Doorgaan naar hoofdcontent

Terug naar school... daar zijn de luizen weer. Dermatoloog geeft strijdplan tegen deze vieze (en vervelende) beestjes

HLN
Terug naar school... daar zijn de luizen weer. Dermatoloog geeft strijdplan tegen deze vieze (en vervelende) beestjes
Splinternieuwe boekentassen, perfect gekafte boeken, ­glimmende najaarsschoentjes… én luizen. Daar zijn die verschrikkelijke beestjes weer. Komt jouw kleuter straks ook met een jeukende hoofdhuid naar huis? Dan hoef je je daar alvast niet voor te schamen. "Het heeft niets met een slechte hygiëne te maken", aldus dermatoloog Thomas Maselis. Hij legt uit waar luizen vandaan komen, hoe ze overgedragen worden en — het belangrijkste — hoe je ze ook weer weg krijgt.
Lees verder

Lange Nieuwstraat in centrum van Antwerpen tijdlang ontruimd voor agressieve man
In de Lange Nieuwstraat in Antwerpen is een grote politieactie afgerond, nadat een agressieve man zich verschanst had in een woning vooraan in de straat. Het zou volgens VTM NIEUWS gaan om een uit de hand gelopen conflict tussen huisbaas en huurder.
Lees verder

Het is (bijna) gebeurd in Langemark-Poelkapelle: nieuwe meerderheid wil op 16 september tijdens extra gemeenteraad het roer overnemen
De gemeente Langemark-Poelkapelle heeft een nieuwe meerderheid. Dat werd dinsdag bekend gemaakt door de nieuwe burgemeester Dominique Cool (N-VA). Op 16 september roepen de drie partijen een extra gemeenteraad samen om – na goedkeuring – werk te maken van een nieuw bestuur.
Lees verder

Kate Middleton noodgedwongen met Charlotte naar de pub: "Ze is een doodnormale mama"
Stamgasten van de Zuid-Londense The Phoenix-pub keken verrast op toen ze hertogin Kate Middleton (39) binnen zagen wandelen, met haar dochtertje Charlotte (6) aan de hand. Tot hun verrassing had ze een verzoekje dat elke mama weleens moet doen bij wildvreemden: "Sorry, maar zou mijn kind hier naar toilet mogen gaan?"
Lees verder

'Doodnormale mama' Kate Middleton duikt op in een pub: "Mag Charlotte hier naar het toilet?"
Stamgasten van de Zuid-Londense The Phoenix-pub keken verrast op toen ze hertogin Kate Middleton (39) binnen zagen wandelen, met haar dochtertje Charlotte (6) aan de hand. Tot hun verrassing had ze een verzoekje dat elke mama weleens moet doen bij wildvreemden: "Sorry, maar zou mijn kind hier naar het toilet mogen gaan?"
Lees verder

Piepjonge pilote Zara (19) landt in Panama voor recordpoging 'wereldsolovlucht'
De piepjonge Belgisch-Britse pilote Zara Rutherford (19) is op dreef met haar wereldrecordpoging solo rond de wereld vliegen. Ze is maandag (lokale tijd) met haar slechts 325 kilogram wegend sportvliegtuigje Shark Ultralight geland in Panama (Midden-Amerika), bijna drie weken na haar vertrek vanaf de luchthaven van Wevelgem.
Lees verder

Geen Goffin in Davis Cup-duel tegen Bolivië: debutanten Bergs en Geerts zijn er wel bij
De Belgische Davis Cup-ploeg kan niet rekenen op David Goffin (ATP 30) en Kimmer Coppejans (ATP 208) voor het duel met Bolivië in Wereldgroep I. Naast debutanten Zizou Bergs (ATP 200) en Michaël Geerts (ATP 316) rekent kapitein Johan Van Herck op Ruben Bemelmans (ATP 222). De selectie wordt vervolledigd door Joran Vliegen (ATP dubbel 31) en Sander Gillé (ATP dubbel 32).
Lees verder

Houdt je kat stress of zelfs een depressie over aan de pandemie? Dierenarts Joshua Dutré: "Je verstoort de routine van je kat als je altijd thuis bent"
Wie tijdens de lockdown het geluk had om zijn thuis te delen met een harige vriend, zal zich wellicht minder eenzaam hebben gevoeld. Maar dat geldt lang niet voor alle huisdieren. Voor katten wiens baasje plots de hele dag thuis bleef, kunnen de voorbije maanden stresserend geweest zijn. "Katten hebben nood aan routine", legt dierenarts Joshua Dutré uit, "en als die verbroken wordt kunnen ze zelfs gezondheidsproblemen krijgen."
Lees verder

Volgende iPhone mogelijk fors duurder door chiptekort
Apple-fans opgelet: het merk zal in 2022 zijn prijzen mogelijk fors verhogen. Dat schrijft de nieuwssite Nikkei Asia. Oorzaak is het chiptekort dat maar blijft aanhouden.
Lees verder

Belg komt om tijdens bergtocht in Oostenrijkse Alpen
Een Belg (46) is maandag tijdens een bergtocht door de Zillertaler Alpen in de Oostenrijkse regio Tirol om het leven gekomen, melden lokale media. Tijdens het afdalen verloor hij zijn evenwicht op steil en rotsachtig terrein en viel in de diepte.
Lees verder

