Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 2 september 2021

Tim Celen verovert tweede medaille en grijpt na brons in tijdrit zilver in uitgeregende wegrit

HLN
Tim Celen verovert tweede medaille en grijpt na brons in tijdrit zilver in uitgeregende wegrit
Tim Celen (MT2) heeft op de Paralympische Spelen in Tokio de zilveren medaille veroverd in de wegrit. Het goud ging naar de Chinees Chen Jianxin (MT1).
Lees verder

Nicolas Caeyers raakte verwikkeld in drama met Selena Gomez: "Ze liep al huilend van het podium"
Nicolas Caeyers (29) werkte in 2018 op een Amerikaans festival waar Selena Gomez (29) al huilend van het podium gestormd is. Dat gebeurde nadat er een fout nummer door de boxen klonk: in plaats van de single die ze moest zingen, speelde er een nummer van haar ex Justin Bieber af.
Lees verder

Vandaag al overal vrij zonnig, morgen zonovergoten en zondag zomers warm
Het blijft vandaag droog met maximumtemperaturen tussen 18 en 23 graden. In het zuiden van het land begint de dag met opklaringen en wordt het later heel zonnig. Dat zegt het KMI. Morgen krijgen we een zonovergoten vrijdag, voegt onze weerman Frank Duboccage eraan toe. "In het weekend wordt het zondag zelfs zomers warm tot 25 graden."
Lees verder

Brussels schepen wil museumbezoek laten voorschrijven
Delphine Houba, Brussels PS-schepen voor Cultuur en Toerisme, wil museumbezoeken op voorschrift lanceren. "Het is aangetoond dat kunst goed kan zijn voor de mentale en fysieke gezondheid", zegt ze in L'Echo.
Lees verder

"90 procent mag niet gestraft worden door paar egoïsten": Rousseau wil niet-gevaccineerden minder vrijheden geven als coronasituatie zou verergeren
"In een worstcasescenario zijn er nieuwe restricties tegen het coronavirus nodig. Gevaccineerden zouden in dat geval op meer absolute vrijheid moeten kunnen rekenen. Ik zal niet tolereren dat meer dan 90 procent in Vlaanderen bestraft wordt omwille van mensen die vrij egoïstisch zijn en niet denken aan het algemeen belang." Dat verklaarde Conner Rousseau gisteravond in de studio van 'De Afspraak'.
Lees verder

Elton John komt in najaar met lockdown-album vol samenwerkingen
Elton John brengt komend najaar een nieuw album uit met nummers die allemaal zijn opgenomen in thuisisolatie tijdens de coronapandemie. De plaat, die op 22 oktober verschijnt, heet dan ook heel toepasselijk 'The Lockdown Sessions'.
Lees verder

Hoe beheer ik het spaargeld van mijn zoon van 13 het best? Spaargids.be beantwoordt jouw lezersvraag
Heel wat ouders willen hun kind graag financieel een duwtje in de rug kunnen geven tegen de tijd dat hij of zij op eigen benen moet staan. Maar hoe doe je dat nu het best? Welke spaarformule kies je? En waar moet je op letten? Brecht Coene, specialist bij Spaargids.be beantwoordt jouw geldvragen.
Lees verder

Elke avond laat gaan slapen is niet onschuldig: experte waarschuwt voor gevolgen van het 'uitgestelde slaapfasesyndroom'
'Nog één keer snoozen en ik sta écht op'. Of 's avonds: 'nog één aflevering en dan ga ik slapen'. Klinkt dit jou bekend in de oren? Dan heb je misschien wel last van het uitgestelde slaapfasesyndroom, ofwel delayed sleep phase syndrome (DSPS). Slaapexpert Annelies Smolders: "DSPS is genetisch bepaald, maar je kan er wel iets aan doen."
Lees verder

Elke avond laat onder de wol kruipen is niet zo onschuldig als we denken. Slaapexpert waarschuwt voor gevolgen van het uitgestelde slaapfasesyndroom
'Nog één keer snoozen en ik sta écht op'. Of in de avond: 'nog één aflevering en dan ga ik slapen'. Klinkt dit jou bekend in de oren? Dan heb je misschien wel last van het uitgestelde slaapfasesyndroom, ofwel delayed sleep phase syndrome (DSPS). Slaapexpert Annelies Smolders: "DSPS is genetisch bepaald, maar je kan er wel iets aan doen."
Lees verder

Koen Crucke wordt dj en mikt op Tomorrowland: "Vanaf nu ben ik MC Spaghetti"
Koen Crucke probeert het vanaf nu als dj. Samen met Discobar Joossens (Michaël & Laurence Joossens) mikt hij op een plekje in de line-up van Tomorrowland. Dat doet hij onder de noemer 'MC Spaghetti'.
Lees verder

