Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 10 september 2021

Veiling ‘Viktors Grote Ruiltocht’ levert 8.500 euro op voor hondenasiel

HLN
Veiling 'Viktors Grote Ruiltocht' levert 8.500 euro op voor hondenasiel
Viktor Verhulst (27) trok in 'Viktors Grote Ruiltocht' vier weken rond, op zoek naar steeds waardevollere voorwerpen. Het laatste voorwerp heeft hij nu geveild. Het bracht maar liefs 8.500 euro op, dat naar het asiel gaat.
Lees verder

Monica Geuze en Viktor Verhulst tonen exclusief 'Temptation'-fragment: "Ik hing een verborgen camera in ons huis"
Monica Geuze en Viktor Verhulst, de twee presentatoren van 'Temptation Island: Love or Leave' waren deze avond te gast in 'De Cooke & Verhulst Show'. De twee namen een uitzonderlijk fragment mee uit de reeks en vertelden ook over hun band.
Lees verder

Niels Destadsbader brengt ode aan overleden vriendin met nieuwe single
Morgen verschijnt het nieuwe album van Niels Destadsbader. In 'De Cooke & Verhulst Show' bracht hij het nummer 'Sterker' in primeur, dat gaat over zijn overleden vriendin Caroline. Ze stierf het afgelopen jaar aan pancreaskanker.
Lees verder

Biden kondigt vaccinverplichting aan voor 100 miljoen Amerikanen: "Geduld raakt op"
Het Witte Huis kondigt ingrijpende nieuwe federale vaccin -en testvereisten aan die maar liefst 100 miljoen Amerikanen treffen, ongeveer twee derde van de gehele Amerikaanse beroepsbevolking. Dit in een allesomvattende poging om het aantal vaccinaties stevig op te krikken en de verder oprukkende deltavariant in te dammen.
Lees verder

Biden kondigt vaccinatieverplichting aan voor 100 miljoen Amerikanen: "Geduld raakt op"
Het Witte Huis kondigt ingrijpende nieuwe federale vaccin -en testvereisten aan die maar liefst 100 miljoen Amerikanen treffen, ongeveer twee derde van de gehele Amerikaanse beroepsbevolking. Dit in een allesomvattende poging om het aantal vaccinaties stevig op te krikken en de verder oprukkende deltavariant in te dammen.
Lees verder

HLN en VTM NIEUWS willen alle jongeren horen in grootschalig onderzoek
Hoe gaat het vandaag met jou? Wat houdt jou bezig? Dat willen HLN en VTM NIEUWS te weten komen met een grote bevraging bij jongeren tussen 12 en 24 jaar. 'Generation Now', zoals het onderzoek heet, gebeurt in aanloop naar Rode Neuzen Dag 2021. Wil jij ook meehelpen? Surf nu naar generationnow.hln.be en vergelijk jouw resultaat met dat van een aantal bekende influencers.
Lees verder

SHOWBITS VIDEO. Gert Verhulst is nu al enthousiast: "Ik heb al jongens gezien die meteen tussen Marthe en Hanne kunnen staan"
Nog één dag nagelbijten en dan start K2 zoekt K3 op VTM. Hét programma van het najaar gaat al weken over de tongen, niet in het minst op sociale media. Gert Verhulst snoert de kritikasters alvast de mond en sluit zeker niet uit dat er een mannelijk K3'tje bijkomt. En hij doet ook nog enkele andere opvallende uitspraken en onthullingen in deze nieuwe Showbits met Jarne en Senne.
Lees verder

Gert Verhulst reageert op kritiek 'K2 zoekt K3': "Ik heb jongens gezien die meteen tussen Marthe en Hanne kunnen staan"
Nog één dag nagelbijten en dan start 'K2 zoekt K3' op VTM. Het programma van het najaar gaat al weken over de tongen, niet in het minst op sociale media. Gert Verhulst snoert de criticasters alvast de mond en sluit na de eerste opnames zeker niet uit dat er een mannelijk K3'tje bijkomt. En Gert doet ook nog enkele andere opvallende uitspraken in deze nieuwe Showbits met Jarne en Senne.
Lees verder

INTERVIEW. Karel De Gucht: "Het grootste gevolg van 9/11? Dat we China uit het oog verloren zijn"
De aanslagen van 9/11 veranderden de wereld. Karel De Gucht legt uit hoe. Hij zat in die cruciale periode meer dan een decennium op de eerste rij. Eerst als minister van Buitenlandse Zaken, nadien als Europees Commissaris voor Handel. "Door de jarenlange fixatie op Afghanistan en het islamterrorisme zijn we iets veel belangrijkers uit het oog verloren: China."
Lees verder

Eerste telefoongesprek in zeven maanden tussen Biden en Xi Jinping
De Amerikaanse president Joe Biden heeft donderdag getelefoneerd met zijn Chinese evenknie, Xi Jinping. Het was het eerste telefoongesprek in zeven maanden tussen beide wereldleiders, zo meldde het Witte Huis. Biden wilde met het gesprek ervoor zorgen dat de "concurrentie" tussen beide grootmachten niet ontaardt in een "conflict".
Lees verder

