Doorgaan naar hoofdcontent

Twee agenten even in levensgevaar na zwaar ongeval met politiewagen op weg naar rellen in Gentse Overpoortstraat

HLN
Twee agenten even in levensgevaar na zwaar ongeval met politiewagen op weg naar rellen in Gentse Overpoortstraat
Twee interventiewagens van de Gentse politie raakten deze nacht omstreeks 4 uur betrokken bij een zwaar verkeersongeval op het kruispunt van de Groot-Brittanniëlaan en de Martelaarslaan in Gent. De bestuurder en zijn collega, die op weg waren naar zware rellen in de Overpoortstraat, raakten levensgevaarlijk gewond maar hun toestand is momenteel stabiel. De klap was zo hevig dat het motorblok uit de wagen is geslingerd.
Lees verder

Zwaar ongeval met twee politiewagens in Gent: motorblok uit auto geslingerd
Op het kruispunt van de Groot-Brittanniëlaan en de Martelaarslaan in Gent is deze ochtend rond 6 uur een zwaar ongeval gebeurd. Twee interventiewagens van de Gentse politie raakten betrokken in een zware aanrijding. De klap was zo hevig dat het motorblok uit de wagen is geslingerd. Over eventuele gewonden en omstandigheden van de crash bestaat nog onduidelijkheid.
Lees verder

Opmerkelijke twist in verdwijningszaak Gabby: verloofde die zich verdacht gedroeg is nu zelf spoorloos
Opmerkelijke twist in de verdwijningszaak van YouTubester Gabby Petito (22): haar verloofde, waarmee ze een roadtrip door de VS afwerkte, is nu zelf spoorloos. Brian Laundrie had zich eerder verdacht gemaakt door geen enkele medewerking te verlenen aan het onderzoek.
Lees verder

Bestuurder valt in slaap en knalt tegen geparkeerde vrachtwagen: passagier in levensgevaar
Op de Halsesteenweg in Meerbeke gebeurde in de nacht van vrijdag op zaterdag een zwaar ongeval met een personenwagen. De bestuurder reed met zijn BMW in de richting van Ninove toen hij ter hoogte van het kruispunt met Hemelrijk van zijn rijbaan afweek en in volle snelheid op een vrachtwagen inreed. De passagier moest door de brandweer bevrijdt worden uit zijn voertuig.
Lees verder

Daniel Craig hield emotionele afscheidsspeech na het filmen van de laatste James Bond-scène
James Bond-ster Daniel Craig (53) kreeg hij moeilijk toen hij een aangrijpende toespraak hield om de crew van 'No Time To Die' te bedanken. De acteur barstte in tranen uit nadat de film was ingeblikt. "Dit was de grootste eer van mijn leven", aldus Craig. In de nieuwe 007-film, die op 30 september in de zalen komt, kruipt de acteur voor de laatst keer in de rol van James Bond.
Lees verder

Een opsteker vlak voor het WK: Pogacar en vriendin stappen in het huwelijksbootje
Tadej Pogacar (22) en z'n vriendin Urska ­Zigart (24) gaan trouwen. Dat kondigt de tweevoudig Tourwinnaar drie dagen voor z'n verjaardag aan op Instagram met beelden van een mooie fotoshoot. "Je hebt maar één leven, en zij is het mijne. Dromen komen uit, ze zei ja." Urska Zigart is zelf ook profrenster en vormt al meer dan 3,5 jaar de steun en toeverlaat van Pogacar.
Lees verder

Speciaal treinabonnement voor telewerkers op komst
Federaal Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) wil dat de NMBS tegen januari een speciaal treinabonnement voor telewerken invoert. "Mensen werken niet meer elke dag op kantoor en verwachten dan ook flexibele treinformules", klinkt het in een persbericht.
Lees verder

Franse krant L'Équipe onthult 'XXL-salaris' van Lionel Messi bij PSG
Een 'XXL-salaris', zo omschrijft L'Équipe het inkomen van Lionel Messi (34). De Franse sportkrant heeft details uit het contract van de Argentijnse superster bij PSG naar buiten gebracht. Als hij zijn contract volledig uitdoet in Parijs, dan zal hij 110 miljoen euro netto verdiend hebben.
Lees verder

Erica Meiland krijgt eigen biografie
In navolging van het succes van de biografie Martien over Martien Meiland (59), krijgt ook Erica Meiland (57) een eigen biografie. In de talkshow 'HLF8' vertelde de realityster over de biografie die zij samen met Jan Dijkgraaf schreef.
Lees verder

'Mijn Keuken Mijn Restaurant'-winnaars Ayse en Lorenzo trouwen volgende maand in Italië: "De regels zijn daar heel streng, maar het wordt een feest"
Zonder de pandemie waren Ayse (32) en Lorenzo (31), winnaars van het VTM-programma 'Mijn Keuken Mijn Restaurant', vorig jaar al getrouwd, maar volgende maand is het dan toch eindelijk zover. Dan geven ze elkaar hun jawoord in het romantische Italië. "Onze wettelijke trouw doen we later, dan kan ik mijn kleed nog eens dragen", lacht Ayse. Daarna nemen ze een andere grote beslissing: waar zetten ze hun pop-uprestaurant verder?
Lees verder

