Doorgaan naar hoofdcontent

Vier van zes ontsnapte Palestijnse gevangenen opgepakt

Vier van zes ontsnapte Palestijnse gevangenen opgepakt

Vier van de zes Palestijnen die eerder deze week uit een Israëlische gevangenis ontsnapten, zijn intussen weer opgepakt, zo melden Israëlische media.

Lees verder

Almaci: 'Verlenging twee kernreactoren kan voor ons'

Een verlenging van twee kernreactoren na de voorziene kernuitstap in 2025 staat als optie B in het regeerakkoord en is dus ook voor Groen een optie. Dat heeft voorzitter Meyrem Almaci erkend in De Ochtend op Radio 1. Almaci beklemtoonde wel dat deze optie pas duidelijk zal zijn na de veiling van nieuwe productiecapaciteit dit najaar.

Lees verder

Eerste rode loper voor 'Bennifer': Jennifer Lopez en Ben Affleck poseren verliefd voor camera

Ben Affleck en Jennifer Lopez waren 18 jaar geleden al een keer verloofd, maar hun relatie strandde toen volgens Lopez door de enorme media-aandacht. In juli bevestigden de twee hun hernieuwde liefde voor elkaar. Ze kozen de première van 'The last duel' op het filmfestival van Venetië, waarin Affleck meespeelt, om voor het eerst samen op de rode loper te verschijnen.

Lees verder

Engelse voetbalclubs mogen Zuid-Amerikanen toch laten spelen

De Engelse voetbalclubs mogen hun Zuid-Amerikaanse internationals dit weekend toch gewoon opstellen. Wereldvoetbalbond FIFA maakte zaterdagochtend bekend dat de nationale bonden van Brazilië, Chili, Paraguay en Mexico hun klachten hebben ingetrokken, waardoor de betreffende spelers nu weer zijn vrijgegeven aan de clubs. Vrijwel alle Engelse clubs weigerden om hun Zuid-Amerikaanse internationals af te staan aan de nationale ploegen, omdat de spelers anders bij terugkeer tien dagen in quarantaine hadden gemoeten.

Lees verder

Nathalie Meskens bevallen van zoontje

VTM-presentatrice Nathalie Meskens is deze week bevallen van een tweede kindje. Samen met haar partner Nadim kreeg ze een zoontje, Loé.

Lees verder

Maandag eerste commerciële vlucht tussen Islamabad en Kaboel onder taliban

Een commerciële vlucht zal maandag Islamabad met Kaboel verbinden. Dat heeft een woordvoerder van de Pakistaanse luchtvaartmaatschappij PIA zaterdag aangekondigd. Het gaat om de eerste commerciële vlucht naar Afghanistan sinds de taliban er de macht namen.

Lees verder

Biden herdenkt 9/11: 'Eenheid is de kracht van de VS'

Nationale eenheid is de grote kracht van de Verenigde Staten. Die boodschap heeft president Joe Biden uitgedragen in een videobericht naar aanleiding van de aanslagen van 11 september 2001, nu pal 20 jaar geleden.

Lees verder

Opnieuw 126 migranten gered die Kanaal wilden oversteken

126 migranten, onder wie meerdere vrouwen en kinderen, zijn vrijdag gered bij een poging om in kleine bootjes vanuit Frankrijk het Kanaal over te steken richting Verenigd Koninkrijk. Dat meldt de Franse maritieme prefectuur.

Lees verder

Grommende passagier gelooft niet dat vliegtuig nog niet geland is en wil uitstappen

De Amerikaanse Tim Armstrong was ervan overtuigd zijn vlucht van Los Angeles naar Salt Lake City al ten einde was, en eiste dat hij mocht afstappen. Toen de bemanning dat niet toeliet omdat het vliegtuig nog niet geland was, gromde hij en werd hij agressief. De man werd bij aankomst opgepakt. In Amerika is het aantal incidenten met weerbarstige passagiers nog nooit zo hoog geweest in de luchtvaart. Sinds begin dit jaar ontving de federale Aviation Administration al 4.184 rapporten van storende reizigers, waarvan 3.057 over het dragen van een mondmasker ging.

Lees verder

Kirsten Bertrand niet langer hoofdredacteur van De Morgen

Kirsten Bertrand maakt geen deel meer uit van de hoofdredactie van De Morgen. Na drie jaar bij Het Laatste Nieuws en acht jaar bij De Morgen neemt ze afscheid van DPG Media, staat zaterdag in de krant.

