Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 29 september 2021

Recordaantal besmettingen in Australische staat Victoria ondanks lockdown van bijna twee maanden

HLN
Recordaantal besmettingen in Australische staat Victoria ondanks lockdown van bijna twee maanden
In de Australische staat Victoria is een recordaantal coronabesmettingen vastgesteld, ondanks een lockdown die al bijna twee maanden van kracht is. Een aantal opgelegde maatregelen werden recent wel versoepeld. Afgelopen 24 uur werden in de regio, met Melbourne als hoofdstad, 950 nieuwe besmettingen vastgesteld, het hoogste aantal sinds de start van de pandemie zowat anderhalf jaar geleden.
Lees verder

Evergrande wil belang 1,3 miljard euro in Shengjing Bank verkopen
De in geldnood verkerende Chinese projectontwikkelaar Evergrande zei woensdag lokale tijd dat het van plan is een ​​belang van 9,99 miljard yuan (1,32 miljard euro) in de Shengjing Bank te verkopen. Evergrande moet vandaag 40,7 miljoen euro aan obligatierente betalen, een deadline die beleggers nauwlettend in de gaten houden.
Lees verder

"Een seksmarathon van 55 uur lang, dat is pas knaldrang": parenclub Amai heropent vrijdag de deuren
De gsm van zaakvoerder Ian rinkelt voortdurend tijdens het interview. Of er nog plaats is. "Maar vol is vol", lacht de uitbater van Club Amai in Meer. Met een seksmarathon van 55 uur bij de heropening haalde Ian begin deze maand alle krantenkoppen. Enkele gelukkigen die een plaatsje wisten te veroveren tijdens het weekend – van vrijdag 21 uur tot zondag 4 uur – geven in het gastenboek al aan dat ze er helemaal voor willen gaan. "Er zal geknald worden", grijnst Ian. Reportage tussen opgeblonken lederen zeteltjes, fris gewassen matrassen en een dubbele voorraad voorbehoedsmiddelen.
Lees verder

De elektrische fietser rijdt liefst op de hoogste stand, maar draagt geen helm. Gevolg: 1 op 3 gebruikers is al eens gevallen
Vorig jaar heeft 1 op de 6 Belgen een elektrische fiets gebruikt. Elk jaar wint deze vervoerswijze aan populariteit. Terwijl de elektrische fiets in Vlaanderen goed ingeburgerd is, maakt de fiets met ondersteuning nu pas opgang in het zuiden van het land. 4 op de 10 mensen die in Wallonië en Brussel met een elektrische fiets rijden, hebben die afgelopen jaar gekocht. In Vlaanderen daarentegen rijden meer dan 3 op 10 elektrische fietsers al meer dan 3 jaar met een motortje. "Mogelijk heeft de gezondheidscrisis een rol gespeeld in de groei van de elektrische fiets in het zuiden van het land", aldus verkeersinstituut Vias, dat elektrische fietsgebruikers bevroeg. Ook opvallend, en een tikje paradoxaal gezien de aard van het landschap: in Vlaanderen rijden, in vergelijking met Wallonië, dubbel zoveel elektrische fietsers steevast op de hoogste stand van ondersteuning.
Lees verder

Kapitein Van Herck ziet Clijsters als een van acht kandidaten voor finale Fed Cup: "Bij momenten dacht ik: 'Wow'"
Ook Johan Van Herck volgde aandachtig Kim Clijsters bij haar eerste toernooi dit jaar in Chicago: volgens de Fed Cupkapitein is zij één van de acht kandidaten voor de finale begin november: "Maar ik selecteer haar ook niet omdat ze zoveel jaar geleden nummer één was."
Lees verder

Goedele Devroy ruilt keien van Wetstraat voor pluche van parlement: "Als ik eerlijk ben, was het te zwaar geworden"
De kop is eraf. Na zeventien jaar als politiek journaliste bij het VRT-journaal beleefde Goedele Devroy (53) haar eerste week als gezicht van 'Villa Politica'. Lang hoefde ze over die carrièreswitch niet na te denken. "Ik zag er steeds meer tegenop om te kamperenin de kou van de Wetstraat", zegt Devroy, die haar job als journaliste combineert met de zorg voor haar zoon met een chromosomale afwijking.
Lees verder

Voka wil logica achter ziektebriefje omdraaien: 'fitnote' om aan te geven wat zieke werknemer wel nog kan
Voka wil de logica achter het ziektebriefje omkeren. De Vlaamse werkgeversorganisatie wil in plaats van een ziektebriefje bij langdurig ziekteverzuim, een "'fitnote" waarmee de arts aangeeft wat de zieke werknemer wel nog kan.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal nieuwe besmettingen en hospitalisaties daalt licht, aantal overlijdens stijgt
Het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames is de afgelopen week opnieuw lichtjes afgenomen, terwijl het aantal sterfgevallen stijgt. Het reproductiegetal flirt wel opnieuw met de grens van 1. Dat blijkt uit de voorlopige gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Opnieuw acteur met downsyndroom in 'Familie': "Nu worden we niet meer aangestaard, maar aangeklampt"
'Familie' blijft vernieuwen. Na de komst van Herbert Flack als Leon De Bodt en Maarten Cop als Jelle debuteerde ook Jelle Palmaerts (34) als Emiel. Met het nieuwe personage introduceert de VTM-soap zo voor de tweede keer een acteur met het downsyndroom. "Dergelijke rollen kunnen voor meer begrip zorgen, voor wie anders is."
Lees verder

Kristel Verbeke maakt tweede seizoen van 'Zorgen voor mama'
Het zijn weer drukke tijden voor Kristel Verbeke (45). In het voorjaar wordt ze herenigd met Sven De Ridder in de theaterkomedie 'Proper Lakens' en intussen is ze begonnen met de opnames voor een tweede seizoen van 'Zorgen voor mama'.
Lees verder