Strenge abortuswet in Texas houdt voorlopig stand voor Hooggerechtshof: 'verklikkers' kunnen premie van 8.500 euro opstrijken
De strenge abortuswet van de staat Texas blijft voorlopig van kracht. Het Hooggerechtshof weigerde de wet, die abortus na zes weken zwangerschap verbiedt, met een noodprocedure op te schorten. Het kliksysteem, waarbij burgers een premie van 10.000 dollar (8.500 euro) kunnen krijgen als ze overtreders verraden, blijft dus overeind.
Lees verder

Orkaan Ida verstoort ook tennisprogramma US Open in New York
De nasleep van de orkaan Ida heeft ook op de US Open in New York voor problemen gezorgd. De organisatie moest woensdag een groot aantal partijen onderbreken en uitstellen vanwege het extreme weer. Alleen op de overdekte banen kon getennist worden, al kon het dak van het Louis Armstrong-stadion de overvloedige regenval niet aan.
Lees verder

Wat met schoolkosten na een echtscheiding? "Wie onderhoudsgeld betaalt, geniet van fiscale aftrekbaarheid"
Scheiden doet lijden. Wie ooit in een echtscheiding is beland, weet maar al te goed dat dit spreekwoord niet zo maar uit de lucht komt vallen. Een heikel twistpunt tussen gescheiden partners zijn vaak de kosten voor de kinderen. Met de start van het nieuwe schooljaar zullen er allicht ettelijke discussies plaatsvinden tussen gescheiden ouders over de schoolkosten. Onze geld- en fiscaal expert Michel Maus brengt raad.
Lees verder

In de coulissen van het exclusieve interview van Eden Hazard met onze chef voetbal: "Zolang ik blijf lachen in interviews, blijf ik voetballen"
Gisterenmiddag zag u in VTM Nieuws fragmenten uit het exclusieve interview met Eden Hazard (30). Vandaag in de krant gunnen we u een blik achter de schermen van dat gesprek met de aanvoerder van de Rode Duivels. 'The one and only' – zo is er maar één.
Lees verder

Nieuwe geluksbrengers? Thibaut Courtois laat namen vriendin en kinderen op schoenen borduren voor wedstrijd tegen Estland
Nieuwe 'pattas' voor Thibaut Courtois vanavond in de WK-kwalificatiewedstrijd van de Rode Duivels tegen Estland. De keeper van de nationale ploeg speelt straks met de namen van zijn vriendin en zijn kinderen op z'n voeten.
Lees verder

Betalen voor parkeersessie kan voortaan met bitcoin in Antwerpen en Brussel
Het is voortaan mogelijk om voor parkeersessies in Antwerpen en Brussel te betalen met bitcoin. Seety, de Belgische start-up rond digitaal parkeren, biedt naast de traditionele methodes de mogelijkheid om zelfs met zeven verschillende cryptomunten te betalen.
Lees verder

Publiek keert zich tegen Tsitsipas na nieuwe lange toiletpauze, maar Griek is zich van geen kwaad bewust: "Ik doe niets verkeerd"
Stefanos Tsitsipas plaatste zich voor de derde ronde van de US Open, maar haalde zich in zijn overwinning tegen Adrian Mannarino wel de woede van het publiek op de hals. De Griek laste net als in zijn eerste partij tegen Andy Murray een toiletpauze van bijna tien minuten in, tot ongenoegen van fans en tegenstanders: "Het is een ongeschreven regel om dat niet te doen."
Lees verder

Football Talk. 'Rechtsachter' Janice Cayman wint met Lyon in de Champions League
Janice Cayman won in de vrouwelijke versie van de Champions League met Lyon bij Levante met 1-2. De Red Flame speelde dertien minuten. Tijdens de voorbereiding en in de competitiematch tegen Reims (3-0 gewonnen) was ze basisspeelster. De nieuwe coach gebruikt Cayman vooral als rechtsachter. (DD)
Lees verder

De Wever over zogenaamde privéfeestjes: "Wet van Verlinden deugt niet, er is in anderhalf jaar tijd nog nooit een fatsoenlijk ministerieel besluit afgeleverd"
N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft kritiek op het nieuw ministerieel besluit met versoepelingen van de coronamaatregelen. Hij vindt het bijvoorbeeld niet uit te leggen dat binnenkort in het Sportpaleis een evenement voor 15.000 mensen kan plaatsvinden, maar iets verderop een club de deuren niet mag openen voor enkele honderden mensen.
Lees verder

Je vakantiefoto's niet kwijtspelen? Zo maak je de veiligste back-ups
De zomer staat steeds garant voor heel wat mooie herinneringen, maar hoe zorg je ervoor dat je reisfoto's niet verloren gaan? Op welke cloud kan je ze het goedkoopste bewaren? En welke harde schijf koop je best? Onze techredacteur legt uit waar je op moet letten.
Lees verder