Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 27 september 2021

Slangen op maandag. Met iedere schattige pony die het loodje legt, neemt het draagvlak voor de wolf wat af

HLN
Slangen op maandag. Met iedere schattige pony die het loodje legt, neemt het draagvlak voor de wolf wat af
Is er vandaag een belangrijker politiek thema dan de federale en Vlaamse begroting? Maar alleen al bij het woord begint iedereen spontaan te geeuwen. Met corona is men eraan gewoon geraakt om geld uit te geven dat er niet is. Toen was dat nodig, maar intussen is men in slaap gewiegd en schuift iedere overheid van dit land de moeilijke beslissingen door naar morgen, en blijft men om de lieve vrede met zijn fikken van wat lekker is voor de doorsneekiezer - zoals de dienstencheque.
Lees verder

Restaurantklant stikt in stukje eten in Henegouwse Mont-Saint-Aubert
Een man is gistermiddag om het leven gekomen tijdens een restaurantbezoek op een terras in het Henegouwse Mont-Saint-Aubert (Doornik). Hij stikte in een stuk voedsel, melden de kranten van l'Avenir. Klanten renden meteen naar hem toe en namen hem vergeefs in een Heimlich-greep.
Lees verder

Nieuwe week start droog, maar regen ligt op de loer
De nieuwe week start eerst nog droog, maar in de loop van de dag stijgt de kans op regen. De komende dagen krijgen we wisselvalliger en frisser weer, meldt het KMI.
Lees verder

Lena Dunham is getrouwd
Lena Dunham, bedenker en hoofdrolspeelster van de reeks 'Girls', maakte in april bekend dat ze een relatie was begonnen met de Brits-Peruviaanse muzikant Luis Felber, die onder de naam Attawalpa muziek maakt. "Het duurt nu al een paar maanden. Ik ben erg gelukkig", liet ze optekenen. Ze noemde haar geliefde ook de "meest geweldige persoon die ik ooit ontmoet heb."
Lees verder

Tony Awards na twee jaar terug uitgereikt: 'Moulin Rouge' en 'The Inheritance' grote winnaars
Zeggen dat de uitreiking van de Tony Awards, de Amerikaanse theaterprijzen, een bijzonder moment was, is nog mild uitgedrukt. Door de coronacrisis was het al twee jaar geleden dat de beeldjes nog eens werden uitgereikt. Bovendien zijn nog maar weinig shows opnieuw opgestart op Broadway, waardoor de ceremonie één grote reclamecampagne leek om het publiek weer naar de zalen te trekken.
Lees verder

Tony Awards na twee jaar terug uitgereikt: 'Mouling Rouge' en 'The Inheritance' grote winnaars
Zeggen dat de uitreiking van de Tony Awards, de Amerikaanse theaterprijzen, een bijzonder moment was, is nog mild uitgedrukt. Door de coronacrisis was het al twee jaar geleden dat de prijzen nog eens werden uitgereikt. Bovendien zijn nog maar weinig shows opnieuw opgestart op Broadway. De ceremonie diende dan ook om het publiek weer naar de zalen te trekken.
Lees verder

Huisarts Sofie Lemmens uit 'Is er een dokter in de zaal?': "Als vrouw 's nachts alleen op pad moeten vind ik onverantwoord"
Vrouwen zijn kwetsbaar. Zeker 's nachts wanneer het donker is. Dat weet Sofie Lemmens uit 'Is er een dokter in de zaal' maar al te goed. Tijdens haar nachtelijke huisbezoeken bedenkt ze zich dikwijls dat niemand weet waar of bij wie ze is. Toch geniet ze sinds haar studententijd met volle teugen van het vallen van de avond. Tegenwoordig ploft ze het liefst samen met haar partner in de zetel. "Ik ken collega's die 's nachts hun man meenemen naar huisbezoeken."
Lees verder

Eden Hazard is zijn basisplaats kwijt bij Real: hoe moet het nu verder?
Eden Hazard heeft sinds 12 september hooguit anderhalf uur gevoetbald bij Real Madrid. Hij is niet geblesseerd. Hazard heeft simpelweg geen basisplaats meer bij De Koninklijke. Gepasseerd.
Lees verder

Lawrence Visser fluit dinsdag CL-match Real Madrid
Opsteker voor het Belgische scheidsrechterskorps: Lawrence Visser maakt dinsdag zijn debuut in de Champions League. Hij is aangeduid voor Real-Sheriff Tiraspol. Visser wordt zo de eerste ref uit ons land in Champions League in tien jaar tijd. De laatste was Frank De Bleeckere, in 2011.
Lees verder

Robin Ramaekers en cameraman moeten traditionele kledij aan in Kaboel: "Ook voor westerlingen verplicht op straat"
Robin Ramaekers, oorlogsjournalist voor VTM NIEUWS, is afgelopen weekend als eerste Belgische journalist aangekomen in Kaboel. Voor hij de straat op mag, moet hij traditionele Afghaanse kledij aantrekken. Een verplichting opgelegd door de taliban. Bekijk hierboven hoe dat eruitziet.
Lees verder

