Doorgaan naar hoofdcontent

Uitbater Franse skistations lanceert eigen treinen vanuit Londen

Uitbater Franse skistations lanceert eigen treinen vanuit Londen

La Compagnie des Alpes, uitbater van populaire skioorden in de Franse Alpen, lanceert komende winter een eigen treinverbinding tussen Londen en de skigebieden. Het heeft daarover een akkoord gesloten met spoorbedrijf Eurostar.

Lees verder

Defensie excuseert zich voor onaangekondigde militaire oefening in Antwerpse buurt

De buurtbewoners van het Eilandje in Antwerpen zijn donderdagochtend verrast door een militaire oefening aan het Kattendijkdok. Niemand bleek op voorhand gewaarschuwd te zijn. 'Onbegrijpelijk dat ze dit laten plaatsvinden in een bewoonde omgeving zonder het te melden', zegt buurtbewoner Fred Richez.

Lees verder

Steven Van Gucht: Veel overlijdens in Brussel konden voorkomen worden door een hogere vaccinatiegraad

Viroloog Steven Van Gucht ziet in de huidige coronacijfers een bevestiging van de werkzaamheid van vaccins, voor ziekenhuisopnames en overlijdens, maar ook voor besmettingen. Dat zei hij op de persconferentie van de taskforce vaccinatie vrijdag.

Lees verder

Covidpas ook in Vlaanderen geen taboe

Nu Brussel vanaf 1 oktober een covidpas invoert, is een aantal Vlaamse gemeenten geneigd dat voorbeeld te volgen. Dat kan, zegt viceminister-president Hilde Crevits (CD&V), maar alleen in gemeenten waar de vaccinatiegraad onder de 70 procent ligt.

Lees verder

Jennifer Lawrence is zwanger van eerste kindje

Hollywoodactrice Jennifer Lawrence (31) en haar echtgenoot Cooke Maroney (37) verwachten hun eerste kindje. Dat melden Amerikaanse media.

Lees verder

Maggie De Block schreef mee aan nieuw WHO-rapport: 'Dat er een nieuwe pandemie komt, is zeker'

Een werkgroep van de WHO heeft een rapport geschreven over de lessen die de wereld moet trekken uit de coronapandemie. Voor ons land nam voormalig minister van Volksgezondheid Maggie De Block deel. Zij vindt dat er – zowel op Europees als Belgisch niveau – beter samengewerkt moet worden, al viel het met die fouten tijdens het afgelopen anderhalf jaar volgens De Block best mee.

Lees verder

'Is seks met coronapatiënt een hoogrisicocontact?': lastige vraag doet Jacinda Ardern blozen

In Nieuw-Zeeland kampen ze met een tweede coronagolf(je). Sinds eind augustus zijn er af en toe weer dagen met meer dan vijftig bevestigde coronabesmettingen. Tijdens een persconferentie kreeg premier Jacinda Ardern een ietwat onverwachte vraag voorgeschoteld. Op bovenstaande beelden ziet u hoe Ardern even niet weet hoe te reageren.

Lees verder

VRT-journalist Riadh Bahri aangevallen op straat

De journalist - luchtvaartspecialist bij VRT - was vrijdagochtend zijn hond aan het uitlaten. Een passant vroeg de weg, maar sloeg, schopte en bestal Riadh Bahri. Hij riep nog 'vuile homo'.

Lees verder

Tien nieuwe Ig Nobelprijzen uitgereikt

Het beste onderzoek dat je eerst doet lachen, en dan nadenken, wordt elk jaar beloond door de Ig Nobelprijzen, uitgereikt door 'echte en echt geamuseerde' Nobelprijswinnaars. Winnende onderzoeken dit jaar zijn onder meer de link tussen obesitas bij politici en corruptie, een verbeterde neusademhaling door orgasmes en wat de geur van het publiek in de bioscoop vertelt over de inhoud van de film.

Lees verder

Gebruind, vers geknipt en een nieuwe look: Kim Jong-un steelt de show op nationale parade

Noord-Korea vierde donderdag de 73ste verjaardag van de stichting van het land. De belangrijkste gast was uiteraard de 37-jarige leider Kim Jong-un. Eind juni waren er twijfels gerezen over zijn gezondheid, nadat hij 'uitgemergeld' en 'verzwakt' in het openbaar was verschenen (zie video hieronder). Maar met zijn optreden donderdag wist hij zijn landgenoten toch gerust te stellen.

Lees verder

Unieke tienerfinale op US Open: 'Het is magisch'

De Canadese Leylah Fernandez (19) en de Britse Emma Raducanu (18) vechten zaterdag om de titel van de US Open. Het is de eerste keer in meer dan twintig jaar dat twee tieners strijden om de winst.

