Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 26 september 2021

Tonnen afval ingezameld bij schoonmaakactie aan zuiveringsstation van Pepinster

HLN
Tonnen afval ingezameld bij schoonmaakactie aan zuiveringsstation van Pepinster
Aan het waterzuiveringsstation van Pepinster, in de provincie Luik, zijn zondag verscheidene tonnen afval opgeruimd. De actie kaderde in de grote schoonmaak die Wallonië jaarlijks onder de noemer "Grand nettoyage" houdt.
Lees verder

Tienkoppig, maar ook inefficiënt Anderlecht knokt zich naar gelijkspel in Oostende: Zirkzee en Raman keren dubbele achterstand om
Anderlecht heeft, net als vorig seizoen, een dubbele achterstand opgehaald in Oostende. Paars-wit was vooral in de eerste helft niet efficiënt en betaalde dat cash. Na rust leek het kalf helemaal verdronken bij de snelle rode kaart van Kouamé, maar Zirkzee en Raman bezorgden Anderlecht alsnog een verdiend punt.
Lees verder

LIVE. Tienkoppig Anderlecht knokt zich weer in de match: Zirkzee zorgt - na vele missers - voor aansluitingstreffer!
• Jupiler Pro League • Aftrap: 18u30 • Diaz Arena • KV Oostende-Anderlecht
Lees verder

REPORTAGE. Dit was eindelijk het grote bevrijdingsfeest: "Dit maak je maar één keer in je leven mee"
Wat een ambiance, wat een sfeer, wat een anticlimax! Niet de gedoodverfde favoriet Wout van Aert, en evenmin de lokale held Jasper Stuyven, maar wel de Fransman Julian Alaphilippe is de nieuwe wereldkampioen. Tot grote ontgoocheling van de minstens 300.000 wielerfans in Leuven en omstreken: "Het was een fantastische dag, maar deze afloop hadden we niet zien aankomen." Maar laten we alles wat voorafging toch niet vergeten: dit was eindelijk het grote feest van de bevrijding.
Lees verder

Football Talk. Arsenal wervelt over Tottenham in Noord-Londense derby
Arsenal heeft op de zesde speeldag van de Premier League rivaal Tottenham gevloerd met duidelijke 3-1 cijfers. Albert Sambi Lokonga kwam acht minuut voor tijd de geblesseerde Granit Xhaka vervangen.
Lees verder

LIVE. Vrancken houdt vast aan basiself, Charleroi mist Nicholson
• Jupiler Pro League • Aftrap: 21u • Stade du Pays • Charleroi-KV Mechelen
Lees verder

LIVE (21u). Vrancken houdt vast aan basiself, Charleroi mist Nicholson
• Jupiler Pro League • Aftrap: 21u • Stade du Pays • Charleroi-KV Mechelen
Lees verder

Amper vijftien jaar en slachtoffer van ontspoorde drugsdeal: Milan M. haalde ooit de krant als held, maar belandde al snel op het verkeerde spoor
Als held in 2015 de krant gehaald, maar nadien op een dwaalspoor geraakt. Amper 15 jaar oud en slachtoffer van een uit de hand gelopen drugsdeal. Milan M. uit Brugge kwam een openstaande schuld vereffenen bij de 19-jarige Jordy B. in Oostkamp, maar bekocht dat met zijn leven. De tiener overleed na een fatale steekpartij. "Ik zal alles doen wat in mijn macht ligt om de daders te laten boeten. Hopelijk komen jullie nooit meer de gevangenis buiten", klinkt het bij de emotionele moeder.
Lees verder

Wereldkampioen Alaphilippe als held onthaald aan hotel van de Fransen: "Een groot moment"
Wat een triomfocht voor Julian Alaphlippe. In een bijwijlen vijandig hol van de leeuw het goud met verve binnengehaald op het WK wielrennen. Als een held onthaald, ook. Dat blijkt uit beelden die onze ploeg kon maken aan het hotel van de Fransen.
Lees verder

ANALYSE. De tactiek doorgelicht: kopman blijkt geen superdag te hebben, was er geen plan B nodig?
Eén kopman en zeven man in dienst op het WK wielrennen: de keuze om alles op Wout van Aert te zetten, leek op voorhand logisch, maar bleek uiteindelijk niet de juiste zet. De tactiek werd niet verkeerd uitgevoerd, maar was er geen plan B nodig? Een analyse.
Lees verder

