Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 16 september 2021

Strafpleiter Pol Vandemeulebroucke veroordeeld tot 1 jaar gevangenis: alleen cassatie kan hem nog uit de cel houden

HLN
Strafpleiter Pol Vandemeulebroucke veroordeeld tot 1 jaar gevangenis: alleen cassatie kan hem nog uit de cel houden
De bekende strafpleiter Pol Vandemeulebroucke (57) is veroordeeld tot één jaar effectieve celstraf omdat hij heeft bemiddeld in een conflict over een verdwenen lading van 400 kilo cocaïne. Hij handelde niet als advocaat maar wel als volwaardig lid van de drugsbende, oordeelt het hof van beroep. Als beloning vroeg hij "een dikke enveloppe". Alleen cassatie kan Vandemeulebroucke nog uit de cel houden.
Lees verder

1 maand bij Antwerp, Radja Nainggolan 'behind the scenes': "Of hij nu met de koning of de materiaalman praat, hij heeft voor beiden evenveel respect"
Radja rijdt te snel. Radja kleurt zijn haar. Radja drinkt een pint en rookt een sigaretje. Niks nieuws. Maar wie is Radja Nainggolan als er geen schijnwerpers in de buurt zijn? In de kleedkamer, tijdens de lunch, op de verzorgtafel. Dit verhaal is een 'behind the scenes' van Il Ninja. Eén maand Radja Nainggolan op de Bosuil, door de ogen van zij die hem omringen. "Hij is een gewone gast, zoals jij en ik."
Lees verder

(Oud)-leden over hun schachtenverkoop: "Kan je het bedenken, dan is het wellicht ooit aan een schacht gevraagd"
Hangt het van de Universiteit Antwerpen af, dan mag het gedaan zijn met schachtenverkopen voor of na een studentendoop. Er is immers geen controle op wat met schachten gebeurt zodra ze 'eigendom' zijn van hun meester. Wat mag het daglicht dan niet zien? We spraken een aantal (oud-)leden van verenigingen en clubs over wat hoe het er in hun tijd aan toe ging.
Lees verder

INTERVIEW. Energieminister Tinne Van der Straeten (Groen): "Kernuitstap zal de energieprijs niet verhogen, integendeel"
De energieprijzen gaan door het dak. Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) wil daarom het sociaal tarief verlengen, al stuit ze hier en daar op wat weerstand omdat die maatregel niet verregaand genoeg zou zijn. Heel wat mensen vrezen immers dat de kernuitstap straks zal zorgen voor nóg hogere prijzen. Volgens Van der Straeten is dat alleszins compleet onterecht. "De enige energie die vandaag goedkoper wordt is hernieuwbare energie."
Lees verder

Mondmaskers inzet van Overlegcomité: "Als vrijen op een festival als Kamping Kitch kan, mogen de mensen ook wel een mis volgen zonder mondmasker"
Kunnen we mondmaskers op de meeste plaatsen binnenkort opnieuw opbergen? Het Overlegcomité buigt zich morgen onder meer over die vraag. Terwijl de Vlaamse regering er vanaf wil, staan de Franstalige partijen op de rem.
Lees verder

COLUMN. Oud ijzer met een ziel: met deze Aston Martin scheurde de jonge Boudewijn door het land - tot Fabiola hem bekeerde
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: koning Boudewijn, snelheidsduivel.
Lees verder

Voorlopig geen nachttrein vanuit België naar Oostenrijkse skigebieden
Er komt dan toch geen nachttrein tussen België en Oostenrijkse skigebieden. Dat laat het bedrijf O.V.O.E. (Ostende-Vienne-Orient-Experience) woensdagavond weten. Er zijn nog te veel onzekerheden rond de coronapandemie, klinkt het.
Lees verder

Vriendin van Hazes laat zich opnemen na alle heisa: "Dit heeft niks meer te maken met roddelen. Dit is pesten"
Hoe verliefd ze ook zijn, de relatie van André Hazes (27) en Sarah van Soelen (25) staat onder serieuze druk. Vooral Sarah wordt op sociale media hard aangepakt. Om beter om te kunnen met alle aandacht en achterklap heeft de Rotterdamse, door sommigen 'de meest gehate vrouw van Nederland' genoemd, zich laten opnemen in een behandelcentrum in Spanje. "Dat meisje is anderhalf jaar clean en het is een zware tijd geweest voor haar", klinkt het bij André en haar familie.
Lees verder

"BAS slecht werk geleverd": vandaag start annulatieberoep schorsing Veljkovic in KVM-fraudezaak
Ontsnapt Dejan Veljkovic alsnog aan zijn makelaarsschorsing die het BAS in 2019 uitsprak? Voor de Brusselse rechter start vandaag het annulatieberoep van Veljkovic en andere ex-bestuursleden van KV Mechelen in de matchfixingzaak. Zij hopen op een uitspraak binnen de maand.
Lees verder

