Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 27 september 2021

Robin Ramaekers sprak exclusief met woordvoerder taliban: “Hij lijkt niet echt geïnteresseerd in wie er nu weer ko...

HLN
Robin Ramaekers sprak exclusief met woordvoerder taliban: "Hij lijkt niet echt geïnteresseerd in wie er nu weer komt vragen hoe het zit met de vrouwenrechten"
Robin Ramaekers, oorlogsjournalist voor VTM NIEUWS, is afgelopen weekend als eerste Belgische journalist aangekomen in Kaboel en houdt voor HLN een exclusief dagboek bij. Vandaag deel 4: Ramaekers ontmoet de talibanwoordvoerder en één van de bekendste vrouwenrechtenactivisten van Afghanistan en die twee ontmoetingen konden niet meer diametraal tegenover elkaar staan. "Als de taliban zich niet aan hun beloften houden, zullen ze binnen afzienbare tijd de rekening gepresenteerd krijgen."
Lees verder

"Élk punt is een stunt. In Leipzig krijgt Club te maken met energieke jongens, niet met arrogante mannen uit Parijs"
"Zet je maar schrap, hoor, want het zal intens worden." Onze analist Marc Degryse blikt vooruit op de Champions League-clash van dinsdagavond tussen RB Leipzig en Club Brugge. "Leipzig gaat zich niet laten verrassen", waarschuwt Degryse.
Lees verder

Grote leverproblemen speelgoed: treft Sint straks lege rekken aan?
Normaal pakken speelgoedwinkels nu al uit met speelgoed voor de periode van Sinterklaas en zelfs Kerstmis. Maar dit keer niet. Het is wachten op containers uit het Verre Oosten en niemand kan voorspellen wanneer die gaan komen, zo blijkt uit een reportage van VTM NIEUWS.
Lees verder

LIVE. Clijsters knokt terug! Ondanks vele breaks trekt ze felbevochten tweede set naar zich toe
Na meer dan een jaar zonder wedstrijd staat Kim Clijsters vanavond voor deel twee van haar 'Kimback'. Tegenstandster in Chicago is Hsieh Su-wei (WTA 97), de Taiwanese dubbelpartner van Elise Mertens. Wint Clijsters voor het eerst sinds haar rentree? Volg het vanavond vanaf 19u hier LIVE!
Lees verder

Volkswagen schikt dieselgate-zaken in twee Amerikaanse staten
De Duitse autobouwer Volkswagen is tot akkoorden gekomen om dieselgate-disputen in twee Amerikaanse staten bij te leggen. In beide staten betaalt VW 280 dollar (ongeveer 240 euro) per betrokken voertuig. Het kost de autobouwer 1,15 miljoen dollar (983.000 euro) in New Hampshire en 357.280 dollar (305.240 euro) in Montana, zo maakte hij vandaag bekend. De staten hadden beduidend hogere bedragen gevorderd.
Lees verder

Twee agenten tijdlang gegijzeld door 30 jongeren in Brussel
Twee wijkagenten werden vrijdagavond aangevallen door dertig jongeren in de Marollen in Brussel. Dat bericht Sudinfo.
Lees verder

Devenyns zag zijn maatje Alaphilippe op tv weer wereldkampioen worden: "Hij wil nog kunnen koersen als een junior"
In elke andere wedstrijd zijn Julian Alaphilippe en Dries Devenyns onafscheidelijk. Behalve op het WK, want de Belg wil niet in een situatie komen waarin hij het gat op zijn Franse (ploeg)maat moet dichtrijden. Dus volgde Devenyns zondag voor het tweede jaar op rij het WK wielrennen thuis op tv. "De laatste vijf kilometer was het niet spannend meer."
Lees verder

Eerste dag van reconstructie zaak-Chovanec op luchthaven van Charleroi
Op de luchthaven van Charleroi heeft vandaag een reconstructie plaatsgevonden in de zaak-Chovanec. Het gebeurde in een sereen klimaat, zegt Alexandre Wilmotte, de advocaat van twee politieagenten die bij de zaak betrokken zijn.
Lees verder

Vrienden en familie van doodgestoken Milan Meert (15) getuigen: "Milan haalde kwajongensstreken uit. Maar hij had het hart op de juiste plaats"
Familie en vrienden van Milan Meert (15) zijn formeel: "Milan was géén drugsdealer. Meer zelfs: hij gebruikte nooit drugs." Toch stierf het 15-jarige slachtoffer naar alle waarschijnlijkheid door een uit de hand gelopen deal in Oostkamp. De tiener kreeg vier steken, waarvan een fataal in het hart. "Mocht ik geweten hebben dat er ruzie was, ik had hem altijd tegengehouden. Maar dat is nu te laat", klinkt het bij zijn kameraad Keanu.
Lees verder