Bart Vertenten eist 130.000 euro schadevergoeding
Naast Sébastien Delferière is er nog een tweede scheidsrechter die drie jaar geleden opgepakt werd. Bart Vertenten zat meer dan een maand in de cel en werd officieel in verdenking gesteld van criminele organisatie en private corruptie.
Lees verder

Europese financiële instellingen ondersteunen bedrijven in Palestijns bezet gebied
Verschillende Europese banken en financiële instellingen investeren in bedrijven die actief zijn in Israëlische nederzettingen die illegaal gevestigd zijn in de bezette Palestijnse gebieden. Dat blijkt uit een nieuw rapport van 11.11.11 en FairFin met 24 partnerorganisaties, waarover Le Soir en VRT NWS vandaag berichten.
Lees verder

Jennifer Aniston is toe aan een nieuwe relatie: "Ik ben klaar om mezelf met een ander te delen"
Jennifer Aniston (52) denkt wel weer klaar te zijn voor een nieuwe relatie. Dat liet de actrice weten in een gesprek met presentator Bruce Bozzi voor zijn Sirius XM's programma Radio Andy. "Ik houd van iemand met zelfvertrouwen, zonder dat die persoon arrogant of te zelfverzekerd wordt", aldus de actrice.
Lees verder

Wisselvallige herfstdagen in het vooruitzicht met maxima die schommelen tussen 16 en 18 graden
De herfst is in het land en die schotelt ons wisselvallige dagen wolken, buien en af en toe zon. Ook het weekend gaat op hetzelfde elan voort.
Lees verder

Football Talk. Pro League legt Raad van Bestuur in na nieuwe wendingen Operatie Zero - Stuurt Standard sportief directeur weg?
De Pro League anticipeert. De belangenvereniging van de profclubs heeft gisteren een virtuele Raad van Bestuur vastgelegd voor morgenochtend. Er zijn twee agendapunten. Eén: de Pro League wil overleggen over hoe het moet communiceren over de RSZ-discussie die de laatste dagen weer losgebarsten is. De fiscale voordelen voor voetballers staan onder druk, en dat zorgt voor kopzorgen. Daarnaast wil de Pro League intern discussiëren over hun standpunt wat betreft de nieuwe ontwikkelingen in Operatie Zero. Wel nog deze nuance: De Pro League had al langer het voornemen uitgesproken om samen te zitten op het moment dat deze dossiers weer actueel zouden worden. Het is dus te kort door de bocht om te zeggen dat het om een spoedvergadering gaat, maar het is wel zo dat er bij sommige clubs nervositeit heerst. (PJC/NVK)
Lees verder

Knokke heeft ook op basis van vierkante meter duurste vastgoed van België
Ook op basis van prijzen per vierkante meter vastgoed is Knokke-Heist de duurste gemeente van België. Dat blijkt uit een nieuwe gratis tool die vastgoedwebsite Immoweb gelanceerd heeft en die de gemiddelde prijs per vierkante meter op een bepaald adres kan tonen. Een vierkante meter woonruimte kost in België gemiddeld 2.135 euro, in Knokke-Heist is dat 4.987 euro.
Lees verder

Robin Ramaekers verlaat Afghanistan via gevaarlijke route: "Op deze weg zijn de voorbije week verschil­len­de aanslagen geweest"
VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers heeft Afghanistan met de wagen verlaten via de Pakistaanse grens. "De reden dat we deze weg nemen, is omdat het onmogelijk is om een vlucht te vinden vanuit Kaboel richting het buitenland. Die zijn zeer onregelmatig", vertelt Robin. "Het is wel een problematische weg, want er zijn al verschillende aanslagen geweest de voorbije week. Dat was vooral aan de Pakistaanse grens."
Lees verder

Robin Ramaekers onderweg naar Pakistaanse grens: "Op deze weg zijn de voorbije week verschillende aanslagen geweest"
VTM NIEUWS-journalist Robin Ramaekers is onderweg naar de Pakistaanse grens. Hij zal vanuit Islamabad terug naar België vliegen. "De reden dat we deze weg nemen, is omdat het onmogelijk is om een vlucht te vinden vanuit Kaboel richting het buitenland. Die zijn zeer onregelmatig", vertelt Robin. "Het is wel een problematische weg, want er zijn al verschillende aanslagen geweest de voorbije week. Dat was vooral aan de Pakistaanse grens."
Lees verder

Elektrische fiets wint nu ook aan populariteit in Brussel en Wallonië
In Vlaanderen is de elektrische fiets al langer ingeburgerd, maar nu wint het vervoersmiddel ook aan populariteit in Brussel en Wallonië. Volgens een enquête van verkeersveiligheidsinstituut Vias zijn 40 procent van de Walen en 47 procent van de Brusselaars die met een elektrische fiets rijden, die minder dan een jaar geleden beginnen gebruiken. In Vlaanderen gaat het over 23 procent van de gebruikers.
Lees verder

Na 19 jaar krijgen we mogelijk weer een natte Roubaix: "De crossers gaan zeker in het voordeel zijn"
Alarm in wielerland. Er wordt regen voorspeld dit weekend! Na negentien jaar wachten, kunnen we opnieuw een moddereditie van Parijs-Roubaix krijgen. Dat wil zeggen: hectiek en chaos maal twee, gevaar en aantal valpartijen maal drie. Tom Boonen, Johan Museeuw en Hans De Clercq - de hoofdrolspelers van 2002 - leggen uit welke ellende het peloton te wachten staat. "Er gaan er véél vallen."
Lees verder