Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 28 september 2021

Retie: 9 oktober: Nacht van de Duisternis

9 oktober: Nacht van de Duisternis
Op zaterdagavond 9 oktober 2021 organiseren VZW Preventie Lichthinder, de Vereniging voor Sterrenkunde (VVS) en diverse natuurverenigingen opnieuw de Nacht van de Duisternis. In Retie wordt de verlichting aan enkele monumenten gedoofd.
Lees verder

Bestel plantgoed via 'Behaag onze Kempen'
Behaag onze Kempen wil inheemse en streekeigen soorten promoten. In september en oktober kan je via de actie plantgoed aankopen. Organisatoren zijn IOK, Natuurpunt, Velt, JNM en 27 Kempense lokale besturen. De actie is intussen al aan haar 27e editie toe.
Lees verder

Verwarm anders en betaal minder: extra steunmaatregelen voor Vlamingen met een exclusieve nachtmeter voor elektriciteit
Wie nog gebruikmaakt van het uitsluitend nachttarief om zijn woning of sanitair water te verwarmen, kan naast verhoogde energiepremies voortaan ook tot 15.000 euro renteloos lenen via het Energiehuis om de woning energiezuiniger te maken.
Lees verder

Voogden voor niet-begeleide minderjarige vreemdelingen
Met de toestroom aan vluchtelingen in ons land, stijgt ook de vraag naar voogden voor de niet-begeleide kinderen. Niet-begeleide minderjarige vreemdelingen, kortgenoemd NBMV, zijn jongeren van vreemde herkomst die in Belgiƫ aankomen zonder hun ouders of wettelijke vertegenwoordigers.
Lees verder