Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 14 september 2021

Smiley-bord pinkt groen bij 50 kilometer per uur... in een zone 30

HLN
Smiley-bord pinkt groen bij 50 kilometer per uur... in een zone 30
Mag je nu 30 kilometer of 50 kilometer per uur rijden in de Dorpsstraat in Machelen-aan-de-Leie? Een nieuw smiley-verkeersbord zorgt er voor wat verwarring. Aan de oude gemeenteschool is de maximumsnelheid beperkt tot 30 kilometer per uur, maar het bord geeft groen licht voor wie 50 kilometer per uur rijdt.
Lees verder

Billie Eilish maakt statement op rode loper met opvallende jurk: "Stop met bont"
Afgelopen nacht straalden heel wat celebrities op het Met Gala in het Metropolitan Museum of Art in New York. Heel wat bekendheden kozen voor een opvallende look, en daaronder hoort ook Billie Eilish (19). De zangeres was bijna onherkenbaar in haar lange jurk van Oscar De La Renta. Ze koos voor de jurk omdat de ontwerper beslist heeft om te stoppen met bontcollecties op de markt te brengen.
Lees verder

Billie Eilish zette modemerk onder druk voor Met Gala: "Ik draag de jurk enkel als je stopt met bont"
Afgelopen nacht straalden heel wat celebrities op het Met Gala in het Metropolitan Museum of Art in New York. Heel wat bekendheden kozen voor een opvallende look, en daaronder hoort ook Billie Eilish (19). De zangeres was bijna onherkenbaar in haar lange jurk van Oscar de la Renta, die meer betekenis had dan je zou denken. Ze kon modemerk Oscar De La Renta immers onder druk zetten om voortaan bont te weren in hun collecties.
Lees verder

Deze 27 Belgen komen (mogelijk) in actie in de Champions League
Vandaag staan in de Champions League de eerste groepswedstrijden op het programma. De komende maanden kunnen 27 Belgen hun kunstjes tonen in de belangrijkste Europese clubcompetitie. Een overzicht.
Lees verder

Vlaamse ministers willen snel af van strenge quarantaine in onderwijs
De Vlaamse ministers willen snel een aanpassing van de huidige strenge quarantaineregels op school. Volgende week woensdag is een nieuw onderwijsoverleg gepland. "Kinderen en hun ouders mogen niet het slachtoffer zijn van de test- en quarantaineregels", stelt minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V).
Lees verder

Apple maakt je iPhone trager. Tesla geeft je auto een update waardoor deze minder ver kan. Van wie is een slim apparaat eigenlijk na aankoop?
Tesla geeft je auto een update waardoor deze minder ver kan. Sonos wil je oude speaker onklaar maken, Amazon verwijdert een gekocht e-boek en Apple maakt je smartphone trager. Van wie is een slim apparaat eigenlijk na aankoop?
Lees verder

Verfklus op de planning? Maak er werk van voor de prijzen de hoogte inschieten
Dat bouwen en renoveren de afgelopen maanden fors duurder is geworden, heb je ongetwijfeld al gehoord. Dat komt door de wereldwijde schaarste aan bepaalde grondstoffen. Nu zet die prijsstijging zich ook door voor verfproducten. Heb je een dringende verfklus op je lijstje staan? Dan maak je daar best zo snel mogelijk werk van met deze tips van bouwsite Livios.
Lees verder

Stel je verfklus niet langer uit: forse prijsstijgingen verwacht
Dat bouwen en renoveren de afgelopen maanden fors duurder is geworden, heb je ongetwijfeld al gehoord. Dat komt door de wereldwijde schaarste aan bepaalde grondstoffen. Nu zet die prijsstijging zich ook door voor verfproducten. Heb je een dringende verfklus op je lijstje staan? Dan maak je daar best zo snel mogelijk werk van met deze tips van bouwsite Livios.
Lees verder

IN BEELD. Kijk mee op de set van nieuwe fictiereeks 'Chantal', de spin-off van 'Eigen Kweek'
De eerste foto's vanop de set van 'Chantal', de nieuwe fictiereeks met Maaike Cafmeyer (48) in de hoofdrol, zijn gelost. In deze politiereeks schittert Maaike als inspecteur Chantal Vantomme, de agente die bevriend was met de familie Welvaert in de reeks 'Eigen kweek'.
Lees verder

Beerschot wil geen overhaaste conclusies trekken na 1 op 21, kans bestaat dat Maes aan boord blijft
Bij Beerschot lijkt men geen overhaaste conclusies te gaan trekken na de nederlaag tegen STVV en de bijhorende 1 op 21. "We moeten dit eerst even rustig laten bezinken. Ik vond ons tegen Sint-Truiden trouwens niet slecht spelen", zegt voorzitter Francis Vrancken. De kans dat trainer Peter Maes zaterdag nog op de bank zit in Oostende blijft dus bestaan.
Lees verder