Papa Derwael hoopt dat regering snel werk maakt van belastingvrije olympische premies: "Wat Nina gedaan heeft, is een unicum"
"Belachelijk. Shame on you". Zo uitte Nico Derwael, papa van gouden medaillewinnaar Nina Derwael op de Spelen in Tokio, via Facebook zijn onvrede over het nieuws dat de olympische premies in België belastbaar zijn. Of het moet zijn dat de regering alsnog erin slaagt om dit jaar een wet te stemmen om die uitzonderlijk vrij te stellen: "Daar moeten ze dringend werk van maken."
Lees verder

Papa Derwael hoopt dat regering snel werkt maakt van belastingvrije olympische premies: "Wat Nina gedaan heeft, is een unicum"
"Belachelijk. Shame on you". Zo uitte Nico Derwael, papa van gouden medaillewinnaar Nina Derwael op de Spelen in Tokio, via Facebook zijn onvrede over het nieuws dat de olympische premies in België belastbaar zijn. Of het moet zijn dat de regering alsnog erin slaagt om dit jaar een wet te stemmen om die uitzonderlijk vrij te stellen: "Daar moeten ze dringend werk van maken."
Lees verder

Koningin Mathilde -uit quarantaine- bezoekt school van de toekomst en waagt zich aan partijtje pingong
Koningin Mathilde had niets dan lof voor de nieuwbouw en het leerproces van Koninklijk Atheneum Zottegem, ook wel de school van de toekomst genoemd. Dat leerproces werd toegelicht tijdens een rondetafel waarna de koningin een rondleiding kreeg. Afsluiten deed koningin Mathilde met een partijtje tafeltennis.
Lees verder

Football Talk. Spelers Sevilla en Barcelona hebben een vrij weekend - STVV versterkt zich met Duitse middenvelder Robert Bauer
De spelers van FC Barcelona hebben alsnog een vrij weekend. Het Spaanse sporttribunaal CSD bepaalde dat de competitiewedstrijd tussen FC Barcelona en Sevilla, die zaterdag gespeeld zou worden in Andalusië, toch mag worden uitgesteld. De Spaanse voetbalbond RFEF had dat verzoek van La Liga in eerste instantie afgewezen.
Lees verder

Collega's rouwen om Stefaan Fernande: "Vorige week schreef hij nog een prachtige song"
Met het plotse overlijden van componist Stefaan Fernande verliest de Vlaamse showbizz een icoon. Hij werd amper 54. Fernande was het brein achter onder meer 'Nobelprijs' van Clouseau, 'Scars' van Stan Van Samang, 'Porselein' van Yasmine en 'Vuurwerk' van Camille. Heel wat Vlaamse artiesten, producers, muzikanten en managers reageren dan ook vol ongeloof. "Stefaan gaat zo gemist worden."
Lees verder

Schilder riskeert zeven maanden cel omdat hij met lepe truc klanten van concurrent inpikte
Een 38-jarige man uit De Panne heeft zich voor de Veurnse strafrechter moeten verantwoorden omdat hij een bevriende concurrent op een lepe manier klanten afhandig maakte. N.T. zette een eigen mailadres tussen de contactgegevens op de website van het slachtoffer.
Lees verder

Prijzen elektriciteit en aardgas swingen pan uit: zo beperk je de impact op jouw factuur
De energieprijzen blijven pieken. De stroom- en aardgastarieven bevonden zich al even op een uitzonderlijk niveau en stegen in september nogmaals fors door. Hoe kan je als consument de impact beperken? Mijnenergie.be geeft raad.
Lees verder

Mysterieus overlijden houdt Brits 'prinsessenstadje' in de ban: "We behandelen dit als onverklaarbaar"
Vorige week pakte de Nederlandse prinses Alexia (16) haar koffers en vertrok ze naar Llantwit Major in het VK, waar ze de komende twee jaar zal verblijven. De prinses gaat er - net zoals onze prinses Elisabeth deed en prinses Leonor van Spanje momenteel doet - studeren aan het Atlantic College, maar dat is niet waar iedereen in het Britse stadje het momenteel over heeft. De doorgaans vreedzame omgeving werd opgeschrikt door het overlijden van een bekende inwoner, waarbij de politie en alle buurtbewoners met meer vragen dan antwoorden achterbleven.
Lees verder

Toyota gaat 11,5 miljard euro investeren in nieuwe batterijen tegen 2030
's Werelds grootste autobouwer, het Japanse Toyota, gaat tegen 2030 omgerekend zowat 11,5 miljard euro investeren in de ontwikkeling van nieuwe batterijen. Dat heeft Toyota dinsdag bekendgemaakt.
Lees verder

KOERS KORT. Nederlandse wielrensters met vier wereldkampioenen naar WK – Tolhoek verruilt Jumbo-Visma voor Trek-Segafredo
Nederland staat op zaterdag 25 september met vier wereldkampioenen in de ploeg aan de start van de wegwedstrijd voor vrouwen op het WK in Vlaanderen. Bondscoach Loes Gunnewijk selecteerde naast Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, Marianne Vos en Chantal van den Broek-Blaak ook Lucinda Brand, Ellen van Dijk, Amy Pieters en Demi Vollering. Brand werd begin dit jaar wereldkampioene veldrijden.
Lees verder