Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 28 september 2021

Prijs Brentolie op hoogste niveau sinds 2018

HLN
Prijs Brentolie op hoogste niveau sinds 2018
De prijs van een vat Brentolie is dinsdagochtend op de Aziatische markten gestegen tot 80,24 dollar (68,74 euro), het hoogste niveau sinds oktober 2018. De prijsstijging is het gevolg van de stijgende vraag die het aanbod zou overtreffen, terwijl de wereld traag maar gestaag de coronacrisis achter zich laat.
Lees verder

Leerlinge Virgo+ wordt onwel tijdens LO-les en overlijdt: "Een enorme schok voor alle medeleerlingen en leerkrachten"
Algemene verslagenheid bij leerlingen en leerkrachten van de secundaire school Virgo+ in Vilvoorde. Zij verloren gisteren immers een leerling uit het tweede middelbaar. Het meisje werd onwel en overleed later die dag.
Lees verder

Hoe kan je zelf de controle over jouw levenseinde behouden? Stel al je vragen aan euthanasie-expert Wim Distelmans
Hoe kan je er zeker van zijn dat je zelf kan beslissen over jouw levenseinde? Wat zijn de verschillen tussen palliatieve sedatie en euthanasie? Wat kan je op voorhand vastleggen en hoe kan je zeker zijn dat jouw keuze nageleefd wordt? Wat als mijn partner of kinderen het niet eens zijn met mijn keuze? Stel hier al jouw vragen aan professor Wim Distelmans, voorzitter van de euthanasiecommissie
Lees verder

Jack Hendry na véél omzwervingen éindelijk op zijn plaats: "Getoond dat ik geen paniektransfer ben"
Scotland, the Brave. Of hoe Jack Hendry (26) zonder verpinken de nieuwe verdedigingsleider van Club Brugge werd: "Mijn hobbelig parcours heeft mij mentaal ijzersterk gemaakt."
Lees verder

Video toont onrust aan restaurant in Utrecht vanwege negeren coronacheck: "We zijn klaar voor deze strijd"
De Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma wil restaurant Waku Waku in Utrecht per direct gesloten wordt vanwege het niet naleven van de coronaregels. Gisteren was het er onrustig.
Lees verder

Onrustige avond bij restaurant in Utrecht vanwege negeren coronacheck: "We zijn klaar voor deze strijd"
De burgemeester van het Nederlandse Utrecht Sharon Dijksma wil dat restaurant Waku Waku meteen gesloten wordt vanwege het niet naleven van de coronaregels. Eigenaren Floris Beukers en Naphassa Parinussa hebben dit tot dusver echter geweigerd, de zaak bleef maandagavond gewoon geopend. De politie is lange tijd bij het restaurant aanwezig geweest. Rond elf uur keerde de rust terug.
Lees verder

Twee bussen De Lijn botsen op elkaar: 9 lichtgewonden
In de Keizer Karelstraat in Gent zijn dinsdagochtend twee bussen van De Lijn op elkaar gebotst. Bij de aanrijding raakten 9 personen gewond, waaronder één chauffeur. De weg is in één rijrichting versperd in afwachting van de takeling van de bussen.
Lees verder

Busverkeer in Limburg ernstig verstoord nadat vandalen honderd lijnbussen beschadigen
In Limburg ondervindt het busverkeer momenteel ernstige hinder en dan vooral in de regio Hasselt, Genk en Beringen nadat vandalen hebben toegeslagen. Bij een honderdtal bussen werden de ventielen overgesneden met een pak lekke banden als gevolg. "Geen idee waar dit plots vandaan komt", klinkt het bij De Lijn.
Lees verder

Sanofi zet ontwikkeling van mRNA-vaccin tegen coronavirus stop ondanks positieve resultaten
Het Franse farmabedrijf Sanofi gaat de ontwikkeling van een mRNA-vaccin tegen Covid-19 stopzetten. Een derde testfase - de laatste fase voor de commercialisering van het vaccin - zal niet worden opgestart. Het bedrijf zet wel door met de ontwikkeling van een ander vaccin tegen het coronavirus, zo is meegedeeld.
Lees verder

Dag twee in reconstructie Jozef Chovanec gaat van start, betrokken agenten zijn aanwezig
In de luchthaven van Charleroi startte vandaag het tweede deel van de reconstructie in de zaak rond Jozef Chovanec (38). De Slovaakse man werd in februari 2018 van een vliegtuig gehaald en naar een cel in de luchthaven gebracht. Hij verwondde daar zichzelf en werd hard aangepakt door de politie, waarna hij overleed. Dag 2: de politiecel.
Lees verder