Lees verder

Thibau Nys pakt Europese titel bij beloften

Thibau Nys heeft zich op onwaarschijnlijke wijze tot Europees kampioen op de weg bij de beloften gekroond. De amper 18-jarige zoon van veldritlegende Sven Nys maakte een uitstekende Belgische koers af met zijn snelle benen. Nys is de derde Belg die het EK voor beloften wint na Sean De Bie (2013) en Kris Boeckmans (2009).

Lees verder

Verdwaald Belgisch echtpaar gered in Spaanse bergen

De Spaanse Guardia Civil heeft twee Belgen, beiden zo'n 65 jaar, gered nadat ze verdwaald raakten in een ravijn in Bubion, in de buurt van Granada in het zuiden van Spanje. Dat meldden lokale Spaanse media.

Lees verder

Leuven zet technologie in tegen nachtlawaai

De stad Leuven zal de komende maanden met slimme geluidsmeters en een app voor bewoners het nachtlawaai in kaart brengen. Nadien zal ze verschillende nudgingtechnieken testen om het lawaai te verminderen of te voorkomen. Dat meldt schepen van studentenzaken en ICT, Thomas Van Oppens (Groen).

Lees verder

Nooit eerder gepubliceerd sprookje van Godfried Bomans ontdekt

Er is weer niet eerder gepubliceerd werk van schrijver Godfried Bomans gevonden. Het gaat om het sprookje 'De gierige koning', over een vorst die de dood ontmoet. Het is de bedoeling dat het werk volgend jaar wordt gepubliceerd, zo heeft illustrator Thé Tjong-Khing zaterdag gezegd in een gesprek op de Nederlandse NPO Radio 1.

Lees verder

Ziekenfonds OZ getroffen door cyberaanval

Het Onafhankelijk Ziekenfonds (OZ) is getroffen door een cyberaanval, waardoor hackers toegang hadden tot klantgegevens. Dat meldt OZ vrijdag in een persbericht. Het datalek werd onmiddellijk na de vaststelling gedicht.

Lees verder

Reuzin 'Little Amal' groet paus op weg naar Antwerpen

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober komt ze op bezoek in Antwerpen, maar vrijdag mocht de reuzin Little Amal in het Vaticaan op audiëntie bij paus Franciscus. De reuzin is 3,5 meter groot en stelt een Syrisch vluchtelingenmeisje voor. Ze werd door het Franse theatergezelschap Good Chance in juli op pas gestuurd door Europa. Haar doel is om aandacht te vestigen op de situatie van jonge vluchtelingen.

Lees verder

In beeld | 9/11 herdacht op Ground Zero

De twintigste verjaardag van de aanslagen op 9/11 werden op Ground Zero in New York City herdacht met een minuut stilte om exact 8.46 uur lokale tijd, het tijdstip waarop twintig jaar geleden het eerste vliegtuig zich in de WTC-torens boorde. Nadien werden de namen van de slachtoffers één voor één genoemd. Om 9.37 uur, het tijdstip dat het tweede vliegtuig zich in de andere toren boorde, werd opnieuw een minuut stilte gehouden. Naast huidig president Joe Biden en zijn echtgenote Jill, waren ook gewezen presidenten Barack Obama en Bill Clinton aanwezig. George W. Bush, zetelend president tijdens de aanslagen in 2001, geeft straks een speech in Shanksville, Pennsylvania.

Lees verder

Bulgaren moeten voor derde keer in een jaar naar de stembus

Bulgarije houdt op 14 november vervroegde parlementsverkiezingen. De Bulgaren zullen in het stemhokje meteen twee keer kunnen stemmen, want op dezelfde dag wordt ook de eerste ronde van de presidentsverkiezingen georganiseerd.

Lees verder

Stroomfactuur sloopt kaap van 1.000 euro, gasfactuur die van 1.600 euro

De energiefactuur van de gezinnen gaat steil omhoog. Voor de maand augustus werd de kaap van 1.000 euro op jaarbasis voor elektriciteit genomen, voor aardgas is dat zelfs gemiddeld meer dan 1.600 euro op jaarbasis.

