Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 2 september 2021

Transfers leverden Belgische clubs veel minder op dan anders: “Club en Antwerp hebben elkaar zitten opjagen”

HLN
Transfers leverden Belgische clubs veel minder op dan anders: "Club en Antwerp hebben elkaar zitten opjagen"
De 18 Belgische eersteklassers maakten samen 23 miljoen euro winst op de transfermarkt. Gemiddeld nog geen 1,3 miljoen per club, dus. Peanuts voor een competitie die grotendeels overleeft op transferinkomsten. De wapenwedloop tussen Club Brugge en Antwerp is daar niet vreemd aan.
Lees verder

"Paleispersoneel heeft klacht over 'pestgedrag' van Meghan ingetrokken"
Opvallend nieuws vanuit het kamp van Harry (36) en Meghan (40): volgens 'Finding Freedom'-auteurs Omid Scobie en Carolyn Durand heeft het paleispersoneel dat Meghan beschuldigde van pestgedrag hun klacht tegen de hertogin ingetrokken.
Lees verder

Metejoor stopt als leerkracht om te focussen op muziek
Metejoor (29) stopt na vier jaar als leerkracht om te focussen op zijn zangcarrière. De zanger was leerlingenbegeleider, opvoeder en sportleerkracht in Turnhout, maar combineerde die job met zijn loopbaan in de muziekwereld. Omdat hij de afgelopen maanden enkele hits te pakken kreeg, wil hij zich nu 100 procent inzetten als zanger.
Lees verder

Metejoor stopt als leerkracht om zich te focussen op muziek
Metejoor (29) stopt na vier jaar als leerkracht om zich focussen op zijn zangcarrière. De zanger was leerlingenbegeleider, opvoeder en sportleerkracht in Turnhout, maar combineerde die job met zijn loopbaan in de muziekwereld. Omdat hij de afgelopen maanden heel wat hits te pakken kreeg, wil hij zich nu 100% inzetten als zanger.
Lees verder

Wie toch nog besmet raakt na vaccinatie heeft ook helft minder kans op langdurige Covid
Dat volledig gevaccineerden fors minder risico lopen om nog besmet te raken of een ernstige vorm van Covid-19 te ontwikkelen wisten we al. Maar als ze alsnog besmet raken, hebben ze ook de helft minder kans op langdurige Covid dan wie niet gevaccineerd is. Dat blijkt uit een nieuwe studie die woensdag gepubliceerd werd in het wetenschappelijk tijdschrift The Lancet Infectious Diseases.
Lees verder

KOERS KORT. Deceuninck-Quick.Step stelt nieuwe shirtsponsor voor – Van der Hoorn en Van Poppel langer bij Intermarché-Wanty-Gobert
Deceuninck-Quick.Step heeft een nieuwe sponsor beet. Tusssen 2022 en 2024 zal Ekopak, een bedrijf dat zich inzet voor waterrecyclage en -duurzaamheid, één van de shirtsponsors van 'The Wolfpack' zijn. Het bedrijf ontwerpt technologieën om water te besparen en te hergebruiken, waardoor het perfect aansluit bij de duurzaamheidscampagne van de wielerploeg.
Lees verder

Rolstoeltennisser Joachim Gérard stelt het goed na spoedopname in Tokio: "Hij heeft even nood aan rust"
Rolstoeltennisser Joachim Gérard (32) is gisteravond met spoed opgenomen in een ziekenhuis in Tokio. Eerste onderzoeken wijzen in de richting van een cardiologisch probleem. Dat meldt het Belgisch Paralympisch Comité (BPC).
Lees verder

Football Talk. Janice Cayman wint met Lyon in de Champions League - Belgische voetbalbonden voeren strijd op tegen racisme
Janice Cayman won in de vrouwelijke versie van de Champions League met Lyon bij Levante met 1-2. De Red Flame speelde dertien minuten. Tijdens de voorbereiding en in de competitiematch tegen Reims (3-0 gewonnen) was ze basisspeelster. De nieuwe coach gebruikt Cayman vooral als rechtsachter. (DD)
Lees verder

Namen van stormen voor komend seizoen in Europa bekend en er is voor het eerst een Belgische bij
Komend seizoen zal er voor het eerst een storm over Europa razen die een Belgische naam zal dragen. Dat meldt weerman David Dehenauw. Hij zal luisteren naar de naam Jean-Louis.
Lees verder

"Voedingssupplement dat overgewicht afremt komt volgend jaar op Belgische markt"
Een voedingssupplement dat overgewicht afremt zal in de loop van volgend jaar op de Belgische markt gebracht worden. De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) zette daarvoor woensdag het licht op groen.
Lees verder

