Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 21 september 2021

Trudeau blijft volgens eerste prognoses premier van Canada, maar behaalt geen absolute meerderheid

HLN
Trudeau blijft volgens eerste prognoses premier van Canada, maar behaalt geen absolute meerderheid
De Liberale Partij van premier Justin Trudeau lijkt de verkiezingen in Canada te gaan winnen. Dat voorspellen de televisiezenders CBC en CTV, terwijl de eerste verkiezingsresultaten binnendruppelen. Het doel van een absolute meerderheid blijft echter buiten bereik. Volgens prognoses van de openbare omroep CBC heeft de regeringspartij bij de stemming van maandag ongeveer 156 zetels binnen weten halen, ruim voldoende om de conservatieven van rivaal Erin O'Toole (122 zetels) achter zich te laten.
Lees verder

87-jarige antiquair slaat echtgenote (87) dood met hamer: "Ze leefden teruggetrokken, uit schrik voor een overval"
In een villa in Oostrozebeke heeft een 87-jarige man maandagmiddag zijn eveneens 87-jarige echtgenote gedood door haar met een hamer het hoofd in te slaan. De broer van dader Aloïs D. kwam met boodschappen langs en ontdekte zo het drama.
Lees verder

Veni, vidi, vici op de Emmy's: waarom Netflix-sensatie 'The Crown' populairder is dan ooit
De Britse monarchie is na de Megxit en het schandaal rond prins Andrew op een absoluut dieptepunt beland. Maar 'The Crown', de populaire Netflix-reeks die al dat royaltydrama van de afgelopen decennia in hapklare afleveringen giet, beleeft hoogdagen. Dit weekend mochten de makers van de show maar liefst 8 Emmy's in ontvangst nemen, waaronder het felbegeerde beeldje voor 'Beste Dramareeks'. Hoe komt het dat 'The Crown' zo'n een razend succes blijft? En wat mogen we verwachten in seizoen 5?
Lees verder

Na grote overwinning op de Emmy Awards: waarom Netflix-sensatie 'The Crown' populairder is dan ooit
De Britse monarchie is na de Megxit en het schandaal rond prins Andrew op een absoluut dieptepunt beland. Maar 'The Crown', de populaire Netflix-reeks die al dat royaltydrama in hapklare afleveringen giet, beleeft hoogdagen. Dit weekend mochten de makers van de show maar liefst 8 Emmy's in ontvangst nemen, waaronder het felbegeerde beeldje voor 'Beste Dramareeks'. Hoe komt het dat 'The Crown' na vier seizoenen nog altijd een razend succes blijft? En wat mogen we verwachten in seizoen 5?
Lees verder

Portland brengt Engelstalige versie van 'Ergens Onderweg' in 'The Best of'
Hij heeft één van de meest herkenbare r'en uit de Vlaamse muziekwereld en zijn hits als 'Irene', 'Maandag' of 'Jeroen Brouwers' behoren tot het cultureel erfgoed. Op dinsdag 21 september draait 'The Best Of' helemaal rond de Nederlandstalige rockband De Mens. Frank Vander linden laat zich samen met An Lemmens en bandleden Michel, Dirk en David verrassen door 5 collega-artiesten die hun grootste hits coveren.
Lees verder

Elodie Ouédraogo werd opnieuw topsporter voor WK tijdrijden, maar blijft ze ook fietsen?
Konden Elodie Ouédraogo en Otto-Jan Ham afgelopen weekend een profrenner kloppen op het WK tijdrijden? Dat is de vraag die de twee presentatoren vanavond beantwoorden in de laatste aflevering van 'De tijd van ons leven'. "Ik heb keihard afgezien", blikt een afgematte Elodie terug op haar avontuur en de druk die ze voelde als voormalig topsporter. Gelukkig kon ze thuis rekenen op de onvoorwaardelijke steun van 'wielervrouw' Jeroom. "Ik ben blij dat de kijkers eens een andere kant van hem zagen."
Lees verder

Alle krantenpagina's over het WK wielrennen gebundeld in uniek boek: 100 jaar strijd om de regenboogtrui, ontelbare straffe verhalen
Honderd jaar WK wielrennen, dat zijn ook honderden krantenbladzijden. Over Coppi, Merckx en Hinault, over Museeuw, Boonen en Gilbert. Elk jaar leest u het in 'Het Laatste Nieuws'. En nu kan u al die onvergetelijke verhalen samen lezen, gebundeld in een uniek boek.
Lees verder

Axel Daeseleire geeft zich bloot tijdens therapie in 'Axel Gaat Binnen': "Ik heb me dikwijls alleen gevoeld"
Axel Daeseleire gaat 5 dagen binnen in psychiatrisch ziekenhuis Asster. Hij neemt deel aan de therapie en laat zijn emoties de vrije loop.
Lees verder

Football Talk. Lens moet minstens twee wedstrijden zonder publiek spelen - OH Leuven en Zulte Waregem aanvaarden strafvoorstellen niet
Lens moet zijn volgende twee thuiswedstrijden in de Ligue 1 zonder publiek afwerken. Dat heeft de Franse Voetbalbond beslist. Het gaat om een voorlopige sanctie. De voetbalbond start een onderzoek, waarna de Tuchtcommissie zich over de definitieve strafmaat zal beraden.
Lees verder