Lees verder

Na Wout van Aert sprint ook Yves Lampaert naar winst in Ronde van Groot-Brittannië

De voorlaatste etappe in de Ronde van Groot-Brittannië draaide uit op een slag tussen vluchters. Yves Lampaert (Deceuninck-Quick Step) maakte het in Edinburgh af in een sprintje met drie tegen Matteo Jorgenson (Movistar) en Matt Gibson (Ribble Weldtite). Ethan Hayter (Ineos-Grenadiers) blijft leider.

Lees verder

Ellen Van Dijk kroont zich tot Europees kampioen, Lotte Kopecky mist beslissende aanval

Ellen van Dijk heeft zich op schitterende wijze tot Europees kampioen wielrennen bij de vrouwen gekroond. De 34-jarige Nederlandse vertoefde bijna de hele dag in de kopgroep en won uiteindelijk na een solo van meer dan twintig kilometer. Lotte Kopecky was met de beslissende move niet mee en maakte nooit aansprak op een medaille.

Lees verder

Ronaldo schiet meteen twee keer raak voor ManU, terugkeer ontsierd door banner

Cristiano Ronaldo startte bij zijn grote terugkeer op Old Trafford meteen in de basis in het competitieduel van zaterdagmiddag tegen Newcastle. Het werd nog mooier: eerst zette hij Manchester United op voorsprong, daarna sleepte hij ze naar een nieuwe 2-1 voorsprong. Al ontving niet iedereen hem met open armen.

Lees verder

Valtteri Bottas wint sprintrace in GP van Italië, maar poleposition is voor Max Verstappen

Max Verstappen (Red Bull) start zondag aan de Grote Prijs van Italië vanaf de poleposition. De Nederlander werd zaterdag in de sprintrace tweede, achter de Fin Valtteri Bottas (Mercedes), maar die moet zondag wegens een gridstraf achteraan starten.

Lees verder

Antwerp kan dankzij topschutter Michael Frey winnen op bezoek bij Eupen

Royal Antwerp FC is uitstekend aan zijn drukke programma van zeven matchen in 23 dagen begonnen. De Great Old ging met 0-1 winnen in Eupen, een belangrijke driepunter om het magere tussentijdse rapport van acht op achttien op te smukken. Ook de eerste clean sheet en het debuut van Samatta en Almeida konden Priske en de zijnen bekoren. Enige domper op de Antwerpse vreugde was het uitvallen van Engels.

Lees verder

3.500 deelnemers voor betoging in Brussel tegen coronapas: 'Wij zijn geen antivaxers'

Zowat 3.500 mensen, volgens een raming van de politie Brussel Hoofstad-Elsene, hebben zaterdagnamiddag gedemonstreerd in de Europese wijk in Brussel tegen de uitbreiding van de coronapas en de mogelijke verplichte vaccinatie die op tafel ligt.

Lees verder

Europees kampioen Eli Iserbyt zet veldritseizoen perfect in met zege in Rapencross Lokeren

Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) was zaterdag de beste in de Rapencross van Lokeren. De 23-jarige West-Vlaming haalde het na een solo die hij inzette in de derde van tien af te leggen ronden. De Nederlander Lars van der Haar legde beslag op de tweede plaats, Michael Vanthourenhout vervolledigde het podium. Laurens Sweeck werd vierde, voor Jens Adams. Ook vorig jaar was Eli Iserbyt de beste in Lokeren.

Lees verder

3x3 Lions openen EK met overwinning tegen Oekraïne

De 3x3 Lions hebben zaterdag hun eerste match op het EK basket 3x3 in Parijs winnend afgesloten. De nummer vier van de Olympische Spelen in Tokio legde Oekraïne over de knie met 11-10.

Lees verder

Jan Fabre ook niet welkom bij Charleroi Danse

De grootste dansinstelling van Franstalig België annuleert de geplande Belgische première van 'The fluid force of love'. Dat gebeurt in samenspraak met Troubleyn, het gezelschap van Jan Fabre.

Lees verder

Zulte Waregem geeft dubbele voorsprong uit handen tegen Cercle Brugge

Zulte Waregem heeft thuis een dubbele voorsprong uit handen gegeven. Aan de rust stond Essevee nochtans 2-0 voor na twee goals van Zinho Gano, maar het slikte in de tweede helft nog vier tegengoals in een half uur. Alex Millan scoorde twee keer, Vitinho en Hotic bezorgden Cercle in de slotfase nog een 2-4 overwinning. Door de zege komt de Vereniging met Zulte Waregem en Antwerp op een gedeelde tiende plaats terecht.

