Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 30 september 2021

Videobeelden tonen hoe hooligans van Eintracht Frankfurt supporterscafé Antwerp vernielen: tientallen Duitse support...

HLN
Videobeelden tonen hoe hooligans van Eintracht Frankfurt supporterscafé Antwerp vernielen: tientallen Duitse supporters opgepakt
Hooligans van de Duitse voetbalploeg Eintracht Frankfurt hebben donderdagmiddag het raam van café Great Old vernield, het supporterscafé van Antwerp in de buurt van het Bosuilstadion. Op beelden is ook te zien dat ze de politie bekogelen met vuurwerk en andere voorwerpen. Cafés op de Antwerpse Grote Markt sluiten uit voorzorg de deuren. Intussen zijn tientallen Duitse supporters opgepakt.
Lees verder

Café's op de Grote Markt sluiten door Duitse voetbalhooligans: "Gisteren ook al wc's gevandaliseerd"
Ze schrijven op de muren, laten drugs achter in de wc's en stelen glazen: voor de café-uitbaters aan de Grote Markt is de maat vol. De supporters van Frankfurt maken het al een hele middag bont in Antwerpen en ook gisteren raakte het tot schermutselingen in het centrum. Café Bonaparte, Bar Patron en Ovamo sluiten uit voorzorgsmaatregelen vanavond de deuren: "Of ze nu winnen of verliezen, die mannen worden vanavond sowieso gek."
Lees verder

Rusland verstrengt controle op coronamaatregelen nu aantal overlijdens maar blijft stijgen
De Russische autoriteiten gaan opnieuw strenger toekijken op het respecteren van de coronamaatregelen, nu het aantal overlijdens gelinkt aan Covid-19 maar blijft stijgen. Zo moeten verschillende winkelcentra tijdelijk de deuren sluiten, omdat klanten geen mondmaskers dragen. Dat hebben inspecteurs aan het Russische persagentschap Interfax gemeld.
Lees verder

Martinez moet knopen doorhakken in 23-koppige selectie voor Nations League
Bondscoach Roberto Martinez maakt morgenmiddag (12u) in het auditorium van het nationaal oefencentrum in Tubeke zijn 23-koppige selectie bekend voor de Final Four van de Nations League, die volgende week in Italië gespeeld wordt.
Lees verder

Vijf gewonden na gasontploffing in flatgebouw in Koekelberg
Bij een gasexplosie in een appartementsgebouw in Koekelberg zijn vijf gewonden gevallen. Dat meldt de Brusselse brandweer. De ontploffing deed zich voor in een flatgebouw van zeven verdiepingen aan de Kasteellaan in Koekelberg en werd veroorzaakt door een gaslek in de technische koker van het gebouw.
Lees verder

Bij de Fransen is de sfeer richting Final Four niet opperbest: "Gaan jullie blijven leven in het verleden?"
'La douce France' was donderdagmiddag (even) niet. Frans bondscoach Didier Deschamps irriteerde zich meermaals op een persconferentie. En had terloops lof voor België, dat hij "misschien wel de beste ploeg ter wereld" noemde.
Lees verder

Denemarken haalt eigen ambitieuze vaccinatiedoel net niet, maar toch is al 86,6 procent van 12-plussers een eerste keer ingeënt
De Deense regering had zich voorgenomen dat tegen 1 oktober 90 procent van de Denen ouder dan 12 jaar een eerste dosis van een coronavaccin had gekregen. Dat ambitieuze doel haalt Kopenhagen niet. In Denemarken is vandaag 86,6 procent van de 12-plussers een eerste keer ingeënt - een cijfer dat (veel) hoger ligt dan wat andere geïndustrialiseerde landen kunnen voorleggen.
Lees verder

Ethias voorziet dividend van 105 miljoen euro voor overheden
Ethias voorziet een dividend van 105 miljoen euro voor het lopende boekjaar 2021, zo meldt de verzekeraar bij de publicatie van de halfjaarcijfers. De verschillende overheden die Ethias controleren, krijgen zo volgend jaar een "substantieel" dividend.
Lees verder

17-jarige 'paardendief' met dood bedreigd: jongen studeert dierenzorg, maar durft niet meer naar school gaan
De 17-jarige jongen uit Herselt die ervan verdacht wordt paarden te hebben gestolen en verwaarloosd, ontkent met klem dat hij recent zulke feiten heeft gepleegd. "Voor zijn 16de heeft hij fouten gemaakt. Maar hij had zich helemaal herpakt", zegt zijn familie. De jongen studeert Dierenzorg, maar durft nu door de vele bedreigingen niet meer naar school gaan.
Lees verder

Concert van Måneskin in Vorst Nationaal uitverkocht in amper 3 minuten
De Italiaanse hitgroep Måneskin is duidelijk erg populair in ons land. Vandaag ging de ticketverkoop voor hun optreden in Vorst Nationaal van start en in een mum van tijd waren alle beschikbare tickets de deur uit. In amper drie minuten was het concert volledig uitverkocht.
Lees verder

Marc Brys maakt zich op voor kelderkraker met persoonlijk randje: "Beide teams hebben dringend punten nodig"
"Hoe is 't op 'den Beerschot'?" Als Marc Brys Beerschot ontvangt, komen ook de Antwerpse journalisten naar het persmoment van OHL. Brys heeft een rijk verleden bij de club. Dat het onderin dan uitgerekend een strijd is tegen de Ratten, raakt ook de coach van OHL: "Ik ben niet gevoelloos voor de situatie."
Lees verder

