Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 2 september 2021

Stijgende grondstofprijzen laten zich ook in de supermarkt voelen: “Vanaf volgend jaar betaalt gemiddeld gezin 300 ...

HLN
Stijgende grondstofprijzen laten zich ook in de supermarkt voelen: "Vanaf volgend jaar betaalt gemiddeld gezin 300 euro meer per jaar"
Vanaf begin volgend jaar zullen de consumptieprijzen in onze supermarkten stijgen. Dat voorspellen experts op basis van de grondstof- en voedingsprijzen die op de internationale markten nu al meer dan een jaar lang in stijgende lijn gaan. Een brood zal 5 tot 10 cent opslaan, misschien al voor het einde van het jaar. Consumptiegoederen in de supermarkt zullen mogelijk zo'n 5 procent duurder worden. Wat een gemiddeld gezin in België op jaarbasis 300 euro meer zal kosten.
Lees verder

Metro's vast in New York City vanwege overstromingen door Ida, burgemeester roept noodtoestand uit
De nasleep van Ida, de orkaan die zondag in de Amerikaanse staat Louisiana voor enorme schade zorgde, treft nu ook andere delen van Amerika. In New York City hebben de autoriteiten een waarschuwing afgegeven voor plotselinge overstromingen en zitten metro's vast tussen stations, ook rijden er vrijwel geen metro's meer. Burgemeester Bill De Blasio heeft de noodtoestand uitgeroepen voor zijn stad, kersvers gouverneur Kathy Hochul deed hetzelfde voor de staat. In de aan New York grenzende staat New Jersey werd dan weer een "grote en extreem gevaarlijke" tornado waargenomen.
Lees verder

Philippe Geubels gaat nu ook sportieve uitdagingen aan: "Ik heb afgezien en schrik gehad"
Een eeuwigheid naar Geubels-normen. Bijna een jaar lang was de populairste komiek van het land niet te zien op Eén, maar vanavond maakt hij - met een nieuw contract onder de arm - zijn rentree. In het derde seizoen van 'Is er een dokter in de zaal?' doet Philippe Geubels wat je het minst van de komiek zou verwachten: keihard sporten. "Ik heb er een diep respect voor veldrijders aan overgehouden", aldus Geubels, die ook vertelt hoe het nu staat met het nieuwe seizoen van 'Taboe' en zijn plannen in Nederland.
Lees verder

Philippe Geubels gaat nu ook sportieve uitdaging aan: "Ik heb afgezien en schrik gehad"
Een eeuwigheid naar Geubels-normen. Bijna een jaar lang was de populairste komiek van het land niet te zien op Eén, maar vanavond maakt hij - met een nieuw contract onder de arm - zijn rentree. In het derde seizoen van 'Is er een dokter in de zaal?' doet Philippe Geubels wat je het minst van de komiek zou verwachten: keihard sporten. "Ik heb er een diep respect voor veldrijders aan overgehouden."
Lees verder

Urbanus zingt plots in het Engels in Noorwegen (en dat wist hij zelf niet): "Ik word nu aan die mens gelinkt"
Er bestaat nóg een Urbanus. Een Engelstalige uit Noorwegen godbetert. En als je 'm zoekt op muziekplatformen kom je bij 'onze' Urbanus (72) terecht. "Maar ik zing voor zover ik weet niet in 't Engels, hier is een vergissing gebeurd", laat de zanger ons weten. Hij laat de situatie onderzoeken door zijn platenfirma. "Dat internet tegenwoordig... Het geeft miljarden mogelijkheden om iemand te kloten, hé."
Lees verder

Urbanus heeft muzikale dubbelganger in Noorwegen: "Als die mens nu wereldberoemd wordt, ben ik blij aan hem gelinkt te zijn"
Er bestaat nòg een Urbanus. Een Engelstalige uit Noorwegen godbetert. En als je 'm zoekt op muziekplatformen kom je bij 'onze' Urbanus (72) terecht. "Maar ik zing voor zover ik weet niet in 't Engels, hier is een vergissing gebeurd." Hij laat de situatie onderzoeken door zijn platenfirma, maar juridische stappen onderneemt hij voorlopig niet. "Dat internet tegenwoordig... het geeft miljarden mogelijkheden om iemand te kloten, hé."
Lees verder

Amerikanen beloven Oekraïne 51 miljoen euro extra militaire steun in conflict tegen Rusland
De Amerikaanse president Joe Biden heeft zijn Oekraïense collega Volodimir Zelensky extra steun toegezegd in het conflict tegen Rusland. Het gaat om 60 miljoen dollar (51 miljoen euro) aan militair materiaal.
Lees verder

Vandaag eindelijk nieuwe muziek van ABBA?
Fans wachten er al jaren op en vandaag is het eindelijk zover: via een livestream zullen de leden van ABBA hun grote project 'ABBA Voyage' uit de doeken doen. Wat dat exact zal inhouden, is niet helemaal duidelijk, al wordt gespeculeerd dat de Zweedse popgroep vijf nieuwe nummers zal lanceren en een tournee met - u leest het goed - 'ABBA-tars'.
Lees verder

Met coronavirus besmet persoon ontsnapt uit Nieuw-Zeelands quarantainehotel
De Nieuw-Zeelandse politie heeft jacht gemaakt op een met corona besmet persoon die uit een quarantainehotel was ontsnapt. De man zou in de nacht van woensdag op donderdag zijn ontsnapt, agenten slaagden er volgens Nieuw-Zeelandse media donderdagmiddag plaatselijke tijd in om de man te arresteren.
Lees verder