Wonden likken voor Van Aert: "Roubaix? Het was vandaag te doen"
Geen slappe excuses bij Wout van Aert (27). Hij vatte het WK samen in twee duidelijke conclusies: "Alaphilippe was de sterkste en ik was niet goed genoeg." Over één ding had hij spijt: hij had zijn goeie vriend Jasper Stuyven misschien sneller moet inlichten over zijn twijfels.
Lees verder

Wonden likken voor Van Aert: "Roubaix? Het was in Leuven te doen"
Geen slappe excuses bij Wout van Aert (27). Hij vatte het WK samen in twee duidelijke conclusies: "Alaphilippe was de sterkste en ik was niet goed genoeg." Over één ding had hij spijt: hij had zijn goeie vriend Jasper Stuyven misschien sneller moet inlichten over zijn twijfels.
Lees verder

Vroeger rivalen, nu vrienden: Armstrong en Ullrich dollen en fietsen samen op Mallorca
Rond de eeuwwisseling deden ze elkaar de duvel aan in de Ronde van Frankrijk, maar vandaag zijn voormalig renners Lance Armstrong (50) en Jan Ullrich (47) twee handen op één buik. Ze maakten samen een fietstocht op Mallorca en gingen graag met elkaar op de foto. Bovendien lijkt Ullrich na een moeilijke periode aan de beterhand te zijn.
Lees verder

'Snackmasters' gaat op bezoek bij Lotus: hier maken ze elke dag 18.000 frangipanekes
In 'Snackmasters' moeten Marcelo en Loïc de perfecte frangipane weten na te maken, en daar hoort natuurlijk ook een fabriekbezoek bij. Lotus verklapt alvast enkele ingrediënten: "We gebruiken geen boter maar margarine."
Lees verder

Pech voor Loïc in 'Snackmasters': "We hebben vandaag geen mallen"
In 'Snackmasters' moeten Marcelo en Loïc de perfecte frangipane weten na te maken. Maar voor Loïc komt er slecht nieuws, waarna de kok even in paniek slaat.
Lees verder

Lange wachtrijen aan Britse tankstations uit vrees voor tekort aan brandstof
Het Verenigd Koninkrijk gaat tijdelijk de concurrentieregels tussen de brandstofbedrijven schrappen. De regering hoopt op die manier de Britse tekorten aan benzine en diesel bij de tankstations te verminderen. Die zijn ontstaan doordat er niet genoeg vrachtwagenchauffeurs in het land zijn voor de bevoorrading.
Lees verder

Alle hens aan dek in 'Camping Coppens': de poes moet gevangen worden
Het einde van de zomer is in zicht en op Camp Grinsby wordt het stilaan rustiger. Kinderen Beau en Nora bereiden zich dan ook voor op hun eerste schooldag in Zweden. Om het gewone leven terug op te pakken, keert het gezin terug naar het huisje dat enkele kilometers verderop ligt. Al lijkt dat niet naar de zin te zijn van poes Coppens, want die heeft zich verstopt voor de gevreesde reismand.
Lees verder

KOERS KORT. Valverde maakt in Italië rentree na sleutelbeenbreuk
Een maand en een week na z'n sleutelbeenbreuk in de Ronde van Spanje maakt Alejandro Valverde (41) morgen z'n comeback in de Giro di Sicilia. De Spanjaard moest de Vuelta tijdens de zevende etappe verlaten na een smak in een afdaling en moest daardoor ook het WK laten schieten. Valverde bouwt nu via een Italiaans programma op richting de Ronde van Lombardije, een koers die de Movistar-renner nog nooit won.
Lees verder

Wat voor internetabonnement heb jij nodig? Zo kies je de beste formule voor jouw gebruik
Surfen in België is gemiddeld 30% duurder dan in onze buurlanden. Daarmee loopt ons land op kop van het Europese prijzenpeloton voor internet. Een juiste internetformule kiezen is dan ook cruciaal om te vermijden dat je meer betaalt dan nodig. Welk abonnement het best bij jou past, hangt af van je profiel. Telecomvergelijker Mijntelco legt uit welke factoren een rol spelen.
Lees verder

Vanaf 1 oktober mag je Groot-Brittannië enkel binnen met een paspoort: "Een citytrip naar Londen zal tot 260 euro meer kosten"
De Brexit is al even een feit, maar een belangrijk gevolg voor reizigers naar Groot-Brittannië gaat pas in op 1 oktober: vanaf dan moet je een internationaal paspoort tonen aan de grens. Professor Europese politiek Hendrik Vos, financieel expert Pascal Paepen en reisexpert Johan Lambrechts leggen uit wat de gevolgen zullen zijn en geven praktisch advies: welke documenten en reisverzekering heb je nodig als je naar Groot-Brittannië wil reizen? En blijven het Europees rijbewijs en vaccinatiepaspoort geldig in Engeland?
Lees verder