Doorgaan naar hoofdcontent

Spanje opgeschrikt door homofoob geweld: acht gemaskerde daders kerven scheldwoord op bil van jongeman

HLN
Spanje opgeschrikt door homofoob geweld: acht gemaskerde daders kerven scheldwoord op bil van jongeman
De Spaanse overheid heeft de gewelddadige aanval op een homoseksuele man (20) veroordeeld. De zware mishandeling vond vorige zondag plaats, in het centrum van Madrid. De politie zoekt nog steeds acht gemaskerde daders.
Lees verder

Wout van Aert speelt geen verstoppertje en steekt goede vorm in aanloop naar WK niet onder stoelen of banken: "Ik voel me heel, heel goed"
Wout van Aert is bij de topfavorieten om over minder dan drie weken wereldkampioen wielrennen te worden. Er is een tijd geweest dat favorieten zich verstopten in de aanloop naar zo'n WK. Maar niet Wout van Aert. Hij wil deze week de Tour of Britain winnen. Hij verloor vandaag tijd in de ploegentijdrit en reed bijna vloekend over de streep: "Achteraf is het makkelijk praten, maar zonder die lekke band waren we toch sneller geweest."
Lees verder

Een geheime tunnel en kogelvrij glas: hier start morgen het proces van de eeuw
Morgen begint in Frankrijk een proces waar de hele wereld naar kijkt, dat over de aanslagen in Parijs van november 2015. Twintig verdachten, onder wie Salah Abdeslam, moeten zich verantwoorden voor de dood van 130 mensen, bij drie gelijktijdige terreuraanslagen. Nog eens 350 mensen raakten gewond. Faroek Özgünes kon al binnenkijken in een assisenzaal die speciaal voor dit proces is gebouwd.
Lees verder

Football Talk. Zirkzee scoort voor Nederlandse U21 – Reus haakt met lichte blessure af bij Duitsland
Uitstekende avond voor Joshua Zirkzee (20) bij Jong Oranje. De Anderlecht-spits opende vanavond op het halfuur de score in de EK-kwalificatiematch tegen Moldavië, die Nederland met 3-0 won. 't Was Zirkzees eerste doelpunt voor de U21, die daar momenteel aan vier caps zit. In de tweede helft gaf Zirkzee, die 90 minuten volmaakte, ook nog de assist voor de 3-0 van Brobbey (RB Leipzig). Bart Verbruggen, reservedoelman bij paars-wit, bleef de hele wedstrijd op de bank. Nederland neemt met de overwinning een perfecte start van haar EK-kwalificatiecampagne. (SVL)
Lees verder

Voor eens en voor altijd: 7.000 stappen per dag zorgt ervoor dat je langer leeft
Uit jarenlang onderzoek van de universiteit van Massachusets blijkt dat 7.000 stappen volstaan om een langer en gezonder leven te leiden. Dus geen 10.000 zoals er al jaren gediscussieerd wordt. Het maakt trouwens ook niet uit hoe je die 7.000 stappen zet. Op je eigen tempo is goed genoeg. Je moet dus zeker niet beginnen rennen.
Lees verder

LIVE. GOAL! Oranje onder stoom: Depay verdubbelt al snel de voorsprong tegen Turkije
• WK-kwalificaties • Johan Cruijff ArenA • Groep G • Turkije 11 punten, Nederland 10
Lees verder

Bedrijf SnowWorld van Marc Coucke koopt langste indoor skipiste van Europa
Skibedrijf SnowWorld, waarvan topondernemer Marc Coucke meerderheidsaandeelhouder is, breidt uit naar Frankrijk. Dat meldt persbureau ANP. Het bedrijf, dat onder meer de indoorskibanen in het Nederlandse Landgraaf en Terneuzen exploiteert, gaat nu ook een skihal bij de Franse stad Metz uitbaten. Die heeft de langste indoorskipiste van Europa.
Lees verder

Orkaan Ida kan Amerikaanse regering 10 miljard dollar kosten
De schade door orkaan Ida kan de Amerikaanse regering volgens een schatting van het begrotingsbureau van het Witte Huis minstens 10 miljard dollar (8,3 miljard euro) kosten. De regering vraagt het Congres om extra middelen voor rampenbestrijding en wederopbouw vrij te maken.
Lees verder

LIVE. Nederland heeft schaapjes bij de rust al op het droge met 3-0-voorsprong tegen tienkoppig Turkije
• WK-kwalificaties • Johan Cruijff ArenA • Groep G • Turkije 11 punten, Nederland 10
Lees verder

