Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 30 september 2021

Pro League na Raad van Bestuur: “Wij hopen dat het gerecht nu snel zijn werk doet zodat er voor alle betrokken part...

HLN
Pro League na Raad van Bestuur: "Wij hopen dat het gerecht nu snel zijn werk doet zodat er voor alle betrokken partijen snel duidelijkheid komt"
De nieuwe golf onthullingen in het voetbalschandaal zetten de Belgische clubs op scherp. In een 'proactief' bijeengeroepen Raad van Bestuur besprak de Pro League haar strategie. De sfeer was licht nerveus. "Wij hopen dat het gerecht nu snel zijn werk doet opdat er voor alle betrokken partijen snel duidelijkheid komt."
Lees verder

Mathieu van der Poel voelt zich wél in zijn sas op de verraderlijke kasseien: "Een natte 'Hel'? Cool!"
Je hebt er die het nú al in de broek doen. Maar niet de acrobaat in Mathieu van der Poel (26). Die voelde zich in zijn sas op de kasseien. En bidt nog nét niet voor een Parijs-Roubaix-debuut in een verzopen Hel. "Voorspellen ze regen? Cool!"
Lees verder

Football Talk. Recordverlies van 245 miljoen euro voor Inter - Flamengo naar finale Copa Libertadores
De Italiaanse club Inter Milaan heeft donderdag aangekondigd dat het een recordverlies van 245,6 miljoen euro heeft geleden in het seizoen 2020-2021. De grootste reden daarvoor is de sluiting van het stadion wegens de coronapandemie.
Lees verder

Parijse ex-politieagent na 35 jaar ontmaskerd als seriemoordenaar
Speurders hebben 35 jaar na de eerste van een reeks moorden en verkrachtingen in Frankrijk een voormalige Parijse politieagent geïdentificeerd als vermoedelijke dader. De 59-jarige man heeft zichzelf woensdag in de buurt van Montpellier van het leven beroofd, nadat hij was uitgenodigd voor een verhoor, schrijft de krant Le Parisien donderdag. Hij liet een brief achter waarin hij bekent dat hij de moordenaar en verkrachter was die al jaren werd gezocht.
Lees verder

Na videobeelden van mishandeling drugscriminelen: "Ook drugsmaffia denkt na over hun marketing en communicatie"
Een gewelddadige video van drie Antwerpse drugscriminelen die ontvoerd en mishandeld werden, werd online volop verspreid en gedeeld. Het is intussen een standaardpraktijk in het drugsmilieu: eerst intimidatie, dan communicatie. De paardenkop in het bed is passé, want via sociale media en chatapps bereik je een groter publiek. "Zo wordt een duidelijk signaal gestuurd naar andere betrokkenen, naar hun familie, hun omgeving en ook naar potentiële nieuwe zakenpartners: 'Kijk, met ons valt niet te sollen'."
Lees verder

Politie dringend op zoek naar vermiste Lotte (22)
De politie is op zoek naar de 22-jarige Lotte Ickx. De vrouw verliet donderdagochtend rond 8.30 uur het medisch centrum Sint-Jozef in Munsterbilzen. Sindsdien ontbreekt elk spoor.
Lees verder

LIVE. AA Gent neemt heft in handen, afgeweken voorzet Nurio dwarrelt bijna in doel
• Tweede speeldag Conference League • Ghelamco Arena • AA Gent won vorige speeldag tegen Flora Tallinn • Hein Vanhaezebrouck: "Sterke en te duchten tegenstander"
Lees verder

Dokter Sofie uit 'Is er een dokter in de zaal?' zocht hulp na de eerste lockdown: "Ik zat mentaal op een dieptepunt"
Huisarts Sofie Lemmens (37) geeft al voor het derde jaar op rij antwoord op allerlei medische vragen van Philippe Geubels in de quiz 'Is er een dokter in de zaal?' Dat doet ze met een grote glimlach, maar toch keek ze eerst op tegen de opnames van het huidige seizoen. "Ik was helemaal overprikkeld en zag het eerst niet zitten." Een gesprek over corona en de impact daarvan op haar leven als dokter. "We staan zo zwaar onder druk, en het wordt er niet beter op."
Lees verder

Dimitri Gorris schuldig bevonden aan moord op liefdesrivaal
Een Antwerpse assisenjury heeft Dimitri Gorris (35) uit Hemiksem na drie uur beraadslaging schuldig bevonden aan de moord op zijn liefdesrivaal Bart Teichmann (38). Hij had hem drie jaar geleden in de hals gestoken tijdens een hoog oplopende ruzie. Van enige uitlokking door het slachtoffer vond de jury geen sprake.
Lees verder