Lees verder

Rijden op soja- en palmolie stopt vanaf 2023

Biobrandstoffen op basis van soja- of palmolie tellen vanaf volgend jaar niet meer bij het berekenen van de verplichtingen voor brandstofleveranciers om biobrandstoffen bij te mengen in diesel. Dat heeft de federale regering beslist.

Lees verder

Ikea chartert zeeschepen voor eigen containervervoer

Door eigen containers te kopen en ganse containerschepen af te huren, hoopt de Zweedse winkelketen Ikea om de vastgelopen aanvoerketting van meubels en interieurproducten weer vlot te trekken.

Lees verder

Zoon mummificeert overleden moeder om uitkering te ontvangen

In Tirol heeft de Oostenrijkse politie het lichaam van een 89-jarige vrouw ontdekt. Zij overleed een jaar geleden en werd in de kelder gemummificeerd door haar zoon, omdat hij haar sociale uitkering wilde blijven ontvangen.

Lees verder

AOC: 'Gouverneur weet niet hoe een vrouwenlichaam in elkaar zit'

De Texaanse gouverneur Greg Abbott vindt dat zes weken voldoende tijd geeft aan een vrouw om een abortus te laten uitvoeren. 'Hij snapt simpelweg niet hoe een vrouwenlichaam of dat van iemand die menstrueert in elkaar zit', reageert het Democratische congreslid uit New York Alexandria Ocasio-Cortez.

Lees verder

Arbeiders botsen op volledig intacte oorlogsbunker tijdens graafwerken: 'Onverwachte vondst'

Tijdens graafwerken voor de ondergrondse parkeergarage op het Rubensplein zijn arbeiders op een oorlogsbunker gestoten. Het complex is 500 kubieke meter groot én volledig intact.

Lees verder

Mu is geen supervariant en toch een zorgenkind

De muvariant is de new kid on the block onder de coronavarianten waarvan de verspreiding met argusogen wordt gevolgd. 'Vaccinmakers moeten rekening houden met de mutaties die mu draagt.'

Lees verder

Frankrijk neemt afscheid van Jean-Paul Belmondo

Vrijdag is in de kerk Saint-German-des-Près in Parijs een afscheidsplechtigheid gehouden voor de overleden acteur Jean-Paul Belmondo. Donderdag werd al een nationale eerbetoon gehouden, in aanwezigheid van president Macron.

Lees verder

Derde ritzege voor Van Aert in Ronde van Groot-Brittannië

Wout van Aert heeft de zesde rit in de Ronde van Groot-Brittannië gewonnen. In een sprint tussen favorieten haalde hij het voor leider Ethan Hayter en Julian Alaphilippe. Het is al de derde ritzege voor onze landgenoot in deze ronde.

Lees verder

Libanon krijgt ruim jaar na rampzalige explosie eindelijk nieuwe regering,

Dertien maanden na de grote explosie in ­Beiroet heeft de Libanese politiek eindelijk een akkoord ­bereikt over een nieuwe regering. De samenleving leed intussen onherstelbare schade.

Lees verder

Trump: 'Ik zou Biden in enkele seconden KO slaan'

Voormalig Amerikaans president Donald Trump heeft donderdag gepocht dat hij zijn opvolger Joe Biden 'in seconden knock-out zou slaan'. Trump bereidt zich dezer dagen voor op een bokswedstrijd: hij geeft dit weekend commentaar bij een bokskamp. Beluister Trumps opvallende uitspraken in de video bovenaan.

Lees verder

Ook Belgische aan boord van passagiersvliegtuig dat vertrokken is uit Kaboel

Op de internationale luchthaven van Kaboel is vrijdag opnieuw een passagiersvliegtuig van Qatar Airways vertrokken, een dag nadat reeds meer dan honderd buitenlanders met een ander toestel het land hadden kunnen verlaten. Het toestel heeft onder meer één Belgische vrouw aan boord. Dat kreeg persagentschap Belga bevestigd bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Lees verder

Oudste Belgische man op 107-jarige leeftijd overleden

Jozef Smets, de oudste Belgische man, is donderdag op 107-jarige leeftijd overleden. Smets was ook de op één na oudste man in de Benelux.

Lees verder

Zwemverbod in Gentse Blaarmeersen

In Gent is een zwem- en recreatieverbod ingesteld voor de Blaarmeersen. Er zijn blauwalgen vastgesteld door de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM).

Lees verder

Belg krijgt via voeding meer PFAS binnen dan toegestaan

Een oplossing voor de PFAS-problematiek vereist een verandering van het systeem. Dat blijkt uit de eerste rapportage van coördinator Karl Vrancken.