Ook Afghanen die Belgische militairen jarenlang geholpen hebben, hebben recht op hulp: "Velen willen weg, maar kunnen niet"
Robin Ramaekers is de eerste Belgische journalist die in Kaboel is geraakt, sinds de Taliban de macht greep. Hij gaat op zoek naar Belgen die er nog vastzitten en niet meer geëvacueerd kunnen worden. Er is ook een andere groep die recht heeft op hulp van België, dat zijn de mensen die de Belgische militairen jarenlang geholpen hebben.
Lees verder

LIVE. Speelt Genk frustratie van tegen Antwerp van zich af?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 21u • Cegeka Arena • Genk-Seraing
Lees verder

Marion Rousse weet hoe ze tweede wereldtitel met haar man gaat vieren: "Een wandeling in het park, samen met Nino"
Mooi toch. Die schreeuw. Die lach. Die zoen. Die omhelzing, in een slow van intens geluk. Julian Alaphilippe viel net na de finish op de Geldenaaksevest vrouwlief Marion Rousse, mama van zijn zoontje Nino, in de armen. "Ik ben diep onder de indruk."
Lees verder

LIVE. Geen 1-0: VAR keurt knappe openingsgoal van Paintsil af
• Jupiler Pro League • Aftrap: 21u • Cegeka Arena • Genk-Seraing
Lees verder

Kim Clijsters komt na meer dan jaar weer in actie: "Er zijn zeker momenten geweest dat ik me afvroeg of het dit wel allemaal waard was"
Meer dan een jaar na haar laatste officiële optreden staat Kim Clijsters in Chicago terug op de baan. Na drie nederlagen in 2020 lijkt de 38-jarige mama tegen Su-Wei Hsieh (WTA 93) – dubbelpartner van Elise Mertens en met haar 35 jaar bijna een generatiegenote van Clijsters – ook kans te maken op een eerste succesje. Wat verwacht ze ervan? En hoe kijkt Clijsters terug op de haperende start van de 'Kimback'?
Lees verder

Motorrijder (51) overleeft klap tegen duiker niet
Een 51-jarige motorrijder is zondagavond om het leven gekomen na een crash tegen een duiker in de Doornestraat in Morkhoven (Herentals). De man uit Westerlo was samen met zijn zoon een ritje op de motor aan het maken.
Lees verder

Brusselse regering keurt ordonnanties over Covid Safe Ticket definitief goed
De Brusselse regering heeft zondag via een elektronische ministerraad de ontwerpordonnanties goedgekeurd voor de uitbreiding van het Covid Safe Ticket (CST). De teksten verhuizen nu naar het Brussels parlement, dat zich dinsdagnamiddag in commissie en donderdag in plenaire zitting over de ordonnanties zal buigen.
Lees verder

LIVE. Eerst de penaltymisser, nadien twee goals op drie minuten tijd voor Onuachu
• Jupiler Pro League • Aftrap: 21u • Cegeka Arena • Genk-Seraing
Lees verder

Kompany niet te spreken over afgekeurde goal Refaelov: "Halen we niveau competitie niet omlaag?"
Vincent Kompany was niet te spreken over de afgekeurde goal van Lior Refaelov tegen KV Oostende. "Ze trekken lijnen waar ik niets meer van begrijp, hoor. De Belgische competitie is een mooi product. Waarom investeert men niet in 3D-technologie om de buitenspelfases beter in te schatten? Nu raden we maar. Halen we op deze manier niet het niveau van onze competitie naar beneden?" Bekijk in bovenstaande video de volledige nabeschouwing van Kompany.
Lees verder

Onze chef voetbal ziet een "cool" Anderlecht ("áls het loopt, tenminste")
"Met bloed, zweet en tranen", dixit Vincent Kompany, maakte een tienkoppig Anderlecht indruk met een prima inhaalrace tegen Oostende. Sóms is dit Anderlecht – en laten we maar eens overdrijven – poetry in motion, op Belgisch niveau welteverstaan. En sóms is het... klunzig. Als een stervende coureur op de Sint-Antoniusberg in Leuven. Het beeld van paars-wit blijft zo wazig.
Lees verder