Race tegen de klok voor Elodie en Otto-Jan Ham
Doe mee aan het wereldkampioenschap tijdrijden en word niet laatste. Dat is de aartsmoeilijke opdracht waar Elodie Ouédraogo (40) en Otto-Jan Ham (42) voor staan in 'De tijd van ons leven'. Zes maanden krijgen ze de tijd om - met de hulp van enkele experten van de KU Leuven - beter te doen dan minstens één van de beste tijdrijders ter wereld.
Lees verder

Onze chef voetbal schetst de gedachtenwereld van Roberto Martínez: "België heeft opnieuw 12 miljoen bondscoaches die het allemaal beter weten"
Exact twee maanden zitten er tussen de Belgische EK-uitschakeling tegen Italië en de WK-kwalificatiematch in Estland. Van München tot Tallinn: onze chef voetbal Stephan Keygnaert over wat er in die periode allemaal door het hoofd van Roberto Martínez spookte en welke conclusies hij daaruit trekt. "Indien Martínez na de Nations League doorgaat, doet hij dat met zijn vertrouwde Franse assistent Thierry Henry. Indien niét, kan Henry, die de groep door en door kent én onder contract ligt, eenvoudig overnemen."
Lees verder

De Rode Duivels tegen Philippe Geubels: dit kan u vanavond op tv bekijken
Bij de eerste week van het schooljaar hoort traditiegetrouw ook het herfstoffensief van de tv-zenders. Wij bezorgen u deze week dagelijks een compleet overzicht van alle nieuwigheden en van de toptitels die terugkeren. Met tekst, uitleg en exclusieve videofragmenten zodat u niet voor verrassingen komt te staan.
Lees verder

De Rode Duivels tegen Philippe Geubels op Eén: dit kan u vanavond op tv bekijken
Bij de eerste week van het schooljaar hoort traditiegetrouw ook het herfstoffensief van de tv-zenders. Wij bezorgen u deze week dagelijks een compleet overzicht van alle nieuwigheden en van de toptitels die terugkeren. Met tekst, uitleg en exclusieve videofragmenten zodat u niet voor verrassingen komt te staan.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal coronabesmettingen stabiliseert, ziekenhuisopnames stijgen licht, weer minder overlijdens
Het aantal nieuwe coronabesmettingen blijft stabiel ten opzichte van een week eerder. Het aantal ziekenhuisopnames stijgt nog lichtjes. Er zijn wel weer 21 procent minder overlijdens. Dat blijkt uit het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

SHOWBITS VIDEO. Ophef op sociale media nog voor de start van K2 zoekt K3: "Doorgestoken kaart"
Het feestje van K2 zoekt K3 begint pas op 11 september, maar op sociale media zijn er toch al heel wat "fans" die nu al roet in het eten proberen te gooien. Nadat VTM al enkele fragmenten deelde op sociale media regent het nu reacties à la "de winnaars zijn al op voorhand gekozen" of "een jongensstem betekent het einde van K3". Reden genoeg voor Senne en Jarne om te kijken of er echt iets aan de hand is.
Lees verder

Wouter Beke pleit dan toch voor algemene adoptiepauze: "Schort vrijwel àlle adopties twee jaar lang op"
Minister van Gezin Wouter Beke (CD&V) vindt een adoptiepauze van twee jaar noodzakelijk. Dat blijkt uit een nota die Beke volgende week op de Vlaamse regering zal voorleggen en die Het Laatste Nieuws kon inkijken. Beke treedt daarbij een aantal experten bij die na twee jaar een rapport over interlandelijke adoptie af hebben. Veel animo om nog adopties uit het buitenland toe te laten is er niet bij die experten. Integendeel: het hele systeem moet op de schop. In de tussentijd moeten volgens Beke vrijwel alle adopties opgeschort worden. Ook de binnenlandse.
Lees verder

Deze onderneemster misleidde tientallen investeerders en twee oud-ministers. Lukt haar dat nu ook met de rechter?
Een van de strafste fraudezaken ooit gaat van start in de Verenigde Staten. Elizabeth Holmes misleidde investeerders, politici en media met haar techstart-up Theranos. Het rolmodel viel keihard door de mand. Niet haar schuld, zei ze. Wat vindt de rechter?
Lees verder

Caleb Ewan acht zichzelf niet kansloos op WK: "Misschien word ik de verrassing van de dag"
En wat als Caleb Ewan (27) eind deze maand wereldkampioen wordt? "Het zou de verrassing van de dag zijn", zegt de kleine Australische sprinter. Maar onmogelijk? "Na een parcoursverkenning denk ik van niet."
Lees verder

Diederick Schelfhout eindigt als achtste in wegrit: "Het was soms meer zwemmen dan koersen"
Diederick Schelfhout (MC3) is er niet in geslaagd een medaille te veroveren in de gemengde wegrit C1-3 op de Paralympische Spelen. De 35-jarige Oost-Vlaming sprintte in de gietende regen op de Fuji Speedway nog voor het brons, maar werd uiteindelijk achtste. Ewoud Vromant (MC2) reed in de achtergrond naar een zestiende stek.
Lees verder

Bekijk hier de eerste trailer van de Vlaamse film 'Cool Abdoul'
Goed nieuws voor liefhebbers van de Vlaamse film: binnenkort kunnen we 'Cool Abdoul' gaan bekijken in de bioscoop. Een film over het leven van de Gentse bokser Ismaïl Abdoul. Hieronder kan je alvast de eerste trailer bekijken.
Lees verder