Lees verder

Bottas snelste in kwalificaties voor sprintrace GP Italië F1

De Fin Valtteri Bottas (Mercedes) heeft vrijdagavond op het circuit van Monza de polepositie veroverd voor de sprintrace van de Grote Prijs Formule 1 van Italië, de veertiende WK-manche van het seizoen.

Lees verder

Denemarken treedt 'rijk der vrijheid' binnen

Het is een officieuze feestdag voor Denemarken: het land schrapte de laatste covidmaatregel. Morgen vindt een regelvrij concert plaats waar 50.000 man samenkomt. Dat is een pandemieprimeur voor Europa.

Lees verder

CSU-leider Söder met grote meerderheid herverkozen

De christendemocratische CSU in Beieren, de zusterpartij van de CDU, heeft de Beierse minister-president Markus Söder vrijdag bij de start van het partijcongres in Nürnberg met ruime meerderheid herverkozen als partijleider. Söder kreeg als enige kandidaat 600 van de 685 stemmen achter zich. Dat is 87,6 procent van de geldige stemmen.

Lees verder

Jean-Michel Saive nieuwe voorzitter BOIC

Jean-Michel Saive is zopas verkozen tot nieuwe voorzitter van het Belgisch Olympisch in Interfederaal Comité (BOIC).

Lees verder

Vlaamse regering houdt adoptiepauze Beke tegen

Er komt dan toch geen adoptiepauze. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Vorige week opperde minister van Gezin Wouter Beke (CD&V) nog dat zo'n adoptiepauze van twee jaar er moest komen, maar het verzet binnen de regering bleek veel te groot. Ook andere voorstellen van Beke haalden het uiteindelijke akkoord niet.

Lees verder

Ram en Salisbury winnen dubbelfinale US Open

De Amerikaan Rajeev Ram en de Brit Joe Salisbury hebben vrijdag het dubbeltoernooi bij de mannen gewonnen op de US Open, het vierde en laatste grandslamtoernooi van het seizoen.

Lees verder

'The last duel': Ridley Scott schenkt filmfestival Venetië majestueus slotakkoord

Met The last duel trekt Ridley Scott de ridderfilm het moeras in van MeToo. Het is een schitterende, provocerende film geworden. Op naar de Oscars!

Lees verder

Club Brugge toont zich te sterk voor KV Oostende

Club Brugge heeft de drie punten makkelijk thuis gehouden tegen KV Oostende.

Lees verder

Waarom sciencefictionfilm Dune de nieuwe Star wars kan worden

Wat zegt de sciencefictionfilm Dune over de toekomst van Hollywood? En is de hype rond de Ierse schrijfster Sally Rooney, bekend van haar roman Normal people, terecht?

Lees verder

Waarom sciencefictionfilm Dune de nieuwe Star wars kan worden

Wat zegt de sciencefictionfilm Dune over de toekomst van Hollywood? En is de hype rond de Ierse schrijfster Sally Rooney, bekend van haar roman Normal people, terecht?

Lees verder

Ongehoord | 'Het energiebeleid in dit land is gewoon kut'

Ook deze week passeerden er weer heel wat opmerkelijke uitspraken de revue. Een overzicht voor wie de hoogtepunten gemist heeft.

Lees verder

Ziekenhuisopnames blijven toenemen

Het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames per dag blijft toenemen, maar het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus zakt nog steeds. Dat blijkt uit de laatste voorlopige gegevens van het coronadashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Merkel tussen de wereldleiders: elk jaar een beetje meer kleur

Over enkele weken stapt de Duitse bondskanselier Angela Merkel uit de politiek. Na zestien jaar als leidster van het grootste land van de EU, is Merkel bij de verkiezingen van september geen kandidaat meer om zichzelf op te volgen. In de video hierboven gaan we even terug in de tijd: van haar eerste top meeting in 2005 naar haar laatste.

Lees verder

Reconstructie | Hoe 9/11 de zwartste dag in de geschiedenis van de VS werd

Dag op dag twintig jaar geleden kwamen in de VS bijna 3.000 mensen om het leven bij vier terroristische aanslagen. In bovenstaande video blikken we nog eens terug op de zwartste pagina uit de Amerikaanse geschiedenis.

Lees verder

Het blijft warm met hier en daar wat lichte neerslag

Dit weekend en begin volgende week blijven de temperaturen rond de 20 graden hangen. Wat gedruppel hier en daar behoort tot de mogelijkheden.

Lees verder

Nieuwe Disney-films komen eerst in bioscoop uit

Disney gaat tot het einde van het jaar zijn nieuwe films eerst exclusief in de bioscoop lanceren, zo maakte het bedrijf bekend. Dat is een belangrijke opsteker voor de bioscoopsector, die zware klappen kreeg door de coronapandemie.

Lees verder