UITGELEGD. Dit gebeurt er als lavastroom in La Palma oceaan bereikt: "Thermische explosies en vrijkomen giftige stoffen"
De lavastromen op het Canarische eiland La Palma naderen de Atlantische Oceaan. Als de kolkende massa terechtkomt in het zeewater gebeuren er thermische explosies. Maar er kunnen ook giftige stoffen vrijkomen. "Die zijn irriterend en beschadigend voor onze ogen en luchtwegen", zegt onze wetenschapsexpert Martijn Peters.
Lees verder

Nog drie Poolse regio's dragen niet langer titel van "LGBT-vrije zone"
De Poolse regio's Krakau, Rzeszów en Lublin hebben afstand gedaan van het etiket "LGBT-vrije zone". Dat hebben ze vandaag bekendgemaakt. De drie regio's volgen daarmee het voorbeeld van Kielce, dat vorige week al besliste niet langer een "LGBT-vrije zone" te zijn. De regio's nemen die beslissing onder druk van de Europese Unie, die gedreigd had met het stopzetten van subsidies.
Lees verder

Ook deel twee van 'Kimback' geen succes: wisselvallige Clijsters in drie sets onderuit tegen dubbelpartner Mertens
Opnieuw geen zege voor Kim Clijsters. Tegen de Taiwanese Hsieh Su-wei (WTA 97), dubbelpartner van Elise Mertens, ging ze na bijna tweeënhalf uur in drie sets onderuit: 3-6, 7-5, 3-6. Clijsters verliest zo haar vierde wedstrijd op vier sinds haar comeback.
Lees verder

R. Kelly schuldig aan afpersing en seksueel misbruik
De rechter heeft zanger R. Kelly (54) schuldig bevonden aan afpersing en seksueel misbruik. "De zanger bedacht een plan om meisjes, jongens en vrouwen te versieren en misbruiken", klonk het tijdens de slotpleidooien.
Lees verder

R. Kelly schuldig aan afpersing, mensenhandel en seksueel misbruik
Zanger R. Kelly (54) is schuldig bevonden aan mensenhandel, afpersing en seksueel misbruik. "Hij was het meesterbrein achter een netwerk dat meisjes, jongens en vrouwen versierde en vervolgens misbruikte", klonk het onder andere tijdens de slotpleidooien. Het ziet ernaar uit dat de ster nu een lange gevangenisstraf te wachten staat.
Lees verder

Marcelo Ballardin is de eerste finalist van 'Snackmasters'
Na een spannende strijd mag Marcelo Ballardin (39) zich de eerste finalist van het tweede seizoen van 'Snackmasters' noemen. De sterrenchef kon het best de Lotus frangipane nabootsen en won de uitdaging nipt van Loïc Van Impe (28).
Lees verder

Gemaskerd bal in discotheken op Balearen: nachtclubs mogen heropenen, dansen moet mét mondmasker
De nachtclubs en discotheken op Mallorca en de andere eilanden van de Balearen mogen vanaf 8 oktober hun dansvloer weer openstellen voor het publiek. Dat heeft de regionale minister van Toerisme, Iago Negueruela, maandag meegedeeld. Het is voor het eerst sinds het uitbreken van de coronapandemie, anderhalf jaar geleden, dat de overheid daar toestemming voor verleent.
Lees verder

Onze tennis-watcher ziet hoe Clijsters nog (veel) werk op de plank heeft: "Hopen dat haar lichaam dit goed doorstaat"
In het hedendaagse tennis bestaan geen mirakels. Kim Clijsters verloor van "een Taiwanese tante van 35 is die haar opslag had thuisgelaten", zo ziet onze tenniswatcher Filip Dewulf. "Clijsters heeft nog heel veel werk op de plank als ze zich echt terug wil meten met de (sub)top."
Lees verder

Minister Vandenbroucke: "Verplichte vaccinatie van zorgpersoneel tegen 2022"
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil dat er een verplichte vaccinatie komt van het zorgpersoneel. Dat heeft hij gezegd in het programma 'De Cooke & Verhulst Show'. Het is mogelijk dat er nog voor 2022 een wet goedgekeurd wordt die dat mogelijk maakt.
Lees verder

Gitaar van Johnny Ramone voor bijna 1 miljoen dollar geveild
Een gitaar van de legendarische punkmuzikant Johnny Ramone (1948-2004) is in de VS voor bijna één miljoen dollar onder de hamer gegaan. Dat heeft het veilinghuis RR Auction in de Amerikaanse stad Boston vandaag meegedeeld.
Lees verder

GEZIEN? 'Anouk Matton Privé': "De prioriteiten van mevrouw Vegas zijn voor discussie vatbaar"
Onze tv-recensenten laten hun kritische blik vallen op elk nieuw programma. Meteen na uitzending lees je hier hun mening. Vandaag bekijkt Bram De Brabander 'Anouk Matton Privé' op VTM2, een docureeks over de wederhelft van Dimitri Vegas. "Op de valreep zorgde de top-dj nog voor authentieke tv."
Lees verder