Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 2 september 2021

Preventiedienst Idewe vraagt werkgevers om ‘langdurige Covid’ te erkennen als ziektebeeld

HLN
Preventiedienst Idewe vraagt werkgevers om 'langdurige Covid' te erkennen als ziektebeeld
Idewe, de grootste externe dienst voor preventie en bescherming op het werk, roept werkgevers op om 'long Covid' te erkennen als ziektebeeld. Al meer dan 1 miljoen Belgen raakten besmet met het coronavirus en velen onder hen kampen weken tot maanden later nog met de gevolgen daarvan. Die 'langdurige Covid' gaat echter vaak gepaard met onbegrip op de werkvloer.
Lees verder

E313 richting Antwerpen bij Ranst afgesloten wegens scheur in brug: 16 km file
De E313 in de richting van Antwerpen is vanmiddag ter hoogte van Ranst afgesloten geweest. Een voorbijganger had gemeld dat er een scheur in de brug zat en dat er brokstukken naar beneden waren gevallen. Het Agentschap Wegen en Verkeer heeft een specialist ter plaatse gestuurd, maar er wordt gewaarschuwd om de omgeving te vermijden wegens de zware verkeershinder.
Lees verder

E313 opnieuw open na monsterfile van 27 kilometer nadat automobilist scheur in brug zag
De E313 in de richting van Antwerpen werd donderdagmiddag ter hoogte van Ranst afgesloten. Een chauffeur had gemeld dat er een scheur in de brug zat en dat er brokstukken naar beneden waren gevallen. Er werd gevraagd de omgeving te vermijden wegens de zware verkeershinder. Intussen is de snelweg opnieuw vrijgemaakt.
Lees verder

Barbecueweer! Deze vijf grills zien er bijzonder smaakvol uit
Met het zomerweer dat er eindelijk aankomt, moeten heel wat uitgestelde barbecues ingehaald worden. Hoewel het gezellig samenzijn primeert, net als hetgeen je je gasten serveert, is het ook leuk om te kunnen uitpakken met een smaakvol toestel. Dit zijn er vijf waarop je zeker zult aangesproken worden.
Lees verder

Kindermisbruik, moeder aan de drugs: Honey Boo Boo is op haar zestiende getekend voor het leven
Ze is luid, ze is brutaal, en ze is weer helemaal terug van weggeweest. Honey Boo Boo is echter niet langer het dwaze kind uit de TLC-reeks 'Toddlers & Tiaras'. Alana Thompson is pas 16 geworden, en heeft een heel andere kijk op het leven dan tijdens haar vluchtige periode van reality-faam. Niet moeilijk, want op een bepaald moment gaf haar moeder 900.000 dollar per jaar (!) uit aan narcotica. "Ik had geen idee wat er van mij ging worden."
Lees verder

Vieze geur in huis? 6 oorzaken én oplossingen
Je herkent het vast wel, je komt je huis binnen en er hangt een vieze lucht. Vaak is het lastig om te achterhalen waar die geur vandaan komt. Uit de keuken, woonkamer of badkamer? Vtwonen zet de boosdoeners voor nare luchtjes op een rij, natuurlijk met handige tips om vervelende geuren weer te laten verdwijnen.
Lees verder

Qatar werkt samen met taliban aan heropening luchthaven Kaboel
Qatar werkt samen met de taliban aan een zo snel mogelijke heropening van de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel. Dat heeft de Qatarese minister van Buitenlandse Zaken Mohammed ben Abderrahmane Al-Thani donderdag gezegd in Doha tijdens een persconferentie met zijn Britse ambtsgenoot Dominic Raab.
Lees verder

De Wetstraat heeft de weg naar TikTok gevonden (en uw kroost heeft het geweten)
Niet in het nieuws, niet via een persbericht en zelfs niet met een tweet. Dat Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken linkse leerkrachten binnenkort de rekening wil presenteren, deelde hij mee op TikTok. De video-app maakt opmars bij politici die mikken op een jong publiek, al mankeert het de app volgens experten aan transparantie. "De deur voor misbruik staat wagenwijd open."
Lees verder

Er komt een genderneutrale beautycollectie gebaseerd op 'Sex Education'
Goed nieuws voor fans van 'Sex Education'. Niet alleen wordt het derde seizoen binnenkort uitgezonden, er komt ook een make-upcollectie op de markt die gebaseerd is op de reeks. Netflix ging daarvoor in zee met het cosmeticamerk NYX.
Lees verder

Prins Harry speecht over het coronavaccin: "Families wereldwijd worden overspoeld door foute informatie"
Een bijzondere verschijning tijdens de uitreiking van de GQ Awards woensdag. Niemand minder dan prins Harry reikte via videoverbinding een prijs uit het team achter het AstraZeneca-vaccin. Tijdens z'n speech haalde de prins wel stevig uit naar de foute informatie die door de media verspreid wordt.
Lees verder