INTERVIEW. Daniel Craig is blij dat hij afscheid kan nemen van Bond: "Na 'Spectre' moest ik mezelf bij elkaar vegen"
"Het idee om er nóg een te maken…?" Nee, Daniel Craig stond niet bepaald te springen om na 'Spectre' nog eens in de huid van James Bond te kruipen. Hij sneed nog liever z'n polsen door. Maar uiteindelijk wist de productie hem toch te overhalen, vertelt hij in dit interview. Een gesprek over het einde van een tijdperk, blessures en zijn opvolger. "Bond zal zicht opnieuw moeten aanpassen aan zijn tijd."
Lees verder

INTERVIEW. Daniel Craig kan eindelijk afscheid nemen van Bond: "Na 'Spectre' moest ik mezelf bij elkaar vegen"
"Het idee om er nóg één te maken…?" Nee, Daniel Craig (53) stond niet bepaald te springen om na 'Spectre' nog eens in de huid van James Bond te kruipen. Hij sneed nog liever z'n polsen door. Maar uiteindelijk wist de productie hem toch te overhalen, vertelt hij in dit interview. Een gesprek over het einde van een tijdperk, blessures en zijn opvolger. "Bond zal zicht opnieuw moeten aanpassen aan zijn tijd."
Lees verder

Eindelijk bevestigd: 'Gladiator 2' is na meer dan 20 jaar op komst
Regisseur Ridley Scott (83) gaat binnenkort eindelijk het langverwachte vervolg op hitfilm 'Gladiator' draaien. Dat bevestigt de filmmaker in gesprek met The Hollywood Reporter. Het scenario wordt op dit moment afgerond. Scott wil de film gaan maken nadat hij de opnames van zijn biopic over Napoleon heeft afgerond.
Lees verder

Eindelijk bevestigd: 'The Gladiator 2' is na meer dan 20 jaar op komst
Regisseur Ridley Scott (83) gaat binnenkort eindelijk het langverwachte vervolg op hitfilm 'The Gladiator' draaien. Dat bevestigt de filmmaker in gesprek met The Hollywood Reporter. Het scenario wordt op dit moment afgerond. Scott wil de film gaan maken nadat hij de opnames van zijn biopic over Napoleon heeft afgerond.
Lees verder

Hoezo staat er volgens energiehandelaars een strenge winter voor de deur? "Zulke voorspellingen zijn vooral marktverstorend. Er is al zoveel stress in de sector"
Onder meer de grote vraag naar aardgas en een gebrek aan import uit Rusland zorgen voor spectaculair hoge energieprijzen. Dat sommige klimaatmodellen een strenge winter voorspellen doet daar nog een schepje bovenop. Maar die zijn niet altijd even betrouwbaar. "Zelf doe ik in elk geval nooit seizoensvoorspellingen", klinkt het alvast bij weerman David Dehenauw.
Lees verder

Deceuninck-Quick.Step met klavertjevier naar Hel van het Noorden: "We mogen één ding niet doen en dat is de wedstrijd aanpakken zoals de Belgen op het WK"
Alle ogen op Parijs-Roubaix, maar op de persconferentie van Deceuninck-Quick.Step - dat met Kasper Asgreen, Yves Lampaert, Florian Sénéchal en Zdenek Stybar als voornaamste kanshebbers naar de Hel van het Noorden trekt - kwam uiteraard ook het WK weer ter sprake. Patrick Lefevere: "Door de druk van buitenaf koersten de Belgen alsof ze onoverwinnelijk waren."
Lees verder

Huidige regeringspartijen gaan in Nederland onderhandelen over formatie: "Het moet echt nieuwe start worden"
De vier huidige regeringspartijen zullen onderhandelen over de vorming van een nieuwe formatie in Nederland. Dat heeft informateur Johan Remkes bij de presentatie van zijn eindverslag gezegd. "Het moet echt een nieuwe start worden", klinkt het.
Lees verder

COLUMN. Gelein houdt een depressiedagboek bij. "Ik doop rosé vanaf nu om tot depressiesap"
"'Het kan slechter, maar het kan ook beter', zei ik. Ik bedoelde: het gaat nu echt klote. In België zeg je veel zonder het te zeggen." Sinds onze collega Gelein (34) het etiket 'depressief' opgeplakt kreeg, houdt ze een dagboek bij. Deze week vertelt ze hoe ze troost vindt bij 'een bondgenoot', hoe ze haar lelijke innerlijke stem Annemarie doopt en hoe drank de depressieduivel is. "Ik laat de depresderados staan."
Lees verder

Pro League houdt Raad van Bestuur met nerveuze Mehdi Bayat, terwijl Pierre François insinuaties "ondraaglijk" vindt
De nieuwe golf onthullingen in het voetbalschandaal zetten de Belgische clubs op scherp. In een 'proactief' bijeengeroepen Raad van Bestuur besprak de Pro League haar strategie. De sfeer was licht nerveus. "Wij hopen dat het gerecht nu snel zijn werk doet opdat er voor alle betrokken partijen snel duidelijkheid komt."
Lees verder