Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 7 september 2021

Puzzelwerk voor Roberto Martínez: volledig elftal Rode Duivels is niet meegereisd voor partij tegen Wit-Rusland

HLN
Puzzelwerk voor Roberto Martínez: volledig elftal Rode Duivels is niet meegereisd voor partij tegen Wit-Rusland
Het belooft een experimenteel elftal te worden dat bondscoach Roberto Martínez morgen de wei instuurt tegen Wit-Rusland. Onze Rode Duivels missen namelijk een heel elftal aan belangrijke pionnen. Jongens als Kevin De Bruyne, Dries Mertens en Jérémy Doku moesten met blessures verstek laten gaan voor deze interlandbreak. Anderen, zoals Thibaut Courtois, Axel Witsel en Romelu Lukaku krijgen dan weer rust voor de laatste wedstrijd uit het drieluik en keren vroegtijdig terug naar hun clubs.
Lees verder

En dan klopt een Russische tv-zender bij je aan... Antwerps-Frans koppel ontroert Sint-Petersburg met videoclip over oorlogsleed in WO2
Het leven zit vol verrassingen. Maar dat Anne-Marie T'Sas en Dominique Krem uit Beerzel (Putte) op 8 september de Russische tv zouden halen: dát hadden ze echt nooit gedacht. Het koppel met respectievelijk Antwerpse en Franse roots doet dat met een videoclip over het gruwelijke 'Beleg van Leningrad' (1941-1944). Vertrekpunt: de onthutsende dagboeken van kinderen in een stad waar 1 miljoen doden vielen.
Lees verder

Voorzitter Vlaamse huisartsenvereniging: "Kinderen dreigen rekening te betalen voor vrijheid van volwassenen"
De voorzitter van de Vlaamse huisartsenvereniging Domus Medica vreest een nieuwe quarantainegolf in onze scholen. "En dan dreigen kinderen de rekening te moeten betalen voor de vrijheid van volwassenen", stelt Roel Van Giel in 'De Standaard'.
Lees verder

Zuhal Demir stuurt deurwaarders naar 3M
Minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) schakelt opnieuw een versnelling hoger in haar strijd tegen 3M: vandaag werden deurwaarders gestuurd naar 3M België, de hoofdzetel in de Verenigde Staten en naar de individuele bestuurders. Demir wil de chemiereus daarmee dwingen eindelijk haar verantwoordelijkheid op te nemen voor de historische vervuiling. Tegen 1 oktober moet 3M over de brug komen. Zo niet overweegt Demir het bedrijf aan te klagen wegens onopzettelijke slagen en verwondingen.
Lees verder

WK- en EK-premies van Rode Duivels waren wél belastingvrij
Terwijl het nog afwachten is of de olympische atleten hun premies van maximaal 50.000 euro al dan niet belast worden, is duidelijk dat de EK-premies van de Rode Duivels wél belastingvrij zijn. Met dank aan de Europese voetbalbond (UEFA), die kandidaat-gastlanden alleen EURO2020-matchen toewees op nadrukkelijke voorwaarde dat ze geen taksen oplegden.
Lees verder

Ambitieuze Remco Evenepoel blikt vooruit op EK: "In wegrit misschien nog net iets meer kans om mee te strijden voor eindwinst dan in tijdrit"
Remco Evenepoel behoort op het EK wielrennen in het Italiaanse Trento zowel in de tijdrit (donderdag) als in de wegrit (zondag) tot het kransje favorieten. In aanloop naar het Europees kampioenschap sprak de renner van Deceuninck-Quick.Step zijn ambities klaar en duidelijk uit: meestrijden voor eremetaal in beide races. Al is hij zich ook bewust van de stevige concurrentie: "Wie wil winnen, zal zijn beste dag moeten hebben."
Lees verder