Lees verder

Romelu Lukaku scoort tweeklapper op Stamford Bridge en schiet Chelsea naar gedeelde leidersplaats

Romelu Lukaku heeft zijn tweede en derde doelpunt voor Chelsea beet. In de gewonnen thuiswedstrijd tegen Aston Villa schoot hij de Blues na een kwartier op voorsprong, zijn eerste goal ooit op Stamford Brigde, dat helemaal uit zijn dak ging. In de blessuretijd tekende Big Rom nog voor de 3-0.

Lees verder

Abortusfilm 'L'événement' wint Gouden Leeuw

De Gouden Leeuw op het 78ste filmfestival van Venetië ging naar 'L'événement' van de Franse regisseuse Audrey Diwan.

Lees verder

Oostende klopt Leiden makkelijk in eerste editie BNXT Supercup

In het Nederlandse 's Hertogenbosch vond zaterdag de eerste editie plaats van de BNXT Supercup, een wedstrijd tussen Oostende, de Belgische kampioen, en ZZ Leiden, de Nederlandse kampioen. Het werd een vlotte zege voor de Belgische recordkampioen: 90-68.

Lees verder

Biden verdedigt andermaal terugtrekking uit Afghanistan: 'Laat ons serieus blijven'

De Amerikaanse president Joe Biden heeft zaterdag, op de twintigste verjaardag van de aanslagen van 11 september, zijn beslissing om de Amerikaanse troepen terug te trekken uit Afghanistan andermaal verdedigd. De Verenigde Staten kunnen niet alle landen waar Al-Qaeda is gevestigd binnenvallen, aldus de Amerikaanse president.

Lees verder

US Open: 18-jarige Britse Emma Raducanu wint haar eerste grand slam

Ze stond 150ste op de wereldranglijst voor de start van de US Open, maar na twee weken tennis in New York mag de amper 18-jarige Britse Emma Raducanu haar eerste grand slam-zege op haar palmares schrijven. En dat zonder setverlies. In de finale klopte ze de al even verrassende Leylah Fernandez (19, WTA 73) in twee sets: 6-4 en 6-3.

Lees verder

Vers bloed voor de platvink* van Verhulst

'We mogen voor de derde keer op zoek naar vers bloed voor plezantste vacature van de Lage Landen.' Speciaal voor de eerste aflevering van K2 zoekt K3 (bis) is Studio 100-koning Gert Verhulst van zijn berg in Saint-Tropez afgedaald naar een studio in de Lage Landen. Om, gehesen in blauw pak, de zoektocht naar een nieuw K3'tje in te leiden.

Lees verder

Naomi Velissariou bekroond tot beste theateractrice in Nederland

Op de slotavond van het Nederlands Theaterfestival won Naomi Velissariou de prestigieuze Theo d'Or, de prijs voor de beste theateractrice van het afgelopen seizoen.

Lees verder

Belgische marathontitels voor Filip Vercruysse en Lieselotte Beck

Filip Vercruysse en Lieselotte Beck hebben zaterdagavond de Belgische marathontitels veroverd tijdens de eerste editie van de Port of Antwerp Night marathon. De beste marathonlopers stuurden gewoontegetrouw hun kat naar het BK.

Lees verder

Maria Mendiola, zangeres 'Yes sir, I can boogie', overleden

Maria Mendiola, een van de twee zangeressen van de Spaanse groep Baccara, is op 69-jarige leeftijd overleden. De groep had in de jaren 70 een enorme hit met "Yes sir, I can boogie" en stond in 1978 op het Eurovisiesongfestival.

Lees verder

Wordt Vlaanderen onder de voet gelopen door wilde dieren?

In ons land zijn wolven al even in opmars, maar naast de wolf duikt ook steeds meer bewijs op van de aanwezigheid van de lynx, otter en wasbeer. Sommige van hen maakten een langverwachte terugkeer, terwijl andere een nieuwe bedreiging vormen voor onze natuur. Wat weten we over de dieren en hoe gaan we ermee om? Weekendredacteur Wouter Woussen legt het uit.

Lees verder