Vincent Van Quickenborne verliest vader Georges (74)
In Kortrijk is de vader van federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) overleden. Dat gebeurde twee dagen voor zijn 75ste verjaardag. Georges Van Quickenborne kampte al een tijd met gezondheidsproblemen.
Lees verder

Vincent Van Quickenborne verliest vader Georges (74): "Hij leerde ons om nieuwsgierig te zijn"
In Kortrijk is de vader van federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) overleden. Dat gebeurde een dag voor zijn 75ste verjaardag. Cardioloog op rust Georges Van Quickenborne kampte al een tijd met gezondheidsproblemen. "Mijn vader was geen man van show en grote woorden, maar werd gerespecteerd door zijn patiënten", zegt zijn oudste zoon Vincent.
Lees verder

Natalia wordt omver geblazen in 'The Best Of": "Dit is zo spannend en bangelijk"
Deze avond werden Natalia haar nummers gecoverd in het VTM-programma 'The Best Of'. Camille, Barbara en Johannes, Coco Jr., Ronny Mosuse en Davina Michelle staken de beste singles van Natalia in een nieuw jasje. De Kempische zangeres stond meerdere malen met haar mond vol tanden. "Amai, dat is kei tof", aldus Natalia
Lees verder

WK KWALIFICATIES. Portugal zonder enig probleem voorbij Azerbeidzjan
Portugal heeft in Azerbeidzjan met 0-3 gewonnen in zijn vijfde kwalificatiewedstrijd voor het WK voetbal 2022. De ploeg van Cristiano Ronaldo, die geschorst was voor de wedstrijd, staat nu weer bovenaan in Groep A met 13 punten.
Lees verder

LIVE. GOAL! Oranje op weg naar onvervalste gala-avond: Depay vervolledigt hattrick en zet 4-0 op het bord
• WK-kwalificaties • Johan Cruijff ArenA • Groep G • Turkije 11 punten, Nederland 10
Lees verder

Mexicaans Hooggerechtshof haalt abortus uit strafrecht
Het strafrechtelijk aanpakken van abortus is ongrondwettelijk, oordeelt de hoogste rechter in Mexico. Het unanieme besluit van het Hooggerechtshof is een overwinning voor de voorvechters van vrouwen- en mensenrechten in het overwegend katholieke land met meer dan 127 miljoen inwoners.
Lees verder

Medvedev maakt einde aan sprookje Van de Zandschulp op US Open
's Werelds nummer twee Daniil Medvedev heeft zich als eerste voor de halve finales van het US Open geplaatst. De 25-jarige Rus deed dat door de Nederlandse kwalificatiespeler Botic van de Zandschulp, nummer 117 op de wereldranglijst, in 2 uur en 22 minuten met 6-3, 6-0, 4-6 en 7-5 te verslaan.
Lees verder

Verenigde Naties doen dringende oproep om ruim 500 miljoen euro in te zamelen voor Afghanistan
UNOCHA, het agentschap van de Verenigde Naties voor de coördinatie van de humanitaire hulp, heeft een dringende oproep gedaan om meer dan 600 miljoen dollar (507 miljoen euro) in te zamelen voor noodhulp voor Afghanistan. "Basisdiensten in Afghanistan storten in, voedsel en andere levensreddende hulp zijn bijna uitgeput", aldus woordvoerder Jens Laerke.
Lees verder

Europol: "België en Nederland draaischijven voor cocaïnesmokkel in Europa"
België en Nederland zijn de belangrijkste draaischijven voor cocaïnesmokkel naar Europa. Beide landen hebben Spanje verdrongen als belangrijkste plaats om Europa binnen te komen, blijkt uit een rapport van de Europese politieorganisatie Europol.
Lees verder

Jani en Otto-Jan Ham maken samen een programma in Griekenland
Otto-Jan Ham (42) en Jani Kazaltzis (42) zijn samen een programma aan het maken in Griekenland. Daar zullen ze heel wat BV's ontvangen die nood hebben aan een deugddoende vakantie. Dat vertelden ze deze avond in 'De Cooke & Verhulst Show'.
Lees verder

Belofte maakt schuld: Jani laat anker tatoeëren in 'De Cooke & Verhulst Show'
De tweede aflevering van 'De Cooke & Verhulst Show' was extra speciaal voor Jani Kazaltzis (42). Hij liet een tattoo zetten tijdens de opnames nadat hij dat eerder beloofd had in 'Over De Oceaan'. "Ik heb altijd al een tatoeage gewild, dus I take one for the team", aldus de stylist.
Lees verder