"Apple presenteert op 14 september nieuwe lijn iPhones"
Apple presenteert op 14 september waarschijnlijk een nieuwe lijn iPhones. De onderneming lanceerde vorig jaar een nieuw model met 5G, dit jaar worden geen radicale veranderingen verwacht. De meeste marktkenners wijzen op kleine technische updates van de processor en het camerasysteem van de telefoon.
Lees verder

Apple stelt op 14 september iPhone 13 voor, experts verwachten ook nieuwe generatie draadloze oortjes
Apple stelt op 14 september een reeks nieuwe producten voor. Het gaat vooral om de nieuwe iPhone 13, maar experts verwachten ook nieuwigheden bij Apple Watch en mogelijk ook een nieuwe generatie draadloze oortjes (AirPods 3).
Lees verder

Slachtoffer Bill Cosby verbreekt stilzwijgen met eerste interview op televisie: "Hij is een seksueel, gewelddadig roofdier"
Andrea Constand (48), één van de vrouwen die Bill Cosby (84) aanklaagden wegens seksueel misbruik, reageert dinsdag in een interview met NBC News voor het eerst op de vrijlating van de 83-jarige komiek twee maanden geleden. Cosby mocht de gevangenis verlaten nadat de hoogste rechter in de Amerikaanse staat Pennsylvania zijn veroordeling nietig had verklaard.
Lees verder

Vindplaats Jürgen Conings mag rouwplek blijven: "Voor de nabestaanden, maar we willen geen politieke boodschappen"
De boom in het Dilserbos waar Jürgen Conings zichzelf van het leven beroofde, is stilaan uitgegroeid tot een gedenkplaats voor de man en dat mag zo blijven. De foto's en kaarsen zullen niét worden verwijderd, uit respect voor de nabestaanden. "Zolang er geen inbreuken worden vastgesteld", zegt burgemeester Sofie Vandeweerd (Open Vld).
Lees verder

Vader en zoon hevig toegetakeld door jongeren die aan deur geld eisen: "Ze bleven ons maar slaan en schoppen, ontelbare keren"
Een gezin uit Aarschot heeft maandagavond doodsangsten uitgestaan. Nadat Synthia Van Nesten (44) voor drie jongeren de voordeur had geopend, snauwde het trio haar toe dat ze haar zoon én 3.000 euro moesten hebben. Toen echtgenoot Geert (44) en zoon Quinten (20) haar te hulp wilden schieten, kregen zij slagen van een baseballbat en stampen tegen het hoofd. Quinten liep zelfs bijtwonden op. "Zo'n ongezien geweld in een anders rustige buurt... Dat verwacht je in een Amerikaanse ghetto, maar toch niet hier?" De daders zijn intussen nog op vrije voeten.
Lees verder

Vader en zoon hevig toegetakeld door jongeren die aan deur geld eisen: "Ze bléven maar slaan en schoppen. Ik heb zelfs bijtwonden"
Een gezin uit Aarschot heeft maandagavond doodsangsten uitgestaan. Nadat Synthia Van Nesten (44) voor drie jongeren de voordeur had geopend, snauwde het trio haar toe dat ze haar zoon én 3.000 euro moesten hebben. Toen echtgenoot Geert (44) en zoon Quinten (20) haar te hulp wilden schieten, kregen zij klappen van een baseballbat en stampen tegen het hoofd. Quinten liep zelfs bijtwonden op. "Zo'n ongezien geweld in een anders rustige buurt... Dat verwacht je in een Amerikaanse ghetto, maar toch niet hier?" De daders zijn intussen nog op vrije voeten.
Lees verder

Coronavaccins brengen België in top 10 van exportlanden wereldwijd
De Belgische buitenlandse handel ontsnapte in 2020 zeker niet aan de impact van de coronacrisis. Net als in vele andere landen gingen ook in België de uitvoer en de invoer van goederen er stevig op achteruit. Maar vooral dankzij de farmasector - denk aan de productie van coronavaccins - steeg ons land wel op de wereldranglijst van belangrijkste handelsnaties. België staat nu in de top 10 van belangrijkste uitvoerders van goederen wereldwijd. Dat heeft het Agentschap voor Buitenlandse Handel dinsdag gezegd.
Lees verder