Niels Destadsbader komt met heel persoonlijk album: "Vijf minuten voor vriendin stierf heeft ze haar nummer nog kunnen horen"
Vrolijk bezingt hij de charmes van zijn schoonzus, en het ontbijt dat hij 's ochtends maakt voor z'n vriendin na weer dat nachtje te laat thuis. Maar diep snijdt het verlies van Caroline die stierf in coronatijd. "Als één van je beste vrienden aan het doodgaan is, mag je zeggen wat je wil. Dan moét je haar nog eens vastpakken." Een vat vol persoonlijkheid is het, 'Sterker' van Niels Destadsbader (33) - zijn vierde album. Voor ons verklaart hij zijn teksten.
Lees verder

Louis Talpe deed zelf zijn gevaarlijke stunts in 'Onder vuur': "125 meter hoog denk je toch even aan vrouw en kind"
Zondagavond begint op Eén de nieuwe reeks 'Onder vuur'. In de eerste aflevering krijgt Louis Talpe (40) als brandweerman Orlando meteen spectaculaire scènes voor de kiezen. "Ik hoop dat echte brandweerlui tegen hun kennissen zullen zeggen: 'Kijk eens naar die reeks, dát is mijn job, zie!'"
Lees verder

Architect (45) zet Playmobilbeurs op poten: "In mijn job zijn er duizenden regeltjes, met Playmobil kan ik mij uitleven"
Tijdens de kantooruren ontwerpt hij ziekenhuizen en scholen, in zijn vrije tijd knutselt hij met Playmobil-onderdelen fantasierijke taferelen - diorama's in vaktaal - ineen. Wim Vinckier (45) heeft de schroom omtrent zijn kinderlijke passie overwonnen en is nu zo trots op zijn collectie dat hij een heuse Playmobilbeurs opzet. "Ja, het is een verslaving. Maar ik ben aan het afkicken."
Lees verder

Vliegende bompa's zetten 'Belgium's Got Talent' op stelten
Opnieuw een aantal dansgroepen, kindsterren en bijzondere zangers vanavond in 'Belgium's Got Talent', maar de meest opvallende act is die van de vliegende bompa's Fons en Jean-Pierre. Of ze écht 89 zijn zoals ze beweren, mag u zelf uitmaken, maar hun act is alleszins voor elke leeftijd halsbrekend.
Lees verder

OVERZICHT. Opnieuw meer ziekenhuisopnames maar minder besmettingen
Er is vanmorgen opnieuw een stijging van het aantal ziekenhuisopnames te zien in ons land en een daling van het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen. Dat blijkt uit de recentste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano vrijdagmorgen.
Lees verder

OVERZICHT. Opnieuw minder besmettingen maar meer ziekenhuisopnames
Er is vanmorgen opnieuw een daling van het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen te zien in ons land en een stijging van het aantal ziekenhuisopnames. Dat blijkt uit de recentste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano vrijdagmorgen.
Lees verder

KMI waarschuwt met 'code geel' voor intense buien en onweer
Het KMI waarschuwt vanaf de middag in heel België met 'code geel' voor onweer. "We verwachten intense en onweerachtige buien met lokaal veel neerslag op korte tijd en ook kans op hagel", klinkt het. Er kan tot 15 millimeter regen op een uur tijd vallen, en het onweer kan gepaard gaan met windstoten van 60 km/u of lokaal nog iets meer.
Lees verder

Ed Sheeran goes Elton John in videoclip van zijn gloednieuwe single 'Shivers'
Goed nieuws voor fans van Ed Sheeran (30). Liefhebbers van de Britse zanger kunnen hun weekend namelijk meteen goed beginnen. De reden? Ed lanceerde vrijdagochtend zijn nieuwe single 'Shivers', en we krijgen er meteen ook de bijhorende videoclip bij.
Lees verder

Ed Sheeran lanceert nieuwe single 'Shivers', mét bijhorende videoclip
Goed nieuws voor fans van Ed Sheeran (30). Liefhebbers van de Britse zanger kunnen hun weekend namelijk meteen goed beginnen. De reden? Ed lanceerde op vrijdag zijn nieuwe single 'Shivers', en we krijgen er meteen ook de bijhorende videoclip bij.
Lees verder

Vanaf wanneer moet je roerende voorheffing op je spaarboekje betalen?
Vorig jaar moesten zo'n 3.166 Belgische gezinnen 15% in roerende voorheffing betalen op hun spaarintresten. Dat leverde de fiscus ruim 3,1 miljoen euro op, zo weet De Tijd. Vanaf wanneer moet je roerende voorheffing betalen? Spaargids.be vertelt waar je op moet letten.
Lees verder