Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 28 september 2021

Tips voor je baas: de 7 nieuwste initiatieven om werkgeluk te verhogen, van laat-me-gerustwet tot verrassingsvakantie

HLN
Tips voor je baas: de 7 nieuwste initiatieven om werkgeluk te verhogen, van laat-me-gerustwet tot verrassingsvakantie
Working 9 to 5, what a way to make a living, zong Dolly Parton ooit over het werkleven. Op de internationale werkvloer is haar klaagzang intussen al lang passé. In steeds meer landen is werkgeluk het hoogste goed. Een burn-out expert bespreekt de nieuwste inspirerende initiatieven met ons. "We denken in Vlaanderen te vaak dat hard werken gelijkstaat aan veel uren kloppen."
Lees verder

Taliban passen tijdelijk grondwet daterend van Afghaanse monarchie toe
De taliban hebben dinsdag aangekondigd dat zij tijdelijk een grondwet zullen toepassen die van 1964 dateert en die vrouwen in Afghanistan het recht gaf te gaan stemmen. Tegelijk sluiten ze de elementen van de tekst, die zondigen tegen hun interpretatie van de sharia, uit.
Lees verder

Waarom vinden mannen het stoer om dialect te spreken? En welke woorden koesteren we het meest? Dankzij de grote dialecttest kennen we het antwoord
Het favoriete dialectwoord van de Limburgers is 'enkbeugel' (eekhoorn). Bij de Antwerpenaars is 'blaffetuur' (luik of rolluik) het meest geliefd, terwijl de Oost-Vlamingen 'biezebijs' (schommel) verkiezen. Welke dialectwoorden zijn het populairst in de andere provincies? Waar heeft men het dialect het best onder de knie? En waarom spreken mannen het beter dan vrouwen?
Lees verder

Chelsea mist Kanté tegen Juventus wegens coronabesmetting, wat met Nations League-duel tegen de Duivels?
Chelsea zal woensdag in Turijn niet kunnen rekenen op N'Golo Kanté voor het Champions League-duel tegen Juventus. Trainer Thomas Tuchel vertelde op de persconferentie voor de match dat zijn Franse middenvelder een coronabesmetting opliep. Ook voor de Franse nationale ploeg dreigt dat gevolgen te hebben.
Lees verder

Primeur: Belgisch handtassenlabel Clio Goldbrenner start met eigen tweedehandsplatform
Het Belgische handtassenlabel Clio Goldbrenner lanceert eind deze maand een eigen online tweedehandsplatform: RESELL. Dat een merk deze service zelf wilt aanbieden, is een nieuw concept binnen de Belgische mode.
Lees verder

Primeur: Belgische handtassenlabel Clio Goldbrenner start met eigen tweedehandsplatform
Het Belgische handtassenlabel Clio Goldbrenner lanceert eind deze maand een eigen online tweedehandsplatform: RESELL. Dat een merk deze service zelf wil aanbieden, is een nieuw concept binnen de Belgische mode.
Lees verder

Telefoons van notarissen staan roodgloeiend na aankondiging nieuwe registratierechten
De notariskantoren worden overstelpt met vragen na de aankondiging door de Vlaamse regering dat de registratierechten wijzigen. Maar er is nog veel onduidelijkheid over de houding van de Vlaamse fiscus, klinkt het bij Notaris.be.
Lees verder

Dit zijn de eerste beelden van de W817-film '8eraf'
MNM en Ketnet hebben dinsdag de allereerste beelden gedeeld van de langverwachte W817-film: '8eraf!'. De prent kon gemaakt worden dankzij een crowdfundingsactie en is vanaf 8 december te zien in de zalen.
Lees verder

20 jaar ouder, maar ook 20 jaar wijzer? Dit zijn de eerste beelden van de W817-film '8eraf!'
MNM en Ketnet hebben dinsdag de allereerste beelden gedeeld van de langverwachte W817-film: '8eraf!'. De prent kon gemaakt worden dankzij een crowdfundingsactie en gaat op 26 november in première.
Lees verder

LIVE. Brugse fans maken sfeer in Leipzig - Vanaken: "Als je PSG kan pijn doen, kan je iedereen in de problemen brengen"
• Red Bull Arena • 2de speeldag groepsfase CL • Club begon met gelijkspel tegen PSG, Leipzig verloor van City • Kijk LIVE naar RB Leipzig-Club op VTM2
Lees verder

Lachaert roept El Kaouakibi (opnieuw) op ontslag te nemen als parlementslid
Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert reageert tevreden op de regeling die het Vlaams Parlement heeft uitgewerkt om in te grijpen op de verloning van langdurig afwezige parlementsleden. "Zeer goed. Schabouwelijk dat men regels moet veranderen omdat één parlementslid (Sihame El Kaouakibi, red.) er werkelijk alle kanten van afloopt", zegt Lachaert op Twitter.
Lees verder

