Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 4 september 2021

Sonny Colbrelli grijpt de macht in Benelux Tour na sterk Ardennenoffensief in Houffalize: “Het WK is écht een doel”

HLN
Sonny Colbrelli grijpt de macht in Benelux Tour na sterk Ardennenoffensief in Houffalize: "Het WK is écht een doel"
Sonny Colbrelli heeft in Houffalize de macht gegrepen in de Benelux Tour. De Italiaanse kampioen wegwielrennen kwam na een tocht door de Ardennen in z'n eentje binnen en nam zo de leiderstrui over van Stefan Küng.
Lees verder

Handvol misnoegde chauffeurs protesteert voortaan elke maand tegen de LEZ
Onder de Stadshal heeft vandaag een kleine 50 mensen geprotesteerd tegen de LEZ e het circulatieplan. De actievoerders zijn van plan dit voortaan elke eerste zaterdag van de maand te doen. Veel animo was er nochtans niet. Er werden stickers verdeeld, en de meeste actievoerders droegen een strop om de hals.
Lees verder

2.200 kondigen komst aan op sociale media, maar uiteindelijk dagen slechts 50 misnoegde chauffeurs op voor maandelijks protest tegen de LEZ
Onder de Stadshal heeft vandaag een kleine 50 mensen geprotesteerd tegen de LEZ en het circulatieplan. De actievoerders zijn van plan dit voortaan elke eerste zaterdag van de maand te doen. Veel animo was er nochtans niet. Er werden stickers verdeeld en de meeste actievoerders droegen een strop om de hals.
Lees verder

Lukaku trots op 100 caps, maar 'Big Rom' wil nu vooral prijzen pakken: "We hebben al mooie dingen bereikt, maar nog niet de absolute top"
Zondag Romdag. Eén nacht voor zijn 100ste cap als Rode Duivel is van berusting nog hoegenaamd geen sprake bij Romelu Lukaku (28). "Mijn moment zal nog komen. En snel." 'Big Rom' over zijn straffe mijlpaal en het verlangen naar zilverwerk.
Lees verder

CELEBS 24/7. Angelina Jolie zet voor het eerst dochters op Instagram en Lil Nas X is in verwachting van...
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Eerste feestje voor het Oranje-legioen in Zandvoort: Max Verstappen pakt pole voor GP van Nederland
Feest voor de volgepakte tribunes in Zandvoort. Max Verstappen (Red Bull) heeft de polepositie veroverd voor de Grote Prijs van Nederland, de dertiende manche in het wereldkampioenschap Formule 1.
Lees verder

LIVE VUELTA. Lopez is zijn podiumplaats virtueel kwijt aan Haig, ook Bernal wordt in het verlies gereden
De Vuelta zit er bijna op, al beloven ook de laatste twee dagen nog spectaculair te worden. Morgen volgt nog een tijdrit naar Santiago de Compostella, vandaag een etappe die omschreven wordt als een "miniversie van Luik-Bastenaken-Luik". Er staat dus nog wel wat te gebeuren, over de ruim 200 kilometer tussen Sanxenxo en Castro De Herville. Op deze pagina hoeft u geen enkel hoogtepunt van de rit te missen.
Lees verder

RECENSIE. 'La casa de papel' seizoen 5 volume 1: "Van de Spaanse 'Ocean's Eleven' naar een afgekalfde Amerikaanse schietshow"
"Schaakmat, klootzak". Met die gevleugelde woorden ging het vierde seizoen van 'La casa de papel' er ruim een jaar geleden uit. Het Netflix-misdaaddrama, dat van een lokale Spaanse productie met matig succes uitgroeide tot een internationaal fenomeen met fans over heel de wereld, gaat met z'n vijfde seizoen z'n laatste hoofdstuk in. Of u deze bende gehuld in rode overalls een laatste saluut moet brengen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Ongeziene geste in festivalwereld: dancefestival Ampere Open Air geeft alle 7.000 ticketkopers éxtra kaartje
Het Antwerpse underground dancefestival Ampere Open Air beloont ticketkopers met een extra ticket. Het minimum aantal tickets om break-even te draaien - 7.000 - is zaterdagochtend namelijk gehaald maar er is nog héél veel plaats op het terrein. "Wanhopig? Helemaal niet, we willen er gewoon een gigantisch feest van maken."
Lees verder

Wanhopige Afghaanse vrouwen gedwongen te trouwen met mannelijke evacués
Afghaanse families hebben vrouwen en meisjes gedwongen te trouwen met mannen die voor evacuatie in aanmerking kwamen. Bij de luchthaven van Kaboel betaalden ze de mannen soms duizenden dollars om zich voor te doen als echtgenoot of om snel te trouwen. Zo proberen ze de vrouwen het land uit te krijgen, uit angst voor de taliban. Amerikaanse diplomaten slaan alarm, meldt nieuwszender CNN.
Lees verder