Ook Belgische Royals kruipen terug achter de schoolbanken
Niet alleen de gewone stervelingen, maar ook de royals trekken trokken gisteren terug naar school. Het Belgische koningshuis plaatste een foto op hun Twitteraccount om de leerlingen, leerkrachten en ouders veel succes te wensen.
Lees verder

Ook Belgische koningskinderen kruipen terug achter de schoolbanken
Niet alleen de gewone stervelingen, maar ook de royals trekken trokken woensdag terug naar school. Het Belgische koningshuis plaatste een foto op hun Twitteraccount om de leerlingen, leerkrachten en ouders veel succes te wensen.
Lees verder

Federale regering lanceert relancefonds van 350 miljoen euro voor Belgische ondernemingen
Donderdag lanceren minister van Financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) en staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen Thomas Dermine (PS) het Belgian Recovery Fund. Daarin zit 350 miljoen euro dat de komende vijf jaar moet dienen om Belgische bedrijven via leningen te versterken na de coronacrisis. "Ondernemingen die financieel gezond waren voor de coronacrisis, maar de afgelopen maanden te maken kregen met een vermindering van het eigen vermogen, krijgen zo een stimulans", klinkt het in een gezamenlijk persbericht.
Lees verder

Morgen drama in 'Temptation': één koppel moet programma verlaten, nieuw stel doet z'n intrede
In 'Temptation Island: Love or Leave' zijn de vrijgezellen dit jaar belangrijker dan ooit. Wanneer zij namelijk merken dat iemand zich niet genoeg openstelt, kunnen ze een koppel in de gevarenzone plaatsen. Dat is precies wat er vrijdagavond te gebeuren staat, en waardoor met Aylin en Efrain ook een nieuw koppel z'n intrede doet.
Lees verder

Ida maakt zeker vier doden in New York: straten veranderen in kolkende rivieren, metro's vast tussen stations
De nasleep van Ida, de orkaan die zondag in de Amerikaanse staat Louisiana voor enorme schade zorgde, treft nu ook andere delen van Amerika. In New York City zijn sommige straten veranderd in kolkende rivieren en zitten metro's vast tussen stations. Er is ook al sprake van zeker vier doden. Burgemeester Bill De Blasio heeft de noodtoestand uitgeroepen voor zijn stad, kersvers gouverneur Kathy Hochul deed hetzelfde voor de staat. In New Jersey, de staat die aan New York grenst, werd dan weer een "grote en extreem gevaarlijke" tornado waargenomen. Hier zijn tot nu toe twee slachtoffers te betreuren.
Lees verder

LIVE BENELUX TOUR. Vierde etappe lijkt prooi voor de sprinters. Welke snelle man gooit zijn armen in de lucht in Ardooie?
In de Benelux Tour staat alweer de vierde etappe op het programma. De aankomst volgt rond 14.55 uur in Ardooie, waar in het verleden in de Eneco Tour en de BinckBank Tour praktisch altijd de snelle mannen aan zet waren. Ook vandaag? U krijgt het antwoord op deze pagina!
Lees verder

Onderzoek naar ongewoon overlijden in Genk
De lokale politie van de zone Carma en het parket van Limburg voeren een onderzoek naar een verdacht overlijden in Genk. Dat bevestigt het parket van Limburg aan onze krant.
Lees verder

HET DEBAT. Moeten niet-gevaccineerden minder vrijheden krijgen als coronasituatie zou verergeren?
Conner Rousseau (Vooruit) vindt dat gevaccineerden op absolute vrijheid moeten kunnen rekenen. Als de coronasituatie opnieuw zou verergeren, dan moeten er volgens hem enkel verstrengingen komen voor niet-gevaccineerden. Wat denk jij? Moeten niet-gevaccineerden minder vrijheid krijgen als de coronasituatie opnieuw zou verergeren? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat enkele experts ervan vinden.
Lees verder

Tesla die in 2 seconden optrekt tot 100 km/u komt er pas in 2023
De Tesla Roadster komt er pas in 2023 als gevolg van "krankzinnige tekorten in de aanvoerketen". Dat heeft Elon Musk bekendgemaakt. Normaal zou de bolide met een topsnelheid van meer dan 400 km/u in 2022 op de markt komen. De wagen sprint in 2 seconden van 0 naar 100 km/u. Wanneer hij is uitgerust met een 'spaceX-pakket', doet hij dat zelfs in 1,1 seconde.
Lees verder

Geen aanklacht tegen Britney Spears voor slagen en verwondingen na incident met huishoudster
Britney Spears (39) kan weer rustig ademhalen na het incident waarin haar huishoudster haar beschuldigde van geweld. De zangeres zal niet aangeklaagd worden aangezien er te weinig bewijsmateriaal is om aan te tonen dat het misdrijf heeft plaatsgevonden.
Lees verder