LIVE VUELTA. Revelatie Storer doet gooi naar derde ritzege, wat doen favorieten in koninginnenrit?
De 18de etappe van de Vuelta is de laatste echte bergrit, al belooft het wel nog een erg zware te worden. Primoz Roglic heroverde gisteren de rode leiderstrui en moet die vandaag dus nog met succes zien te verdedigen. Of de Sloveen van Jumbo-Visma daar ook in slaagt, kan u op deze pagina op de voet volgen.
Lees verder

LIVE VUELTA. Revelatie Storer doet gooi naar derde ritzege, favorieten wachten op moordende slotklim
De 18de etappe van de Vuelta is de laatste echte bergrit, al belooft het wel nog een erg zware te worden. Primoz Roglic heroverde gisteren de rode leiderstrui en moet die vandaag dus nog met succes zien te verdedigen. Of de Sloveen van Jumbo-Visma daar ook in slaagt, kan u op deze pagina op de voet volgen.
Lees verder

Kinderen van zwaar getroffen schooltje in Ardennen krijgen gratis Warmste Week in Westrozebeke: "We willen dat ze hun zorgen even kunnen vergeten"
Westrozebeke laat zich van zijn warmste kant zien voor 18 kinderen van een zwaar getroffen Waals schooltje. In de week van 28 september krijgen de kinderen een gratis kamp aangeboden in het dorp, inclusief vervoer, activiteiten, overnachting, ontbijt en materiaal. "We willen dat de kinderen zo weinig mogelijk mee moeten brengen en dat ze naar huis kunnen met een volle valies vol spullen en mooie herinneringen", zegt initiatiefneemster Tamara Staelens.
Lees verder

Kinderen van zwaar getroffen schooltje in Ardennen mogen gratis op kamp in Westrozebeke: "We willen dat ze hun zorgen even kunnen vergeten"
Westrozebeke laat zich van zijn warmste kant zien voor achttien kinderen van een Waals schooltje dat zwaar getroffen werd door de overstroming van afgelopen zomer. In de week van 28 september mogen zij gratis op kamp in het dorp. Het vervoer, de activiteiten, overnachting, ontbijt en materiaal: alles is gratis, dankzij de gulle inwoners. "We willen dat de kinderen naar huis kunnen met een valies vol spullen en mooie herinneringen", zegt initiatiefneemster Tamara Staelens.
Lees verder

"Als Rocky wil vechten, moet hij in de boksring gaan staan": Blankenbergse vechtersbaas riskeert 17 maanden cel voor twee vechtpartijen
Een 33-jarige Blankenbergenaar riskeert 17 maanden cel voor twee vechtpartijen in de badstad. Rocky V. takelde de zaakvoerder van een bistro toe en ook z'n onderburen moesten het ontgelden.
Lees verder

Weer raak voor Tim Merlier in de Benelux Tour: snelle Belg knalt ook in Ardooie naar de zege
Tim Merlier heeft na de eerste ook de vierde etappe gewonnen in de Benelux Tour. De Belg van Alpecin-Fenix won de verwachte massasprint in Ardooie, voor Mads Pedersen en Danny van Poppel. De Zwitser Stefan Bissegger blijft leider in het klassement, al kon Kasper Asgreen wel knabbelen aan de kloof.
Lees verder

Weer raak voor Tim Merlier in de Benelux Tour: "Verplicht om werk van ploegmaats af te maken"
Tim Merlier heeft na de eerste ook de vierde etappe gewonnen in de Benelux Tour. De Belg van Alpecin-Fenix won de verwachte massasprint in Ardooie, voor Mads Pedersen en Danny van Poppel. De Zwitser Stefan Bissegger blijft leider in het klassement, al kon Kasper Asgreen wel knabbelen aan de kloof.
Lees verder

Herstelde Nafi Thiam wil zich tijdens Memorial vooral amuseren: "Alle doelen bereikt die ik wilde bereiken"
Nafi Thiam is helemaal hersteld van haar nekblessure, zo zegt de tweevoudig olympisch kampioene op de zevenkamp daags voor de Memorial Van Damme. Thiam neemt in het Koning Boudewijnstadion deel aan het hoogspringen. "Ik wil me amuseren, daarna is het tijd voor vakantie."
Lees verder

Spoedarts na negen jaar vrijgesproken voor vergiftigen van dochtertje (8): "Opgelucht maar geen sprake van blijdschap"
Een Limburgse spoedarts, die twee jaar cel riskeerde omdat ze in 2012 maandenlang te veel slaap- en kalmeringsmiddelen zou hebben toegediend aan haar dochtertje (8), is na een rechtszaak die negen jaar heeft aangesleept vrijgesproken. "Schrijnend om je kind negen jaar lang niet te mogen zien door een juridisch drama. Die schade is onherstelbaar," reageert haar advocaat. Maar volgens de raadsman van de vader van het kind, was er al die tijd meer aan de hand.
Lees verder

Steenhouwers vinden kist met honderden gouden munten uit tijd Lodewijk XIV
De renovatie van een oud landhuis in het westen van Bretagne heeft een schat aan het licht gebracht. De steenhouwers die werkzaamheden verrichtten, troffen in een van de oude muren een kist aan met honderden oude gouden munten uit de zeventiende eeuw toen Lodewijk XIII en zijn zoon Lodewijk XIV aan de macht waren.
Lees verder