Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 4 september 2021

Speurders tien jaar lang onterecht beschuldigd in moorddossier Vera Van Laer: “Heel die tijd met schrik voor assise...

HLN
Speurders tien jaar lang onterecht beschuldigd in moorddossier Vera Van Laer: "Heel die tijd met schrik voor assisenproces geleefd"
Drie gewezen speurders van de lokale politie Antwerpen rechten de rug nu de Antwerpse procureur eindelijk toegeeft dat zij onterecht zijn beschuldigd. Zij hebben geen valsheid in geschrifte gepleegd om zakenman Marc De Schutter een alibi te bezorgen in het moordonderzoek naar diens vrouw Vera Van Laer. "Ik heb voor niets drie weken in de cel gezeten", zegt gewezen speurder Peter V.G.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Hoe Gentse apotheker Marc Van Overschelde (53) bijna wegkwam met de perfecte moord: "Hij vergiftigde de vrouwen die hij beweerde lief te hebben"
Op 9 mei 2013 wordt in het kanaal Gent-Brugge in Lovendegem het lichaam ontdekt van de toen 45-jarige Veerle Criel. Onderzoek zou uitwijzen dat de vrouw verdoofd en in het water gedumpt werd door haar toenmalige partner en ex-apotheker Marc Van Overschelde (53). De politie beslist om in het verleden van de man te graven en stuit vervolgens op de dood van zijn vroegere vrouw Hanane Jouami (34) in 2009. Het overlijden werd toen als zelfmoord beschouwd, maar die theorie zou niet lang meer standhouden.
Lees verder

VBO bezorgd over onzekerheid in nucleair dossier
"Niemand weet waar we heen gaan" in het nucleair dossier. Dat zegt gedelegeerd bestuurder van het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) Pieter Timmermans in Le Soir. Hij roept de politiek op meer duidelijkheid te scheppen.
Lees verder

Welke ontbijtgranen zijn het gezondst? Diëtiste test 15 soorten: "Hierin zitten liefst 6 klontjes suiker per 100 gram"
Als kinderen zelf hun ontbijt mogen kiezen, eten ze waarschijnlijk elke ochtend Choco Pops, Honey Pops of Frosties. Doorgaans suikerrijke ontbijtgranen die natuurlijk smaken, maar niet echt een gezonde keuze zijn. Is een variant zonder toegevoegde suiker of met een Nutri-Score A of B dan een meer beter alternatief? Kinderdiëtiste Katrien Wellens (UZA) zocht het uit en geeft 15 verschillende soorten een score op 10.
Lees verder

Topman Sonaca: "Tijdelijke werkloosheid corona tot eind 2022 nodig in luchtvaart"
Het systeem van tijdelijke werkloosheid wegens het coronavirus moet voor de luchtvaartsector ook na 30 september blijven bestaan, tot eind 2022. Daarvoor pleit de kersverse topman van het Waalse luchtvaartbedrijf Sonaca, Yves Delatte.
Lees verder

Limburgse singer-songwriter doet Regi wenen: "Regi die huilt, een groter compliment bestaat er niet"
Hij vindt zichzelf een koele kikker, maar de auditie van een Limburgse singer-songwriter deed hem janken. "Dju toch, dit had ik niet verwacht!" Regi gaf Wietse Ghoos (25) zelfs een staande ovatie na zijn auditie in de 'Regi Academy'. "In de halve finale sta ik nu al, hopelijk binnenkort ook naast Regi in 't Sportpaleis."
Lees verder

Kortrijkse schepen Axel Weydts (Vooruit) noemt Tom Van Grieken 'stuk nazicrapuul', Vlaams Belang dient klacht in voor haatspraak
De geschiedenis herhaalt zich. Nadat schepen Axel Weydts (Vooruit) in februari 2020 'fascist' riep naar Vlaams Belang-fractieleider Wouter Vermeersch in de gemeenteraad van Kortrijk, nam de socialist deze keer Tom Van Grieken op de korrel. Door de nationaal Vlaams Belang-voorzitter op Twitter uit te schelden voor 'stuk nazicrapuul'. Vlaams Belang dient een klacht in voor haatspraak.
Lees verder

Walter Grootaers gaat dit najaar opnieuw touren: "De Kreuners hebben geen houdbaarheidsdatum"
Nog maar net uitgebreid gefêteerd in 'The Best Of', of ze kondigen alweer een nieuwe tournee aan. Walter Grootaers (66) en zijn Kreuners ploegen verder. Met dank aan z'n dagelijkse sessie op de crosstrainer, en de broodnodige stemoefeningen. Want doordat hij corona opliep en op de intensieve zorgen lag, hing zijn zangcarrière even aan een zijden draadje. "Het is niet omdat ik al drie decennia 'Ik wil je' zing, dat ik er per definitie gerust in ben."
Lees verder

Tom Boonen kruipt in het hoofd van de bondscoach: "Ik zou Evenepoel altijd meenemen. Hij boezemt angst in"
Alle ballen op Wout van Aert. Was Tom Boonen (40) bondscoach, dan zou het WK simpel zijn: één kopman en al de rest in dienst. "Geen Vlaams gedoe", zegt onze analist. "Geen halve compromissen. Een duidelijk plan werkt het best."
Lees verder