Belle Perez schittert vanavond in 'Beste Zangers', het Nederlandse zusje van 'Liefde voor Muziek'
Vanavond is het de beurt aan Belle Perez (45) in 'Beste Zangers', het Nederlandse zusje van 'Liefde voor Muziek'. Hoewel de zangeres deels Belgisch en deels Spaans is, heeft ze toch een zeer goede band met Nederland. "Je merkt dat het Nederlandse publiek echt nood heeft aan Latin-muziek, maar ik ga zoveel meer van mezelf laten zien", aldus Belle.
Lees verder

Broers Coppens en mama Agnes na één jaar weer herenigd op Camp Grinsby
Vorige week zagen 700.000 kijkers hoe de familie Coppens samen met de campinggasten het Zweedse traditionele Midsömmar-feest vierden. Ondertussen is de drukke zomer echt aangebroken. De volledige familie Coppens arriveert bij stukjes en beetjes op Camp Grinsby.
Lees verder

Huis van drugsbaas 'El Chapo' verloot door Mexicaanse regering
De Mexicaanse regering heeft woensdag het huis verloot van waaruit drugsbaron Joaquin Guzman, beter bekend als 'El Chapo', in 2014 op spectaculaire wijze wist te vluchten voor de autoriteiten. Wie er met de 'jackpot' vandoor is gegaan, is door de autoriteiten niet bekendgemaakt.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal dagelijkse ziekenhuisopnames daalt verder
Het aantal dagelijkse hospitalisaties als gevolg van een coronabesmetting is de afgelopen week met 16 procent afgenomen. Het aantal besmettingen blijft stabiel. Dat blijkt uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

RTBF hoopt met zingende keeper Jérémie Makiese op 'douze points': "Ik wil kampioen spelen met Virton én Songfestival winnen"
Op het Eurovisiesongfestival van volgend jaar zal Jérémie Makiese (21) - winnaar van 'The Voice Belgique', maar ook keeper bij Virton - ons land vertegenwoordigen. "Was de coronapandemie er niet geweest - waardoor hij zo lang niet kon voetballen - dan was hij nooit doorgebroken als zanger", vertelt broer Ruben.
Lees verder

Zingende keeper Jérémie Makiese hoopt op 'douze points': "Zonder corona was hij nooit doorgebroken als zanger"
Op het Eurovisiesongfestival van volgend jaar zal Jérémie Makiese (21) - winnaar van 'The Voice Belgique', maar ook keeper bij Virton - ons land vertegenwoordigen. Maar wie is de jongeman die doelbewust single is en twee weken bedenktijd vroeg voor hij de RTBF een 'ja' gaf? Wij spraken met zijn broer en enkele mensen uit zijn omgeving. "Hij heeft hij ons vorig jaar zwaar verrast met zijn inschrijving voor 'The Voice Belgique'."
Lees verder

Victor Campenaerts reed ook in GP Wallonie weer alles kapot: "Ik wil winnen, maar ik vind het niet makkelijk om altijd de juiste tactische keuzes te maken"
In de GP van Wallonië was het Victor Campenaerts (29) van a tot z. De beste man in koers, overal op kop. Of toch bijna, want helemaal op het einde kwam er niks meer. Van zijn 23ste plaats werd hij niet bepaald vrolijk.
Lees verder

Sihame El Kaouakibi dient nieuw ziektebriefje in: zal ze haar loon blijven behouden?
Voormalig Open Vld-parlementslid Sihame El Kaouakibi blijft al zeker tot eind november thuis, waar ze "enkel de deur nog opent voor de postbode". Het ondertussen onafhankelijke parlementslid heeft een nieuw ziektebriefje ingediend bij het Vlaams Parlement, waardoor ze de komende maanden ook haar loon - 5.000 euro per maand - blijft behouden. Al kan daar binnenkort verandering in komen.
Lees verder

Belastingvoordeel voor tweede verblijven op de wip
Groenen, socialisten en CD&V pleiten bij de komende begrotings­besprekingen voor de afschaffing van het belastingvoordeel bij de aankoop van een tweede verblijf. Dat kan op termijn tot 100 miljoen euro opleveren, schrijft De Standaard.
Lees verder

Bedrijven kunnen binnenkort vaccinatiegraad onder werknemers te weten komen
De taskforce vaccinatie bevestigt vandaag in Le Soir dat een instrument wordt ontwikkeld waarmee de bedrijfsgeneesheer de vaccinatiegraad in bedrijven met meer dan 50 werknemers kan vaststellen. Dat is beslist op de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid.
Lees verder

Droog najaarsweer, aan zee vrij zonnig
Het is vandaag eerst licht tot gedeeltelijk bewolkt met plaatselijk mist. Daarna wordt het bewolkter, maar in de loop van de namiddag verschijnen er opnieuw wat meer opklaringen vanaf het westen. Aan zee blijft het zelfs de hele dag vrij zonnig. De maxima schommelen rond 20 graden en er is weinig wind, zegt het KMI.
Lees verder