Eerste fase restauratie Notre-Dame in Parijs afgerond
De eerste fase van de restauratiewerkzaamheden aan de kathedraal van de Notre-Dame in Parijs is afgerond. Dat heeft de openbare instelling die instaat voor de restauratie aangekondigd. Daarmee kan de effectieve restauratie nu van start gaan.
Lees verder

"Enkel nog après-ski voor wie gevaccineerd is als coronacijfers in Oostenrijk verslechteren"
De Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz belooft dat het wintersportseizoen in zijn land ondanks corona op een veilige manier zal plaatsvinden. Maar indien de epidemiologische situatie bergaf zou gaan, dan zullen enkel gevaccineerde skiërs toegang krijgen tot de etablissementen waar de après-ski gevierd wordt. Die waarschuwing stuurde hij in een interview met mediagroep Funke de wereld in.
Lees verder

Dit zijn de trends voor het najaar: modekenner Hilde Geudens tipt enkele kledingstukken van Belgische makelij
De herfst is in zicht en dat betekent maar één ding. Dat het dringend tijd is voor een gloednieuwe najaarsoutfit natuurlijk! De trends van de herfst en de winter tonen dat alles mogelijk is. In de (online) rekken? Veel felle kleuren, toffe patronen, stijlvolle pakken en een tikkeltje leer. Om je wegwijs te maken in de najaarstrends, zet modekenner Hilde Geudens ze allemaal even op een rijtje en dat met straffe items van eigen bodem.
Lees verder

Football Talk. Boyata valt geblesseerd uit bij Hertha - Pelé herstelt goed, laat dochter weten
Hertha BSC heeft vrijdag zijn tweede zege van het seizoen geboekt. Op de vijfde speeldag in de Bundesliga haalde de Berlijnse club het met 2-1 van promovendus Greuther Fürth. Aanvoerder Dedryck Boyota werd in de 27e minuut noodgedwongen gewisseld vanwege een dijblessure.
Lees verder

Ganna wil wereldtitel verlengen in tijdrit: "Ga vechten tot de laatste meter"
Filippo Ganna knalde vorig jaar in Imola voor eigen volk naar de wereldtitel tegen de klok. De Piemontees wil zondag zijn titel graag verlengen in de tijdrit op het WK wielrennen in Vlaanderen. "Ik ga vechten tot de laatste meter", zei hij vrijdag. "Maar het seizoen was wel al lang."
Lees verder

Prikkeldraad, camera's en röntgenscanners: Griekenland neemt eerste gesloten vluchtelingenkamp in gebruik
Op het Griekse eiland Samos is een opvangkamp voor migranten in gebruik genomen waar niemand zomaar in of uit mag. Het kamp is afgesloten met prikkeldraad en er zijn bewakingscamera's, röntgenscanners en magnetische deuren. Alleen mensen met een pasje met een chip hebben toegang en 's avonds en 's nachts blijven de poorten dicht.
Lees verder

Begrotingsinspanning van 350 miljoen euro in Brussels Gewest
Minister van Begroting Sven Gatz (Open Vld) wil dat de Brusselse regering een begrotingsinspanning van 350 miljoen euro gaat leveren. "We hebben er alle belang bij om een evenwicht te bereiken tegen het einde van de legislatuur", zo zegt hij in Le Soir.
Lees verder

Geldexpert Michaël Van Droogenbroeck leert jongeren slim omgaan met geld: "Zeven jaarlonen nodig voor zorgeloze oude dag"
Elke week interviewen we een expert over zijn of haar vakgebied. Deze week: financieel journalist Michaël Van Droogenbroeck (42) schreef samen met zijn collega Ewald Pironet een boek waarin ze jongeren leren betere financiële keuzes te maken. "In de eerste levenshelft maak je veel beslissingen — je eerste bankrekening, eerste auto, eerste job — waar je misschien niet bewust bij stilstaat, maar die aan het eind van de rit wel een groot verschil kunnen maken."
Lees verder

Talibanstrijders poseren met kalasjnikovs voor groepsfoto's in dierentuin Kaboel
In de dierentuin van de Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn naast dieren nu ook gewapende talibanstrijders te zien. Ze mengen zich met hun kalasjnikovs en andere vuurwapens tussen de bezoekers, onder hen ook veel kinderen.
Lees verder

Heeft het nut om elke dag 10 minuten te sporten? Redactrice Liesbeth test het uit. "De spierpijn is een goed teken"
Wie o wie vindt er tegenwoordig nog tijd om te sporten? Redactrice Liesbeth alvast niet. "Met de langzame terugkeer naar het normale leven ben ik vaak te lui, te moe of heb ik geen gaatje in mijn overvolle agenda." Dus probeert ze een maand lang elke dag tien minuten te trainen. Zulke 'exercise snacks' zijn dit jaar – begrijpelijk – extra populair, bericht The New York Times. Dat klinkt als een work-out naar ons hart, maar heeft het ook effect? Personal trainer Miek Bams legt uit waar je op moet letten als je ermee begint.
Lees verder