Minister van Financiën VS: "Bodem Amerikaanse schatkist in zicht"
De Amerikaanse overheid zit bijna aan haar schuldenplafond. Als het Congres de limiet voor federale leningen niet verhoogt, komt de overheid naar verwachting op 18 oktober zonder geld te zitten, waarschuwde de Amerikaanse minister van Financiën. "Het is onzeker of we na die datum aan alle verplichtingen van het land kunnen blijven voldoen", aldus Janet Yellen.
Lees verder

Opruimen van 160.000 ton afval na overstromingen in Luik van start gegaan
In Wandre is deze week gestart met het opruimen van duizenden tonnen afval die afkomstig zijn van de overstromingen in de Luikse regio. De Waalse afvalstoffenmaatschappij Spaque ruimde er het Wérihet-terrein op, waar kort na de ramp alle afval werd verzameld.
Lees verder

Zoveel zou u moeten verdienen: deze beroepen verdienen het best (én slechtst) in België
Een voltijds werkende Belg verdient gemiddeld 3.758 euro bruto per maand. Dat blijkt uit een loonenquête van het Belgische statistiekbureau Statbel bij liefst 118.164 werknemers. Met een bedrag van 10.465 euro bruto verdienen directeurs van grote ondernemingen het meest, terwijl het slechtst betaalde beroep, dat van obers en barmannen, het moet stellen met 2.372 euro. Hoeveel zou u moeten verdienen? Ontdek het hier.
Lees verder

'Big Brother'-winnares Ellen Dufour bevallen van eerste kindje
Ellen Dufour (40), die in 2001 'Big Brother' won, is maandag bevallen van haar eerste kindje. Dat laat de voormalige VTM-presentatrice weten op Instagram. "Onze zoon doet het super", schrijft ze.
Lees verder

Aan alle ouders: deze esports- en gaminglingo moet je kennen om je kinderen te begrijpen
Veel jongeren wagen zich tegenwoordig aan esports, het competitief gamen. Daarin duiken nogal wat woorden op die voor ouders niet zo bekend klinken. Waar hebben je kinderen het nu eigenlijk over?
Lees verder

16 termen uit de esports die je moet kennen om je kinderen te begrijpen
Veel jongeren wagen zich tegenwoordig aan e-sport, het competitief gamen. Daarin duiken nogal wat woorden op die voor ouders niet zo bekend klinken. Waar hebben je kinderen het nu eigenlijk over?
Lees verder

Voorraad coronavaccins in ons land stijgt naar 6 miljoen en er zijn nog 2 miljoen dosissen op komst: wat gaat daarmee gebeuren?
Met een nieuwe levering van bijna een miljoen dosissen van het Pfizervaccin is de voorraad coronavaccins in ons land gisteren gestegen tot bijna zes miljoen. In november en december worden nog eens meer dan twee miljoen dosissen verwacht. Nochtans krijgt voorlopig maar een beperkt deel van onze bevolking een derde spuitje. Wat zal er dan met de rest van de voorraad gebeuren? Gudrun Briat van de Taskforce Vaccinatie legt uit aan HLN.
Lees verder

Hof van Cassatie oordeelt dat coronamaatregelen wel wettig waren
Volgens het Hof van Cassatie, het hoogste rechtshof van ons land, is er geen wettelijk probleem met het samenscholingsverbod, het verbod op onnodige verplaatsingen en het verbod om onnodig in openbare ruimtes te komen, dat vorig jaar van kracht was. Het is de eerste keer dat Cassatie zich uitspreekt over de wettigheid van sommige coronamaatregelen. Dat bericht de VRT-nieuwsdienst.
Lees verder

Nieuwe onthullingen in 'Operatie Zero': Van Holsbeeck vroeg Delferière om "Anderlecht te beschermen"
Nieuwe onthullingen in 'Operatie Zero'. Drie jaar nadat het voetbalschandaal in ons land losbarstte, worden er nu nieuwe details naar buiten gebracht. Zo probeerde voormalig Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck in 2017 een belangrijke topper in de titelstrijd op het veld van Club Brugge te beïnvloeden. Scheidsrechter Sébastien Delferière stelde dat paars-wit niét zou verliezen. Dat schrijft de VRT en werd bevestigd aan onze redactie. Volgens bronnen binnen het gerecht is de kans heel klein dat de wedstrijd wegens onvoldoende bewijs zal weerhouden worden als matchfixing.
Lees verder