Olympisch zwemkampioene Madison Wilson met coronabesmetting in ziekenhuis
Olympisch zwemkampioene Madison Wilson is met een coronabesmetting opgenomen in het ziekenhuis. De Australische heeft dat zelf laten weten, met de toevoeging dat ze volledig is gevaccineerd. Wilson heeft afgezegd voor een internationale wedstrijd, waaraan ze binnenkort zou deelnemen.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal nieuwe ziekenhuisopnames blijft stabiel, besmettingen in stijgende lijn
Het aantal dagelijkse hospitalisaties als gevolg van een coronabesmetting is de afgelopen week gestabiliseerd. Het aantal besmettingen stijgt, maar er is ook meer getest. De overlijdens blijven in dalende lijn gaan. Dat blijkt vandaag uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Barça-trainer Koeman: "Moeten we met deze selectie dan Tiki-taka spelen?"
Ronald Koeman wilde na het zwaarbevochten gelijkspel tegen Granada niet ingaan op zijn positie bij FC Barcelona. "Is mijn positie in gevaar? Ik praat niet meer over mijn toekomst."
Lees verder

Tom Cruise reed met deze Porsche in 'Risky Business', opbrengst 50 keer meer dan normaal
Een Porsche 928 die werd bestuurd door Tom Cruise in de film Risky Business uit 1983 is op een veiling verkocht voor 1,98 miljoen dollar, omgerekend een kleine 1,7 miljoen euro. Dat is meer dan vijftig keer zoveel als de prijs van een gemiddeld exemplaar uit die tijd.
Lees verder

Britney Spears na korte pauze weer terug op Instagram: "Ik kon niet te lang van the gram"
Britney Spears (39) besloot vorige week om een pauze te nemen van sociale media, maar de zangeres beseft dat ze Instagram niet kan missen. Ze heeft maandag na zes dagen alweer een foto en twee dansfilmpjes geplaatst.
Lees verder

Wie volgt Angela Merkel op als bondskanselier?
Zestien jaar lang zwaaide Angela Merkel de plak over de grootste economie van Europa. Maar de parlementsverkiezingen van zondag luiden het einde in van een tijdperk. Niet alleen neemt Merkel afscheid als bondskanselier, ook de toekomst van haar CDU/CSU oogt onzeker. De kans dat de christendemocratische partij op de oppositiebanken belandt, is niet onbestaande. De sociaaldemocratische SPD met kandidaat Olaf Scholz kan in het gat springen. Met volgens sommige media nog tot 40 procent onbesliste kiezers wordt het sowieso een 'close call' tussen CDU/CSU en SPD. De kandidate van de Groenen, Annalena Baerbock, lijkt afgeschreven.
Lees verder

"Dienstencheques moeten duurder worden"
De bedrijven die personeel met dienstencheques tewerkstellen, vragen meer geld voor de cheques die ze inleveren. Dat is nodig om de komende loonindexeringen voor hun werknemers op te vangen, zeggen ze. Per indexering willen ze 12 cent extra. In de eerste plaats van de overheid, "maar die kan de gebruikers gerust wat meer laten betalen."
Lees verder

Wereldleiders beginnen aan debat jaarlijkse VN-top
Wereldleiders beginnen vandaag aan het plenaire debat van de 76e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Belangrijke punten op de agenda zijn de coronapandemie, klimaatverandering en mensenrechten. De vergadering van 2020 vond vanwege de pandemie via een videoverbinding plaats. Ook dit jaar zijn er landen die de top op afstand bijwonen. Meer dan honderd leiders en hun medewerkers zijn wel in New York voor de vergadering. De delegaties zijn vanwege de pandemie kleiner dan normaal.
Lees verder

Mondmasker aan of af? Dat hangt van hogeschool tot universiteit af
Op een aantal plaatsen is het academiejaar voor studenten al begonnen. In de meeste universiteiten is dat gebeurd met het mondmasker op, in hogescholen zonder. "Niet onlogisch, want in hogescholen zitten ze minder vaak in grote groepen."
Lees verder

Marc Degryse zag twee hoofdrolspelers en bedenkt zich: "Wie gaat de Gouden Schoen winnen? Ik denk dat ik het weet..."
Twee hoofdrolspelers en een bedenking... Marc Degryse over het voorbije voetbalweekend. Met onder meer een compliment voor Charleroi, een pluim voor Genk en lof voor De Ketelaere. "De tegenstander dúrft hem niet eens aan te vallen."
Lees verder

Nederlandse reisadviseur Jean-Paul (54) overlijdt na bezoek Extrema Extra met Vlaamse vriendin
De man die vrijdag overleed op dancefestival Extrema Extra in Houthalen-Helchteren, is reisadviseur Jean-Paul Roels uit de Nederlandse provincie Zeeland, bevestigt zijn zoon Jean-Louis Roels. Tientallen klanten van de 54-jarige Zeeuw betuigen op sociale media hun medeleven aan de nabestaanden. 'Wij gaan zeker aan hem terugdenken als wij herinneringen ophalen aan onze vakanties, die hij tot in de puntjes verzorgd had', luidt een van de vele reacties.
Lees verder