SHOWBITS VIDEO. Portugal, Toscane, en vooral Ibiza. Waarom is België voor veel huwende BV's niet goed genoeg?
Bazart-frontman Mathieu Terryn heeft eindelijk zijn trouwfeest in Portugal kunnen geven. Daar was heel wat bekend volk aanwezig, zoals Kevin Janssens, Kat Kerkhofs, Max Colombie en Charlotte de Witte. Mathieu is niet de enige die kiest voor een adembenemende feestlocatie in het buitenland. Waarom steken BV's steeds vaker de grens over voor hun huwelijk? Desna en Senne zoeken het uit in deze nieuwe Showbits.
Lees verder

Briels pakte in Tokio goud met Red Lions: "Hoop dat we premie volledig krijgen"
Thomas Briels, die met de Red Lions olympisch goud pakte in Tokio, heeft bij VTM NIEUWS gereageerd op het nieuws dat onze medaillewinnaars mogelijk een deel van hun premie moeten afstaan aan de fiscus. "Het zou raar zijn, want we hebben België toch veel gegeven tijdens de Spelen."
Lees verder

Spanje opgeschrikt door homofoob geweld: acht gemaskerde daders kerven scheldwoord in lichaam van jongeman
De Spaanse overheid heeft de gewelddadige aanval op een homoseksuele man (20) veroordeeld. De zware mishandeling vond vorige zondag plaats, in het centrum van Madrid. De politie zoekt nog steeds acht gemaskerde daders.
Lees verder

Internationaal Atoomagentschap: Iran verrijkt steeds meer uranium
Het Internationale Atoomagentschap (IAEA) meldt dat Iran steeds meer uranium verrijkt en zijn voorraad vergroot. Dat is in strijd met de afspraken die zijn gemaakt in 2015. De Iraniërs beloofden toen met een akkoord hun nucleaire activiteiten te beperken in ruil voor de opheffing van economische sancties.
Lees verder

Wout Van Aert speelt geen verstoppertje en steekt goede vorm in aanloop naar WK niet onder stoelen of banken: "Ik voel me heel, heel goed"
Wout van Aert is bij de topfavorieten om over minder dan drie weken wereldkampioen wielrennen te worden. Er is een tijd geweest dat favorieten zich verstopten in de aanloop naar zo'n WK. Maar niet Wout van Aert. Hij wil deze week de Tour of Britain winnen. Hij verloor vandaag tijd in de ploegentijdrit en reed bijna vloekend over de streep: "Achteraf is het makkelijk praten, maar zonder die lekke band waren we toch sneller geweest."
Lees verder

Brussel voert coronapas in: verplicht vanaf 1 oktober in bars, restaurants en discotheken
De coronapas krijgt groen licht in Brussel. Vanaf 1 oktober moet iedereen die 16 of ouder is een coronapas tonen in bars, restaurants en discotheken. Voor massa-evenementen, ziekenhuizen en verpleeghuizen zal de pas verplicht zijn vanaf 12 jaar. Dat meldt 'Le Soir' en wordt uit goede bron bevestigd aan onze redactie.
Lees verder

Brussel zet deur open voor coronapas vanaf 1 oktober: "Verplicht in bars, restaurants en discotheken"
Brussel maakt zich op om de coronapas, of Covid Safe Ticket, in te voeren in verschillende sectoren. Vanaf 1 oktober zou iedereen die 16 of ouder is een coronapas moeten tonen in bars, restaurants en discotheken. Voor massa-evenementen, ziekenhuizen en verpleeghuizen zal de pas wellicht al verplicht worden vanaf 12 jaar.
Lees verder