ASSISEN. Dimitri Gorris schuldig aan moord op Bart Teichmann: jury beslist vandaag nog over strafmaat
De diepte van de steekwonde, de vele berichtjes, het feit dat hij Bart niet heeft geholpen,... Al deze zaken en meer achtte de assisenjury als voldoende bewijs dat Dimitri Gorris wel degelijk de intentie had om Bart Teichmann te doden. Dat wil zeggen dat hem nu een levenslange celstraf boven het hoofd hangt. "Zijn acties zijn op geen enkele manier in verhouding tot de klap die hij heeft geïncasseerd van Bart."
Lees verder

Nicolas (28) sterft bij botsing met truck na spookrijden: "Niemand begrijpt hoe het is kunnen gebeuren"
De 28-jarige Nicolas Dumortier uit Kortrijk overleed in de nacht van woensdag op donderdag in een bizar ongeval op de E403 in Roeselare. Nicolas ging om onbegrijpelijke redenen plots spookrijden en overleefde een frontale botsing met een vrachtwagen niet. "Hij was een zeer harde werker, maar ook een echte bon vivant", vertellen familie en vrienden.
Lees verder

LIVE. Dominant AA Gent met voorsprong rust in na klasseflits Tissoudali
• Tweede speeldag Conference League • Ghelamco Arena • AA Gent won vorige speeldag tegen Flora Tallinn • Hein Vanhaezebrouck: "Sterke en te duchten tegenstander"
Lees verder

Onze chef wielrenne over de 'olifant in de kamer': "Het is goed dat het komende EK in München pas op 11 augustus 2022 begint"
Twee haantjes op een erf. Vervang de haantjes door alfamannetjes en het erf door de Belgische wielerploeg en je bent er. Het WK in Leuven verhit de gemoederen tussen Wout van Aert en Remco Evenepoel. Onze chef wielrennen laat z'n licht op de zaak schijnen. "Niet voor de plooien zijn gladgestreken, kunnen beide mannen weer verder binnen de nationale ploeg."
Lees verder

Onze chef wielrennen over de 'olifant in de kamer': "Het is goed dat het komende EK in München pas op 11 augustus 2022 begint"
Twee haantjes op een erf. Vervang de haantjes door alfamannetjes en het erf door de Belgische wielerploeg en u bent er. De afloop van het WK in Leuven verhit de gemoederen tussen Wout van Aert en Remco Evenepoel. Onze chef wielrennen laat z'n licht op de zaak schijnen. "Niet voor de plooien zijn gladgestreken, kunnen beide mannen weer verder binnen de nationale ploeg."
Lees verder

VN veroordelen moord op Rohingya-leider in Bangladesh
Een prominente Rohingyaleider is woensdagavond doodgeschoten in vluchtelingenkamp Cox's Bazar in het zuiden van Bangladesh. Mohib Ullah was een van de meest vooraanstaande pleitbezorgers van de etnische groep die al generaties lang vervolgd wordt in Myanmar. De VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR zegt vandaag in een reactie "diep getroffen en treurig" te zijn, en veroordeelt de moord. De VN-organisatie roept de autoriteiten in Bangladesh op de moord te onderzoeken en de verantwoordelijken voor de rechter te brengen.
Lees verder

LIVE. Famagusta plots heel dicht bij gelijkmaker, ook Gent creëert grote kans na rust
• Tweede speeldag Conference League • Ghelamco Arena • AA Gent won vorige speeldag tegen Flora Tallinn • Hein Vanhaezebrouck: "Sterke en te duchten tegenstander"
Lees verder

Slachtoffer van R. Kelly legt uit waarom ze hem 2 jaar geleden nog verdedigde: "Hij vertelde ons exact wat we moesten zeggen"
Twee jaar geleden verdedigde Azriel Clary, één van de vele slachtoffers van R. Kelly (54), hem nog in een interview met Gayle King. Maar ondertussen keerde Clary zich tegen de Amerikaanse zanger. Deze week was de vrouw opnieuw te gast bij King en in hun gesprek legt ze uit waarom ze Kelly twee jaar geleden nog zo hardnekkig verdedigde.
Lees verder

Moet u overstappen naar vast contract nu energieprijzen door het dak gaan? Onze financieel expert Paul D'Hoore wikt en weegt
Verschillende (kleinere) energieleveranciers willen geen contracten met vaste tarieven meer aanbieden. Dan lopen ze zelf te veel risico, zeggen ze. Klanten proberen nu massaal een nieuw vast contract af te sluiten om hun rekening betaalbaar te houden. Maar is dat wel slim? Onze financieel expert Paul D'Hoore wikt en weegt.
Lees verder

AA Gent pakt zes op zes in Conference League na eenvoudige zege tegen Famagusta
Opdracht volbracht. AA Gent rekende in eigen huis af met Famagusta en pakt zo zes op zes in de Conference League. Een stap dichter bij Europese overwintering.
Lees verder

LIVE. Neemt Racing Genk in eigen huis de maat van Dinamo Zagreb?
• Tweede speeldag Europa League • Cegeka Arena • Genk won openingsduel van Rapid Wenen • Moet de Gouden Schoen naar Onuachu? "Hij heeft de grootste impact op een ploeg"
Lees verder