Huilende Naomi Osaka last nieuwe pauze in na nederlaag: "Dit is niet meer normaal"
Titelverdedigster Naomi Osaka (WTA 3) last een tijdelijke pauze in haar carrière in na haar uitschakeling van vrijdag in de derde ronde van de US Open tegen de Canadese Leylah Fernandez (WTA 73).
Lees verder

Pat Krimson en Loredana van 2Fabiola besmet met corona
Slecht nieuws voor 2Fabiola en hun fans. Pat Krimson (56) en Loredana (34) zijn besmet met het coronavirus. Dat laat de dj weten op zijn Facebookpagina. De groep is genoodzaakt om hun optredens voor dit weekend te annuleren.
Lees verder

Kunst in Brussel of fotografie aan de kust: 5 tips voor een weekend dat inspireert
Na de eerste septemberdagen komt een inspirerend weekend als geroepen. Injecteer jezelf met kunst, lekkers of entertainment om de zorgen van de week te vergeten, je batterijen op te laden en je maandagochtend weer een driedimensionele mens te voelen. Vijf tips die daarbij helpen.
Lees verder

Laura Lynn heeft liefst 350 paar schoenen in de kast staan: "De helft ervan heb ik nog nooit gedragen"
Laura Lynn (45) heeft 'n wel heel bijzondere passie: ze verzamelt schoenen. Véél schoenen. Er staan De in totaal zo'n 350 paar schoenen in de kast van de West-Vlaamse zangeres te pronken. "Ik heb ze in alle soorten: stiletto's, schoenen met kleine hakjes, laarzen, sneakers …", vertelt ze trots over haar passie, die naar een verslaving neigt te gaan. "Mooie schoenen geven me gewoon meer zelfvertrouwen."
Lees verder

Laura Lynn heeft 350 paar schoenen in de kast staan: "De helft ervan heb ik nog nooit gedragen"
Laura Lynn (45) heeft 'n wel heel bijzondere passie: ze verzamelt schoenen. Véél schoenen. Er staan er in totaal zo'n 350 paar schoenen in de kast van de West-Vlaamse zangeres te pronken. "Ik heb ze in alle soorten: stiletto's, schoenen met kleine hakjes, laarzen, sneakers …", vertelt ze trots over haar passie, die naar een verslaving neigt te gaan. "Mooie schoenen geven me gewoon meer zelfvertrouwen."
Lees verder

EXCLUSIEF. Marc Degryse interviewt Romelu Lukaku: "Inter heeft mij uit de sh*t gehaald. Ik wilde hen enkel verlaten voor Chelsea"
Onze huisanalist Marc Degryse had voor VTM NIEUWS een exclusief interview met Romelu Lukaku (28). Net als Eden Hazard enkele dagen geleden ging ook 'Big Rom' op één van de tribunes in het voetbalcentrum van Tubeke geen thema uit de weg. Hij praat openhartig over zijn droomtransfer naar Chelsea, naar eigen zeggen de enige club voor wie hij Inter zou verlaten. "Ik was er niet meer bij. Ik ben naar het bureau van Inzaghi gestapt om alsjeblieft een akkoord te vinden."
Lees verder

Jonge automobiliste sterft bij botsing met vrachtwagen langs E17 in Kortrijk
Langs de E17 in Kortrijk is in de nacht van vrijdag op zaterdag een jonge automobiliste om het leven gekomen bij een verkeersongeval.
Lees verder

Anti-abortusgroep krijgt verbod op uitvoering abortuswet Texas
De anti-abortusgroep Texas Right to Life heeft gisteren een nederlaag geleden in een Texaanse rechtbank. De groep kreeg een tijdelijk verbod opgelegd om op basis van de nieuwe abortuswet medewerkers van Planned Parenthood in Texas aan te klagen.
Lees verder

Twee gewonden bij ongeval met spookrijder op Noorderlaan
Een spookrijder heeft vrijdagnacht een zwaar ongeval veroorzaakt op de Noorderlaan. Er vielen twee gewonden.
Lees verder

Olga Leyers is al twee jaar plusmama: "Ik ben er nu nog meer van overtuigd dat ik kinderen wil"
Olga Leyers (23) voelt zich gelukkiger dan ooit. De jongste dochter van Jan Leyers is begint binnen enkele weken aan haar laatste jaar rechtenstudies en heeft haar eigen kledingcollectie. Maar haar grootste geluk is ongetwijfeld haar vriend Giancarlo Angeletti, die Olga beschrijft als de ideale man. "Giancarlo leert me om me niets aan trekken van wat anderen van me denken", vertelt ze aan Het Nieuwsblad.
Lees verder

INTERVIEW. Ellemieke Vermolen (44) openhartig na de scheiding van Sergio Herman: "Ik ben weer klaar voor de liefde"
'When life gives you lemons, make lemonade.' Het is een van de lijfspreuken van Ellemieke Vermolen (44). Tien maanden na haar echtscheiding van topchef Sergio Herman (51), stáát de Nederlandse er weer helemaal. Boordevol plannen en goesting in nieuwe avonturen. NINA strikte haar voor een openhartige babbel. Over de zware eerste maanden, waar ze haar veerkracht vandaan haalt, hoe ze haar kinderen ondersteunt, en over de toekomst. "Er ligt nog een heel leven voor me."
Lees verder