Face ID op iPhone 13 werkt niet meer bij onofficiële schermvervanging
Als het scherm van een iPhone 13 wordt vervangen door een derde partij die geen officiële bevoegdheid heeft van Apple, dan werkt de Face ID niet meer. Dat concludeert YouTuber Phone Repair Guru na eigen experimenten en wordt aan Tweakers bevestigd door iFixit, een bekende doe-het-zelf reparatiewebsite rond technologie. De stap bemoeilijkt reparaties van iPhone 13, omdat de gezichtsscanner voor veel mensen een belangrijke functie van een iPhone is.
Lees verder

Football Talk. Anderlecht aanvaardt schorsingsvoorstel Kouamé niet
Anderlecht heeft het schorsingsvoorstel voor Christian Kouamé (23) van twee speeldagen schorsing (waarvan één effectief, en een boete van 1.500 euro) niet aanvaard. Zijn eventuele schorsing komt later vandaag voor de Geschillencommissie. Kouamé kreeg zondag bij het begin van de tweede helft een rechtstreekse rode kaart op het veld van KV Oostende. De Ivoriaan ging met gestrekt been door op de knie van Jäkel. (SVL/PJC)
Lees verder

Beelden tonen hoe twee mannen brand stichten aan pas gerenoveerde sportwinkel
De federale politie heeft een opsporingsbericht verspreid voor twee mannen die op 28 november vorig jaar brand stichtten aan een pas gerenoveerde sportwinkel in Luik. Op beelden is te zien hoe de twee eerst rondhangen in de buurt en even later een grote stapel afval vlak voor de zaak in lichterlaaie zetten.
Lees verder

Ella Leyers krijgt hoofdrol in musical '40-45'
Na een lange gedwongen pauze herstarten vanaf half oktober de voorstellingen van de musical '40-45'. Naast de gekende cast zullen er ook een aantal nieuwe acteurs hun intrede maken. Ella Leyers neemt de rol van Marie op zich en maakt haar musicaldebuut. "Ik vind het heel spannend dat ik deel mag uitmaken van deze cast", aldus de actrice.
Lees verder

Weduwe Apple-oprichter Steve Jobs trekt miljarden uit voor klimaat
De weduwe van Apple-medeoprichter Steve Jobs, Laurene Powell Jobs, trekt miljarden dollars uit voor klimaatverandering. Daarbij wordt een bedrag van 3,5 miljard dollar (3 miljard euro) geïnvesteerd in een stichting die achtergebleven gemeenschappen die geraakt worden door klimaatverandering gaat helpen.
Lees verder

Mobiel vaccinatieteam gaf 2.000 Brusselse daklozen en migranten een prik
Het Mobivax-team, een mobiel vaccinatieteam in Brussel diende van 19 mei tot 15 september 1.993 vaccins toe aan daklozen, migranten zonder papieren en andere mensen zonder toegang tot het reguliere vaccinatiesysteem. De zorgorganisaties pleiten nu voor een goede opvolging, zodat de kwetsbare mensen nog steeds toegang hebben tot vaccinatiecentra en gemakkelijk ook het Europese vaccinatiebewijs kunnen ontvangen.
Lees verder

'Paw Patrol: Avonturenstad' is echt op maat gemaakt van zijn doelpubliek
De Pups zijn terug voor een nieuw avontuur, buiten de vertrouwde omgeving van Avonturenbaai. De actie verhuist naar Avonturenstad, solo of in coöp.
Lees verder

Brandweer ruimt spoor van kiezel en vloeibaar beton op drukke verbindingsas
Een vrachtwagen die dinsdagmorgen in Gullegem allicht iets te snel de ferme haakse bocht nam om van de R8 naar de A19 te rijden, is daarbij een deel van zijn lading verloren. Een mengsel van kiezel en vloeibaar beton kwam op de rijweg terecht, de opruimingswerken bleken allesbehalve een evidente klus.
Lees verder

Koken op gas of inductie: dit is de beste keuze
Je installeert een nieuwe keuken of bent toe aan een nieuwe kookplaat? Dan is de kans groot dat je twijfelt tussen een gas- en een inductiekookplaat. Logisch, want beide hebben zo hun voor- en nadelen. Maar welke kookplaat is nu voor jou én je portemonnee de beste optie? Bouwsite Livios zet de grootste verschillen op een rijtje.
Lees verder

"Hun druggebruik is uit de hand gelopen": maak kennis met Yvonne Coldeweijer, de kwelduivel van André Hazes
Als André Hazes (27) en zijn Sarah (25) bezweken zijn onder de media-aandacht, dan is vlogster Yvonne Coldeweijer (34) ongetwijfeld een van de grote boosdoeners. Het gewezen musicalsterretje voorziet onze noorderburen van het strafste nieuws over bekend Nederland, en dan de Hazes-clan in 't bijzonder. Zo was zij de eerste die meldde dat Sarah zich liet opnemen, en daar blijft het niet bij. "Sarahs vader heeft het koppel woest aan de deur gezet", klonk het vorige week nog. Het geheim achter haar eindeloze stroom 'nieuwtjes'? Een heus spionnenleger.
Lees verder