Popster Lana Del Rey verwijdert haar sociale media, Kim (30) en Julie (26) deden hetzelfde: " Eens alles weg was, voelde ik ... vrijheid"
Popster Lana Del Rey zegt Facebook, Instagram en Twitter vaarwel. Opvallend, want in een tijdperk waarin sociale media zo met ons leven vervlochten zijn, lijkt offline gaan ondenkbaar. Maar voor anderen is de maat net zo vol. Kim en Julie besloten vorig jaar ook om Facebook en co. vaarwel te zeggen en hebben daar nog geen moment spijt van gehad. "Sociale media zijn als slotmachines in een casino", waarschuwt digitale detoxcoach Christine Wittoeck. Ze helpt je te bepalen of het ook voor jou een goed idee zou zijn om met Facebook en co. te kappen.
Lees verder

LIVE. Messi en PSG landen vroeger dan voorzien in Oostende, volg hun aankomst hier LIVE!
Van de landing in Oostende tot de laatste training voor het Champions League-duel tegen Club Brugge: bij HLN.be zit u vandaag op de eerste rij om de komst van de sterren van Paris Saint-Germain naar België van dichtbij te volgen. Lionel Messi, Neymar, Kylian Mbappé... Beter wordt het niet. Wij coveren PSG's 'matchday -1' live, met onder meer deskundige commentaar van onze Club Brugge-watcher Niels Poissonnier.
Lees verder

Chinese metropool Xiamen in lockdown na nieuwe uitbraak van COVID-19
Een nieuwe uitbraak van de deltavariant van het coronavirus heeft in het zuidoosten van China geleid tot een lockdown. De autoriteiten van de kuststad Xiamen, gelegen aan de Straat van Taiwan in de provincie Fujian, hebben de bewoners opgedragen hun stad niet meer te verlaten.
Lees verder

Delphine Boël onthult lintje van Pink Ribbon
Liefdadigheidsorganisatie Pink Ribbon hield vandaag een persconferentie om hun programma voor 2021 in de verf te zetten. Eregast van dienst was niemand minder dan prinses Delphine, die het nieuwe lintje van de organisatie heeft ontworpen.
Lees verder

KIJK LIVE. Zingende Delphine Boël onthult lintje van Pink Ribbon
Liefdadigheidsorganisatie Pink Ribbon houdt vandaag een persconferentie om hun programma voor 2021 in de verf te zetten. Eregast van dienst is niemand minder dan prinses Delphine.
Lees verder

Marc Degryse in HLN Sportcast: "Hoe Club Messi moet afstoppen? Hij bepaalt zélf of dat mogelijk is, ik wens Sobol een goede avond"
Club Brugge krijgt morgenavond Paris Saint-Germain over de vloer. Zo komt ook ene Lionel Messi naar Jan Breydel. Hoe moet blauw-zwart de Argentijnse superster afstoppen? Analist Marc Degryse en Champions League-addict Gilles Mbiye Beya zoeken naar antwoorden in onze HLN Sportcast.
Lees verder

Geen zevende en achtste windmolen in Lot. Raad van State vernietigt vergunning. "Waarom geen windturbines in het Hallerbos of het Zoniënwoud? Het is technisch perfect haalbaar"
Liefst zes windturbines staan er in Lot. Maar een zevende en een achtste molen blijft het dorpje bespaard. De Raad van State vernietigt de vergunning nadat de gemeente Beersel naar de rechter trok. "Lot heeft al genoeg te verduren", zegt burgemeester Hugo Vandaele (Lijst Burgemeester). "Dat andere gemeenten eerst hun verantwoordelijkheid nemen." De burgemeester stelt ook voor om turbines in natuurgebieden te bouwen. "Daar heeft niemand er last van", zegt hij.
Lees verder

Aarde telt nu al twee keer zo veel dagen boven 50 graden
Het aantal extreem warme dagen op onze planeet gaat de hoogte in. Dat blijkt uit een analyse van de Britse openbare omroep BBC. Sinds de jaren tachtig is het aantal dagen dat het kwik boven 50 graden Celsius uitkomt elk decennium gestegen. Tussen 1980 en 2009 gebeurde dat 14 dagen per jaar, tussen 2010 en 2019 was dat al 26 keer per jaar.
Lees verder

Je nieuwe, dure flat onbewoonbaar verklaard: wat zijn je rechten? En hoe vermijd je zo'n drama?
Krijgen de eigenaars van het onbewoonbaar verklaarde flatgebouw in Sint-Truiden na twee maanden onzekerheid vanavond te horen of en hoe ze vergoed zullen worden? "Zulke zaken kunnen erg lang aanslepen", zeggen zowel advocaat Marc Schoofs als gerechtelijk deskundige Luc Hens. Dankzij hun jarenlange ervaring met bouwdossiers kunnen ze antwoord geven op de grote vraag die nu bij iedereen leeft: "Hoe vermijd je dat je in zo'n nachtmerrie terechtkomt?"
Lees verder

Bazen van Jens Dendoncker blijven erg voorzichtig met hem: "Hij is er nog niet helemaal bovenop"
Voor het eerst sinds hij zich liet opnemen voor z'n angststoornissen, is Jens Dendoncker (31) in het openbaar verschenen. Het gaat weer wat beter met de presentator, en hij wordt stilaan ingeschakeld voor nieuw werk. "Maar we werken low profile en niet te belastend", vertelt Sofie Peeters van productiehuis Shelter.
Lees verder