europese Unie verlaat. Als de huidige campagne van de conservatieve regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) uit de hand loopt, zou Polen wel eens "sneller dan iedereen voor mogelijk acht" de Unie kunnen verlaten, zei Tusk vrijdag tijdens een televisie-interview.
Lees verder

SHOWBITS. Dorothee Dauwe solliciteert bij K3 en 'Temptation'-Megan verbaast volgers met compleet nieuwe look
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

GAMEREVIEW. 'True Colors' is de geloofwaardigste 'Life is Strange'-game tot nu toe
De hoofdrollen in True Colors, de prima nieuwe aflevering in de Life is Strange-videogamereeks, zijn deze keer eens niét weggelegd voor een bende door Weltschmerz verteerde tieners of mishandelde lagereschoolkinderen: het merendeel van de cast is vlot de twintig voorbij. Maar sores hebben ze wél nog steeds. En bij eentje komen daar natuurlijk ook bovennatuurlijke krachten bij.
Lees verder

WHO uit twijfels over einde pandemie door alleen coronavaccins
Het hoofd van WHO Europa betwijfelt of alleen vaccins in staat zijn de coronapandemie te beëindigen, zoals eerder werd geclaimd. Vanwege nieuwe virusvarianten, zoals de extra besmettelijke delta, reageerde Hans Kluge vrijdag pessimistisch over de rol van vaccins bij het bereiken van groepsimmuniteit.
Lees verder