Rampdag voor Lopez: Colombiaan van Movistar stapt gefrustreerd uit de Vuelta nadat hij van virtueel podium tuimelt
De voorlaatste etappe van de Ronde van Spanje is uitgedraaid op een rampdag voor Miguel Angel Lopez (27). De Colombiaan van Movistar begon nog als derde in het klassement aan de rit, maar werd buitenspel gezet door een putsch van Bahrain-Victorious. Lopez zette uit frustratie voet aan grond en stapte pardoes in de volgwagen. Na tien minuten stapte hij weer op de fiets, om uiteindelijk tóch op te geven.
Lees verder

Lopez stapt gefrustreerd in ploegwagen nadat hij van virtueel podium tuimelt, maar rijdt na 10 minuten toch weer verder
De voorlaatste etappe van de Ronde van Spanje is uitgedraaid op een rampdag voor Miguel Angel Lopez (27). De Colombiaan van Movistar begon nog als derde in het klassement aan de rit, maar werd buitenspel gezet door een putsch van Bahrain-Victorious. Lopez zette uit frustratie voet aan grond en stapte pardoes in de volgwagen. Daar bleef hij tien minuten zitten, om dan toch weer verder te rijden.
Lees verder

Denise (81) ziet ultieme wens in vervulling gaan: "Geweldig om nog een keer met vrachtwagen te kunnen rijden"
Denise Steels (81) heeft haar hele professionele carrière met een vrachtwagen gereden van industriële bakkerij Roelandt. Elke ochtend bracht ze de broden rond naar alle bakkerijen en voerde ze haar job uit met heel veel liefde. De vrouw kampt nu met dementie, maar wilde heel graag haar droomjob nog eens herbeleven en meerijden met een vrachtwagen. Daar zorgde een vrachtwagenchauffeur en het woonzorgcentrum De Vliet in Zele voor.
Lees verder

Etnische spanningen in Montenegro: politie clasht met demonstranten
In Montenegro heeft de oproerpolitie boze betogers uit elkaar gedreven die uit onvrede met de inauguratie van een nieuw hoofd van de Servische orthodoxe kerk op straat waren gekomen. De demonstranten probeerden door hekken te breken in de oude hoofdstad Cetinje.
Lees verder

SHOWBITS. Dimitri Vegas en Anouk voor het eerst op reis met hun zoontje en Nathalie Meskens post een laatste foto van haar zwangere buik
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Clément Champoussin verrast de favorieten en snelt naar eerste profzege, Lopez stopte eventjes met fietsen en verliest minuten
Clément Champoussin heeft na een aangenaam kijkstuk de voorlaatste etappe in de Vuelta gewonnen. De Fransman van AG2R Citroën Team profiteerde van een steekspel tussen Roglic, Mas, Haig en Yates en boekte zijn eerste profzege. Miguel Angel Lopez stopte eventjes met fietsen en verloor minuten. De eindzege voor Roglic lijkt binnen.
Lees verder

Clément Champoussin verrast de favorieten en snelt naar eerste profzege, Miguel Angel Lopez geeft op
Clément Champoussin (23) heeft na een aangenaam kijkstuk de voorlaatste etappe in de Vuelta gewonnen. De Fransman van AG2R-Citroën profiteerde van een tactisch steekspel tussen Roglic, Mas, Haig en Yates en boekte zijn eerste profzege. Miguel Angel Lopez stopte eventjes met fietsen en verloor minuten. De eindzege voor Roglic lijkt binnen.
Lees verder

Taliban blijven treuzelen met vorming regering
De nieuwe machthebbers in Afghanistan, de extremistische taliban, komen volgens bronnen binnen de beweging zaterdag niet met de voorstelling van een nieuwe regering. Drie weken geleden viel de hoofdstad in hun handen en toen kondigden ze aan dat er een nieuwe regering zou worden gepresenteerd zodra de laatste Amerikaanse troepen van het vliegveld van Kaboel waren vertrokken.
Lees verder

Cavendish (36) blijft onzeker over contractverlenging: "Of ik blijf hangt niet van mij af"
Mark Cavendish blijft onzeker of hij volgend wel of niet nog voor de ploeg van Patrick Lefevere koerst. De Brit start zondag in de Ronde van Groot-Brittannië. Maar hij weet nog niet hoe zijn toekomst eruit ziet. Alleen dit: ook volgend jaar wil hij nog coureur zijn.
Lees verder

Gezien bondscoach? Wellens en Campenaerts zijn 'bien': "WK-selectie zou een ongelofelijke eer zijn"
Punt bij voor Tim Wellens (30) en Victor Campenaerts (29). Winnen zat er vandaag niet in in de Benelux Tour — Sonny Colbrelli was te sterk — maar de twee scoorden wel punten bij de bondscoach. Zien we hen straks terug op het WK? "Voor de Benelux Tour heb ik contact gehad met de bondscoach. Hij zei dat de selectie hier gemaakt wordt, dus het ziet er goed uit."
Lees verder